Konu: Blackjack oynarken yaşadığım ilginç olay  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.09.2020 13:53
 Merhaba arkadaşlar. Dün kumarhanede BlackJack ile 60 bin dolar para kaybettim, kaybetme sebebim arkadaşların oyunu bilmemelerinden kaynaklı.

- Bana 19 geldi ve ben dur dedim.

- Sonra masaya 19 geldi ve masa berabere deyip oyunu tekrarladı ve masa kazandı. ((bu bir kural ihlalidir, zarlarda (1,1) gelme ihitmali düşük diye oyun tekrarlanmaz.))

Keşke SS alsaydım, görmüş olurdunuz.

Toplanın sizlere şu oyunu Bilal'e anlatır gibi anlatayım.

-Masa herkese iki kart verir. ((oyunda iki tane çift zar atılır. ÖRNEK: 5,6 - 4,3 gelir mesela.))

-Sonra Masa kendisi için iki kart çeker.

-Oyuncunun kartları eğer 16 ve altındaysa kart çekmek zorunda. Çünkü çekmezse kaybeder. 16 sayısından büyükse kart çekmek zorunda değildir. Sebebi, 21'i geçme ihtimali yüksektir ve risklidir.

-Masanın durma gibi bir şeyi yoktur. 19-19 gibi bir durumda bile kart çekmek zorunda ÇÜNKÜ 2 gelebilir ((oyunda 1,1))

-Eğer OYUNCULAR için kartlar eşit geldiyse eğer 19-19 gibi oyuncular için beraberlikten ötürü oyun terkarlanabilir.
(sadece oyuncular kendi aralarında oynuyorlarsa bu kural geçerlidir.) (Bu durumlarda Masa sadece oyunu yönetir ve yönettiği için belli bir pay alır.)

-Fakat masayla oynarken 19-19 beraberlik değildir. Masa çekmek zorundadır. Çünkü (1,1) gibi düşük ihtmalli bir sayıda olsa çekmek zorunda.

- Son olarak oyunu 21 veya 21'e yakın olan EN BÜYÜK sayı kazanır.

- Şimdi dağılabilirsiniz.

Biraz ağladım ama yazmak zorundaydım, arkadaşlara yanlış yaptığını söyledim fakat anlamadılar ve dinlemediler. Ben de hiç tartışmaya girmeden burada yazayım dedim. Paramı iade etseler sevinirim :D
Neyse çok da önemli değil verirlere iyi olur ama... Bu yazıyı blackjack oynamak isteyenler ve kumarhanede bu oyunu oynamak isteyenler içindir. Size tavsiyem bu oyunu bildiğini zanneden kişilerle oynamayın. Gidir zar atın büyük atan kazansın.

Elimde SS yok fakat 11 Eylül 2020 saat 19.30 ile 21.00 arası loglara bakılırsa görülür. PM ve rollerden.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.09.2020 14:08
düşüncelerinizi yazın arkadaşlar
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.09.2020 14:13
Kişiye iki kart çekildi ve toplamı 19 geldi, sıra masaya geçtiğinde masa da kendisine kart çekti ve 20 geldi. Ben tekrar çekersem 1,0 gelme ihtimali olmadığı için ne yapmamızı bekliyorsun? Gelmişsin bana çek diyosun. Masa kazandı. Zar sistemi ile bu kadar oluyor. Böyle boş konuşacağını bilseydik hiç oynatmazdık. Sanırım bu 3-4 kere üst üste 10 bin basıp kaybetmenin daha sonrasında 30 bin kaybetmenin siniri ile açılmış bir konu bundan sonraki kumar  hayatında bol şans. Kendinde yazmışsın ağladım diye, kimse sana bir kuruş bile vermeyecek. Bunu aklına sok. Babanın Kıbrıs'ta kumar oynaması seni kumarbaz yapmaz dostum, beşik ulemağlığı kaldıralı çok oldu :(

[20:35:58] (( >> Ignatt Ignatieff (88): benim babam kıbrısta oynuyor bunu  ))
« Son Düzenleme: 12.09.2020 14:42 Carluccio »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 12.09.2020 14:13
Blackjack'da şöyle bir kural var es geçip yanlış yorumladığın;

Kasa ikinci kartını çektiği zaman 17'den küçükse kart çekmek zorundadır yani eğer 19'da ise kart çekemez. Böyle bir durumda o el için berabere sayılır ve yatırılan para oyuncuya iade edilir.

Buyur buradan bakabilirsin insanları aşağılamaya hiç gerek yok.

Alıntı
Tüm oyuncular kartlarıyla ilgili istekleri tamamladıysa oyun kasaya geçer ve ikinci kağıdını açınca kasanın puanı 17’den düşükse 17 nin üstüne ulaşana kadar kart çeker. Kasa 17 ve üzerine kağıt çekemez. Kasa 17 yada fazlası puana ulaştığında skoru her oyuncuyla karşılaştırılır. Oyuncunun skoru kasanın skorundan yüksekse, 1:1 ödeme alırlar ve oyuncunun skoru kasadan düşükse, oyuncu bahsini kaybeder. Oyuncunun skoruyla kasanın skoru eşitse oyuncu parasını geri alır ve bu beraberliktir. Kasa 21’i geçtiğinde masadaki tüm oyuncular kazanır ve 1:1 ödeme alır. Blackjack'i olan oyunculara round devam ederken zaten 3:2 ödeme yapılmıştır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 12.09.2020 14:19
4 Aydır kumarhane işletiyorum ilk defa böyle bir olay yaşadım :D Serverde oynattığımız blackjack normal blackjack ile aynı değil birkaç değişik kural var bunuda ilk defa oynayanlara açıklıyor, öğretiyoruz.

Benim anlamadığım konu bir iki oyun kazandığında neden "madem" yanlış oynatıyoruz çekilmedin de kaybettiğin zaman gelip yazdın ilk oynadığın oyunda kazandığın zaman pmden neden bu tür oynatıyorsunuz diye sorsaydın gerekli açıklama yapılırdı veya ilk geldiğinde oyunu tanıtmamızı ister misiniz? diye sorduğumuzda evet deseydin sana tanıtılırdı oyun, malesef para iadesi yapmayacağım. İyi günler.

Bu arada blackjack öğreteyim demişsin gerçek blackjack'i biliyorum oynadımda. Normal hayattaki blackjack oyununun aynısını oyunda yapamayacağım için birkaç değişiklik yaptım bu olaydan memnun olan çok fazla kişi var üşenmeyip etiket atabilirim istersen.
« Son Düzenleme: 12.09.2020 14:29 shawn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 12.09.2020 14:23
Zorla oynatan yok, ilk başta 10 bin kaybetmişsin. Oyunu dolandırıcı buldun, beğenmedin. 10 bini kaybettiğin gibi çıkıp/gitme hakkın var. Bunu bile-bile oynamışsan bu senin hatan, burada boşa paragraf paragraf yazmana gerek yok. Paranı iade ettirmeyeceğim. Oynamasaydın. Netim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 12.09.2020 14:30
Ek olarak bilgilenmeni isterim Blackjack oyununda kurpiyer 17 sayısını geçtiğinde istesede kart alamaz karşı tarafın sayısı kaç olursa olsun. Ancak siz 17, 18, 19 sayısında olsanız bile kart alabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 12.09.2020 14:48
Kişiye iki kart çekildi ve toplamı 19 geldi, sıra masaya geçtiğinde masa da kendisine kart çekti ve 20 geldi. Ben tekrar çekersem 1,0 gelme ihtimali olmadığı için ne yapmamızı bekliyorsun? Masa kazandı. Zar sistemi ile bu kadar oluyor. Böyle boş konuşacağını bilseydik hiç oynatmazdık. Sanırım bu 3-4 kere üst üste 10 bin basıp kaybetmenin daha sonrasında 30 bin kaybetmenin siniri ile açılmış bir konu bundan sonraki kumar  hayatında bol şans. Kendinde yazmışsın ağladım diye, kimse sana bir kuruş bile vermeyecek. Bunu aklına sok.

bu oyunda (6,6) eşittir 1
çünkü kart olarak oynandığında maksimum 11 geliyor. ((Hatta AS 11 ve 1 olarak kullanılabiliyor)). Oyunda ise 12 yani (6,6) 1 olarak kullanılır. Çünkü BJ oyununda 12 yok fakat sampda  çift zar atınca 12 geldiğinden dolayı. 12 sayısı sampdaki BJ'de 1 olarak kullanılır. Hatta (6,5) yani 11 bile 1 olarak kullanılabilir. Bunu oyun imkanlarına uyarlamayı bile akıl edemiyorsanız eğer işletmeyin kumarhane.

Biliyorum neyin ne olduğunu, vikipediden, youtube videolarından ulaşibildiğiniz bilgileri buraya getirmenize gerek yok. Çünkü o bilgilerle masaya oturursanız eğer bir b*k bilmediğiniz anlaşılır.

Öncelikle 30 binlik oyunumu kazanmıştım ve beraberlik bahanesine sığınılıp param verilmeyip, oyunu tekrarladı ve kazandı.

@shawn senin arkadaşın kaç kez 17'den kart çekti ve kazandığı oyunlar oldu. Onlara ne demeli? Kural ilhallallerini siz yapıyorsunuz. Maalesef elim f8'de gezmediği için SS almadım hiç.

oluşum olarak saldırmasanız iyiydi :D
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 12.09.2020 14:49
Merhabalar, genel sohbet kurallarımızı lütfen okumanızı gerektiğini düşünüyorum. Başlattığınız konu ve yazdığınız cümleler tartışmaya sürüklüyecek/başlatıcak ve bir durum söz konusuna getirilecek duruma gelmiş. Yazdığınıza bakılırsa bir ihlal söz konusu olmuşsa eğer lütfen kanıtlarınızla şikayet oluşturmaktan esirgemeyin.Mutlaka detaylı bir şekilde bakılacaktır. Ayrıca yaptığınız rol/kumarla ilgilenenler ve kumar kuralları/nasıl oynanır gibi vs. sorularınızı veya işleyişi hakkında onlarla özel olarak iletişime geçebilirsiniz. Son olarak lütfen troll cümleler/kelimeler kullanmayınız. Şu anlık bir metin uyarısında bulunuyorum ve konuyu arşive taşıyorum. İyi forumlar dilerim.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok