http://Aksini kanıtlar bir şeyin varsa yollamanı bekliyorum, bana Jay'n söylediğine göre silah çektiğinde aranızda uzun bir mesafe vardı. Dostum sana hiçbir şekilde agresif rolde bulunmayan biri ve olayla alakasız birine sen silah çekemezsin, o adam kaçar, izlersin. Bu kadar bu olay, çünkü o adam size bir şey yapmadı evine daldınız adamın durup dururken. Benim sorumluluk alacağım bir durum yok burada, ben sizin aracınızı çalmamışım etmemişim, evimde uyuşturucumu üretiyorum gelip kilidimi kırıp beni dövüyorsunuz. Bu sorumluluğu başka kime yükleyim? Siz haksızsınız.
Ben neyi anlatamıyorum? Aksini kanıtlayan şeyi sizin yüklemeniz lazım, gerekli konuşmayı buraya attım zaten. Timestamp'e bakarak da, kendisinin söylediğine bakarak da anlayabilirsin bunu. Ayrıca uyarı ateşi açtığımı belirtiyorum ve sebebinin de kaçmaya çalışması olduğunu belirtiyorum. Söylediğiniz gibi çok açık bir mesafe varsa burada açtığım üç el ateşin neresi DM onu anlamadım? Sürekli evin önüne gidip - geldi ve bir mermi bile sıkmadım karşılık olarak. Bunların kanıtları da loglarda var, yönetim inceleyerek görebilir net şekilde.
Hesabını senden sormamız da gayet mantıklı. Kimden sormalıyım evinin garajında bulunan bir aracın hesabını, Ocean Bar'daki insanlardan mı? Şunu tekrar kez belirtiyorum ki bunu sen de biliyorsun ve doğruladın; yanlış anlaşılma olmaması için düzgünce bunu çözmeye çalıştık ve doğrulaması için şahsı bekleyip sana telefon ile dönüş yapacağımı belirttim. Sizin Franklin_Rashford'a hakaretleriniz üzerine o dayak atıldı yani.
"Dayak meselesi aracınız için değil." "Yediğiniz dayak tamamen kendisi ile konuştuğunuz üsluptan ötürü." "Eğer bu üslupla konuşup dayak yiyorsanız da sorumlusu sizsiniz." "Hakareti eden sen olduğun için arkadaşının kendisine içeride dayak atılmadı."
Kişi üzerine ateş edilmesi üzerine durmuş. Düşün bakalım dostum, birinden hızlıca kaçıyorsun ve henüz silah çekmemiş. Adam silah çekiyor arkandan. Ama sen önüne bakarak kaçıyorsun, arkana bile bakmadan. Bu adam senin silah çektiğini nereden görecek arkasında gözü mü var? (emote diye bir şey yok gerçek hayatta, emote'u niye kullanıyoruz SİZE BAKAN KİŞİ yaptığınız eylemi görsün diye. Ama siz silahınızı çıkarttığınız sırada zaten Jay karakteri arkasına bakmadan kaçıyordu silahınız olduğunu nereden bilsin? Siz ateş açınca sesi duydu ve durdu. Fear RP yaptı yani.
OOC Yalan söylemenize gerek yok. Kişi üzerine ateş edilmesi üzerine Idlewood'un köşesinden dönerek kaçmaya başladı. Geri geldiğinde beni gördüğünde tekrar kaçtı ve tekrar kaçtı. Evin önünde beklediğim sırada da bana PM yoluyla mesaj attı. Kırılan kapıyı kilitlediğini belirttiğimde de
"Ha onu fark etmedim, keşke belirtseydiniz..." şeklinde mesaj atarak geri döndü. Zaten geri döndüğünde de silahı tekrar çekerek içeri girmesini söyledim. Kımıldama dediğim bir adama neden sıkayım bu bir, ikincisi hitlogda zaten gözüküyor her şey ne kadar hasar verdiğim, ne mesafeden vurduğum-.. Kaçmaya başladığında ateş açmaya başladım ve o da uyarı ateşiydi, isabet ettiğini bile sanmıyorum. Bu da arkadaşınızın kendi yüklediği görüntüdeki PM mesajı (silah emote'u verdiğim dakikayı ve suratına silah doğrulttuğum dakikayı yönetim loglardan bakarak da şahsın kaçıp PM atması üzerine geri geldiğini doğrulayabilir arada oldukça fark var):

DM nedir? Bir oyuncuya sebepsiz yere ateş etmek/saldırmaktır. Sizin bunları yapmak için yeterli sebebiniz yoktu, rol yapman bi şeyi değiştirmiyor bunu yaparken emote vermen vs. DM DM'dir rollü veya rolsüz farketmez. Yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğüm için durumu izah ettim zaten, direkt olayı duyduğum gibi eve girip kilidi de kapayabilirdim işte o zaman sizin girmeye hakkınız olurdu eve bunu farkettiğim için olayı tatlı dille açıkladım ve bir gelişme olursa, yardımcı olabileceğim bir konu olursa diye numaramı verdim size. Evimde bulunan bir aracın soruşturmasını bana yaptınız ve açıkladım. Rol içinde çözmeye çalışıyorduk ki siz evimize girip kural ihlali yaparak DM yapana kadar. İnan ben de böyle olsun istemezdim. Ama dediğim gibi tekrar söylüyorum realistik düşünürsen bana hak vereceksin. Arkası dönük kaçan birine silah çekiyorsun, tabi ki kaçmaya devam eder çünkü SİLAHI GÖRMEDİ BİLE rolde. Ama sen ateş açmaya başlayınca durdu. Niye durdu bu adam? Çünkü silahın olduğunu anladı mermi sesinden. Fear RP ihlali yok onun için. Hala fear rp ihlali olduğunu düşünüyorsan gidip şikayet açabilirsin. Burası size açılmış bir şikayet konusu burada savunma yapmanız gerekiyor suçlama değil.
Kusura bakma burada rol ile gelişen bir olayın şikayetini açmışsınız ve ithamlarda bulunuyorsunuz, benim savunmam da tamamen yaptığınız ihlalleri içeriyor ki şikayetinizdeki eylemleri ihlallerinizden ötürü gerçekleştirmek zorunda kaldık. Burada bir suçlama yok, savunmamız sizin ihlaliniz belirttiğimiz gibi; silahımı ulu orta gösterecek değildim tabi ki, çıktığında da zaten kaçmaması için (içeride kaçtığı gibi) silahımı çekerek emote'u verdim neyini anlamıyorsun? Yumruklarımla peşinden koşturup destek çağırmasını falan mı izlemeliydim senin rol anlayışına göre? Ya da gidip bir yerlere sakladığı silahla geri gelmesini mi beklemeliydim senin rol mantığına göre? Yapmam gereken şey kendisini silahımı çekerek etkisiz hale getirmek ve içeriye geri sokmaktı ve bunu mantıklı bir şekilde yaptım ancak role uymayıp kaçması onun sorunu. Evin senin hood bölgen değil, kapısını kırıp girmemde bir sorun yok. Legal bir birlik olsaydınız; "Haneye tecavüz" adı altında şikayet edebilirdiniz polise bu tür rollerde. Daha nasıl açıklamamı istiyorsun bu konuyu bilmiyorum ama ısrar etmek yerine okursanız anlarsınız belki.