Konu: Geniş kapsamlı AR-GE (Soygun Sistemi - Silah Sistemi - CK Sistemi - GYM Sistemi)  (Okunma sayısı 457 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.10.2020 00:34
AR-GE Konu açıklaması: Soygun Sistemi hakkında bufflar, Silah sistemi hakkında kolaylaştırma, geliştirmeler, CK Sistemi geliştirilmesi, GYM sistemi nerflenmesi

Genel: 1.1 Soygun Sistemi, evet hepimiz biliyoruz ki sunucudaki VCPD üyesi fazla ve oyuniçi aktifler. Soygun yapıldığında eşya çalınıyor ve ortalama 8-9 tane eşya çalınıyor diye hatırlıyorum, bununla birlikte ortalama kazancımız üç yada ikibin dolar oluyor. Sunucuda ev sahibi/işyeri olan kişiler fazla ve bu sebeple soygun sistemini aktif kullanabilmemiz gerek fakat kullanamıyoruz, çünkü bazı kişiler özel interior yaptırıyor veya yapıyor. İçerideki eşyaları çalamıyoruz, bunun engellenmesi gerek, ikinci olarak soygun sisteminden kazanılan kazanç yükseltilmesi gerek yasalara bakıldığında fazla bir dakikadan mağdur oluyoruz eşya çaldığımızda, soygun yapmamız riskli bir iş, olması gerekende o, ama bu işin kazancı da yükselmesi gerekiyor.

1.2: Silah Sistemi: Silah sistemi araştırdığım üzere parçalar üretilerek silaha ulaşılıyor, bu parçaları CPT Vice'ye ulaştırıp birleştirmemiz gerekiyor. Kısacası araştırdığım kısmı budur. Bu sistemi saçma buluyorum geliştirilmesi düşüncesindeyim. Örnek olarak CPT  Vice'ya ulaştırılan parçalar birleşmesi içinde bir fiyat biçilmesi gerekiyor üstüne silahın gelmesi içinde bir süre beklememiz gerekiyor ve bu süre uzun bir süredir. Ben düşüncem, silaha ulaşılması bu kadar zor olmamalı ve sistem gereksiz çok zorlayıcı geldi, yetenek istiyor ve bu yeteneği üç ay veya dört ay civarlarında oynayan bir oyuncu anca karşılayabilir diye düşünüyorum. Silah sisteminin kolaylıştırılmasının istememin sebebi, GYM herkese açık bir alan herkes kas puanı veya vücut puanı kazanabiliyor, fakat bunun yanında her saat başı afk kalıp sadece altmış dakikayı doldurup rol yapmayıp sadece kas veya vücut puanı için duran kişilere karşı bir şey yapamıyoruz. Bu silahları bir baron birlik veya hood rolü yapan onaylı birlikler dağıtabilir, illegaller sistemlerle çok boğuluyor, buna bir çözüm getirilmesi gerek diye düşünüyorum.

1.3: CK Sistemi: CK sistemi getirilmesi düşüncesindeyim /do CK izni gibi saçmalıklar olmaması gerek bence, yapılan bazı roller CK rolü gerektirirken karşı tarafa /do CK izni? sorulduğunda /do - cevabı verildiğinde bu CK'ya sürükleyen rollerde insanın siniri bozulabiliyor. Bir insan bir insanı polise şikayet edip aranmasını sağlarsa aranan kişi şikayet eden kişiyi doğal olarak öldürmek isteyecektir, /do CK izni olarak izin almaya çalıştığında ise karşı taraftan cevap olarak herzamanki gibi /do Hayır. gibi cevap gelecektir. Demek istediğim şu kişi eğer ki CK'ya sürükleyen roller yapıyorsa ölümünüde kabul etmiştir kendisi için bir tehdit oluşturmuştur doğal olarak. Hem rol açısından gerçekçilik hem çeşitlilik açısından katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.

1.4 GYM Sistemi: GYM sistemini biraz daha zorlaştırılması taraftarıyım, OOC markette gördüğüm kadarıyla Kas puanı ve Vücut puanı satılıyor, kendi emeğiyle her saatbaşı kas yapmış veya vücut yapmış kişiye göre pay to win oluyor. Parayı veren düdüğü çalıyor açıkça konuşmam gerekirse, bu puanlar OOC olarak satılırsa, zaten bunu alan kişi tek atıyor olucak ve zevk bozucak veya hasar yemeyecek. Parayla üstünlük sağlanmasının engellenmesi gerekiyor ve GYM sistemi bir tık zorlaştırılabilir Her insan kas puanı veya vücut puanı kasabiliyor, kadın da olsun erkekte herkes kasabiliyor, bunu gerçekte herkes yapamaz bir zorluğu vardır, demek istediğim o.

Sonuç: Açıkladığım gibi sistemler geliştirilirse daha iyi olacağı düşüncesindeyim.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Father, Kemvls, Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 10.10.2020 00:42
Bütün yazdığı herşey rol ve oyuncu bakımından gerçekten çok iyi. Kas ve yetenek puanlarının OOC olarak satılması kaldırılmalı oyunu P2W'e sürüklediği bariz ortada. Kişiyi sonuna kadar destekliyorum.  :o :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 10.10.2020 01:43
Spoiler: GösterGizle
AR-GE Konu açıklaması: Soygun Sistemi hakkında bufflar, Silah sistemi hakkında kolaylaştırma, geliştirmeler, CK Sistemi geliştirilmesi, GYM sistemi nerflenmesi

Genel: 1.1 Soygun Sistemi, evet hepimiz biliyoruz ki sunucudaki VCPD üyesi fazla ve oyuniçi aktifler. Soygun yapıldığında eşya çalınıyor ve ortalama 8-9 tane eşya çalınıyor diye hatırlıyorum, bununla birlikte ortalama kazancımız üç yada ikibin dolar oluyor. Sunucuda ev sahibi/işyeri olan kişiler fazla ve bu sebeple soygun sistemini aktif kullanabilmemiz gerek fakat kullanamıyoruz, çünkü bazı kişiler özel interior yaptırıyor veya yapıyor. İçerideki eşyaları çalamıyoruz, bunun engellenmesi gerek, ikinci olarak soygun sisteminden kazanılan kazanç yükseltilmesi gerek yasalara bakıldığında fazla bir dakikadan mağdur oluyoruz eşya çaldığımızda, soygun yapmamız riskli bir iş, olması gerekende o, ama bu işin kazancı da yükselmesi gerekiyor.

1.2: Silah Sistemi: Silah sistemi araştırdığım üzere parçalar üretilerek silaha ulaşılıyor, bu parçaları CPT Vice'ye ulaştırıp birleştirmemiz gerekiyor. Kısacası araştırdığım kısmı budur. Bu sistemi saçma buluyorum geliştirilmesi düşüncesindeyim. Örnek olarak CPT  Vice'ya ulaştırılan parçalar birleşmesi içinde bir fiyat biçilmesi gerekiyor üstüne silahın gelmesi içinde bir süre beklememiz gerekiyor ve bu süre uzun bir süredir. Ben düşüncem, silaha ulaşılması bu kadar zor olmamalı ve sistem gereksiz çok zorlayıcı geldi, yetenek istiyor ve bu yeteneği üç ay veya dört ay civarlarında oynayan bir oyuncu anca karşılayabilir diye düşünüyorum. Silah sisteminin kolaylıştırılmasının istememin sebebi, GYM herkese açık bir alan herkes kas puanı veya vücut puanı kazanabiliyor, fakat bunun yanında her saat başı afk kalıp sadece altmış dakikayı doldurup rol yapmayıp sadece kas veya vücut puanı için duran kişilere karşı bir şey yapamıyoruz. Bu silahları bir baron birlik veya hood rolü yapan onaylı birlikler dağıtabilir, illegaller sistemlerle çok boğuluyor, buna bir çözüm getirilmesi gerek diye düşünüyorum.

1.3: CK Sistemi: CK sistemi getirilmesi düşüncesindeyim /do CK izni gibi saçmalıklar olmaması gerek bence, yapılan bazı roller CK rolü gerektirirken karşı tarafa /do CK izni? sorulduğunda /do - cevabı verildiğinde bu CK'ya sürükleyen rollerde insanın siniri bozulabiliyor. Bir insan bir insanı polise şikayet edip aranmasını sağlarsa aranan kişi şikayet eden kişiyi doğal olarak öldürmek isteyecektir, /do CK izni olarak izin almaya çalıştığında ise karşı taraftan cevap olarak herzamanki gibi /do Hayır. gibi cevap gelecektir. Demek istediğim şu kişi eğer ki CK'ya sürükleyen roller yapıyorsa ölümünüde kabul etmiştir kendisi için bir tehdit oluşturmuştur doğal olarak. Hem rol açısından gerçekçilik hem çeşitlilik açısından katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.

1.4 GYM Sistemi: GYM sistemini biraz daha zorlaştırılması taraftarıyım, OOC markette gördüğüm kadarıyla Kas puanı ve Vücut puanı satılıyor, kendi emeğiyle her saatbaşı kas yapmış veya vücut yapmış kişiye göre pay to win oluyor. Parayı veren düdüğü çalıyor açıkça konuşmam gerekirse, bu puanlar OOC olarak satılırsa, zaten bunu alan kişi tek atıyor olucak ve zevk bozucak veya hasar yemeyecek. Parayla üstünlük sağlanmasının engellenmesi gerekiyor ve GYM sistemi bir tık zorlaştırılabilir Her insan kas puanı veya vücut puanı kasabiliyor, kadın da olsun erkekte herkes kasabiliyor, bunu gerçekte herkes yapamaz bir zorluğu vardır, demek istediğim o.

Sonuç: Açıkladığım gibi sistemler geliştirilirse daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

CK Sistemi gibi bir ar-ge daha önceden açılmıştı, nasıl sonuçlandı tam hatırlamıyorum. Ama birisi polisi arayıp beni şikayet etse, o kişiyi DOĞAL olarak öldürmek istemem. Bu yüzden /do kanalı üzerinden devam edilmesi taraftarıyım.

Silah sisteminin de gayet iyi olduğunu düşünüyorum, silaha ulaşmak yeteri kadar zor ve öyle kalmalı. Herkesin silaha kolayca erişebilmesi oyunun geçtiği yer Amerika olsa bile yine de korkutucu bir düşünce.

OOC markette satılan ürünlerin kalıcı olmadığını sanıyorum, eğer kalıcıysa da ürünler çok ucuza satılmıyor. Hatta, ona 70vP vermek yerine VIP alıp saat başı 4 defa yerine 8 defa çalışmak daha kârlı.

Soygun sistemini çok kullanmadım, yorum yapmayacağım o konuda.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 10.10.2020 01:59
Polisi arayıp şikayet etme gibi bir durumda öldürmek gibi bir şey söz konusu değil, bunun daha ağırları gibi konulardan bahsediyorum. Örneğin aranmanı sağlamak, adını lekelemek, onurunu kırmak, rezil etmek gibi durumlardan bahsediyorum. CK sistemi olursa buna göre izinler olur veya kurallar olur diye düşünüyorum. Pahalı olup olmaması önemli değil, markette olması yeterlidir, o fiyatı veren kişi marketteki bütün ürünleri alabilcek kapasitededir zaten, markete konulması bile oyunun zevkini zedeliyor benim düşüncem. Silah, sokakta ötede köşede satılan bir şeydir bunu polis bastırması gerekiyor, colt bile olsa yeterli olur. Sistemin bunu bastırması kafa karışıklığına, zaman kaybına neden oluyor. Ben bir ay boyunca uğraşıp silah aldıysam, bir polis memuru bunu bulup elkoyarsa zoruma gider, veya bir hata sebebiyle bu silahı kaybedersem, kaptırırsam emeğim boşuna gider. Düşüncem bu yöndedir.
« Son Düzenleme: 10.10.2020 02:01 Linux »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 10.10.2020 02:56
GYM Sistemi konusunda sadece market üzerindeki gym ürünlerinin kaldırılması taraftarıyım zengin kesimin bizim gibi ortalama durumdaki insanları fazlasıyla ezmemesi gerekiyor bunun bi şekil de dengelenmesi gerekli.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Kemvls,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 10.10.2020 06:08
Alıntı
Bir insan bir insanı polise şikayet edip aranmasını sağlarsa aranan kişi şikayet eden kişiyi doğal olarak öldürmek isteyecektir...

Eee? Legal olanlar ne yapsın o zaman, eline silah alıp yargı mı dağıtsın? Çelişmişsin bu kısımda sonradan açıklamasını yapmaya çalışırken. Bence bu CK olayına gerek yok. Evet, bazı durumlarda CK gerekebiliyor ve karşı taraf kabul etmeyebiliyor ama şu yazılan çok daha başka bir yere çekiyor olayı.
« Son Düzenleme: 10.10.2020 06:10 Vonagall »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 10.10.2020 11:31
Dediğim gibi sen bir illegali gerçek hayatta aranmasını sağlayabilir misin korkudan? Bu korkunun verilmesini istiyorum, illegal sistemleri legallere yönelik daha zorlayıcı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 10.10.2020 11:42
Hepsi gayet mantıklı. DESTEK
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Kemvls,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 10.10.2020 15:50
Dediğim gibi sen bir illegali gerçek hayatta aranmasını sağlayabilir misin korkudan? Bu korkunun verilmesini istiyorum, illegal sistemleri legallere yönelik daha zorlayıcı.
Gerçek hayatta bir illegal 2 saat hapis yatıp çıkıyor mu? O zaman OOC hayata göre ceza verilsin ne bileyim 2 yıl IC hapis, 6 yıl IC hapis. Çok tek taraflı bir öneri.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 11.10.2020 20:09
CK Sistemi dışında hepsini destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok