AR-GE Konu açıklaması: Soygun Sistemi hakkında bufflar, Silah sistemi hakkında kolaylaştırma, geliştirmeler, CK Sistemi geliştirilmesi, GYM sistemi nerflenmesi
Genel: 1.1 Soygun Sistemi, evet hepimiz biliyoruz ki sunucudaki VCPD üyesi fazla ve oyuniçi aktifler. Soygun yapıldığında eşya çalınıyor ve ortalama 8-9 tane eşya çalınıyor diye hatırlıyorum, bununla birlikte ortalama kazancımız üç yada ikibin dolar oluyor. Sunucuda ev sahibi/işyeri olan kişiler fazla ve bu sebeple soygun sistemini aktif kullanabilmemiz gerek fakat kullanamıyoruz, çünkü bazı kişiler özel interior yaptırıyor veya yapıyor. İçerideki eşyaları çalamıyoruz, bunun engellenmesi gerek, ikinci olarak soygun sisteminden kazanılan kazanç yükseltilmesi gerek yasalara bakıldığında fazla bir dakikadan mağdur oluyoruz eşya çaldığımızda, soygun yapmamız riskli bir iş, olması gerekende o, ama bu işin kazancı da yükselmesi gerekiyor.
1.2: Silah Sistemi: Silah sistemi araştırdığım üzere parçalar üretilerek silaha ulaşılıyor, bu parçaları CPT Vice'ye ulaştırıp birleştirmemiz gerekiyor. Kısacası araştırdığım kısmı budur. Bu sistemi saçma buluyorum geliştirilmesi düşüncesindeyim. Örnek olarak CPT Vice'ya ulaştırılan parçalar birleşmesi içinde bir fiyat biçilmesi gerekiyor üstüne silahın gelmesi içinde bir süre beklememiz gerekiyor ve bu süre uzun bir süredir. Ben düşüncem, silaha ulaşılması bu kadar zor olmamalı ve sistem gereksiz çok zorlayıcı geldi, yetenek istiyor ve bu yeteneği üç ay veya dört ay civarlarında oynayan bir oyuncu anca karşılayabilir diye düşünüyorum. Silah sisteminin kolaylıştırılmasının istememin sebebi, GYM herkese açık bir alan herkes kas puanı veya vücut puanı kazanabiliyor, fakat bunun yanında her saat başı afk kalıp sadece altmış dakikayı doldurup rol yapmayıp sadece kas veya vücut puanı için duran kişilere karşı bir şey yapamıyoruz. Bu silahları bir baron birlik veya hood rolü yapan onaylı birlikler dağıtabilir, illegaller sistemlerle çok boğuluyor, buna bir çözüm getirilmesi gerek diye düşünüyorum.
1.3: CK Sistemi: CK sistemi getirilmesi düşüncesindeyim /do CK izni gibi saçmalıklar olmaması gerek bence, yapılan bazı roller CK rolü gerektirirken karşı tarafa /do CK izni? sorulduğunda /do - cevabı verildiğinde bu CK'ya sürükleyen rollerde insanın siniri bozulabiliyor. Bir insan bir insanı polise şikayet edip aranmasını sağlarsa aranan kişi şikayet eden kişiyi doğal olarak öldürmek isteyecektir, /do CK izni olarak izin almaya çalıştığında ise karşı taraftan cevap olarak herzamanki gibi /do Hayır. gibi cevap gelecektir. Demek istediğim şu kişi eğer ki CK'ya sürükleyen roller yapıyorsa ölümünüde kabul etmiştir kendisi için bir tehdit oluşturmuştur doğal olarak. Hem rol açısından gerçekçilik hem çeşitlilik açısından katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.
1.4 GYM Sistemi: GYM sistemini biraz daha zorlaştırılması taraftarıyım, OOC markette gördüğüm kadarıyla Kas puanı ve Vücut puanı satılıyor, kendi emeğiyle her saatbaşı kas yapmış veya vücut yapmış kişiye göre pay to win oluyor. Parayı veren düdüğü çalıyor açıkça konuşmam gerekirse, bu puanlar OOC olarak satılırsa, zaten bunu alan kişi tek atıyor olucak ve zevk bozucak veya hasar yemeyecek. Parayla üstünlük sağlanmasının engellenmesi gerekiyor ve GYM sistemi bir tık zorlaştırılabilir Her insan kas puanı veya vücut puanı kasabiliyor, kadın da olsun erkekte herkes kasabiliyor, bunu gerçekte herkes yapamaz bir zorluğu vardır, demek istediğim o.
Sonuç: Açıkladığım gibi sistemler geliştirilirse daha iyi olacağı düşüncesindeyim.