Konu: Okul  (Okunma sayısı 690 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.12.2020 20:55
Buradaki çoğu insan benden daha büyüktür ve deneyimlidir o yüzden gözler önüne bir soru sermek istiyorum.

8. sınfım, LGS'ye çalışmalı mıyım?
Yoksa akışına bırakıp sınavlardan aldığım şuanlık not ortalaması (82) ile evimin karşısındaki Anadolu'ya gitmeye mi çalışmalıyım?
Sadece bir soru.
İyi akşamlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.12.2020 21:18
İleride yaşayacağın hayatı biz seçmemeliyiz. Araştırmalarını yap, senin için hangisi hayırlı olacaksa o okula çabala.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
cuban gangster ashlex, VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.12.2020 21:26
Bir önceki sınav döneminde bir dosta verdiğim tavsiye şurada.
Alıntı
Kaliteli bir lise fark ediyor. Okulun şehrin neresinde olduğu bile fark ediyor. Kendini rahatlatmak için her lise aynı mantığına kapılma. Lise eğitim kurumu olması dışında bir kültür yuvasıdır. Puanının tuttuğu iki okul arasında kalırsan mutlaka multikültürel bir çevrede olanı seç. 2014 yılında liseye geçtim 450 civarı bir puanım vardı. İstanbul Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesini tercih ettim ve eğitimi iyi bir okul olmasına rağmen 2 hafta dayanabildim. Ardından nakilimi Taksim İstanbul Atatürk Anadolu Lisesine aldırdım. Mezuniyetime kadar bana bir birey olduğumu,özgür ve güçlü bir birey olduğumu öğreten ve üniversiteye hazır başlamamı sağlayan bir okul oldu. Okuldan ayrılan öğretmenlerimizin son duraklarının Çapa Fen ve Şehremini gibi okullar olduğunu da belirteyim. Yaşa var ol Atatürk Lisesi.
Hangi şehirdesin veya bahsettiğin okul hangisi bilmiyorum, ama kalite cidden fark eder.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.12.2020 21:32
Bir önceki sınav döneminde bir dosta verdiğim tavsiye şurada.
Alıntı
Kaliteli bir lise fark ediyor. Okulun şehrin neresinde olduğu bile fark ediyor. Kendini rahatlatmak için her lise aynı mantığına kapılma. Lise eğitim kurumu olması dışında bir kültür yuvasıdır. Puanının tuttuğu iki okul arasında kalırsan mutlaka multikültürel bir çevrede olanı seç. 2014 yılında liseye geçtim 450 civarı bir puanım vardı. İstanbul Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesini tercih ettim ve eğitimi iyi bir okul olmasına rağmen 2 hafta dayanabildim. Ardından nakilimi Taksim İstanbul Atatürk Anadolu Lisesine aldırdım. Mezuniyetime kadar bana bir birey olduğumu,özgür ve güçlü bir birey olduğumu öğreten ve üniversiteye hazır başlamamı sağlayan bir okul oldu. Okuldan ayrılan öğretmenlerimizin son duraklarının Çapa Fen ve Şehremini gibi okullar olduğunu da belirteyim. Yaşa var ol Atatürk Lisesi.
Hangi şehirdesin veya bahsettiğin okul hangisi bilmiyorum, ama kalite cidden fark eder.
Teşekkür ederim. :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.12.2020 21:40
Eğer bir hedefin varsa aileni bile dinleme, hedefine odaklan, lise seçimini de hedefini göz önünde bulundurarak yap, kendini "Anadolu Lisesi" diye sınırlandırma, Meslek Liselerine de şans ver.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 07.12.2020 22:26
Eğer bir hedefin varsa aileni bile dinleme, hedefine odaklan, lise seçimini de hedefini göz önünde bulundurarak yap, kendini "Anadolu Lisesi" diye sınırlandırma, Meslek Liselerine de şans ver.
Çevirmenlik istiyorum aslında ama meslek lisesinde öğretiyorlar mı bilmiyorum, teşekkür ederim cevap için.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 07.12.2020 22:36
LGS daha kokuşmuş eğitim sisteminin ilk adımı. çalışırsan kaliteli bir liseye, çevreye, ekole ve kültüre sahip olursun bu kültür olayı çok önemli ergenlik çağında kimliğini belirlediği için köklü liselerin kendine has bir kültürü vardır "izmir bal, ial, kabataş, galatasaray vb" az çalışırsan kalburüstü bir liseye gidip 30-40 kişi ders işlersin tuvaleti sigara kokan leş okullarda ders görürsün çalışmazsan mesleğe gidersen de meslek öğrenirsin artık ne kadar öğretiliyorsa.

Seçim senin, ben ikinciyi seçtim halimden menunum, arkadaşlarım ve çevrem bana bir şey katmıyor ben de onlara katmıyor fakat seviyorum, ama altta fotoğraftaki gibi bir izmir atatürk lisesi ortamında okumayı çok isterdim, ama senin yerinde olsam özellikle bu sosyal hayatın pek olmadığı zamanlarda çalışıp alttaki gibi seküler, hocaların menopoza girmediği, öğrencilere bağırarak egosunu tatmin etmediği bir lisede okumak isterdim, seçim senin

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 07.12.2020 22:45
LGS daha kokuşmuş eğitim sisteminin ilk adımı. çalışırsan kaliteli bir liseye, çevreye, ekole ve kültüre sahip olursun bu kültür olayı çok önemli ergenlik çağında kimliğini belirlediği için köklü liselerin kendine has bir kültürü vardır "izmir bal, ial, kabataş, galatasaray vb" az çalışırsan kalburüstü bir liseye gidip 30-40 kişi ders işlersin tuvaleti sigara kokan leş okullarda ders görürsün çalışmazsan mesleğe gidersen de meslek öğrenirsin artık ne kadar öğretiliyorsa.

Seçim senin, ben ikinciyi seçtim halimden menunum, arkadaşlarım ve çevrem bana bir şey katmıyor ben de onlara katmıyor fakat seviyorum, ama altta fotoğraftaki gibi bir izmir atatürk lisesi ortamında okumayı çok isterdim, ama senin yerinde olsam özellikle bu sosyal hayatın pek olmadığı zamanlarda çalışıp alttaki gibi seküler, hocaların menopoza girmediği, öğrencilere bağırarak egosunu tatmin etmediği bir lisede okumak isterdim, seçim senin

Yazı için teşekkür ederim.  :-X
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
imfinetoday,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 07.12.2020 23:38
uzun uzun yazmaya gerek yok
sevdiğin mesleğe hedefe odaklan gerisini dert etme, o lise sınavınada sana tavsiyem iyi çalış.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 08.12.2020 11:47
uzun uzun yazmaya gerek yok
sevdiğin mesleğe hedefe odaklan gerisini dert etme, o lise sınavınada sana tavsiyem iyi çalış.
Tavsiye için teşekkür ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok