Konu: İş yerlerinde /satinal menüsünün özelleştirilmesi.  (Okunma sayısı 261 defa)

#0 - 30.10.2020 01:30
Merhabalar, bilindiği üzere sunucuda çok fazla eğlence mekanı, farklı konseptlerde mekanlar bulunuyor. Fakat /satinal menüsünde sürekli aynı şeyler oluyor.
Şöyle izah edeyim;
· Pizza
 · Burger
 · Tavuk
 · Su
 · Gazoz
 · Bira
 · Vodka
 · Viski

Bu menü tüm Club/Bar/Restoran işletmelerinde aynı şekilde fakat buna bir özelleştirme seçeneği gelebilir.
Örnek verecek olursak, işletme ekranında satın alma menüsünü özelleştirme adında bir sekme bulunabilir.
 · Bu sekmeden /satinal menüsünde bulunacak ürünlerin neler olabileceğini seçilebilir.
 · Satın alındığında eline ne geleceğini seçilebilir. (En basit örnek "Bira" ürünü satın alındığında ele şişe gelmesi gibi.)
 · Bu ürünlerin fiyatlarının ne olacağı seçilebilir.
 · İçki türlerinin yanı sıra satılacak yiyeceklerde belirlenebilir. (Yine basit bir örnek "Yunan Kültürü adı altında rol yapan arkadaşlar bu menülere Yunan Kültürüne ait yiyecekler/içecekler koyabilir. Ermeni Kültürü adı altında rol yapan arkadaşlar bu menülere yine kendi kültürlerine ait yiyecekler/içecekler koyabilir. Daha da herkese yönelik bir örnek verecek olursak satılan içkilerin isimleri dahi yazılabilir "Guinnes", "Chivas Regal", "Carlsberg", "Hennessy", vb diğer içki türleri satılabilir tabii ki bunları işletme sahipleri isimlendirip fiyatlandıracak. "Chivas Regal 35cl (Şişe)", "Chivas Regal (Bardak)" şeklinde türetilebilir.)
 · Yine satın alınacak yemeklerden örnek verecek olursak yiyecek satın alındığında ne kadar bir can yenilemesi sağlayabileceği seçilebilir. (Suistimal edilmemesi adına maksimum yenilenecek can miktarı yönetim tarafından belirlenebilir.)

Daha farklı bir örnek daha verecek olursak, geçenlerde gördüğüm ve hoşuma giden bir konsept "Rehine Dükkanı" bilindiği üzere Amerika'da böyle işletmeler çok bulunuyor. Kişiler /do üzerinden bulunan ürünleri sıralamak ile uğraşmak yerine /satinal menüsünü özelleştirerek işletmede bulunan ürünleri sıralandırabilir.

Başka bir örnek daha verecek olursak işletme interiorlarında bir sürü farklı interior bulunuyor, çamaşırhane interioruda bulunuyor fakat henüz kimsenin öyle bir rol yaptığını görmedim. Yine /satinal menüsü özelleştirme sistemi ile kişiler menüyü yapacakları role göre düzenleyebilir. "Gömlek Ütüsü = 5$" tarzında.

Bunları daha fazla örneklendirmek benim haddime olmayabilir, adı üstünde bir "Roleplay" sunucusunda oynuyoruz. Herkesin hayal gücü ve türetebileceği bir sürü şey var. Belki bu sistem sayesinde /satinal menüsünün kullanımı daha aktif olur, farklı konseptlerde işletmeler açacak arkadaşların işi kolaylaşabilir.

Dediğim gibi, Roleplay sunucusunda olduğumuz için akla gelebilecek örnekler arttırabilir, diğer arkadaşlardan bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum. Bence güzel bir sistem olabilir. "Destekliyorum" yazmaktan ziyade sizde fikirlerinizi belirtirseniz daha hoş olur. Teşekkürler.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
ethereal, malisngl,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.10.2020 20:12
Merhabalar, bilindiği üzere sunucuda çok fazla eğlence mekanı, farklı konseptlerde mekanlar bulunuyor. Fakat /satinal menüsünde sürekli aynı şeyler oluyor.
Şöyle izah edeyim;
· Pizza
 · Burger
 · Tavuk
 · Su
 · Gazoz
 · Bira
 · Vodka
 · Viski

Bu menü tüm Club/Bar/Restoran işletmelerinde aynı şekilde fakat buna bir özelleştirme seçeneği gelebilir.
Örnek verecek olursak, işletme ekranında satın alma menüsünü özelleştirme adında bir sekme bulunabilir.
 · Bu sekmeden /satinal menüsünde bulunacak ürünlerin neler olabileceğini seçilebilir.
 · Satın alındığında eline ne geleceğini seçilebilir. (En basit örnek "Bira" ürünü satın alındığında ele şişe gelmesi gibi.)
 · İçki türlerinin yanı sıra satılacak yiyeceklerde belirlenebilir. (Yine basit bir örnek "Yunan Kültürü adı altında rol yapan arkadaşlar bu menülere Yunan Kültürüne ait yiyecekler/içecekler koyabilir. Ermeni Kültürü adı altında rol yapan arkadaşlar bu menülere yine kendi kültürlerine ait yiyecekler/içecekler koyabilir. Daha da herkese yönelik bir örnek verecek olursak satılan içkilerin isimleri dahi yazılabilir "Guinnes", "Chivas Regal", "Carlsberg", "Hennessy", vb diğer içki türleri satılabilir tabii ki bunları işletme sahipleri isimlendirip fiyatlandıracak. "Chivas Regal 35cl (Şişe)", "Chivas Regal (Bardak)" şeklinde türetilebilir.)
 · Yine satın alınacak yemeklerden örnek verecek olursak yiyecek satın alındığında ne kadar bir can yenilemesi sağlayabileceği seçilebilir. (Suistimal edilmemesi adına maksimum yenilenecek can miktarı yönetim tarafından belirlenebilir.)

Daha farklı bir örnek daha verecek olursak, geçenlerde gördüğüm ve hoşuma giden bir konsept "Rehine Dükkanı" bilindiği üzere Amerika'da böyle işletmeler çok bulunuyor. Kişiler /do üzerinden bulunan ürünleri sıralamak ile uğraşmak yerine /satinal menüsünü özelleştirerek işletmede bulunan ürünleri sıralandırabilir.

Başka bir örnek daha verecek olursak işletme interiorlarında bir sürü farklı interior bulunuyor, çamaşırhane interioruda bulunuyor fakat henüz kimsenin öyle bir rol yaptığını görmedim. Yine /satinal menüsü özelleştirme sistemi ile kişiler menüyü yapacakları role göre düzenleyebilir. "Gömlek Ütüsü = 5$" tarzında.

Bunları daha fazla örneklendirmek benim haddime olmayabilir, adı üstünde bir "Roleplay" sunucusunda oynuyoruz. Herkesin hayal gücü ve türetebileceği bir sürü şey var. Belki bu sistem sayesinde /satinal menüsünün kullanımı daha aktif olur, farklı konseptlerde işletmeler açacak arkadaşların işi kolaylaşabilir.

Dediğim gibi, Roleplay sunucusunda olduğumuz için akla gelebilecek örnekler arttırabilir, diğer arkadaşlardan bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum. Bence güzel bir sistem olabilir. "Destekliyorum" yazmaktan ziyade sizde fikirlerinizi belirtirseniz daha hoş olur. Teşekkürler.

Kesinlikle destekliyorum. Eğer böyle şeyler gelirse daha iyi olacağını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 30.10.2020 20:27
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 31.10.2020 02:09
Destekliyorum, yetkili takibinde yapılırsa suistimal edileceğini düşünmüyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 31.10.2020 18:02
Şöyle izah edeyim;
· Pizza
 · Burger
 · Tavuk
 · Su
 · Gazoz
 · Bira
 · Vodka
 · Viski

Zamanında kuaförden cep telefonu alanları görmüştüm, kesinlikle destekliyorum. İşletme sahibi düzenler ve konulabilecek fiyatlar da yetkili takibinden ziyade sınırlandırma tarzı bir sistem ile sistematik hale sokulabilirse, rol zevki farklı bir seviyeye taşınabilir. (( Sınırlandırmaya sokulursa yetkili takibine de gerek kalmadan çözülebilir. ))
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 31.10.2020 18:10
Kesinlikle ama kesinlikle destekliyorum. Mekanları bu şekilde özelleştirebilmek role ++++ sağlayacaktır.  :) :o :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 31.10.2020 20:31
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 01.11.2020 12:06
Üstüne üstlük o şişelerin, bardakların modelleri de eklenip aksesuar gibi oyuncunun eline sabitlenebilir. Benden tam destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok