Konu: Lise Rolleri Hakkında  (Okunma sayısı 1909 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 02.02.2021 14:02
Önceden yazdıklarıma ek olarak : Bu rol maksimum bir ay sarar diye düşünüyorum, zamanla herkes sıkılır. OOC derslerde bilgili olan kişilere ihtiyaç var, müdür rolleri yapabilecek birileride lazım. Her ne kadar güzel düşünülmüş bir ar-ge olsa dahî bunun bir heves olduğunu düşünüyorum. Ek olarak okul mapi ve interiorları gerekiyor.
Pek desteklediğim bir ar-ge değil açıkcası.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 02.02.2021 18:09
Destekliyorum, ancak yapılması zor bir ar-ge diye düşünüyorum bildiğiniz üzere ben, @SARSILMAZ ve @KOKAINCI map yapıyoruz sürekli olarak, bu işi düşündük okul yapalım Okazaki inc adında işte vergi ödemek yerine okul bağışlama rölü devlete yapalım ancak kolay bir işlem değil çünkü; öğretmen ders anlatıcak ama gerçekten bilgi verecek, öbür türlü saçma roller olur bunun müdürü hadi temizlik görevlilerini ve rehberlik servisini atla buna öğrenci lazım. Vice’ta karekterli olan herkes 20 yaş üstü açıyor 18 yaş altı açan nadir buda okula giden öğrenci sayısını azaltır, bunun yanında 18 yaş altındaki herkeste okula gitmeyecek, detaylı düşündüğünüz zaman cidden zor bir ar-ge ben ve arkadaşlarım işin altından kalkamayız diye girişmedik, yapılırsa güzel olur ancak kısa süreli olur gibi geliyor benim tarafımdan.(Mobilden yazdım, noktalama işaretlerine fazla dikkat edemedim kusura bakmayın iyi forumlar.)
18 yaş altı karakter açılmamasının sebebi, sunucuda küçük yaşlı oyuncuların yapabileceği bir aktive pek bulunmuyor, kendi arkadaş çevresini edinmesi de çok kolay mümkün değil. 18 yaşının altında birinin bazı barlara girmesi yasak olduğunu düşünürsek ortam yapma şansı oldukça zor. Ondan rol zorluğu var, okul açılırsa bu zorluk kalkar ve insanlar tercih etmeye başlar. Yaklaşık 1 yıldır, farklı serverda 16 yaş rolü yapıyorum. Bunun 5 ayı falan okul rollerinde geçti. Gerçekten zevk alıp rollere devam eden 10 kişi kemik kadro vardı. Kısa süreli olmasının tek bir sebebi oluyor, okulun ilgisizliği. Eğer okul öğretmenler/yönetim tarafından ilgisiz bırakılırsa kısa sürede kapanıyor. Ancak ilgilenildiği sürece öğrenci konusunda herhangi bir problem olmuyor. Öğretmenler gerçekten bilgi verecek ama kimse gidipte iki katlı Integral anlatmayacak. Okulu yaz okulu gibi düşünmek gerekiyor, daha çok eğlenceli dersler planda olacak. Ağır branşlar ilk aşama da olması gerekmiyor. Temizlik görevlisi falan olması gerekmiyor, sebebine gelirsek burası bir roleplay serveri. Her şey gerçekteki süreç gibi işlemez. O zaman karakterlerimiz IC sicil yedikten sonra da yaşlanması gerekiyor. Kimse yapmıyor ama. Rehberlik servisi, rehber öğretmeni olacak. İlk yorumumda ilk aşama da olabilecek branşları saydım. Öğrenci-Öğretmen etkileşimi çok önemli bu rollerde.

Önceden yazdıklarıma ek olarak : Bu rol maksimum bir ay sarar diye düşünüyorum, zamanla herkes sıkılır. OOC derslerde bilgili olan kişilere ihtiyaç var, müdür rolleri yapabilecek birileride lazım. Her ne kadar güzel düşünülmüş bir ar-ge olsa dahî bunun bir heves olduğunu düşünüyorum. Ek olarak okul mapi ve interiorları gerekiyor.
Pek desteklediğim bir ar-ge değil açıkcası.
Mapı ve interiorları hazır bile var diye biliyorum. OOC bilgili insanlara da gerek yok aslında, dersler 20 dakika olduğunu düşünürsek, kişi dersten önce anlatacağı konu hakkında 30 dakika ön araştırma ile o dersi anlatabilecek kapasiteye gelir. Müdür rolleri yapmakta çok zor bir şey yok. Birileri gider birileri gelir, her zaman böyledir ancak gerçekten teenager rolünü seven birileri çıkıp karakterinden vazgeçmez. Buda kemik kadroyu oluşturur. Okul ilgisiz bırakılmadığı sürece öğrenci sayısında azalma olsa da rolleri etkileyecek düzeyde olmaz çünkü devamlı yenileri gelecektir. Ancak öğretmen/yönetim ilgisizliği olduğu sürece dediğiniz gibi en fazla 1 ay gider. Onun için öğretmenlerde çok iş biniyor. Derslerinde sıkıcı olmaması adına, öğrenci-öğretmen etkileşimin çok yüksekte tutulması gerekiyor. İlk aşama da teorik derslerin açılmasına gerek yok ondan dolayı. Oluşum oturduktan sonra o tarz ders açılması daha mantıklı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.02.2021 13:01
Bu rolün önerisini ben 2020'nin son ayında yaptım... Ancak, yapılabilir fakat bir işyeri ve özel interior paketi satın alınması gerekiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 14.02.2021 13:11
Bu rolün önerisini ben 2020'nin son ayında yaptım... Ancak, yapılabilir fakat bir işyeri ve özel interior paketi satın alınması gerekiyor.

Kullanıcı bazlı olmayacak dediğim şey, yönetim tarafından yapılacak ve yönetim kontrolünde olacak. İşyeri ve özel interior paketi kimse satın almayacak. Yönetimin kendi bünyesinde bulunan mapper okul mapı yapabilir. Kullanıcı bazlı bir şey olsa zaten ARGE açmazdım, okul devlet okulu olacağı için yönetimin açması daha doğru olacağını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 20.07.2021 12:56
Yaklaşık 4-5 sayfa spam ileti silindi. ARGE kuralı duyurusu sonrasındakilere işlem yapıldı. (14.02.2021) bu tarihten önceki iletiler sadece silindi.

Konu hala geliştirmeye açık.  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 20.07.2021 14:08
Sunucudaki legal rol yapanların %90'ı zaten ergen rolü yapıyor, bana kalırsa Vice Roleplay gibi bir sunucuda zaten asıl bu gerekli. Yutoalpha'nın dediği şey maalesef bu sunucu için geçerli olacağını sanmıyorum. Bir anlık hype ile hiçbir zaman şu sunucu içinde yönetim hype yapıp bir şeyleri açıp sonra ya biz kapatıyoruz beyler yapmadı fakat Vice Roleplay haricine baktığınız zamanda adamlar FBI'ı açıyor 1 ay sonra "Yok ya beyler düşündüğümüz gibi olmadı kapatıyoruz." diyorlar. Vice Roleplay'de şu zamana kadar böyle bir şey olmadı, Malibu Corp. kuruldu baktılar güzel gidiyor bunu Belediye yapalım dediler şuan halen devam ediyor. VCPD rolleri genişledi baktılar on numara ulan bide şuna Vice Division açalım dediler baktılar çok güzel roller gidiyor, lan hadi şuna birde FDI ekleyelim dediler, onu da yapıyorlar şuanda(Trailer'da gördüğünüz FDI karakterleri Florida Department Investigation çalışanları) yani bir hevesle bu yönetimin bir şeyler yaptığını bir kere bile görmedim. Yönetimde bulunduğum dönemlerde şuanda yeni gelen madencilik sistemi bile nereden baksanız 8-9 ay öncesinde Manifesto'nun aklına gelip bize sorduğu bir şeydi. Beş gün önce düşünülüp yapılan projeler değiller yani anlayacağınız. Legal yönü bu kadar baskın olan bir sunucu da bu tarz bir projenin tutmayacağını sanmıyorum. Yazımın başında söylediğim gibi sunucudaki legal rol yapanların %90'ı ergen rolü yapıyorlar ve seviyorlarda, trolling gibi bir durumda zaten adminlerin katı olması gerektiğini düşünüyorum ki, katı olmaları sadece okul rolleri için değil her kural ihlali yapan kişilere karşı katı olmaları gerekiyorlar yani "Trolling yaparlar, biz bu projeyi yapmayalım. değil. "Trolling yapanı banlarız, rolünü yapan yapar." diye düşünmeleri lazım. Bu AR-GE'yi destekliyorum.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 20.07.2021 14:59
Şimdiden eğer ileride bu sistem gelirse ilk başlarda güzel bir hype alacağını, ancak sonradan hızlıca söneceğini görebiliyorum. Düşünülen şey gayet güzel, ancak ortada bir ciddi rol ortamı olması gerektiğini de düşünüyorum. Hepiniz son Prison rolünü hatırlıyordur, orada yaklaşık 250 kişi olduğu için giren oyuncular ne güzel bir şekilde rol yapabildi ne de Prison rollerinin tadını çıkardı(şahsi görüşüm diğerleri ne düşünür bilemem).

Böyle bir dönemin gelmesi güzel olabilir, nasıl ki Prison rolleri yapılıyor, aynısını buna da yapabilirler ve zor bir şey olduğunu sanmıyorum ancak..

Bunun güzel bir şekilde işlemesi için yolden geçen herkesin bu rollere kolay bir şekilde katılamaması gerektiğini düşünüyorum. Bu rolü bir başvuru formu ya da herhangi başka bir şekilde gerçekten lise rolleri yapmak isteyen oyuncular seçilebilir.
Bunun için ek olarak sunucuya birçok yeni çocuk skini gerekli. Lise rolleri de yapsak karakterlerin yaş aralığı 15-18 arasında değişiyor ancak binco skinlerine bakınca bu düzeye uygun belki 3-5 tane skin bulabilirsiniz. Bu yüzden eğer bu rol düzeni gerçekleşecekse Binco'a 2-3 tane farklılık yapacak skin eklenebilir, ya da direkt olarak kız/erkek için okul üniforması skinleri yapılabilir(Prison rollerindeki skinler örnek), eğer okula üniforma ile gideceksek.

Dediğim gibi, eğer aktif ve bu rolleri gerçekten yapmak isteyen oyunculardan oluşursa ben de katılmak isterim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 20.07.2021 15:25
Sunucudaki legal rol yapanların %90'ı zaten ergen rolü yapıyor, bana kalırsa Vice Roleplay gibi bir sunucuda zaten asıl bu gerekli. Yutoalpha'nın dediği şey maalesef bu sunucu için geçerli olacağını sanmıyorum. Bir anlık hype ile hiçbir zaman şu sunucu içinde yönetim hype yapıp bir şeyleri açıp sonra ya biz kapatıyoruz beyler yapmadı fakat Vice Roleplay haricine baktığınız zamanda adamlar FBI'ı açıyor 1 ay sonra "Yok ya beyler düşündüğümüz gibi olmadı kapatıyoruz." diyorlar. Vice Roleplay'de şu zamana kadar böyle bir şey olmadı, Malibu Corp. kuruldu baktılar güzel gidiyor bunu Belediye yapalım dediler şuan halen devam ediyor. VCPD rolleri genişledi baktılar on numara ulan bide şuna Vice Division açalım dediler baktılar çok güzel roller gidiyor, lan hadi şuna birde FDI ekleyelim dediler, onu da yapıyorlar şuanda(Trailer'da gördüğünüz FDI karakterleri Florida Department Investigation çalışanları) yani bir hevesle bu yönetimin bir şeyler yaptığını bir kere bile görmedim. Yönetimde bulunduğum dönemlerde şuanda yeni gelen madencilik sistemi bile nereden baksanız 8-9 ay öncesinde Manifesto'nun aklına gelip bize sorduğu bir şeydi. Beş gün önce düşünülüp yapılan projeler değiller yani anlayacağınız. Legal yönü bu kadar baskın olan bir sunucu da bu tarz bir projenin tutmayacağını sanmıyorum. Yazımın başında söylediğim gibi sunucudaki legal rol yapanların %90'ı ergen rolü yapıyorlar ve seviyorlarda, trolling gibi bir durumda zaten adminlerin katı olması gerektiğini düşünüyorum ki, katı olmaları sadece okul rolleri için değil her kural ihlali yapan kişilere karşı katı olmaları gerekiyorlar yani "Trolling yaparlar, biz bu projeyi yapmayalım. değil. "Trolling yapanı banlarız, rolünü yapan yapar." diye düşünmeleri lazım. Bu AR-GE'yi destekliyorum.

Oyuncu zamanımda bu tarz bir şey yazmışım , bence hala gecerli bir durum. Okul idaresi, derslerin sürekliliği ve oyuncunun okul tutumu gibi etmenlerin oyuncuyu çeker nitelikte olması gibi olaylar var. ARGE kısmında da bu olumsuzlukları düşünmek gerekiyor.

Evet, sınırları zorluyoruz  8) ama bunları aylarca düşünüp uyguluyoruz. Sen de biliyorsundur ekipte bulunmuş birisi olarak.

Sistematik olursa ve istikrar sağlayacak bir ekip çıkarsa oluru var. Benim kafamda hep üniversite vardı ders esnekliği sebebiyle - özellikle Amerikan yüksek öğretim sistemi sayesinde.

100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aureus,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 20.07.2021 16:42

Oyuncu zamanımda bu tarz bir şey yazmışım , bence hala gecerli bir durum. Okul idaresi, derslerin sürekliliği ve oyuncunun okul tutumu gibi etmenlerin oyuncuyu çeker nitelikte olması gibi olaylar var. ARGE kısmında da bu olumsuzlukları düşünmek gerekiyor.

Evet, sınırları zorluyoruz  8) ama bunları aylarca düşünüp uyguluyoruz. Sen de biliyorsundur ekipte bulunmuş birisi olarak.

Sistematik olursa ve istikrar sağlayacak bir ekip çıkarsa oluru var. Benim kafamda hep üniversite vardı ders esnekliği sebebiyle - özellikle Amerikan yüksek öğretim sistemi sayesinde.
Aynı düşüncedeyiz, anlattığım şeyde zaten bu tarz bir şeyin olması gerektiği fakat bir anda şak diye olmayacağı. Üzerine uzunca düşünülmesi gereken bir şey. Şu zamana kadar Vice Roleplay'de legaller için yapılıp 5 dakika sonra kapanan bir şey görmedim çünkü üstüne düşünülüyor ve zamanla geliştiriliyor.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
yutoalpha the polak,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 20.07.2021 17:28
Okulda öğrencilere Polislerin brief verip bir şeyler anlatmasını hayal etmek muhteşem.. Destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok