Merhaba arkadaşlar. Ben önceden emlakçıydım ve bunun rolünü yapıp paramı öyle kazanıyordum. Kendi ofisim vardı reklam vererek al sat yapan bir karakterdim. Sonrasında reklamlarda yasaklanınca rolüm baya bir kısıtlandı para kazanmamın da önüne geçilmiş oldu. Foruma ilan koymaya başladım bu seferde bir evin satılması 2 hafta sürdü. Bunun yüzünden oyuna artık girmemeye başladım. Çünkü emlak rolü ile zevk alıyordum ve bu kapanmış oldu.
Öncelikle ilan sistemi hakkında eksilerini ve artılarını konuşacağız.
- 150 bin dolarlık evine 400 bin dolar isteyen 100 bin dolarlık işletmesine 250 bin dolarlık ilan açan oyuncular var.
-Piyasayı gereksiz yükseltiyor.
-Ayrıca bu evleri birisi aldıktan sonra yüzde 90 olasılıkla elinde kalacak ve sisteme satmak zorunda kalacak.
- Herkesin ilan verebilmesi sonucunda zaten KISITLI olan emlak rolleri iyice engellendi. İnternete ilanı sadece emlak şirketi(birlik olan ve ofisi olup tanıtımını forumda yapmış kişiler) sahipleri koyabilmeli.
+Forumda ilan konusu açmak zorunda kalmıyoruz.
Önerim ise şu;
(1) Evini satmak ya da yeni ev satın almak isteyenler şehirde ki emlakçılara gidip orada ticaretlerini gerçekleştirmeliler.
(2.1) Emlak'a mülklerini satmak istemeyen karakterler ise belediye binasına gidip oraya ilan koyabilirler. Bunun sayesinde belediye binasına da işlev katmış oluruz ve karakterler kendileri de satabilirler. (örn: Belediye binasına giriyoruz. NPC yanına gidip /ilangoster yazıyoruz. Karşımıza Kapı no-Konum-Satıcı ad soyad-Numara -Fiyat çıkıyor.
(2.2) Bunun biraz karmaşık ve zorlayıcı olabildiğini düşündüğümden dolayı şöyle bir şey daha var. Evini ve işyerini satmak isteyenler aynı şekilde ilan ile ilanlarını verecekler. Ancak bu ilanlar internet'te gözükmeyecek. İnfo'da gözükecek.(Map'ta da gözükebilir yeşil ev şeklinde. zaten sayıları az olduğu için sorun olmaz.) Eve ve işyerine geldiğiniz zaman satılık yazacak ancak gerekli rol dönmeden satışı gerçekleşmeyecek yani sistemden almak gibi bir şey söz konusu değil.
Bunlar sayesinde emlak rolünün önü tekrardan açılmış olur. LEGAL iş piyasası iyileşir. İllegal'e kayan oyuncu kitlesini azaltır çünkü emlaklar da emlak danışmanları da çalışacak. Bir ofisde 3-4 arası çalışan olabilecek.
Emlaklar ise 3'ten fazla ev ve işyeri alabilmeli. 10 hak olabilir.
Araç sınırı hakkında ise şunu söylemek istiyorum. Araç sınırının oldukça düşürülmesi ile galeri rolleri kapatılmış oldu. Sunucu da bunu yapan birsürü arkadaş var. Yeni başlamışlar veya ilerlemişler. Bir şekilde legal yoldan para kazanmak istiyorlar ve oldukça düşük karlar(1k-3k) ile karakterlerini geliştirmeye çalışıyorlar. 2 olan sınır oldukça yetersiz.
Karakterler için şunu düşünüyorum.
Uçak,Helikopter: 1 ( Eksi olarak yük olma durumu var. Ancak kocaman bir artısı var. Sunucudan oldukça fazla para çıkışı sağlanmış olur.)
Gemi,Tekne: 1 (Balıkçılık yapan arkadaşlar için gerekli durum. 2 olmamasının sebebi zaten yatı olan birisinin balıkçılık yapmayacak olması. Bununla da sunucudan para çıkışı sağlanır. Ekonomi dengelenir)
Bisiklet: 1 (Bisiklet ile oldukça fazla tasarruf sağlanabildiği için araç satın almayan karakterler var bunun sayesinde sunucudaki araç sayısı azalıyor ve yük azalıyor.)
Araba,Motor: 1 Herkes için daha fazla olması sunucuya yük getireceğinden dolayı şöyle bir şey düşündüm. 10 levele ulaşan bir karakter için 2, 20 levele ulaşan bir karakter için 3, 30 levele ulaşan karakter için 4. Bu şekilde olursa rollerimizde de devamlılık ve çeşitlilik sağlanır. 30 level olan birisi sadece 1 araç 1 tekne ile ne kadar rol yapabilir? Zaten 30 levele ulaşmış birisinin para açısından sıkıntısı olmuyor. Dağa çıkmak için off-road aracı olabilir, yarış arabası alabilir, aile arabası alabilir.
Galeri sahipleri için araç sınırı ortadan kaldırılabilir veya 10 olabilir.
Bunlar sayesinde sunucudaki yük ve paranın dengeleneceğini düşünüyorum. Umarım desteklersiniz.