Konu: İlan sistemi ve Araç sınırı hk. (Emlak ve Galeri rolleri)  (Okunma sayısı 239 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.09.2020 00:30
Merhaba arkadaşlar. Ben önceden emlakçıydım ve bunun rolünü yapıp paramı öyle kazanıyordum. Kendi ofisim vardı reklam vererek al sat yapan bir karakterdim. Sonrasında reklamlarda yasaklanınca rolüm baya bir kısıtlandı para kazanmamın da önüne geçilmiş oldu. Foruma ilan koymaya başladım bu seferde bir evin satılması 2 hafta sürdü. Bunun yüzünden oyuna artık girmemeye başladım. Çünkü emlak rolü ile zevk alıyordum ve bu kapanmış oldu.

Öncelikle ilan sistemi hakkında eksilerini ve artılarını konuşacağız.

- 150 bin dolarlık evine 400 bin dolar isteyen 100 bin dolarlık işletmesine 250 bin dolarlık ilan açan oyuncular var.
-Piyasayı gereksiz yükseltiyor.
-Ayrıca bu evleri birisi aldıktan sonra yüzde 90 olasılıkla elinde kalacak ve sisteme satmak zorunda kalacak.
- Herkesin ilan verebilmesi sonucunda zaten KISITLI olan emlak rolleri iyice engellendi. İnternete ilanı sadece emlak şirketi(birlik olan ve ofisi olup tanıtımını forumda yapmış kişiler) sahipleri koyabilmeli.

+Forumda ilan konusu açmak zorunda kalmıyoruz.

Önerim ise şu;

Spoiler: GösterGizle
(1) Evini satmak ya da yeni ev satın almak isteyenler şehirde ki emlakçılara gidip orada ticaretlerini gerçekleştirmeliler.

(2.1) Emlak'a mülklerini satmak istemeyen karakterler ise belediye binasına gidip oraya ilan koyabilirler. Bunun sayesinde belediye binasına da işlev katmış oluruz ve karakterler kendileri de satabilirler. (örn: Belediye binasına giriyoruz. NPC yanına gidip /ilangoster yazıyoruz. Karşımıza Kapı no-Konum-Satıcı ad soyad-Numara -Fiyat çıkıyor.

(2.2) Bunun biraz karmaşık ve zorlayıcı olabildiğini düşündüğümden dolayı şöyle bir şey daha var. Evini ve işyerini satmak isteyenler aynı şekilde ilan ile ilanlarını verecekler. Ancak bu ilanlar internet'te gözükmeyecek. İnfo'da gözükecek.(Map'ta da gözükebilir yeşil ev şeklinde. zaten sayıları az olduğu için sorun olmaz.) Eve ve işyerine geldiğiniz zaman satılık yazacak ancak gerekli rol dönmeden satışı gerçekleşmeyecek yani sistemden almak gibi bir şey söz konusu değil.

Bunlar sayesinde emlak rolünün önü tekrardan açılmış olur. LEGAL iş piyasası iyileşir. İllegal'e kayan oyuncu kitlesini azaltır çünkü emlaklar da emlak danışmanları da çalışacak. Bir ofisde 3-4 arası çalışan olabilecek.

Emlaklar ise 3'ten fazla ev ve işyeri alabilmeli. 10 hak olabilir.

Araç sınırı hakkında ise şunu söylemek istiyorum. Araç sınırının oldukça düşürülmesi ile galeri rolleri kapatılmış oldu. Sunucu da bunu yapan birsürü arkadaş var. Yeni başlamışlar veya ilerlemişler. Bir şekilde legal yoldan para kazanmak istiyorlar ve oldukça düşük karlar(1k-3k) ile karakterlerini geliştirmeye çalışıyorlar. 2 olan sınır oldukça yetersiz.

Karakterler için şunu düşünüyorum.
Spoiler: GösterGizle

Uçak,Helikopter: 1    ( Eksi olarak yük olma durumu var. Ancak kocaman bir artısı var. Sunucudan oldukça fazla para çıkışı sağlanmış olur.)
Gemi,Tekne: 1    (Balıkçılık yapan arkadaşlar için gerekli durum. 2 olmamasının sebebi zaten yatı olan birisinin balıkçılık yapmayacak olması. Bununla da sunucudan para çıkışı sağlanır. Ekonomi dengelenir)
Bisiklet: 1 (Bisiklet ile oldukça fazla tasarruf sağlanabildiği için araç satın almayan karakterler var bunun sayesinde sunucudaki araç sayısı azalıyor ve yük azalıyor.)

Araba,Motor: 1 Herkes için daha fazla olması sunucuya yük getireceğinden dolayı şöyle bir şey düşündüm. 10 levele ulaşan bir karakter için 2, 20 levele ulaşan bir karakter için 3, 30 levele ulaşan karakter için 4. Bu şekilde olursa rollerimizde de devamlılık ve çeşitlilik sağlanır. 30 level olan birisi sadece 1 araç 1 tekne ile ne kadar rol yapabilir? Zaten 30 levele ulaşmış birisinin para açısından sıkıntısı olmuyor. Dağa çıkmak için off-road aracı olabilir, yarış arabası alabilir, aile arabası alabilir.

Galeri sahipleri için araç sınırı ortadan kaldırılabilir veya 10 olabilir.

Bunlar sayesinde sunucudaki yük ve paranın dengeleneceğini düşünüyorum. Umarım desteklersiniz.
« Son Düzenleme: 30.09.2020 00:41 volkster »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.09.2020 01:51
Güzel düşünmüşsün, bende bir şeyler eklemek isterim.
İlan sitesine gerçek hayatta olduğu gibi sahibinden satılık ilanlarda eklenebilir yani bir oyuncunun evini ilan vermesi için bir emlakçıya gitmesi zorunlu bir şey olmamalı.
Ancak dediğin gibi sistemsel fiyatının çok üstüne koyulması sistem güncellemesinde basitçe developerler tarafından engellenebilir.
Sen emlakçı rolü yapmak istersen yine yaparsın kendine bir ofis açarsın, çevre yaparsın ve evini satmak isteyenler sana gelir sende müşterisini bulursun satış fiyatından komisyon alırsın. Bu işler böyle yürür.
İlanlar sayfasına çok tanınmış emlak rolü yapanlara bir bölüm eklenir. Örneğin, Star Emlaktan Evler gibi.
Bu bölümde senin satılığa koyduğun evler listelenir vs.

Araç limitleri konusuna gelirsek bu konuda 2 araç limitinin yetersiz olduğunu düşünüyorum bunu ooc olarak kısıtlamakta bence yanlış.
Levele göre araç limitleri mantıklı bir öneri olabilir.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
volkster, Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 30.09.2020 01:57
Güzel düşünmüşsün, bende bir şeyler eklemek isterim.
İlan sitesine gerçek hayatta olduğu gibi sahibinden satılık ilanlarda eklenebilir yani bir oyuncunun evini ilan vermesi için bir emlakçıya gitmesi zorunlu bir şey olmamalı.
Ancak dediğin gibi sistemsel fiyatının çok üstüne koyulması sistem güncellemesinde basitçe developerler tarafından engellenebilir.
Sen emlakçı rolü yapmak istersen yine yaparsın kendine bir ofis açarsın, çevre yaparsın ve evini satmak isteyenler sana gelir sende müşterisini bulursun satış fiyatından komisyon alırsın. Bu işler böyle yürür.
İlanlar sayfasına çok tanınmış emlak rolü yapanlara bir bölüm eklenir. Örneğin, Star Emlaktan Evler gibi.
Bu bölümde senin satılığa koyduğun evler listelenir vs.

Araç limitleri konusuna gelirsek bu konuda 2 araç limitinin yetersiz olduğunu düşünüyorum bunu ooc olarak kısıtlamakta bence yanlış.
Levele göre araç limitleri mantıklı bir öneri olabilir.

Bu yoruma aynen katılıyorum
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
volkster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 30.09.2020 14:29
Araç sınırı hakkında ise şunu söylemek istiyorum. Araç sınırının oldukça düşürülmesi ile galeri rolleri kapatılmış oldu. Sunucu da bunu yapan birsürü arkadaş var. Yeni başlamışlar veya ilerlemişler. Bir şekilde legal yoldan para kazanmak istiyorlar ve oldukça düşük karlar(1k-3k) ile karakterlerini geliştirmeye çalışıyorlar. 2 olan sınır oldukça yetersiz.

biz dükkanı kapattık bile olayı özetlemişsin
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
volkster, Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 30.09.2020 15:47
Güzel bir düşünce, uzun zamandır galeri rolü yapıyorum ve araç sınırı büyük bir engel yaratıyor benim eklemek istediğim ise galeri ve emlak rolleri yapan oyuncular için araç sınırının kaldırılması yerine düzenlenmiş firma sistemi getirilebilir. Belirli bir fiyata firma kurarak satılık araçlar,evler ve iş yerleri firmaya eklenebilir, firma sahiplerinin araç alma hakları/spawn etme hakları arttırılabilir.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
volkster, Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 01.10.2020 02:55
Galericilik için eskiden "Rent a car ve Galeri" diye bir firma vardı galiba son güncelleme ile düzenlenecek bu firmadan satın alınca araç limiti olmadan ekleyebiliyorsunuz firmaya diye biliyorum araçları ama 1 uçak 1 gemi 1 bisiklet olayı siviller için olsa çok güzel olur 2 araç yetersiz kalıyor gerçekten. AR-GE yi destekliyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
volkster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 01.10.2020 22:02
Olumlu dönüşler almak güzel :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 02.10.2020 00:35
Mülk satışlarında evinizin sistemsel fiyatına ek olarak $50.000 ve dekor fiyatını ekleyebilirsiniz.

İlgili Konu Linki: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0#post_mulk
@volkster

bilgin olsun yeni gelen sistem ile silah satışları gibi sınır getirildi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 02.10.2020 00:51
Mülk satışlarında evinizin sistemsel fiyatına ek olarak $50.000 ve dekor fiyatını ekleyebilirsiniz.

İlgili Konu Linki: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0#post_mulk
@volkster

bilgin olsun yeni gelen sistem ile silah satışları gibi sınır getirildi

Çok daha yüksek miktarlarda ekleme yapıyorlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok