Konu: [13.10.2020] Silas_Isiah  (Okunma sayısı 155 defa)

#0 - 13.10.2020 16:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Silas_Isiah @santet

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.10.2020 16:22

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Non RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahısı karnından defalarca bıçaklamama rağmen silah çekip koşarak bana ateş etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://www.upload.ee/image/12385330/sa-mp-137.png
https://www.upload.ee/image/12385338/sa-mp-138.png

Ek açıklamalar(varsa): Gereğinin yapılmasını arz ederim.

#1 - 13.10.2020 16:50
Öncelikle selamlar, Harry White adlı karakter hood bölgeme gelip, sistemsel üstünde olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip bıçaklama rolü gerçekleştirdi. Bıçakladıktan sonra, tepki olarak direkt olarak onu orada vurdum. Ardından aracın altında bug'a girdi ve sürüklendi, onu bulamadık.

Alıntı
HOOD ONAYI, HOOD ONAYLI BİRLİK KURALLARI;
4. Hood onaylı bölgelerde FEAR-RP yapılması zorunludur. FEAR-RP yapmamayı seçtiğiniz zaman CK olmayı göze almanız gerekmektedir.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER;
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)

Yasaklanmış rollerde de belirtildiği üzere, bu roller tamamen yasak. Arkadaş sistemsel üstünde olmayan bıçak ile beni bıçaklamaya çalışıyor.

Arkadaşa PM üzerinden yazdığımda ise "Biliyorum, CK olmayı göze alarak geldim." yazıyor.

Kanıtlar;
Spoiler: GösterGizle

Açıklama: /do kanalından ölmüştür yazma sebebim ise kurallar gereği, hood bölgesinde üstünlüğümüz olduğu için FEAR-RP yapmayan, saldıran kişiler direkt olarak CK olur yazıyor. Ben de kurala göre oynadım. Savunmam bu kadar yetkili kararı bekliyorum, iyi forumlar dilerim.

#2 - 13.10.2020 17:01
Şikayetimi geri çekiyorum

#3 - 14.10.2020 11:30
Şikayet geri çekilmiş fakat yine de bir açıklama yapayım,

Bu tarz durumlarda karşı tarafı sistemsel bayıltmadığınız sürece role uyup/uymamak tamamen karşı tarafın tercihine kalmış bir durum. Örnek bir senaryo çizelim;

David karakterinin peşinde üç tane silahlı adam var, evin içine girip kapı yanında saklanıyor. Üç kişi içeri girince /me bıçağı ile hepsini deşer." tarzında bir emote verip galip gelmesi mantıksız olacak. Bu yüzden önce sistemsel olarak karşı tarafı bayıltmanız gerekir.