Konu: Okul  (Okunma sayısı 456 defa)

#10 - 08.12.2020 15:12
LGS'nin ilk yılında sınava girmiştim, Matematik tahmin edebileceğin gibi kazıktı. O yüzden mutlaka ama mutlaka Matematik'e ağırlık ver. Ben çok çalışmadım ve 282 aldım ancak okul ortalamasıyla hatrı sayılabilecek bir anadolu lisesinde okuyorum. Belki de çalışsam daha nitelikli bir okula gidebilirdim. O yüzden bence işini şansa bırakma ve sınava dört elle sarıl.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 08.12.2020 15:22
Gideceğin lisenin kalitesi gideceğin üniversitenin de kalitesini etkiler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 08.12.2020 15:34
Paran varsa özel okula git ve kesinlikle devlet okulundan uzak durmaya çalış.

Maalesef ne kadar çalışırsan çalış hocaların egosal problemlerinden dolayı Okul Başarı Puanı'nın (OBP) çok düşük gelecek ve Üniversite sınavında bu seni belki 10.000 geri atacak.

Sınav ''son 1.5 sene'' kazanılır, hayatının en güzel dönemlerini yaşıyor olacaksın lisede ( Üniversite diyen olacaktır, katılmıyorum. ) kesinlikle ilk iki sene sınıfta kalmadığın sürece sorun etme ama mümkün olduğunca da ortalamanı yüksek tut. Bu ancak bir özel liseye giderek olur.

Türkiye'nin belli başlı liseleri dışında hiç bir lise sana üniversiteni garanti etmez ha sen ben Galatasaray Lisesine, Kabataş Erkek Lisesine vb. gideceğim diyorsan orası ayrı o liselerin diploması bile seni beyaz yakalı  yapar zaten.

Onun dışında meslek lisesine gidip çok duru ve temiz bir şekilde mezun olan dostum da oldu Fen Lisesi'ne gidip düşmediği ortam kalmayan arkadaşım da oldu bu biraz senin karakterine bağlı ancak karakterin dostlarına göre şekillenmeye müsaitse elbette arkadaş ortamının etkisi olacaktır gittiğin lisede ancak ortalama bir muhitte ortalama bir liseye gitsen bile bu durumu dert etme, rahat ol.

Ben Adana'nın en iyi anadolu liselerinden birinden mezun oldum ama yine de çok ''temiz'' bir arkadaş ortamım olduğunu söyleyemeyeceğim, tabi Adana burası bir yere kadar.

Sana dürüst bir şekilde verebileceğim tüm tavsiyeler bunlar, kendini lise için paralama hayatının en önemli sınavına daha 5 sene var.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 08.12.2020 15:48

Maalesef ne kadar çalışırsan çalış hocaların egosal problemlerinden dolayı Okul Başarı Puanı'nın (OBP) çok düşük gelecek ve Üniversite sınavında bu seni belki 10.000 geri atacak.

Sınav ''son 1.5 sene'' kazanılır, hayatının en güzel dönemlerini yaşıyor olacaksın lisede ( Üniversite diyen olacaktır, katılmıyorum. ) kesinlikle ilk iki sene sınıfta kalmadığın sürece sorun etme ama mümkün olduğunca da ortalamanı yüksek tut. Bu ancak bir özel liseye giderek olur.

Türkiye'nin belli başlı liseleri dışında hiç bir lise sana üniversiteni garanti etmez ha sen ben Galatasaray Lisesine, Kabataş Erkek Lisesine vb. gideceğim diyorsan orası ayrı o liselerin diploması bile seni beyaz yakalı  yapar zaten.

Onun dışında meslek lisesine gidip çok duru ve temiz bir şekilde mezun olan dostum da oldu Fen Lisesi'ne gidip düşmediği ortam kalmayan arkadaşım da oldu bu biraz senin karakterine bağlı ancak karakterin dostlarına göre şekillenmeye müsaitse elbette arkadaş ortamının etkisi olacaktır gittiğin lisede ancak ortalama bir muhitte ortalama bir liseye gitsen bile bu durumu dert etme, rahat ol.

Ben Adana'nın en iyi anadolu liselerinden birinden mezun oldum ama yine de çok ''temiz'' bir arkadaş ortamım olduğunu söyleyemeyeceğim, tabi Adana burası bir yere kadar.

Sana dürüst bir şekilde verebileceğim tüm tavsiyeler bunlar, kendini lise için paralama hayatının en önemli sınavına daha 5 sene var.
Teşekkür ederim bende Adanadayim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 08.12.2020 16:00

İSÖ'ye gidersen hocalarıma selam söyle, belki iyi hal indirimi uygularlar.  8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 08.12.2020 16:21

İSÖ'ye gidersen hocalarıma selam söyle, belki iyi hal indirimi uygularlar.  8)
Tamamdir kral .d  :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 09.12.2020 16:17
Çalışıp çalışmaman arasındaki LİSE İÇİN fark;

Çalışırsan eğitim hayatında iyi bir ünvan taşırsın, akli dengesi yerinde insanlarla rahatça ders görürsün. İleride o okulda tanıştığın arkadaş çevren sağlam olur. Üniversiteye iyi bir başlangıç atmak istiyorsan kolayca işlerini halledersin.

Çalışmazsan, eğitim hayatında kötü bir ünvan taşıyabilirsin. Akli dengesi yerinde olmayan insanlarla aynı sınıfı paylaşarak derslerinde gerileme olur, kısa sürede kötü alışkanlıklar elde edersin. Üniversite'ye iyi hazırlanmaya başlasan çok zorlanırsın bu şekilde.

Sana tavsiyem; her zaman çalış. Annen veya baban sana başarıların sayesinde iyi bir tatil yaptıracak ya da hediye bir eşya alacak bu sayede. Çalışmayan birisi olursan muhtemelen  baban sert biriyse ya sanayide ya da kötü ve sevmediğin bir işte çalışmak zorunda kalacaksın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 09.12.2020 16:48
Dostum, lise hayatını hem eğlenceli hem de bazı konularda farkındalık kazanarak geçirmiş biri olarak sana bu konuda tavsiye verebilirim.
Öncelikle çalışmak mutlaka önemli. Ben fazla çalışmazdım, bunun sonuçlarını hep kötü oldu. Okuduğum lise bir anadolu lisesiydi. Okul kötü sayılmazdı, ortamı ve bulunduğu semt nezihti diyebilirim.
Öncelikle okuyacağın lisenin, hayatının bir sonraki dönemini fazlasıyla etkileyeceğini söyleyebilirim. Öyle ki; üniversite veya iş hayatında bulunacağın hiç bir ortam, hayatının geri kalanını bu kadar etkilemeyecek. Bunun sebebi, yetişkinliğe hazırlandığın ve gençliğini büyük ölçüde yaşadığın ortamın burası olması. Tam olarak hamurun bu ortamda yoğuruluyor diyebilirim. Bu süreçte edineceğin iyi/kötü huylar, arkadaşların, içerisinde bulunacağın gruplar, olmaya çalışacağın ve idol olarak alacağın kişiler, hedeflerin, yanlışların ve doğruların; seni, hayatının sonuna kadar takip edecek. Bu yüzden ne kadar iyi bir ortamda bulunursan senin için o kadar iyi olur.
Burada da "iyi ortam"dan kastımı söylemem gerek. Temiz, saçma ve yararsız muhabbetlerden uzak, eğlenebildiğin, sana kötü alışkanlıklar katmayacak bir ortamın yanı sıra; kendini geliştirmeni sağlayacak, robot olmayacağın, kardeşliği içinde yaşayabileceğin ortam, en iyi ortamdır. Şimdi kimse darılmasın veya gücenmesin. Meslek liselerinin ortamını genel olarak biliyoruz. Bu yüzden zaten uzak durursun. Ben, Fen liselerinden de uzak durmanı öneririm. Akademik açıdan seni güçlendirse de bazı konularda eksik kalacağını düşündüğüm bir ortam Fen liseleri, çok yakınlarımdan biliyorum. Tekrar diyorum, bu benim kendi düşüncem. Kendi gözlemlerim, beni bu düşünceye itti. Bana göre en iyi lise türü Anadolu Lisesi'dir. Tabii ki her Anadolu Lisesi de iyi olmuyor. Ortamı ve havası iyi olan, çevresi temiz Anadolu Liseleri, seni; hem kirli kişiliklerden uzak tutar, hem de gençliğinde rahat ve mantıklı bir düşünce tarzı oturtabilmeni sağlar.

Son olarak da bir şey eklemeliyim. Hangi liseye gidersen git, iyi veya kötü insanlar mutlaka olacak. Benim okuduğum lise iyi bir ortamda olmasına rağmen kötü insanlar vardı ve bunlar arkadaşlarımın arkadaşlarıydı. Ben, bazı arkadaşlarımı kaybetmek uğruna o ortamlardan uzak durdum. Şimdi ne bir disiplin cezam var, ne de kötü bir alışkanlığım. Derslerim kötüydü ama bütün öğretmenlerim beni "Saygılı ve efendi bir çocuk." diye tanımlardı. Bu sayede, lise hayatım boyunca takdir/teşekkür almamış olmama rağmen sınıftan seçilerek 3 kere onur belgesi aldım. Yani bütün bu anlattıklarımın sonucu olarak diyorum ki:
İş biraz da sende bitiyor. Kendini geliştirebileceğin ve iyi insanların çoğunlukta bulunduğu bir ortam en iyisidir. Ne robot ol, ne de gereksiz bir tip.
« Son Düzenleme: 09.12.2020 18:09 Rasputin »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
cuban gangster ashlex, VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 10.12.2020 03:34
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 10.12.2020 17:33
Dostum, lise hayatını hem eğlenceli hem de bazı konularda farkındalık kazanarak geçirmiş biri olarak sana bu konuda tavsiye verebilirim.
Öncelikle çalışmak mutlaka önemli. Ben fazla çalışmazdım, bunun sonuçlarını hep kötü oldu. Okuduğum lise bir anadolu lisesiydi. Okul kötü sayılmazdı, ortamı ve bulunduğu semt nezihti diyebilirim.
Öncelikle okuyacağın lisenin, hayatının bir sonraki dönemini fazlasıyla etkileyeceğini söyleyebilirim. Öyle ki; üniversite veya iş hayatında bulunacağın hiç bir ortam, hayatının geri kalanını bu kadar etkilemeyecek. Bunun sebebi, yetişkinliğe hazırlandığın ve gençliğini büyük ölçüde yaşadığın ortamın burası olması. Tam olarak hamurun bu ortamda yoğuruluyor diyebilirim. Bu süreçte edineceğin iyi/kötü huylar, arkadaşların, içerisinde bulunacağın gruplar, olmaya çalışacağın ve idol olarak alacağın kişiler, hedeflerin, yanlışların ve doğruların; seni, hayatının sonuna kadar takip edecek. Bu yüzden ne kadar iyi bir ortamda bulunursan senin için o kadar iyi olur.
Burada da "iyi ortam"dan kastımı söylemem gerek. Temiz, saçma ve yararsız muhabbetlerden uzak, eğlenebildiğin, sana kötü alışkanlıklar katmayacak bir ortamın yanı sıra; kendini geliştirmeni sağlayacak, robot olmayacağın, kardeşliği içinde yaşayabileceğin ortam, en iyi ortamdır. Şimdi kimse darılmasın veya gücenmesin. Meslek liselerinin ortamını genel olarak biliyoruz. Bu yüzden zaten uzak durursun. Ben, Fen liselerinden de uzak durmanı öneririm. Akademik açıdan seni güçlendirse de bazı konularda eksik kalacağını düşündüğüm bir ortam Fen liseleri, çok yakınlarımdan biliyorum. Tekrar diyorum, bu benim kendi düşüncem. Kendi gözlemlerim, beni bu düşünceye itti. Bana göre en iyi lise türü Anadolu Lisesi'dir. Tabii ki her Anadolu Lisesi de iyi olmuyor. Ortamı ve havası iyi olan, çevresi temiz Anadolu Liseleri, seni; hem kirli kişiliklerden uzak tutar, hem de gençliğinde rahat ve mantıklı bir düşünce tarzı oturtabilmeni sağlar.

Son olarak da bir şey eklemeliyim. Hangi liseye gidersen git, iyi veya kötü insanlar mutlaka olacak. Benim okuduğum lise iyi bir ortamda olmasına rağmen kötü insanlar vardı ve bunlar arkadaşlarımın arkadaşlarıydı. Ben, bazı arkadaşlarımı kaybetmek uğruna o ortamlardan uzak durdum. Şimdi ne bir disiplin cezam var, ne de kötü bir alışkanlığım. Derslerim kötüydü ama bütün öğretmenlerim beni "Saygılı ve efendi bir çocuk." diye tanımlardı. Bu sayede, lise hayatım boyunca takdir/teşekkür almamış olmama rağmen sınıftan seçilerek 3 kere onur belgesi aldım. Yani bütün bu anlattıklarımın sonucu olarak diyorum ki:
İş biraz da sende bitiyor. Kendini geliştirebileceğin ve iyi insanların çoğunlukta bulunduğu bir ortam en iyisidir. Ne robot ol, ne de gereksiz bir tip.
Teşekkür ederim :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok