Konu: Lise Rolleri Hakkında  (Okunma sayısı 1896 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.01.2021 15:25
Merhabalar, yönetim tarafından bir okul açılıp lise rolleri canlandırabilir. Ancak bazı OOC kurallar olması gerekiyor bu roller için. Önce biraz olayı anlatayım. Matematik, fizik gibi teori derslerinden ziyade(Bu roller sıkıcı olur) resim, beden, yüzme, rehberlik, sağlık, müzik(Hatta arada VCPD, VCFD tarafından konferans yapılabilir, akademi için) gibi dersleri verilirse öğrenciler içinde zevkli olur. Derslerde günlük 1-2 saat olacak şekilde tutulur. Sunucunun en yoğun olduğu saatlerde planlanabilir, 20-21-22 arası gibi. 30 dakika ders, 10 dakika teneffüs tarzında yapılırsa 70 dakika da günlük okul rolleri sonlanır. (Derslerin uzunluğu da kısa olması lazım, maksimum 30 dakika olmalı, 20 dakika da ideal daha kısa da rolleri tamamlamaya fırsat verilmez.)

OOC kurallara gelirsek, öğrencilerin illegal rolleri kısıtlanması gerekiyor. Yoksa kötüye kullanabilir. Okul bölgesinin güvenli bölge sınıfa alınması gerekiyor. Öğrenciler öğretmenlerine karşı fear-rp rolleri yapmalı, öğretmenlerinden korkusuz roller yapmamalı. Yaş sınırı da 16-18/19 arası olmalı. Forumdan başvuru yapılmalı, OOC sicil profiline göre seçip okula kayıt yaptırılmalı. ARGE'ye gelen desteğe göre detaylandırma yapabilirim.

Kısa sürede bu kadar destek veren arkadaşlara teşekkürler biraz detaylandırayım o halde;

Okul müdürü ve müdür yardımcı olmalı, bunlar en az biri adminlerden olmalı. Derslere de isterseler girebilirler.
Torbacı rolüne oluşum sorumlusundan izin karşılığında serbest olabilir ancak kişi sayısı önemli. Bu rolü yapan kişilerin illegal bağlantıları olsa da bunu okuldaki arkadaşlarına zorbalık etmek için kullanmamalı, abartılmamalı.(Silah, IC düşmanlık gibi) Bu rolü yapanlar her an fark edilip okuldan atılacakmış gibi rol yapmalı. Bunun fark edilmesinin sonucu okuldan atılmalı olmalı ki herkes bu role girmek istemesin.
Öğretmenler başvuru formuyla başvurulmalı, oyuncular da olabilir adminler de fark etmemeli. Öğretmenlerin maaşı payday şeklinde değil, girdikleri derse göre olmalı ücret teşvik edici olmalı.(Branşlar ilk aşamada serbest bırakılabilir.)
Öğrencilerin kesinlikle illegal bağlantıları olmamalı, okuldaki arkadaşlarıyla okul sınırı içinde kavga etmemeli.(GB Bölge, direk disiplin suçu sayılır.) Okul dışında kavga edebilir, ancak illegal bağlantılarından yardım almak, dövdürtmek gibi roller yapılmamalı, rolleri baltalar.
Okulunun yakınında kendine ait bir yurdu olabilir, bu yurtta karakter hikayelerine bağlı kalınacak şekilde kalınabilmeli. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yurtta kalmalı, illa zengin tipler olacaktır onlar kalmamalı.
VCPD, ASGH, VCFD yada başka resmi oluşumlar, öğrencileri teşvik etmek amaçlı konferanslar ara ara düzenlemeli.(Uygunluk durumuna göre 2 hafta yada 1 ay)
Okulda yangın çıkartma gibi saçma sapan roller yapılmamalı. Okulun işleyişini düzenini bozulmaması gerekiyor.
Bir öğretmen bir şey söyleyince yapılmalı, öğretmene sert karşı çıkılmamalı.(İllegal rol izni alan öğrenciler içinde geçerli.)
Bir öğrenci okuldan ayrılıp arkadaşlarına kötü şeyler yapmamalı, illegale girmemeli girse dahi okuldaki öğrencilere hiçbir şekilde bulaşmamalı, zorbalık etmemeli.
Okulun yönetimi illegal olaylarda öğrencilerin göz yaşına bakmamalı, uyarı vermemeli, disiplin cezası vermeli gerekirse okuldan direk atmalı. En fazla 2 yada 3 kere disipline gitme hakkı olmalı.
Okul yönetiminden habersiz NC atılması yasaklanmalı. (Okuldan ayrılanlar için geçerli değil.)
Okulda bir oyuncunun en fazla bir karakter bulunmalı.(Öğretmenlerin, öğrenci karakteri olabilir.)

Süreç nasıl işleyecek sorusuna iki yöntemi var, bir forum üzerinden ikinci de ayrı bir DC üzerinden yürütmek. DC'yi IC amaçlı kullanabiliriz.
Forum üzerinden yürütürsek, okuldakilere ayrı bir perm verilmeli okul özele erişim açılmalı. Her gün öğrenciler tarafından kontrol edilip, ders olacağı zaman konu açılır. Dersin nerede olacağı tarzında. Derslere ayrı bir alt bölüm açılır, öğretmen ders hakkında bilgi verme yetkisi olur. Okulun duyurular, afişler gibi bölümleri olur okul yönetimi ilgilenir.
Okulda temsilci seçilimi olur, afiş gibi kısımlarla ileri de onlar ilgilenebilir.(Şu anlık acelesi yok)
Ayrıca sınıfa özel yada derse özel IC sohbet grubu kurabilir. (Whatsapp gibi)
DC içinde bu şekilde olan bölümler DC üstünden ilerler, permler ona göre ayarlanır. Bildirim falan güzelliği olduğu DC daha mantıklı olabilir.

Eksikleri yada hatalı gördüğünüz şeyleri yorum olarak belirtirseniz, değiştirebilirim, ortak bir fikir ortaya çıkabilir. Desteklerinizi bekliyorum bu konuda. İleri de daha uygun zamanda daha da ayrıntılı yazabilirim, genel olarak bu yeterli gibi.
« Son Düzenleme: 19.01.2021 17:46 darkangel07 »
100
1
Like
36
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
XaVi,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Veurnex, Santaff,
Jackal's, zeusbaris, Metamfetamin, Misterio',
witchblade, XaVi, Hudayfa, Lunda,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 19.01.2021 15:41
Destek üstüne destek.

Adminlerden izin alarak eğer yeterli öğrenci toplanırsa 1-2 kişiye okul içi torbacılık izini verilebilir ve okul içi bir ağ oluşturmaya çalışabilirler. Kime teklif yapacaklarını, kimin okul yönetimine gammazlayacağını iyi seçmeleri gerekir ve güzel, üstüne düşünülmesi gereken roller ortaya çıkar.

VCPD-ASGH-VCFD'nin tanıtım rolleri ise çok tatlı olur.

Çocuk rolü yapan bazı kişiler yurtlarda kalma rolü yapıyor ama yurt niteliği taşıyan herhangi bir yer yok. Otel sistemini kullanarak yurtlar açılabilir.

Ekstra olarak öğretmenler sadece admin değil de başvuru ile birkaç öğretmen alınırsa legal oyunculara rol şansı daha da artar.

Edit 1: OOC kurallar biraz fazla abartıya kaçmış gibi. Eğer ar-ge onaylanırsa yetkili kadrosu kurallarda gevşemeye gidecektir diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 20.01.2021 02:08 Veurnex »
Like
8
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
ysia, CheffOfficial, darkangel07, warpector the greatest, INeedaDoctor, rllyrïch, whalter, XaVi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 19.01.2021 15:48
+Sonsuz dostum, genç karakter rolleri için çok iyi olur. 18 Yaşında sosyalleşme ile alakalı sorunu olan bir genç kız rolü canlandırıyorum ancak, takdir edersiniz ki pek de kolay olan bir rol olmuyor. Ben ve benim gibi zor olan genç rolleri yapanlar için, bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey olur bu okul olayı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 19.01.2021 15:49
Destek üstüne destek.

Adminlerden izin alarak eğer yeterli öğrenci toplanırsa 1-2 kişiye okul içi torbacılık izini verilebilir ve okul içi bir ağ oluşturmaya çalışabilirler. Kime teklif yapacaklarını, kimin okul yönetimine gammazlayacağını iyi seçmeleri gerekir ve güzel, üstüne düşünülmesi gereken roller ortaya çıkar.

VCPD-ASGH-VCFD'nin tanıtım rolleri ise çok tatlı olur.

Çocuk rolü yapan bazı kişiler yurtlarda kalma rolü yapıyor ama yurt niteliği taşıyan herhangi bir yer yok. Otel sistemini kullanarak yurtlar açılabilir.

Ekstra olarak öğretmenler sadece admin değil de başvuru ile birkaç öğretmen alınırsa legal oyunculara rol şansı artar.
Evet, kafamda biraz şekillendirdim zaten desteğe göre açmayı planlıyordum. Bende benzer şeyler düşündüm. Torba rolü okulun öğrenci kalabalığına göre olmalı. İdeal bir kişi sayısı 30/40 arası olmalı, arada gelemeyecek onları da düşünürsek aktif 20 kişi falan yakalayabiliriz diye düşünüyorum. Bu aktif kalabalıkta 2 kişi sınırlı olmak üzere ve yönetimden izin almak koşuyla torbacı rolüne girişebilir ancak yine tam anlamıyla illegal olaylara batmayacak kişiler olmalı. Herhangi bir başka illegal birliğe mensup olmamalı, onlarda sokaklardan toplamalı yada illegal birlikteki kişilerle(Düşmanlık, silah gibi durumlar olmayacak) şekilde arkadaşlık kurabilir. Onlardan temin edebilir.

VCPD, ASGH, VCFD belli periyotlarla 2 haftada bir yada 1 bir konferans düzenleyebilir.

Okulun kendine ait bir yurdu olabilir ancak bu durumda ailesine, karakterin hikayesine göre değerlendirme yapabilir. Kişi zaten fakir rolündeyse yurtta kalmalı. Okula illa ki lüks araçlarla gelen zengin rolü yapan çıkacaktır, yurta kalmamalı.

Öğretmenler tamamen forumdan başvuru sistemiyle alınmalı, adminlerden oluşmamalı. Okul müdür ve okul müdür yardımcı admin olması yeterli. Öğretmenlerin ek ders başına ücret alması gerekiyor.

Okulda tartışma, kavga rolleri olabilir ancak illegal materyal kullanmak yasak olmalı. Bıçak/Sopa tarzında şeyler. Bunu günümüzde kullanabiliriz evet ancak, bunlar cana kast eden şeyler bu tarz rolleri yapan öğrenciler okuldan direk olarak atılmalı. Kavga edenler de disiplin kuruluna göre 1 hafta, 1 ay gibi uzaklaştırma alabilir.

İzinsiz öğrencilerin illegal birlikle role girip, öğrenci dövdürtme kaçırtma gibi olayları olmamalı rolleri baltalar. (İzin alan öğrenciler yapabilir.) Kendi kavgalarını kendi aralarında yapılabilirler. Ancak okul sınırları içinde de kavga edilmemeli.

Daha çok detay yazabilirim, biraz fazla destek gelirse tam olarak işleyişinin nasıl olabileceği, bazı OOC kuralları detaylandırma yapmayı planlıyorum.
« Son Düzenleme: 19.01.2021 15:53 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 19.01.2021 15:49
Çok istediğim bir fikir ben kendi içimde bu rolleri gerçekleştiriyorum fakat sadece rol bölgesinden uzaklaşıyorum. Emoteler ile kendime bir ekran görünütüsü çıkarıyorum. Çok istediğim bir fikir bayadır bekliyoruz tam destekk  :) :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 20.01.2021 17:33
Liseden ziyade üniversite rolleri olabilir.
Üniversite'nin yönetimi Lise yönetiminden daha kolay olacaktır, baskıların ve ders saatlerinin az olmasından ötürü. Gelecekse bu şekilde gelmeli.
Üniversite yönetimi Lise gibi ilerlemiyor maalesef ve Üniversite öğrencisi ayarlamak çok daha zor. Üniversiteler çok daha geniş çaplı. Lise rollerinin baskısı ve ders saatleri yoğun olmayacak. Yaz okulu gibi düşünebilirsiniz, günde maksimum 2 ders olacak dersler 30 dakika sürse bile 70 dakika da roller bitecek şekilde olacak. Üniversite rollerinde öğretmen bulmak daha zor, ayrıca ders rolleri sıkıcı bir hale gelecek. Çünkü üniversiteler bölümlere göre değişen dersleri içermesi gerekiyor. Çok daha geniş kapsamlı oluyor bu yüzden. Ek olarak kimse matematik dersinde 2 katlı integral almayı öğretebileceğini sanmıyorum. Ders rollerin basit olması gerekiyor. Üniversite de dersler basit olmuyor maalesef. (İlk etapta matematik gibi ders olmasa da ileri de olduğunda Üniversite rolleri patlayacaktır.)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 21.01.2021 11:20
Bu tarz roller anlık hype maalesef, gördüğüm kadarıyla böyle oldu hep. Okul, yurt vb. bahsettiğiniz yerler map olarak eklenebilir ancak bir okul için sistem oluşturmak uzun vadeli olmuyor. Ayrıca oyun olduğu için gerçek bir okul algısı yaratmadığından trollinge daha müsait.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.01.2021 13:34
Bu tarz roller anlık hype maalesef, gördüğüm kadarıyla böyle oldu hep. Okul, yurt vb. bahsettiğiniz yerler map olarak eklenebilir ancak bir okul için sistem oluşturmak uzun vadeli olmuyor. Ayrıca oyun olduğu için gerçek bir okul algısı yaratmadığından trollinge daha müsait.
Başka sunucuda 5 aydır lise rollerine devam ediliyordu, bende ortamda bulundum. Yönetim katı davrandığı sürece trolling bulunmaz. Anlık hype olacağını düşünmüyorum, kemik kadro her zaman okul rollerine katılır. 10 kişi kemik kadro olsa yeterli zaten dediğim gibi 40 kişi olsa da en fazla 30'u falan katılacaktır derslere anlık olarak. İlerleyen zamanlarda bu sayı düşecek. Yeni öğrenciler gelecek böyle böyle bu süreç ilerleyecek. Tek sıkıntı öğretmen problemi oluyor ondan dolayı lise rolleri diyorum zaten. Yüksek düzeyde eğitim verilmemesi adına.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 28.01.2021 11:33
Destekliyorum bu tarz bir ortamın oluşturulması zaman alabilir ama rol çeşitliliğinin artması açısından güzel olabilir.
Bir yerden başlanmadığı sürece ortam oturulması güç. Ayrıca daha önce bu tarz rol yapan sunucularda bulundum, oynadım. Altı ay sadece çocuk karakter yönettim. Nerede sıkıntıların çıkabileceğini aşağı yukarı biliyorum. Ondan dolayı OOC kural gelmesi gerektiğini savundum zaten. Oturması çok uzun süreceğini sanmıyorum, öğretmen başvuruları yeterli sayı da olduğu sürece öğrenci olmak isteyen çok fazla insan çıkacağını düşünüyorum. Forum yapılandırması ve discord kullanılacaksa discord yapılandırması biraz süreç alan şeyler, ama yine de bir gün içinde halledebilir. Ders rolleri en zorlayıcı kısım öğretmenlerin çok kompleks şeyler anlatması insanları sıkabiliyor. Öğrenci-Öğretmen etkileşimin maksimumda tutulması gerekiyor. Bundan dolayı teorik dersler matematik ve fizik gibi derslerin ilk aşamada olmaması gerektiğini savundum. Teorik derslerde etkileşim oldukça düşüyor.

Destek veren vermeyen herkese teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 28.01.2021 11:35 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 02.02.2021 13:55
Destekliyorum, ancak yapılması zor bir ar-ge diye düşünüyorum bildiğiniz üzere ben, @SARSILMAZ ve @KOKAINCI map yapıyoruz sürekli olarak, bu işi düşündük okul yapalım Okazaki inc adında işte vergi ödemek yerine okul bağışlama rölü devlete yapalım ancak kolay bir işlem değil çünkü; öğretmen ders anlatıcak ama gerçekten bilgi verecek, öbür türlü saçma roller olur bunun müdürü hadi temizlik görevlilerini ve rehberlik servisini atla buna öğrenci lazım. Vice’ta karekterli olan herkes 20 yaş üstü açıyor 18 yaş altı açan nadir buda okula giden öğrenci sayısını azaltır, bunun yanında 18 yaş altındaki herkeste okula gitmeyecek, detaylı düşündüğünüz zaman cidden zor bir ar-ge ben ve arkadaşlarım işin altından kalkamayız diye girişmedik, yapılırsa güzel olur ancak kısa süreli olur gibi geliyor benim tarafımdan.(Mobilden yazdım, noktalama işaretlerine fazla dikkat edemedim kusura bakmayın iyi forumlar.)
« Son Düzenleme: 02.02.2021 14:00 Zayt »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok