Konu: UG:MP Hakkında.  (Okunma sayısı 245 defa)

#0 - 02.01.2021 23:45

Manhunt, Bully: Scholarship, GTA: Vice City, GTA 3 ve son olarak GTA: San Andreas. Yazdığım oyunların haritalarının hepsinin GTA:SA'da toplandığını düşünün. Bunu online oynasak ne kadar zevkli olurdu değil mi ? Bunu nasıl, kim, ne zaman yapacak diye düşünmenize veya beklemenize gerek yok çünkü bu hafta çıkış yaptı. Bence iyi bir iş çıkarmışlar. Fakat Türkiye'nin SA-MP oyuncularının büyük bir kısmı bunu hala bilmiyor. Daha fazla yayılabilmesi için bu konuyu açıyorum.

Şuanda UG:MP'de RP serveri sadece 1 tane var. O da yabancılarda olan bir sunucu. Açıkçası Vice RP burada bir şeyler yaparsa çok sevinirim. Neden mi ? Tam 61 sayfa araç bulunmakta. Bu araçların hepsi oyuna yeni bir araç olarak eklendi. Herhangi bir aracın yerini almıyor. Bunun SA-MP'a çok büyük faydası dokunur. Yarışçı rollerinde her yerde elegy, bullet vs. görmektense birbirinden farklı araçlar göreceğiz. Bunlara modifiye de yapılıyor. 31 sayfa silah bulunmakta. Hepsi birbirinden farklı. Sesleri bile ayarlanmış. Fakat SA-MP'da olan RP sunucularındaki silah sayısı çok az geçmiyor. Bunlar M4, AK-47, UZI, MP5, Desert Eagle, Shotgun, colt ( hiç kimsenin kullanmadığı su tabancası. ) Ve daha sayamadığım birçok özellik. Hepsini attığım linkten inceleyebilirsiniz.
https://gtaundergroundmod.com/pages/ug-mp/documentation

Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
lonrer12,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.01.2021 01:18
Videoları izledim, aşırı güzel olmuş ayrı bir hava katmış. Yakın zamanda deneriz inşallah.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 03.01.2021 05:10
Girip hem MP hem SP oynadım. Yaklaşık iki saat kadar. Bunu deneyimimin hemen ardından yazıyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Singleplayer

Pek bir şeyi yok. İnternette görevler vb. olduğunu duydum fakat karşılaşamadım. Onun dışında SP haritası değiştirilmiş, tüm diğer şehirlere uçakla gidiliyor ve şehirlerin açılması için görevler yapmalısınız.

Multiplayer

CRASH/BUG SORUNLARI
Tüm deneyim boyunca 2 kere crash yedim. Fakat oyundan atmadı, sadece alta atıp uyardı o kadar. Bunun dışında çok opcode hatası aldım. Çeşitli noktalarda minik optimizasyon sorunları vardı.

ARAÇLAR
Gerçekten 63 sayfa araba var ve bunlara diğer GTA oyunlarındaki araçların yanı sıra kendilerinin modellediği araçlar da dahil. (Formula 1 araçlarından tutun, envai çeşit Chopperlara. Evet, UGMP'de Freeway yalnızca bir motor için geçiyor ve onlarca farklı motor var, en basitinden.) Araçlar gerçekten çok fazla ve çok çeşitli. Artık her rol için araç var, bu garanti. Yani gerçekten her rol için. Aklınıza ne gelirse. Çok ciddiyim. Araçların genel kullanımından bahsedecek olursam biraz zor, kayıyor bazıları ve handlingleri doğru değil.

SKINLER
Vice Roleplay'deki skinler otuza katlar. Pek bir özelliğini göremedim. Sıradan skinlerin yanı sıra birkaç amatör modelci tarafından yapılmış ve diğer GTA oyunlarından gelen modeller vardı.

SİLAHLAR
DEVRİM. Her şey var. Gazete rulosundan tutun döner bıçağına, makastan tutun şırıngaya, sopaya, makinalı tüfekten tutun altıpatlara, yüzlerce silah var. Neredeyse çoğunun farklı animasyonu ve sesi var. Verdikleri hasarlar tartışılır. İleride Vice RP bu mantığa geçerse eminim çoğunu kullanım dışı tutacaktır.

HARİTA
Üzgünüm ama hayal kırıklığı. Haritalar arasında ya uçarak geçiş yapıyorsunuz ya da MP üzerinde "/ls" "/vc" gibi komutlar ile. Haritalar elbet aktif kalabilir fakat RP'ye pek etkisi olmayacak. VC ve LC haritası dışındakiler bug deposu zaten. LC ve VC'de bile problemler var, yine eh dedirtiyor.

MİNİK BİRKAÇ DETAY
Dikkatimi çeken değişik bir şey oldu. Bildiğiniz o Vice City'de yerde gezen gazeteler, yapraklar, oyunda geziyor haldeydi. Bazı objeler dalgalanabiliyordu(bayrak vs, ciddiyim!) Ek olarak LC haritasında çalışan bir metro vardı, fakat GTA 3'tekinden farklı bir modeldeydi.

GENEL İZLENİM
Ben beğendim. Vice RP bu platform her şeyiyle oturduktan sonra kullanırsa da doya doya oynarım. Fakat gerçekten uzun bir süreç var önde. Mantıkta SAMP gibi bir launcher ile giriyorsunuz. Aslında SAMP sunucusuna giriyorsunuz desek daha doğru aslında. Fakat farklı launcher ile. Genel itibariyle üstüne uzun uzun çalışılarak güzel bir şey çıkarılabilecek proje olmuş. Lakin Vice RP'nin bu işe girişmesini çok erken bulurdum keza gerçekten sıkıntılı noktalar var. Önerime gelelim. İndirip oynamaya pek değecek gibi durmuyor. Araçlara falan baktım genel olarak, gezdim tozdum. Pek bir şeyi yok. RP için harika unsurları var.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.01.2021 12:49
ARAÇLAR
Gerçekten 63 sayfa araba var ve bunlara diğer GTA oyunlarındaki araçların yanı sıra kendilerinin modellediği araçlar da dahil. (Formula 1 araçlarından tutun, envai çeşit Chopperlara. Evet, UGMP'de Freeway yalnızca bir motor için geçiyor ve onlarca farklı motor var, en basitinden.) Araçlar gerçekten çok fazla ve çok çeşitli. Artık her rol için araç var, bu garanti. Yani gerçekten her rol için. Aklınıza ne gelirse. Çok ciddiyim. Araçların genel kullanımından bahsedecek olursam biraz zor, kayıyor bazıları ve handlingleri doğru değil.
Araç handlingleri diğer oyunlardaki handlingleri ile aynı. Hatta daha düzgün olduğunu söyleyebilirim. Büyük ihtimal VCPD aracını denediniz ve dönüşlerde kayma olduğunu fark ettiniz. Fakat iyi bir sürücü bunun üstesinden gelebilir. Cop chase sunucularında aynı handlingdeki VCPD'yi rahatça kullanabiliyorum. Onun dışında genel olarak araçlarda sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

SKINLER
Vice Roleplay'deki skinler otuza katlar. Pek bir özelliğini göremedim. Sıradan skinlerin yanı sıra birkaç amatör modelci tarafından yapılmış ve diğer GTA oyunlarından gelen modeller vardı.
Açıkçası buna çok güldüm. VCP kısmından skinlerin listesine baktığımda birçok skinde head attach yapıldığı için boyun kısımlarında bug görebiliyorum. Bazılarına bakınca Hulk'un gerçek olduğunu anlayabiliyorum.

SİLAHLAR
DEVRİM. Her şey var. Gazete rulosundan tutun döner bıçağına, makastan tutun şırıngaya, sopaya, makinalı tüfekten tutun altıpatlara, yüzlerce silah var. Neredeyse çoğunun farklı animasyonu ve sesi var. Verdikleri hasarlar tartışılır. İleride Vice RP bu mantığa geçerse eminim çoğunu kullanım dışı tutacaktır.
Evet bu konuda haklısınız. Ben de çoğunu sevdim ve silah sesleri tam olarak uymuş. Silah hasarlarında bazıları cidden OP durumda. Örnek verirsek GTA 3'den gelen M16 silahı. Minigundan farkı yok. Fakat sunucular silah hasarlarını istediği gibi ayarlayabiliyor. O yüzden sıkıntı etmeyin.

HARİTA
Üzgünüm ama hayal kırıklığı. Haritalar arasında ya uçarak geçiş yapıyorsunuz ya da MP üzerinde "/ls" "/vc" gibi komutlar ile. Haritalar elbet aktif kalabilir fakat RP'ye pek etkisi olmayacak. VC ve LC haritası dışındakiler bug deposu zaten. LC ve VC'de bile problemler var, yine eh dedirtiyor.
Büyük ihtimal official freeroam sunucusuna giriş yapmışsınız. /ls ve /vc komutlarını kullanabilmeniz normal çünkü adı üstünde freeroam sunucusu. Onun dışında botla veya uçakla veya helikopterle şehirlerarası yolculuğunuzu sıkıntısız yapabilirsiniz. Bully'nin haritası ve Manhunt'un mapi maalesef rezalet, haklısınız. Birinde büyük fps dropları, diğerinde ise binaların titremesi. LC'de sadece ufak tefek yerlerde fpsim düştü fakat en sıkıntısız mapin VC olduğunu söyleyebilirim. VC'nin nerelerinde bug gördünüz ? Cop chase sunucularında baya bir zaman geçirdim ve VC'de hiçbir sıkıntı yaşamadım. Binalardaki neonlar ise çok daha iyi olmuş. UG:MP bu konuda çok iyi bir iş başarmış.

MİNİK BİRKAÇ DETAY
Dikkatimi çeken değişik bir şey oldu. Bildiğiniz o Vice City'de yerde gezen gazeteler, yapraklar, oyunda geziyor haldeydi. Bazı objeler dalgalanabiliyordu(bayrak vs, ciddiyim!) Ek olarak LC haritasında çalışan bir metro vardı, fakat GTA 3'tekinden farklı bir modeldeydi.
Ek olarak sanırım LC haritasına bir şey eklemişler. LC'nin bir yerinde araçları ezebilen bir makine vardı. Bu makineyi sıkıntısız olarak çalıştırabiliyorsunuz.

MİNİK BİRKAÇ DETAYGENEL İZLENİM
Ben beğendim. Vice RP bu platform her şeyiyle oturduktan sonra kullanırsa da doya doya oynarım. Fakat gerçekten uzun bir süreç var önde. Mantıkta SAMP gibi bir launcher ile giriyorsunuz. Aslında SAMP sunucusuna giriyorsunuz desek daha doğru aslında. Fakat farklı launcher ile. Genel itibariyle üstüne uzun uzun çalışılarak güzel bir şey çıkarılabilecek proje olmuş. Lakin Vice RP'nin bu işe girişmesini çok erken bulurdum keza gerçekten sıkıntılı noktalar var. Önerime gelelim. İndirip oynamaya pek değecek gibi durmuyor. Araçlara falan baktım genel olarak, gezdim tozdum. Pek bir şeyi yok. RP için harika unsurları var.
Birkaç güncelleme sonrası RP'ye hazır olacağını düşünüyorum. SA-MP launcherinden de giriş yapabilirsiniz evet fakat UG:MP launcherinden giriş yapmak daha mantıklı. Oynamaya pek değecek gibi durmuyor demenizi açıkçası saçma buldum. Herkesin indirip en az 1 kere test etmesini isterim. Bu UG:MP sadece araçlar, silahlar, animasyonlar vs. içermiyor. SA-MP'da olmayan birçok senkronizasyon UG:MP'de bulunuyor. SA-MP'DA olan bazı limitler kaldırılmış veya limitler üste çıkarılmış.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
lonrer12,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 03.01.2021 13:06
Vice Roleplay platformu UG-MP'ye taşınırsa ve oradaki VC haritası kullanılırsa aşırı derecede ilgi görür. @Manifesto 'nun yayında dediği gibi "Vice City belki insanların gidip göreceği normal bir şehir olabilir, isteyen Los Vice'da oynar isteyen Vice City'de."
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 03.01.2021 13:25
Vice Roleplay platformu UG-MP'ye taşınırsa ve oradaki VC haritası kullanılırsa aşırı derecede ilgi görür. @Manifesto 'nun yayında dediği gibi "Vice City belki insanların gidip göreceği normal bir şehir olabilir, isteyen Los Vice'da oynar isteyen Vice City'de."
Şuan onun için erken. UG:MP'de olan sunucular SA-MP'ın 0.3.7 sürümündeki sunucular gibi. Hiçbir model ekleyemezsiniz. İlerideki güncellemelerde 0.3.dl sunucu açılabilir olacak.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
lonrer12,
Tepki yok
Tepki yok