Girip hem MP hem SP oynadım. Yaklaşık iki saat kadar. Bunu deneyimimin hemen ardından yazıyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum.
Singleplayer
Pek bir şeyi yok. İnternette görevler vb. olduğunu duydum fakat karşılaşamadım. Onun dışında SP haritası değiştirilmiş, tüm diğer şehirlere uçakla gidiliyor ve şehirlerin açılması için görevler yapmalısınız.
Multiplayer
CRASH/BUG SORUNLARI
Tüm deneyim boyunca 2 kere crash yedim. Fakat oyundan atmadı, sadece alta atıp uyardı o kadar. Bunun dışında çok opcode hatası aldım. Çeşitli noktalarda minik optimizasyon sorunları vardı.
ARAÇLAR
Gerçekten 63 sayfa araba var ve bunlara diğer GTA oyunlarındaki araçların yanı sıra kendilerinin modellediği araçlar da dahil. (Formula 1 araçlarından tutun, envai çeşit Chopperlara. Evet, UGMP'de Freeway yalnızca bir motor için geçiyor ve onlarca farklı motor var, en basitinden.) Araçlar gerçekten çok fazla ve çok çeşitli. Artık her rol için araç var, bu garanti. Yani gerçekten her rol için. Aklınıza ne gelirse. Çok ciddiyim. Araçların genel kullanımından bahsedecek olursam biraz zor, kayıyor bazıları ve handlingleri doğru değil.
SKINLER
Vice Roleplay'deki skinler otuza katlar. Pek bir özelliğini göremedim. Sıradan skinlerin yanı sıra birkaç amatör modelci tarafından yapılmış ve diğer GTA oyunlarından gelen modeller vardı.
SİLAHLAR
DEVRİM. Her şey var. Gazete rulosundan tutun döner bıçağına, makastan tutun şırıngaya, sopaya, makinalı tüfekten tutun altıpatlara, yüzlerce silah var. Neredeyse çoğunun farklı animasyonu ve sesi var. Verdikleri hasarlar tartışılır. İleride Vice RP bu mantığa geçerse eminim çoğunu kullanım dışı tutacaktır.
HARİTA
Üzgünüm ama hayal kırıklığı. Haritalar arasında ya uçarak geçiş yapıyorsunuz ya da MP üzerinde "/ls" "/vc" gibi komutlar ile. Haritalar elbet aktif kalabilir fakat RP'ye pek etkisi olmayacak. VC ve LC haritası dışındakiler bug deposu zaten. LC ve VC'de bile problemler var, yine eh dedirtiyor.
MİNİK BİRKAÇ DETAY
Dikkatimi çeken değişik bir şey oldu. Bildiğiniz o Vice City'de yerde gezen gazeteler, yapraklar, oyunda geziyor haldeydi. Bazı objeler dalgalanabiliyordu(bayrak vs, ciddiyim!) Ek olarak LC haritasında çalışan bir metro vardı, fakat GTA 3'tekinden farklı bir modeldeydi.
GENEL İZLENİM
Ben beğendim. Vice RP bu platform her şeyiyle oturduktan sonra kullanırsa da doya doya oynarım. Fakat gerçekten uzun bir süreç var önde. Mantıkta SAMP gibi bir launcher ile giriyorsunuz. Aslında SAMP sunucusuna giriyorsunuz desek daha doğru aslında. Fakat farklı launcher ile. Genel itibariyle üstüne uzun uzun çalışılarak güzel bir şey çıkarılabilecek proje olmuş. Lakin Vice RP'nin bu işe girişmesini çok erken bulurdum keza gerçekten sıkıntılı noktalar var. Önerime gelelim. İndirip oynamaya pek değecek gibi durmuyor. Araçlara falan baktım genel olarak, gezdim tozdum. Pek bir şeyi yok. RP için harika unsurları var.