Konu: Yeter artık! Kaza rolleri hk.  (Okunma sayısı 898 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.09.2020 16:38
Öncelikle Merhaba, artık yeter diyorum çünkü kaza rolleri cidden berbat bir şekilde ilerliyor. Kaza yapan neredeyse herkes rol yapmayı tercih etmiyor ve ortamdan hiçbir şey olmamış gibi kazalı aracıyla uzaklaşıyor. 100 km/h ile yapılan bir kazadan hiçbir şey olmamış gibi uzaklaşamazsınız. Kaza rolleri için bir kural eklenmesi/getirilmesi kararındayım. Belirli bir hız limitinin üzerinde yapılan her kaza için ambulans gelmesi şart olabilir insanlar daha dikkatli ve kontrollü araç sürmeye başlayacaktır. Yayalar ve araçlar arasında olan kazalarda da şöyle ufak bir sistem getirilebilir; Araç 25-35 km/h ile giderken bir yaya'ya çarptığı zaman /fall 4 animasyonu ile yaya geriye fırlayabilir sonuçta araç çarpıyor. Yönetimin bu konuda daha titiz olmasını rica ediyorum çünkü bazı oyuncular kaza rollerini ciddiye almıyor.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Xerois,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 28.09.2020 16:39
Kazadan kaçma rolleri içinde belirli "Kurallar çerçevesinde" meydana gelebilir, konu önerilere açık buyrun arkadaşlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 28.09.2020 16:44
O halde sunucuya trafik ışıkları sistemi, trafik kuralları, hız sabitleme sistemi, sinyal sistemi gibi yeniliklerin gelmesi gerek yoksa bunlar olmadan gerçekçi bir trafik senaryosu canlandırmak çok zor olur.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
ba2handro, Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 28.09.2020 16:46
Bence kaza yapıldığı zaman direkt karakter donmalı ve bir ihbar sistemi üzerinden yola çıkarak ambulans gelmeli, kişi hiçbir şekilde hareket edemez o zaman :) Bilmiyorum fikrimin temelinde bu yatıyor geliştirilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 28.09.2020 20:55
O halde sunucuya trafik ışıkları sistemi, trafik kuralları, hız sabitleme sistemi, sinyal sistemi gibi yeniliklerin gelmesi gerek yoksa bunlar olmadan gerçekçi bir trafik senaryosu canlandırmak çok zor olur.
Trafik kulları zaten mevcut, polisler yakaladığı zaman ceza kesmekte benim amacım "Kaza rollerini geliştirmek" Kaza rolü yapan neredeyse herkes nasıl bir rol yapacağını ya bilmiyor ya da kaçıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 28.09.2020 21:01
Kaza rollerine realiteyi soktuğumuz anda saçma-sapan bir olay meydana gelir; bu da hızlı seyreden araçta nasıl rol yapılacağı konusu olacak. 130 km/h üstü süren bir araçta başka bir araçla hatta 130'u geçtim, 90 ile giden bir araçla kafa-kafaya çarpışırsanız muhtemel sakat kalırsınız. Tabii bu kimse kaza rolü yapmasın, ne olacak ki demek değil. Kaza rolünü birçok insan gereksiz olarak görmekte, bunun nedeni o anda yaşayacak olduğu daha önemli, karakterinin belki de kilit taşı noktasında gördüğü bir rol olabilir. Rolden kaçan birine karşın şikayet açarsınız diyeceğim fakat o anda da "ben çarpıp-kaçma rolü yaptım ama ya" olayına dönecektir. O yüzden kaza rolünün sisteme dökülmesi taraftarı değilim. Yönetim tarafından yaptırım getirilebilir fakat bu konuyla pekte uğraşacaklarını sanmıyorum şu dönemde.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Ness, Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 29.09.2020 06:01
Kaza rollerinin çoğunluğu hatta neredeyse hepsi roleplay sunucusunda olduğumuzdan kaynaklanıyor. Yani anlatmak istediğim; Örneği gerçek hayatta kimse bir viraja saatte 90km/h ile girmez. Kimse kontrolsüz kavşaktan 80km/h ile geçmez. Kimse şehiriçinde 160km/h yapmaz. Kimse durduk yere ters şeride geçmez. Kimse durduk yere kaldırımdan sürmez veya hiçbir yaya yolun ortasında durup arkadaşlarıyla konuşmaz. Şimdi bu kapsamda bakarsak bunların hepsi ooc anlamda Non-RP kural ihlali oluyor. Bunu direkt olarak role döksen bir dert, dökmesen bir dert. Ben asla kaza rolleri yapılmasın demiyorum tabii ki. Ama yani şimdi sen şeridinde 50km hızla giderken arkandan adam 150 ile gelip yapıştırıyor. Yani bu tür olaylar da insanı kaza rolleri yapmaktan soğutuyor. Şahsen ben kaza rollerimi, örneğin tali yoldan ana yola bağlanırken dikkatsizlik sonucu oluşan bir sürtme vs. olan durumları tamamen IC'ye yansıtıyorum. Çünkü zaten iki kişi de şeridinden ve kurallara uygun bir şekilde sürüyor. Bunun IC'ye dökülmemesi saçma olur zaten. Benim düşüncem bu şekilde. Konuya da çekimserim.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Ness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 29.09.2020 06:23
Hayır hayır, bunun kural ile alakası yok. Bunun alakası şu; Yirmi yedi binlik bir aracın dahi 160 gitmesi. Premier'den bahsediyorum. Araç hızları gerçekten çok fazla, mesela bir Premier 100 ya da 90 gidebilir. Spor araçlar hakkında bir şey demiyorum ama araç hızları gereğinden fazla. Eee hız yapınca ne oluyor? Arabayı süren gaza geliyor ve yavaşlama tenezzül dahi etmiyor. Mesela 159 ile giden bir Premier Vice Mall yokuşunu inip tırmanınca araba havaya uçuyor. Neden? Çünkü oyuncu "hız yapayım." kafasında. Sanki NFS oynuyoruz.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Nickles, Cladd, Xerois,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 29.09.2020 23:31
Hayır hayır, bunun kural ile alakası yok. Bunun alakası şu; Yirmi yedi binlik bir aracın dahi 160 gitmesi. Premier'den bahsediyorum. Araç hızları gerçekten çok fazla, mesela bir Premier 100 ya da 90 gidebilir. Spor araçlar hakkında bir şey demiyorum ama araç hızları gereğinden fazla. Eee hız yapınca ne oluyor? Arabayı süren gaza geliyor ve yavaşlama tenezzül dahi etmiyor. Mesela 159 ile giden bir Premier Vice Mall yokuşunu inip tırmanınca araba havaya uçuyor. Neden? Çünkü oyuncu "hız yapayım." kafasında. Sanki NFS oynuyoruz.

Dostum 2020 yılındayız. 27 bin dolara satılan herhangi bir araç bugün rahat bir şekilde 240 görüyor zaten.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 29.09.2020 23:49
Dostum 2020 yılındayız. 27 bin dolara satılan herhangi bir araç bugün rahat bir şekilde 240 görüyor zaten.
Gerçek hayatta evet belki görebilir fakat oyunda 240 basan araçlar olursa ne olur farkında mısınız? İnfernus bile bildiğim kadarıyla sadece 200 basıyor.
Konuya yönetimin ivedi bir şekilde göz atması tarafındayım, bu AR-GE için bir şey söylerlerse iyi olacaktır. @Manifesto  @Flaviano 
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok