Konu: [13.11.2020] [Molly Bell + Sherry Nora] Çoklu İhlaller + Metagaming  (Okunma sayısı 841 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.11.2020 21:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Molly_Bell @jonlakow + EK: Sherry_Nora @Serenity_ (Molly_Bell'in Metagaming yaptığını itiraf etmesinden dolayı EK)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Chanis_Mozard @Chanismozard , Elias_Rosales @pankek

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.10 - 18.30 arası (+/- 5)

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Fear RP İhlali, Rolde AFK, Retarded RP, Refuse RP, Power RP, Metagaming

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Molly Bell adlı karakterin Chanis Mozard ve Ruslan Hetmanov'a karşı sergilemiş olduğu bir takım can sıkıcı durumlar oluştu. Olayın sabah saatlerinde Chanis Mozard bana Molly Bell'in numarasını ve adresini sordu. Kendisinden nefret ettiğini ve intikam almak istediğini söyledi. Ardından biraz araştırma yaparken, beni de alakadar eden bir başka sebep öğrendim. Şahsım adına oraya gitme sebebim, Molly Bell adlı karakterden halihazırda hoşlanmıyordum ve üzerine Cara Licavoli'ye (Hem Cara Licavoli'den, hem de Elias Rosales karakterlerinden ki Molly Bell'in kendisi de bunu anlatmış) saldırdığını öğrendim. Cara Licavoli adlı karakter, Ruslan Hetmanov karakterinin çok yakın ve sevdiği bir dostu olduğu için bu duruma sinirlenerek kendisine karşılık vermek istiyor.

Araştırdım ve hem evini hem de telefon numarasını öğrendim. Daha önce de o eve Zaki Badvagan (CK) ile gittiğim için Molly'nin orada olabileceğini tahmin etmiştim. Başlangıçta tek başıma giderek kontrol ettim ve kendisi iskelede telefonla konuşuyordu. Uzaktan gördüm ve şehre dönerek Chanis Mozard'a haber verdim. Ardından Chanis Mozard ve Elias Rosales ile birlikte geldik ve geldiğimiz sırada Sherry_Nora @Serenity_ adlı karakter evin çatısına çıkmış ve AFK durumdaydı. (Zaten kendisi hiçbir şekilde darp rolüne dahil olmadan nasıl şikayetçi ve şahit olabildi onu da anlamadım. Bu konuda bu ihlali de değerlendirmenizi istiyorum.) İskeleye inerek Molly Bell'i telefonla konuşur vaziyette yakaladık ve Chanis Mozard telefonunu elinden alarak denize attı. Şahsın ihlalleri bu rollerden sonra başladı;

[1] Chanis Mozard, Molly Bell'in yüzüne tokat attıktan sonra darp izi oluşturabilecek "/do Yüzünün herhangi bir yerinde kanama var mı?" sorusunu belirtti. [18:14:21]'de verilen bu belirtinin akabinde şahıs ekran görüntülerinde bulunmasa da, loglardan açıkça görülebilecek şekilde "/do Olumsuz." şeklinde belirtide bulundu. [1] Bu olayın ardından, darp izine olumsuz yanıt belirttiği rolde; yine kendisi ASGH'den "darp raporu" alıyor ve bizi VCPD'ye şikayet ederek "darp edildiğini" kanıtlıyor. Burada şahıs Retarded RP yaparak olmayan bir şeyi (darp izi) varmış gibi gösteriyor ve Chanis Mozard, Ruslan Hetmanov, Elias Rosales karakterlerini departman sürecine sokarak rollerini ve vakitlerini baltalıyor.

EK: Chanis Mozard attığı tokatın etkisini sorgulamak adına dudağının patlayıp patlamadığını anlamak adına kanama durumunu sorguluyor, olumsuz durum belirtiliyor. Ancak buna rağmen şahsın ASGH'ye belirttiği olay sonucu basit bir tokattan "Morluk ve Çürük" raporu alıyor (!).

[2] Bu rolün devamında, Chanis Mozard'ın kafasına sıkmakla tehdit etmesinin akabininde sıkması için ısrar ediyor ve Fear-RP gerçekleştirmiyor. Kafasına sıkmak için CK İzni istediğimizde de "olumsuz" yanıt veriyor. ve Fear-RP yapmaktan kaçınmaya devam ediyor. Bu kısımda da Fear-RP İhlali gerçekleştiriyor.

[3] Molly Bell adlı karakterin vücut durumuna baktığımızda; Kas Seviyesi (4) ve Dayanıklılığı (2), Ruslan Hetmanov'un Kas Seviyesi'nin (8 ) ve Dayanıklılığının (7) çok altında görünüyor. Ruslan Hetmanov karakterimde şahsın saçının arkasından ve boğazından sıkıca kavradığımı belirtmeme rağmen beni ittirebildiğini iddia ediyor. Bunu yapamayacağını; Molly Bell'in vücut yapısının, Ruslan Hetmanov'a göre daha çelimsiz olduğunu ve gücünün yetmeyeceğini belirttiğimde ise ısrarla bunu yapabileceğini belirtiyor. Kendisini bastırarak diz çöktürmeye çalıştığımda ise reddediyor ve Refuse RP + Power RP ihlallerini gerçekleştiriyor.

[4] Tüm bu rol ihlalleri gerçekleşirken de sıklıkla AFK durumuna geçiyor. Yüksek ihtimalle de Sherry Nora adlı karakter ile ya da bir başkası ile farklı platformlardan durum hakkında iletişime geçiyor. Bunu iddia ediyorum çünkü her nasıl oluyorsa Sherry Nora adlı karakter aracımın fotoğrafını çekmiş ve bu hiçbirimizin chatloguna düşmüyor ancak departmanda bu iddia ediliyor. (Bu konuda eğer bunun rolü yapılmadıysa / emote ile belirtilmediyse, Sherry Nora adlı karakterden bu ihlali için ek olarak şikayetçiyim) Dört numaralı ihlalde de Rolde AFK ihlalini gerçekleştiriyor.

EK [5] Kendisinin de itiraf ettiği üzere Sherry_Nora adlı karakterle rol dışı kanallardan role dahil olabilecek ve bunu eyleme dökebilecek şekilde haberleşerek Metagaming yapmışlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

[1]

[2]

[3]

[4] (Diğer görüntülerde de AFK kaldıkları mevcut)

[5]
Sherry Nora dediğiniz gibi alt+tab'daydı ve oyuna döndüğünde bana sorduğu soru; "uzaktan o iskelede ne görüyorum?" du. ben de onun cevabını verdim.
Çatı da AFK sürecim çok kısa sürdü döndüğümde ise sizi görüp ihbar verdim. Ondan sonrasında sizinle role girdim...

Ek açıklamalar(varsa): Olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek IC şekilde departmanda harcattığı vakit için Chanis Mozard, Ruslan Hetmanov ve Elias Rosales adlı karakterlerin; rol ile alakalı olası alacakları IC sicillerin temizlenmesini talep ediyoruz. Ek olarak ihlallerinden ötürü departmanda rol vaktimizden çaldığı süre için ek ceza almasını talep ediyoruz.

Eğer uygun görülüyorsa şahsın CK'sının Chanis Mozard ve Ruslan Hetmanov'a verilmesini talep ediyoruz. ((+ EK: Chanis_Mozard devam etmesi halinde kafasına sıkacağı konusunda da uyarmış ve Molly_Bell işi büyüterek / devam ettirerek polise şikayetçi oluyor, şikayetin ardından kamu desteği gibi girişimlere girmeye çalışarak olayı daha da büyütmeye karar veriyor.))

« Son Düzenleme: 16.11.2020 01:02 Vonagall »

#1 - 13.11.2020 21:33
Şikayete eklenmişim savunmamı yapayım, siz gelmeden önce de telefonla konuşurken rol vardı, Molly birisi ile tartışıyordu, benim uzak durmamı yalnız kalmak istediğini söyledi. Çatı da AFK sürecim çok kısa sürdü döndüğümde ise sizi görüp ihbar verdim. Ondan sonrasında sizinle role girdim zaten, siz giderken ise emote vererek fotoğrafınızı çektim bununda ekran görüntüsünü aldım. Şikayetçi olurken kanıtlar kısmına fotoğrafı ekledim.

#2 - 13.11.2020 21:33
Şahitliğini onaylıyorum, pek bir sey yazmayacağım zaten her seyin ekran görüntüsü var. Kolay gelsin simdiden.

#3 - 13.11.2020 21:34
Şikayete eklenmişim savunmamı yapayım, siz gelmeden önce de telefonla konuşurken rol vardı, Molly birisi ile tartışıyordu, benim uzak durmamı yalnız kalmak istediğini söyledi. Çatı da AFK sürecim çok kısa sürdü döndüğümde ise sizi görüp ihbar verdim. Ondan sonrasında sizinle role girdim zaten, siz giderken ise emote vererek fotoğrafınızı çektim bununda ekran görüntüsünü aldım. Şikayetçi olurken kanıtlar kısmına fotoğrafı ekledim.
Buraya da ekleyebilirsen senin adını dışarıda tutacağım. Ne rolü yaparak ne çektiğini cidden merak ediyorum, basit bir araç fotoğrafı kanıt olarak pek işe yaramaz da bu gibi durumlarda..

Ek Olarak: Bu kadar kısa süre içerisinde AFK olduğunu varsayıyorum, yanımıza gelip olayı bile anlamadan ne olarak ihbar verdin? Yani bir darp durumu olarak ihbar verdiysen darp rolü de çok kısa sürdü. Nasıl görüp ihbar vermiş olabilirsin onu da merak ettim.
« Son Düzenleme: 13.11.2020 21:36 Vonagall »

#4 - 13.11.2020 21:43
Buraya da ekleyebilirsen senin adını dışarıda tutacağım. Ne rolü yaparak ne çektiğini cidden merak ediyorum, basit bir araç fotoğrafı kanıt olarak pek işe yaramaz da bu gibi durumlarda..

Ek Olarak: Bu kadar kısa süre içerisinde AFK olduğunu varsayıyorum, yanımıza gelip olayı bile anlamadan ne olarak ihbar verdin? Yani bir darp durumu olarak ihbar verdiysen darp rolü de çok kısa sürdü. Nasıl görüp ihbar vermiş olabilirsin onu da merak ettim.
Şikayette bulunmuyorum, ekstra bir savunma yapmayacağım. Olayı gördüğüm gibi ihbar verdim, Molly karakterini yerde gördükten sonra ise aracınızı fotoğrafladım. Merak ediyorsanız IC olarak departmana giderek kanıtları sorabilirsiniz.

#5 - 13.11.2020 21:45
Şahitliğimi onaylıyorum, yapılan ihlalleri uzun uzun belirtilmiş, başka bir şey söyleme gereği duymuyorum.

#6 - 13.11.2020 22:28

Şikayette bulunmuyorum, ekstra bir savunma yapmayacağım. Olayı gördüğüm gibi ihbar verdim, Molly karakterini yerde gördükten sonra ise aracınızı fotoğrafladım. Merak ediyorsanız IC olarak departmana giderek kanıtları sorabilirsiniz.
Anlatamıyorum galiba, şu an bunun ihlal olduğunu düşünerek zaten şikayette bulunuyorum ve yaptığınız rolün görüntüsünü istiyorum senin adını kaldırmak için. Aksi takdirde şikayetçi durumumu (senin hakkında) kaldırmayacağımı belirtiyorum. Departmanın söylediği tek şey araç görüntüsü ama bunun rolünün yapılıp yapılmadığını bile söyleyemiyorlar. /do Evet, emote verilmiştir. diyecek durumları yok. O yüzden basitçe yapılan şeyin görüntüsünü istiyorum adını kaldırmak için. Eğer gerekli ve geçerli bir rol yapıldıysa; adını şikayette tutmamın bir anlamı kalmaz zaten.

#7 - 13.11.2020 23:00
Alıntı
not2:
"Şahsım adına oraya gitme sebebim, Molly Bell adlı karakterden halihazırda hoşlanmıyordum ve üzerine Cara Licavoli'ye (Hem Cara Licavoli'den, hem de Elias Rosales karakterlerinden ki Molly Bell'in kendisi de bunu anlatmış) saldırdığını öğrendim."
"-gitme sebebim", "-hoşlanmıyordum" bunlar zaten kişisel olarak yapabileceğiniz şeyler değil. ki öyle bir şey olsa umrumda olmazdı zaten. siz burada bir karakter canlandırıyorsunuz, lütfen karakteri canlandırdığınızın farkına vararak şikayet oluşturun.
"Cara Licavoli'ye (Hem Cara Licavoli'den, hem de Elias Rosales karakterlerinden ki Molly Bell'in kendisi de bunu anlatmış) saldırdığını öğrendim." Bu benim için yeterli bir sebep orada bulunmam adına zaten. Sevdiğim bir insana zarar veriyorsun ve tabi ki hesabını sormak istersem, bunu yapmaya hakkım var. Ek olarak senden hoşlanmamam, Chanis Mozard'a yardım etmem için de yeterli bir sebep.

Alıntı
1- darp izi sadece kanama izi ile oluşabilecek bir şey değil, "darp" kelimesinin anlamını detaylıca internetten araştırmanızı tavsiye ediyorum, bir sonraki şikayetlerinizde hata yapmazsınız umarım. karakterime tokat atma emotesi verdikten sonra, "/do" kanalından kanama ile ilgili bir soru soruyorsunuz. buna tabii ki de "olumsuz" yanıtını alacaksınız. bir tokat ile bir yeri kanatabileceğinizi düşünmek sizin ihlalinizdir.
Yediğin basit bir tokat ve darp raporu alabilecek kadar ciddi neyin olabilir? Dudağın patlayabilir ve bu kanama yaratabilir. Bunu yaratacak kadar şiddetli olup olmadığını sana sorduğunda zaten olumsuz yanıtı vererek darp raporu alabilecek kadar ciddi bir durumun olmadığını kendin belirtiyorsun.

Alıntı
2- ortada herhangi bir zarar verici alet olmadan, sadece atılan bir tane tokat bulunuyorken... karakterimin, sizlerin karakterine "SIK, LÜTFEN SIKSANA" // "SIK LÜTFEN, KURTULAYIM" cümlelerini sizden korkmadığı için olmayıp, sadece yaşadıkları olaylar sonucunda karakterin depresif hale bürünerek gerçekleştirmiş olduğu söylemlerden ibarettir. ondan sonraki rollerimde ise fear rp yapmayıp, sadece sizin rollerinize uyduğumu da belirtmek isterim. ^^
Sen buna güvenerek bunu söylediğini iddia ediyorsun, peki realite olarak düşündüğümüzde belinden tabancasını çekip bir anda kafana sıkabileceğini hiç düşünmüyor musun? Ya da senin bağırmanın akabinde üç kişinin seni öldüresiye dövebileceğinden hiç korkmuyor musun? Fear-RP yapmak için illa insanların silahlarını görmen gerekmiyor. Rolün akışındaki çaresizliğini de göz önünde bulundurmalısın.

Alıntı
3- karakterimin, Ruslan karakterine göre daha zayıf bir karakter olduğunu zaten belirtiyorum. yaptığım rollerde, attığınız ss'lerde de görecek olursak eğer bir ihlal yapmadığımı görmüş olacaksınız. Ruslan karakteri, Molly karakterimin boğazından tutarken geriye doğru birkaç adım atmamda bir mahsuru olmadığını belirtmek istiyorum. yani eğer tanrı rolü falan yapmıyor iseniz karakterimi PUT gibi yere sabitlemediğiniz sürece, "hafif geri kaçar" emotesi ile oradan Ruslan karakteri ile birlikte, karakterimin geri gideceğini düşünüyorum.
Sana eğer kımıldama imkanı vermiyorsa, zaten kendini geriye çekemezsin. Kaldı ki diz çöktürmeye çalıştığımda bunu reddederek kendini geriye atıyor ve ısrarla bunu savunuyorsun. Kaldı ki bu da, arkadaşının verdiği ihbar rolü (!) için bir oyalama taktiği kanımca.

Alıntı
ek olarak; karakteriniz boğazımdan tutar iken, rahatlık ile sizi geriye ittirebilirim. bundan daha doğal bir şey olabileceğini zaten düşünmüyorum. sizi itmem normal, fakat sizin geriye gitmemeniz de normal. yani orada bir ihlal yok, eğer 3. attığınız ekran görüntüsüne bakacak olursak "/do" kanalında neyin ne olduğunu detaylıca size aktarabildiğimi düşünüyorum. karakterinizi itebilirim fakat karakteriniz geriye gidemez...
Bahsetmeye çalıştığım şey aynı, sıska yapıda bir insan; kaslı bir vücudu bu kadar kolayca itekleyemez. Kaldı ki yere diz çöktürmeye çalıştığımda da bahanen iteklemekti.

Alıntı
4- bana karşı neden bu kadar bilendiğinizi henüz anlayabilmiş değilim. alt tarafı bir oyun oynuyoruz, oyunu oynarkende eğlenmeye çalışıyoruz. sen ve diğer iki arkadaşın ile birlikte benimle role girmeden önce o iskelenin başında zaten sürekli alt+tab'a düşmek durumunda kalıyordum. benim tek ilgilendiğim konu bu oyun değil, sürekli olarak alt+tab'a düşmem gerekiyor. bu yaptığınız suçlamayı asla ve asla kabul etmiyorum. ki haber vermiş olsam bile "neden sadece bir kişiye haber vereyim ki?" diye akıllara bir soru bırakıyorum. Sherry Nora dediğiniz gibi alt+tab'daydı ve oyuna döndüğünde bana sorduğu soru; "uzaktan o iskelede ne görüyorum?" du. ben de onun cevabını verdim ve polis ile başlayan roller bunun sonrasında gerçekleşti.
Şurada zaten her şeyi açıklamışsın. Sana "Uzaktan o iskelede ne görüyorum?" sorusunu hangi kanaldan sordu o mesafeden? PM? Discord? Yani gerçekten, ne gördüğünü bilmiyorsa, bunu gelip kendi görebilir; bu şekilde bir rolü kabul etmiyorum zaten. Bu mantıkla herkes PM'leşerek ne gördüğünü birbirine anlatır. PM ya da başka bir rol dışı kanaldan rol çeviremezsiniz ki burada yaptığın metagaming durumunu kendin de itiraf etmişsin. Ayrıca sürekli AFK'ya atıp duruyorsun. Eğer role girmişsen bu kadar sık AFK bırakamazsın.

Alıntı
ek açıklamalar: olmayan bir şeyi hiçbir zaman olmuş gibi göstermediğimi belirtmek isterim, yaptığınız bir darp rolü var ki; Chanis karakterinin attığı tokat sonrası, Molly karakterimin yanağının kızarıp, morarması ciddi derecede yüksek bir ihtimal. buna dayanarak gidip rollerim ile birlikte darp raporu alıyorum. yetkililer tarafından incelenebilir.
Eğer moraracak kadar ciddi bir tokat atılmışsa zaten o sarsıntıyla yere düşmen gerekir. Kaldı ki dudağın bile patlamıyor senin verdiğin ifadede. Ayrıca yanağının kızarıklığı kaç dakika sürebilir sence? Darp raporu veren doktor; "Bu kendini tokatlamış olmasın?" diye düşünmez mi sence? Bunları yaparken bu tür şeyleri çok basitmiş gibi düşünüyorsunuz ama kriminal olaylar öyle bir tokat üzerine direk rapor vermez; OOC olarak da böyledir. İstersen deneyebilirsin.

Alıntı
ek açıklamalar 2: karakterimin CK'sını neden istediğinizi az çok tahmin edebiliyorum, yaptığım rollerin verdiği hazmedememezlik diye düşünüyorum. Molly karakterinin IC söylediği eylemler doğrultusunda direkt olarak "/do" kanalından "CK İZNİ? CK İZNİ? CK İZNİ?" diye sormanızdan zaten anlamıştım. değil ise aşağıda belirtebilirsiniz. istediğiniz gibi söylediklerime de karşılık cevap verme hakkına sahipsiniz, ek olarak asla ve asla bir daha ileti (adminler istemediği sürece)  göndermeyeceğim.
Karakterin CK'sını Fear-RP yapmayıp defalarca "Sık Kafama!" diye bağırdığı için istiyorum. Hazmedemeyecek olsam yaptığın saçma şeyi aynen sana yapar saatlerce rolünden ederim departmanda. Zaki olayında adın vardı (ki şahsın anlattıklarına göre de intihar sebeplerinden biri senin rollerini barındırıyor), Cara olayında da adın var; sevdiğim insanlara zarar veriyorsun ve IC olarak sana kin besliyorum. Bunun için de yeteri kadar sebebim var.

« Son Düzenleme: 14.11.2020 03:46 Vonagall »

#8 - 14.11.2020 02:21
Şimdi ben /do kanalından Molly karakterine sorduğum bir sey var *Darbeden sonra Molly karakterinin herhangi bir yerinde kanama var mı?* diye bir emote atmışım. Biz oraya gelipte sen rol hatası yap ve sikayet edelim ck'ni alalim diye gelmedik, sana karsi herhangi bir cekememizligimiz yok, senin karakterin kız bizimkisi erkek. Saçlarin dağılabilir evet, bir tokat ile yüzünde sadece bak sert bir tokat diye emote vermemişim, kızarma olabilir en fazla ve bu da bir saat ya da on bes dakika kalacak şekilde değildir mantiken düşünürsek. Yüzünde su an bilgisayarda değilim ezilme gibi bir sey de olamaz, sorgu halinde ss almistim su an yalan olmasin aklımda değil. Senin de dediğin gibi bu bir oyun ve herkes eğlenmek için ya da zaman gecirmek icin giriyor buraya. Biz /do kanalindan *senin ckni* istememizim sebebi çok basit ki *öldürün beni* diyorsun ve  bunu defalarca yazıyorsun. Her ortama girdiğimizde seninle sürekli *aptalsin, yüzünü gormek istemiyorum ya da daha aşağılayıcı* seyler soyluyorsun. Bu roleplay serverinde biz kimsenin açığını kollayacak kimse değiliz, ki buna bakarsan çoğu hatali rolleri buraya gelip bak kendi adima konusmak gerekirse yansitmadim. Sikayet edip insanlarin zevkini bozmak istemedim. Bilmiyorlardir diyip çoğu zaman /pm yoluyla uyardım, ayni sekilde senide uyardım role bak artik diye. Biraz alttan alip *fear rp* uygulaman gerekirsen sen aksini yapip bize zıt gittin. Eğer böyle bir rol olacağını bilseydik yemin ederim gelmezdik ve seninle bu role girmezdik. Sen burada yaptığın hatalari anlayıp anlayisli bir şekilde karşılasaydın bu sikayet bu kadar sürmezdi bizde silerdik. Rolü yaparken biraz da bizi düşün lütfen oraya senin rolünü baltalamaya gelmedik.
« Son Düzenleme: 14.11.2020 02:43 Chanismozard »

#9 - 14.11.2020 04:44
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
Yediğin basit bir tokat ve darp raporu alabilecek kadar ciddi neyin olabilir? Dudağın patlayabilir ve bu kanama yaratabilir. Bunu yaratacak kadar şiddetli olup olmadığını sana sorduğunda zaten olumsuz yanıtı vererek darp raporu alabilecek kadar ciddi bir durumun olmadığını kendin belirtiyorsun.

Alıntı
@TheVirtuoso 
Aldığım Darp Raporu: GösterGizle

darp raporu aldığıma dair ekran görüntüsünü eklemeyi unutmuşum, hatırlattığınız iyi oldu teşekkür ederim. ^^

Sana diyorum ki 1 tane tokat yemekle darp raporu alacak kadar ciddi bir doku hasarı oluşmaz ve sen, kanama oluşturacak kadar sert bir tokat olup olmadığı sorusuna "/do Olumsuz." yazdın. Senin bana gösterdiğin darp raporunda "Çürükler ve Morluklar" gibi şeylerden bahsediliyor. Açık açık dudağının bile patlamadığı bir tokatta morluk ve çürük olduğunu belli etmişsin. Oyunda IC olarak yalan söylemeni anlarım ancak raporu etkilemesi için OOC şekilde olayı değiştirerek OOC yalan söylemişsin bir de üstüne bunu savunmak için kanıtını gösteriyorsun yalanının.

Alıntı
Sen buna güvenerek bunu söylediğini iddia ediyorsun, peki realite olarak düşündüğümüzde belinden tabancasını çekip bir anda kafana sıkabileceğini hiç düşünmüyor musun? Ya da senin bağırmanın akabinde üç kişinin seni öldüresiye dövebileceğinden hiç korkmuyor musun? Fear-RP yapmak için illa insanların silahlarını görmen gerekmiyor. Rolün akışındaki çaresizliğini de göz önünde bulundurmalısın.

Alıntı
siz yanıma gelip sadece ve sadece "kafana sıkarım, seni öldürürüm" cümleleri ile tehdit savuruyorsunuz. Molly karakterim zaten bunları depresif bir hale büründüğü için söylüyordu. ayrıca rol içerisinde hiçbir şekilde "elini beline atar" "belini hafif kaldırır" tarzında emote vermediniz. üstünüzde silah olduğunu bile bilmiyorum. ki böyle bir emote verseydiniz eğer rollerimin gidişatı tamamiyle değişebilirdi, daha çok yalvarmaya da devam edebilirdim.

Depresifsin diye "Kafama sıkın kurtulayım." cümlelerini arka arkaya saydırıp sonra da CK izni sorulduğunda "Olumsuz." vermek açık açık Fear-RP ihlalini yaparak rolü kendi lehine kullanma çabasıdır. Şu sunucuda adımı basarım Ruslan Hetmanov karakteri kadar depresif rol sergileyen bir başka karakter daha yoktur ama bu zamana kadar kimseye "Sık kafama da kurtulayım." diye bir cümle sarf etmedim hele ki beni darp etme girişiminde bulunacak insanlara ve ıssız bir yerde üçe karşı bir olduğum durumlarda..

Alıntı
Sana eğer kımıldama imkanı vermiyorsa, zaten kendini geriye çekemezsin. Kaldı ki diz çöktürmeye çalıştığımda bunu reddederek kendini geriye atıyor ve ısrarla bunu savunuyorsun. Kaldı ki bu da, arkadaşının verdiği ihbar rolü (!) için bir oyalama taktiği kanımca.

Alıntı
savunmamda da söylediğim gibi eğer  tanrı rolü sergilemiyor isen, karakterimin boğazından tutulmasına rağmen "HAFİF GERİYE KAÇAR" diye güzel bir emote ile bir adımcık geriye doğru gidebileceğimi düşünüyorum. beni yere diz çöktürmeye çalıştığından bahsettiğinde ise, ss'te bunu göstermemişsin. ek olarak diz çöktürtme emotesine karşılık "/ame" komutundan verdiğim demirliğe tutunma emotesini de adminler loglarımdan görebilir.

Bunu defalarca yazıyorum, tekrar yazacağım çünkü yetersiz bir rol bilgisi sergiliyorsun. Seni saçından ve boğazından kaçamayasın diye kavradım zaten ve sıkıca kavradığımı da belirttim. Kafan sabitken kendini ne şekilde kaçırıyorsun? Ne şekilde ve nereye kaçırabiliyorsun zaten? Bir de bunu kendinden oldukça iri cüsseli birini itekleyerek yaptığını ileri sürüyorsun.

Alıntı
Şurada zaten her şeyi açıklamışsın. Sana "Uzaktan o iskelede ne görüyorum?" sorusunu hangi kanaldan sordu o mesafeden? PM? Discord? Yani gerçekten, ne gördüğünü bilmiyorsa, bunu gelip kendi görebilir; bu şekilde bir rolü kabul etmiyorum zaten. Bu mantıkla herkes PM'leşerek ne gördüğünü birbirine anlatır. PM ya da başka bir rol dışı kanaldan rol çeviremezsiniz ki burada yaptığın mixingi kendin de itiraf etmişsin. Ayrıca sürekli AFK'ya atıp duruyorsun. Eğer role girmişsen bu kadar sık AFK bırakamazsın.

Alıntı
Sherry karakterinin sizi görmesi, sizin rollerinizi etkilediğini zaten düşünmüyorum. sizin hapise girmeniz tamamen pd'in rolüne ve elimdeki darp raporuna bağlıydı. rolümüzünden bir açık aramak yerine, rolün tadını çıkartmayı deneyebilirsiniz.

yukarıda bulunan sherry karakterinin, role dahil olabilmesi için illa ve illa bizim ortak bulunduğumuz chatlog'a mı girmesi gerekiyor? Yani chatte yazılanları görmediği sürece, ne rolü yaptığımızı göremeyecek mi? siz emote ile tokat atıyorsunuz, saç çekiyorsunuz. fakat bunu fiziksel olarak oyun içerisinde göstermiyorsunuz. kişi normal şartlar altında bu tokat ve saç çekmelerinin yapıldığını görebileceği için mantıksal olarak bana sorduğu soruya, normal bir şekilde karşılık verdim ve zaten bu da rolümüzü etkilemedi. siz oradan uzaklaşırken, kişi ev arkasına saklanıp yüzlerinizi detaylıca görmüştü zaten...

Senin rol dışı bir kanaldan rol ile ilgili bilgi vermen "Metagaming" durumudur. Yetersiz rol bilgisi sergilemeye devam ediyorsun ki Sherry bunun akabinde polisleri arayıp ihbar verdiğini söylüyor. Kaldı ki seni aşağıya bastırıyorum ve arkamda iki kişi daha var. O kalabalıkta seni görmeden, "Tanrı değilse eğer-.." yapılan eylemleri nasıl anlıyor? Atılan sadece bir (sayı ile 1) tokat ve sanki defalarca tokatlamışız gibi şahsın bunu gördüğünü iddia ediyorsun ama PM / Diğer kanalları kullanmadan bunu anlayamıyor bile ve sana iskelede ne gördüğünü soruyor... Savunman da bu...

Alıntı
EK [5] Kendisinin de itiraf ettiği üzere Sherry_Nora adlı karakterle rol dışı kanallardan role dahil olabilecek ve bunu eyleme dökebilecek şekilde haberleşerek Metagaming yapmışlar.

Alıntı
böyle bir düzenleme getirmişsin, karşılığını hemen vermek istediğimden dolayı yazıyorum. karakterime emote ile tokat atıp, IC karakteriniz ile olduğunuz yerde sabit beklemek durumunda kaldığınız için o kişi uzakta da olsa, sizi görebileceği görüş açısı içerisinde olduğu için... rolün içerisine gelerek "/DO KİŞİLERE BAKTIĞIMDA NE GÖRÜYORUM?" sormasının mantıksız olduğunun hala ve hala arkasındayım. kişi görüş açısında olduğu için Molly karakterine zarar verdiğinizi kolaylık ile görebiliyor. bunu da belirtmemde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum

Bu tür durumlarda PM Kanalından "Ne görüyorum?" sorusu sormak yerine, yaklaşarak olayı anlamaya çalışırsın ya da olayı anlayamıyorsan elinden gelen başka yollara başvurursun. Ancak hiçbir şekilde PM atarak "Ne görüyorum?" gibi rol dışı yollara başvurmazsın. Göremiyorsan göremiyorsundur, görebiliyorsan da bunu sormazsın daha ne kadar açık olabilirim sana bu konuda? Yani en alaycı şekilde şöyle ifade edilebilir bu durum; "/pm Knk noluyo orda? /pm Beni dövüyolar knk. /pm Hııı tm polisi arıyorum bekle."

Alıntı
ek olarak: 47 levele gelmiş birisi olarak şu ana kadar hiçbir şikayet almadım. hiçbir ooc ceza almadım. adamını böyle lekelenmesini istemezdim, bence şikayeti açmak yerine tatlı rollerimize devam edip, çok aklınıza takılan bir soru var ise pm'den sorarak öğrenmeniz yeterli olurdu. ben pd'ye gerekli kanıtlarımı sundum, onlarda işlemini yaptı. bu kanıtların yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, pd yetkililerine ulaşabilirsiniz. ayrıca benim kanıtlarım yetersiz olsaydı, pd yetkilileri zaten size bir işlem uygulamazdı.

Kaçıncı seviye olduğun beni pek alakadar etmiyor, AFK bıraka bıraka seviye kasıyor insanlar zaten. 10.Seviye bir insanla şahsen şu ihlalleri yaşamadan role girebiliyorken seninle yaptığım on beş dakikalık bir rol içerisinde türlü çeşit ihlalini fark ettim. Eğer OOC bir ceza almak istemiyorsan, ihlal yapmadan düzgünce oynardın. Senin keyfin ihlal yapmak istedi diye ben / biz şu bahsettiğin "tatlı, musmutlu, gülücüklü" rollerimi / rollerimizi erteleyerek departmanda boş boş beklemek zorunda kaldım / kaldık.

Zaten kanıtlarınız oldukça yetersiz diye kelepçeyle girdiğim departmandan; bir Memur III tarafından, "Bay Hetmanov'u uğurlayalım." şeklinde çıkartıldım hiçbir yaptırıma uğramadan. PD bizi tutuklamadı, yaptığınız saçma sapan rol sonucu "şüpheli" olarak aldı sorgunun akabinde de saldı. PD yetkililerine kanıtları göstermelerini söylediğimde de sunabildikleri tek kanıt "Aracınızın bölgede fotoğrafı çekilmiş." sözü oldu ancak onu bile gösteremiyorlar çünkü kanıt diye sunduğunuz şeylerin kanıt niteliği taşımadığının onlar da farkında. Bu kanıtı da buraya atmanızı istedim ancak onu da yapamıyorsunuz hangi rolle neyin fotoğrafını çektiğiniz belirsiz. F8 ile alınmış bir görüntüyü kanıt diye sunmaya çalışıyorsunuz.

Dahasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: 14.11.2020 05:03 Vonagall »