Desteklemiyorum, gözaltı rolleri gerektiğinde ve yerinde yapılıyor.
Oradaki 20 kişi gözünüze garip gelmiş olabilir, büyük ihtimal her tutuklanan orada bekliyor gibi bir algıya düştünüz fakat son günlerde gözaltına alınanların çoğu operasyon sonucunda oraya gitmiş kişiler, o yüzden bu kadar kalabalık. Birikme yok yani sadece biranda içeri bir sürü kişi tıkılıyor.(Ayrıca kişileri 48 saat boyunca tutma hakkımız da var. Eğer kişinin gerçekten suçlu olduğunu düşünüyorsak 48 saat işlem yapmadan da orada bekletebiliriz. Kısa bir örnek. Departmanda bir memur bir kişiyi gözaltına almıştı, bu kişiyle sadece ara sıra görüşüyormuş. Bu kişi de bana PM attı artık çıkayım lütfen zaten bir şey de yapmadım gibisinden. Fakat bu memur 48 saatin tamamını da kullanarak kişinin suçunu ortaya çıkartıp silahlarını bulup elkoydu.)
Şimdi bu "gerektiğinde ve yerinde yapılıyor" kısmını sizin gözaltınız üzerinden kısaca ve birilerinin meta yapmasına fırsat vermeyecek şekilde anlatayım. Bir ihbar geldi, kaçırılma ihbarı. Birnevi rehine olayı olduğundan SWAT olarak DELTA ekip kodlarıyla sahaya hızlıca inip ihbarı karşıladık -ki sahaya çıkmaya zaten hazırlanıyorduk, hem ihbar hem de departmanın üstlerinin iletişimi sayesinde telefondan böyle bir durum haber edilmişti-. Olay yerine geldik ve yanınızda olan adamı aldık. Üstünden silah çıktı, siz de onun yanındaydınız. Şimdi düşünelim birini alıyoruz -ki bu kişi için özel tim de sahaya inmiş- üstüne silah çıkmış ve yanında biri var, biz gelmeden önce sohbet ettiği. Sizden şüphelenip gözaltına almamız ne kadar saçma olabilir ki?
Kısaca illegal rol yaparken veya illegallerin yanında takılırken yüz kere filan düşünmeniz gerek. Aranan bir kişiye adres sormuşsunuzdur o sırada polis baskın atmıştır, yine sizi gözaltına alır ve "araştırma, sorgulama" yapar. Polis gözünden düşünmeniz yeterli sadece.
Uzun uzun açıklama yapıyorum çünkü oyundayken de bize çok fazla PM atılıyor. Bir şey yapmamış olabilirsiniz fakat olay sadece bundan ibaret değil. Gözaltına almak kolay bir işlem, bir suç hakkında araştırma yapmak için de gerekli olan bir şey.