Konu: [ 16.12.2020 ]Vincent Love , Saafir_Zahair , Igor_Zaytsev  (Okunma sayısı 1524 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.12.2020 20:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincent Love @MafyaSatır , Saafir_Zahair  @poison the taliban , Igor_Zaytsev @Balloni_Rick

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi
Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Beni önce Ocean Barda kaçırmaya çalıştılar ve insanlık yapıp GB olduğunu söyledim ve orada o role devam etmemeye karar verdiler, ardından gidip direkt evimin önünde nöbet tutmaya başladılar ve aracımla evime yaklaştığım an araçtan inip ateş ettiler ve kovalamaya başladılar, ve Oceandan çıkalı 20 dakika falan oldu. Kaçabildiğim kadar kaçtım ve bir yerde yaralandım. Yaralandığım yerde herhangi bir role giremedim çünkü IC olarak hiçbirini tanımıyorum ve herhangi bir oluşum içinde değilim. Birisi üzerime basıp fotoğraf çekiniyor ve aşağılama rolüne giriyor. Dediğim gibi sivil rolü yapıyorum ve üç aydır oyuna girmiyordum bu adamlara herhangi bir şekilde dokunacak bir şey yapma ihtimalimde yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  Eğer gerçek hayatta oluşumların rasgele birine saldırıp üzerine basarak fotoğraf çekinmek yada herhangi birinin evinin önünde zevkine onu vurmak gibi bir fantezilerinin olduğunu düşünmüyorum. Şikayet açmayı pek beceremem ama umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

« Son Düzenleme: 21.12.2020 16:55 furkanbeycimler »

#1 - 16.12.2020 20:26
Artık karakter tanıtımı için bile SS alamayacak hale geldim, son iki gündür sadece böyle olaylarla karşılaşıyorum. Bunun anlamı Legal olarak kimseye rol yapmaması gerektiği mi? Üç aydır oynamıyordum ve üç ay öncesine kadar herhangi bir birliğin herhangi bir sivile saldırdığını yada rolünü kısıtlayacak bir şey yaptığını görmedim. Yeni açılan birliklerden de güçlerini kendinden büyük birliklere yetiremedikleri için legallere saldırmamalarını rica ediyorum.

#2 - 16.12.2020 21:24
Igor karakteri ile uzaktan yakından alakamız yok ben Ocean'a gelip senin ile iş konuştum. Sonra gelmedin vedalaştık, gittim. @poison the taliban ile seni arıyorduk zaten "DUR, DUR!" dememize rağmen bizden kaçmayı tercih ettin ve seni gerekli yerde vurduk. Seni vurduğumuz yer yıldız çatı altı civarlarıydı, aşşağıda spoilerde belirttiğim SS'lerde mevcut.

screenshot;

#3 - 16.12.2020 21:34
Demem o ki, hiç bir şekilde GBI kural ihlali işlemedik, olay apaçık ortada.

#4 - 16.12.2020 21:45
Igor karakteri ile uzaktan yakından alakamız yok ben Ocean'a gelip senin ile iş konuştum. Sonra gelmedin vedalaştık, gittim. @poison the taliban ile seni arıyorduk zaten "DUR, DUR!" dememize rağmen bizden kaçmayı tercih ettin ve seni gerekli yerde vurduk. Seni vurduğumuz yer yıldız çatı altı civarlarıydı, aşşağıda spoilerde belirttiğim SS'lerde mevcut.

screenshot;

O yüzden sizi uyarmamdan sonra Igor ve Gaveli karakteriyle aynı arabaya binip uzaklaştın? Ve 15 dakika sonra yanında silahlı bir kişiyle evimin önünde bekleyip bana ateş etmene ne diyeceğiz peki? Başından beri böyle bir rolün peşinde olduğunu sende iyi biliyorsun. Uyarmamdan sonra çünkü geri çekilip bu rolü iptal edelim dedin. Vurulduğum ve düştüğüm yer benim ss'lerimde geyet iyi bir şekilde görünüyor. Ve siz her sizden kaşan silahsız kişiye ateş edecekseniz herhangi bir durumlar dışında rasgele size başarılar dilerim. Daha fazla yorum yapmayacağım, zaten yukarıdaki açıklamamda da söylemek istediklerimi söyledim. Size rollerinizde başarılar.

#5 - 16.12.2020 21:46
Artık karakter tanıtımı için bile SS alamayacak hale geldim, son iki gündür sadece böyle olaylarla karşılaşıyorum. Bunun anlamı Legal olarak kimseye rol yapmaması gerektiği mi? Üç aydır oynamıyordum ve üç ay öncesine kadar herhangi bir birliğin herhangi bir sivile saldırdığını yada rolünü kısıtlayacak bir şey yaptığını görmedim. Yeni açılan birliklerden de güçlerini kendinden büyük birliklere yetiremedikleri için legallere saldırmamalarını rica ediyorum.

Dostum harbiden bırak bu işleri lütfen ya. sunucunun sosyal medyasından (IC) Saafir'in karısı Zahra'ya kötü içerikli şeyler paylaşmıştın. (o olayı @poison the taliban daha iyi anlatır.) Bunun sonucunda gerekli rolleri yaptık... Ayrıca seni GBI'de vurmadık, ilk başta dediğim gibi. Igor karakteri ile uzaktan-yakından bir alakamız bulunmamakta.

#6 - 16.12.2020 21:48

screenshot;

O yüzden sizi uyarmamdan sonra Igor ve Gaveli karakteriyle aynı arabaya binip uzaklaştın? Ve 15 dakika sonra yanında silahlı bir kişiyle evimin önünde bekleyip bana ateş etmene ne diyeceğiz peki? Başından beri böyle bir rolün peşinde olduğunu sende iyi biliyorsun. Uyarmamdan sonra çünkü geri çekilip bu rolü iptal edelim dedin. Vurulduğum ve düştüğüm yer benim ss'lerimde geyet iyi bir şekilde görünüyor. Ve siz her sizden kaşan silahsız kişiye ateş edecekseniz herhangi bir durumlar dışında rasgele size başarılar dilerim. Daha fazla yorum yapmayacağım, zaten yukarıdaki açıklamamda da söylemek istediklerimi söyledim. Size rollerinizde başarılar.

Igor ile hiç bir şekilde aynı ortamda bile bulunmadım. Saafir ve Damonte karakterleri ile beraber arabanın içerisindeydim.

#7 - 16.12.2020 21:49

Dostum harbiden bırak bu işleri lütfen ya. sunucunun sosyal medyasından (IC) Saafir'in karısı Zahra'ya kötü içerikli şeyler paylaşmıştın. (o olayı @poison the taliban daha iyi anlatır.) Bunun sonucunda gerekli rolleri yaptık... Ayrıca seni GBI'de vurmadık, ilk başta dediğim gibi. Igor karakteri ile uzaktan-yakından bir alakamız bulunmamakta.

Rica etsem o kötü içerikli şeyler paylaşmışsın dediğin şeyi buraya atar mısın? Yani kendine "mafya" diyen bir birliğin ne için 21 yaşındaki birini vurduğunu görmek isterim. Çünkü social politikalarını biliyorum ve herhangi bir kötü içerikli şey atmadığımı biliyorum.

#8 - 16.12.2020 21:51

screenshot;

Igor ile hiç bir şekilde aynı ortamda bile bulunmadım. Saafir ve Damonte karakterleri ile beraber arabanın içerisindeydim.

Safir karakteri Ocean barda bile değildi, etrafımda beni sürekli tenhaya çekmeye çalışan sen, ve aynı şekilde beni sürekli GB dışına çekmeye çalışan 16 yaşında bir kız karakter oynayan Gaveli ve Igor vardı. İlk attığım SS'de gözüktüğü gibi.

#9 - 16.12.2020 22:10

Burada yalan söyleme gereksiniminde bulunduğun için veya kendi yaptığın ihlali tam anlamıyla bilemediğin (!!) için devreye girmek durumundayım, bu olaylar ilk olarak Ocean Bar'da gerçekleşti ve Igor karakteri, 16 yaşındaki Gaveli karakteri ve yine sen aynı yerdeydin. Üçünüzün de tek bir amacı vardı: "Vladimir'i kaçırmak"

+ Gavel karakteri Vladimir Pavlov'u bizden uzaklaştırdı, tenhaya çekip onunla bir şeyler konuştu, muhtemelen Vincent karakteriyle Vladimir'i bir şekilde görüştürmek istiyordu.
+ Bu olaylar olurken Igor karakteri ise Vladimir ve Gavel'i fotoğraflıyordu bunu gördüm, fotoğraflarını çekiyordu yani ve üstteki  ss'e bakarsan Igor'un "Bin, bindir" diye bir tabiri var. Yani amacı apaçık. Şantaj, kaçırma vesaire vesaire... Yani bu olayda Igor da bulunuyor.
+ Gaveli'nin, Vincent karakteri ile Vladimir'i konuşturmaya çalıştırdığını da hesaba katacak olursak, Igor'un da bu senaryoda seninle aynı amacı taşıyor olması gibi durumlar varken  "Igor ile aynı ortamda dahi bulunmadım." diyemezsin, dersen komik duruma düşersin.

++ Ayrıca üç karakterin de amacı Vladimir'i kaçırmak,  bu doğrultuda kendini Igor'dan bağımsız olarak görmen ayrı komik. Ben şöyle düşünüyorum üstteki görsel'de Igor karakteri Vladimir'e agresif bir söylemde bulunuyor. Dolayısıyla onunla aynı ortamda bulunmadığını söyleyerek kendini haklı çıkarma çabalarına giriyorsun fakat Ocean Bar arkasında ikiniz de bulundunuz, bulunma olayını geçtim ikiniz de Vladimir'i kaçırmaya yönelik iş yapıyordunuz.
Sen üstteki görselde ise "İş konuşabilir miyiz ahbap" gibi bir söylemde bulunmuşsun ve dolayısıyla oradan ilerleyip şikayette kendini sütten çıkmış ak kaşık yerine koyuyorsun, SENCE (!) gerçekten yüzde yüz masum iş konuşacak biri iş konuşacağı adama ateş açar mı?  =)

« Son Düzenleme: 18.12.2020 04:19 Myrtle »