Merhaba arkadaşlar. Dün kumarhanede BlackJack ile 60 bin dolar para kaybettim, kaybetme sebebim arkadaşların oyunu bilmemelerinden kaynaklı.
- Bana
19 geldi ve ben dur dedim.
- Sonra masaya
19 geldi ve masa berabere deyip oyunu
tekrarladı ve masa kazandı. ((bu bir kural ihlalidir, zarlarda
(1,1) gelme ihitmali düşük diye oyun tekrarlanmaz.))
Keşke SS alsaydım, görmüş olurdunuz.
Toplanın sizlere şu oyunu
Bilal'e anlatır gibi anlatayım.
-Masa
herkese iki kart verir. ((oyunda iki tane çift zar atılır. ÖRNEK: 5,6 - 4,3 gelir mesela.))
-Sonra
Masa kendisi için iki kart çeker.
-
Oyuncunun kartları eğer
16 ve altındaysa kart çekmek zorunda. Çünkü çekmezse kaybeder.
16 sayısından büyükse kart çekmek zorunda değildir. Sebebi, 21'i geçme ihtimali yüksektir ve risklidir.
-Masanın
durma gibi bir şeyi yoktur.
19-19 gibi bir durumda bile kart çekmek zorunda ÇÜNKÜ
2 gelebilir ((oyunda 1,1))
-Eğer
OYUNCULAR için kartlar eşit geldiyse eğer
19-19 gibi oyuncular için
beraberlikten ötürü oyun terkarlanabilir. (sadece oyuncular kendi aralarında oynuyorlarsa bu kural geçerlidir.) (Bu durumlarda Masa sadece oyunu yönetir ve yönettiği için belli bir pay alır.)
-
Fakat masayla oynarken 19-19 beraberlik değildir. Masa çekmek zorundadır. Çünkü (1,1) gibi düşük ihtmalli bir sayıda olsa çekmek zorunda.- Son olarak oyunu 21 veya 21'e yakın olan EN BÜYÜK sayı kazanır.
- Şimdi dağılabilirsiniz.
Biraz ağladım ama yazmak zorundaydım, arkadaşlara yanlış yaptığını söyledim fakat anlamadılar ve dinlemediler. Ben de hiç tartışmaya girmeden burada yazayım dedim.
Paramı iade etseler sevinirim
Neyse çok da önemli değil verirlere iyi olur ama... Bu yazıyı blackjack oynamak isteyenler ve kumarhanede bu oyunu oynamak isteyenler içindir. Size tavsiyem bu oyunu bildiğini zanneden kişilerle oynamayın. Gidir zar atın büyük atan kazansın.
Elimde SS yok fakat
11 Eylül 2020 saat 19.30 ile 21.00 arası loglara bakılırsa görülür. PM ve rollerden.