Konu: VCPD gözaltı hk.  (Okunma sayısı 281 defa)

#0 - 15.08.2020 12:45
Merhabalar, dün akşam Vice'ta ilk defa IC Jail'e girdim ve sistemin maalesef çok kötü olduğunu fark ettim. o an gözaltında ortalama 20 kişi vardı, ve belki de aralarından 10 tanesi benim gibi gereksiz yere gözaltında tutuldu. Sorgulanacak bir şey yoktu buna rağmen ortalama 50 dakika gözaltında bekledim. ardından dayanamayıp oyundan çıktım sabah girdim aktif polis yok. yani orada polisi beklesem yiyeceğim cezanın 3 katı falan beklemiş olurum herhalde. Buna bir dur denmesi gerekiyor VCPD yetkilileri buna el atması lazım, sistem nasıl yapılır nasıl halledilir bilmiyorum ama sadece şüphelilerin sorgusu için "nezarethane görevlisi" tarzında bir şey oluşturulabilir bu şekilde insanların birikmesi çok kötü bir durum. gelen insanlar eğer sorgulanacak bir şeyi yoksa direk hapse atılmalı. sorgulanacak olanlarda hadi maksimum 30 dakika sonra alınsın 50 dakika nedir, diğer arkadaşlar 1 gün 2 gün orada olanlar var. Gerçekten çok kötü ortamdı 20 kişi orada. Eğer polisi falan bekleseydim birde üstüne IC jail oradan çıkıp normal rollerime dönmem herhalde bir hafta sürerdi. Bunun yerine zaten NC atacaktım direk erkenden attım kurtuldum diyebilirim, karakterle de IC olarak intihar ettim. Bu düzen nasıl düzelir bunun hakkındaki düşüncelerinizi yanıt olarak yazarsanız sevinirim iyi günler dilerim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 15.08.2020 14:29
Desteklemiyorum, gözaltı rolleri gerektiğinde ve yerinde yapılıyor.

Oradaki 20 kişi gözünüze garip gelmiş olabilir, büyük ihtimal her tutuklanan orada bekliyor gibi bir algıya düştünüz fakat son günlerde gözaltına alınanların çoğu operasyon sonucunda oraya gitmiş kişiler, o yüzden bu kadar kalabalık. Birikme yok yani sadece biranda içeri bir sürü kişi tıkılıyor.(Ayrıca kişileri 48 saat boyunca tutma hakkımız da var. Eğer kişinin gerçekten suçlu olduğunu düşünüyorsak 48 saat işlem yapmadan da orada bekletebiliriz. Kısa bir örnek. Departmanda bir memur bir kişiyi gözaltına almıştı, bu kişiyle sadece ara sıra görüşüyormuş. Bu kişi de bana PM attı artık çıkayım lütfen zaten bir şey de yapmadım gibisinden. Fakat bu memur 48 saatin tamamını da kullanarak kişinin suçunu ortaya çıkartıp silahlarını bulup elkoydu.)

Şimdi bu "gerektiğinde ve yerinde yapılıyor" kısmını sizin gözaltınız üzerinden kısaca ve birilerinin meta yapmasına fırsat vermeyecek şekilde anlatayım. Bir ihbar geldi, kaçırılma ihbarı. Birnevi rehine olayı olduğundan SWAT olarak DELTA ekip kodlarıyla sahaya hızlıca inip ihbarı karşıladık -ki sahaya çıkmaya zaten hazırlanıyorduk, hem ihbar hem de departmanın üstlerinin iletişimi sayesinde telefondan böyle bir durum haber edilmişti-. Olay yerine geldik ve yanınızda olan adamı aldık. Üstünden silah çıktı, siz de onun yanındaydınız. Şimdi düşünelim birini alıyoruz -ki bu kişi için özel tim de sahaya inmiş- üstüne silah çıkmış ve yanında biri var, biz gelmeden önce sohbet ettiği. Sizden şüphelenip gözaltına almamız ne kadar saçma olabilir ki?

Kısaca illegal rol yaparken veya illegallerin yanında takılırken yüz kere filan düşünmeniz gerek. Aranan bir kişiye adres sormuşsunuzdur o sırada polis baskın atmıştır, yine sizi gözaltına alır ve "araştırma, sorgulama" yapar. Polis gözünden düşünmeniz yeterli sadece.

Uzun uzun açıklama yapıyorum çünkü oyundayken de bize çok fazla PM atılıyor. Bir şey yapmamış olabilirsiniz fakat olay sadece bundan ibaret değil. Gözaltına almak kolay bir işlem, bir suç hakkında araştırma yapmak için de gerekli olan bir şey.
« Son Düzenleme: 15.08.2020 14:32 CaptainKebab »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 15.08.2020 16:24
Desteklemiyorum, gözaltı rolleri gerektiğinde ve yerinde yapılıyor.

Oradaki 20 kişi gözünüze garip gelmiş olabilir, büyük ihtimal her tutuklanan orada bekliyor gibi bir algıya düştünüz fakat son günlerde gözaltına alınanların çoğu operasyon sonucunda oraya gitmiş kişiler, o yüzden bu kadar kalabalık. Birikme yok yani sadece biranda içeri bir sürü kişi tıkılıyor.(Ayrıca kişileri 48 saat boyunca tutma hakkımız da var. Eğer kişinin gerçekten suçlu olduğunu düşünüyorsak 48 saat işlem yapmadan da orada bekletebiliriz. Kısa bir örnek. Departmanda bir memur bir kişiyi gözaltına almıştı, bu kişiyle sadece ara sıra görüşüyormuş. Bu kişi de bana PM attı artık çıkayım lütfen zaten bir şey de yapmadım gibisinden. Fakat bu memur 48 saatin tamamını da kullanarak kişinin suçunu ortaya çıkartıp silahlarını bulup elkoydu.)

Şimdi bu "gerektiğinde ve yerinde yapılıyor" kısmını sizin gözaltınız üzerinden kısaca ve birilerinin meta yapmasına fırsat vermeyecek şekilde anlatayım. Bir ihbar geldi, kaçırılma ihbarı. Birnevi rehine olayı olduğundan SWAT olarak DELTA ekip kodlarıyla sahaya hızlıca inip ihbarı karşıladık -ki sahaya çıkmaya zaten hazırlanıyorduk, hem ihbar hem de departmanın üstlerinin iletişimi sayesinde telefondan böyle bir durum haber edilmişti-. Olay yerine geldik ve yanınızda olan adamı aldık. Üstünden silah çıktı, siz de onun yanındaydınız. Şimdi düşünelim birini alıyoruz -ki bu kişi için özel tim de sahaya inmiş- üstüne silah çıkmış ve yanında biri var, biz gelmeden önce sohbet ettiği. Sizden şüphelenip gözaltına almamız ne kadar saçma olabilir ki?

Kısaca illegal rol yaparken veya illegallerin yanında takılırken yüz kere filan düşünmeniz gerek. Aranan bir kişiye adres sormuşsunuzdur o sırada polis baskın atmıştır, yine sizi gözaltına alır ve "araştırma, sorgulama" yapar. Polis gözünden düşünmeniz yeterli sadece.

Uzun uzun açıklama yapıyorum çünkü oyundayken de bize çok fazla PM atılıyor. Bir şey yapmamış olabilirsiniz fakat olay sadece bundan ibaret değil. Gözaltına almak kolay bir işlem, bir suç hakkında araştırma yapmak için de gerekli olan bir şey.

Sadece baskınlarda böyle oluyorsa sıkıntı olmaz, ancak hep böyleyse sıkıntı
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 15.08.2020 16:28
yasalarca 48 saat -2880 dakika- tutma hakkimiz bulunuyor. gozaltina sokulan herkese gereksiz denmemeli, sizler rol gerceklestiriyorsaniz biz de birtakim roller gerceklestiriyoruz. tek tarafli bakmamaniz gerekiyor. desteklemiyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 15.08.2020 18:57
   Bundan ziyade, eğer bir memur sizi gözaltına almayı ve ya hapse atmaya karar vermiş, kafasına koymuşsa. IC olarak o cezayı yemeden bunun hakkında yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Sonrasında yok işte Çevrimiçi İşlemler falan o memuru şikayet edebiliyorsun da sen cezayı yedikten sonra etsen ne olacak etmesen ne olacak? Ki ettin diyelim o biraz ölme eşeğim ölme oradan ben yaptırım uygulanan bir tane karakter görmedim bugüne kadar. Herkes mi haksız? Bu yüzden ceza işlemi uygulanmadan veya gözaltına alınmadan zan altında bırakılan karakterin kendini savunmak için bir şeylere ihtiyacı var. Çünkü çok saçma sebeplerden gözaltına alınabiliyorsunuz veya ceza alabiliyorsunuz. Verilen örnek gibi illegal örgüt, silah taşıma suçlaması falan da yok üzerinizde, karakteriniz tertemiz. Aşırı gereksiz nedenler. Öyle bir olay yaşadım ki hani "Bu yere çöp attı." diye gözaltına alınsa daha elde tutulur bir sebep olacak. Sebep karakterimin memura "Tipe bak." "Hadi uza - Move" demesi. Kelimelerde hakaret sıfatı filli falanda yok. Benim karakterin uyruğu farklı Koreli, Korece ben buna dümdüz küfür etsem hiçbir şey olmayacak mesela. Çok boş bir sebep için ben kırk dakika bekledim orada, hal bu ki stajyer avukatın bile karakteri aklayabileceği bir olay. Mahkemeye taşınsa hakim güler ne ile uğraşıyorum der. Tek taraflı bakıyorsunuz diye bize diyorsunuz ama bu sizsiniz çünkü bizim zaten bu konu hakkında IC olarak yapabilecek bir şeyimiz yok. Adam sen tutuklusun dediyse geçmiş olsun, o andan itibaren rol full olarak tek taraflı ilerliyor zaten.

Bu sebepler yüzünden bu "gözaltı" ve "cezai işlem" rollerinin PD adına tek taraflı olmaması gerek. Zan altında bırakılan karakterde kendini savunabilmeli. Bu belki avukat rollerinin aktif hale getirilmesiyle bir nevi çözülür ama %100 çözüm değil çünkü oyunda aktif avukat yoksa yine sen o cezayı yiyeceksin hak etmesen bile. Benim 40 dakikalık beklemem bir şey değil ama arkadaşın dediği gibi 1-2 gün bekleyen adamlar var, 500 dakka yiyenler var. Buna bir düzenleme getirilmesi gerekiyor kanımca.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 15.08.2020 23:14
Daha önce hiç IC jaile girmedim ama biri sırf bunun için NC atıyorsa bu işte bir terslik vardır bu arada banada bi' 5tl ateşlersen sevnirim VC_7038 tŞK.

destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 16.08.2020 04:18
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 16.08.2020 14:26
yasalarca 48 saat -2880 dakika- tutma hakkimiz bulunuyor. gozaltina sokulan herkese gereksiz denmemeli, sizler rol gerceklestiriyorsaniz biz de birtakim roller gerceklestiriyoruz. tek tarafli bakmamaniz gerekiyor. desteklemiyorum

Rol gerçekleştirmeyin demiyor ki kimse, tabiki baskınlar olsun polis rolleri olsun. Ama eğer baskın oluyorsa o anki departmanın %80'i o operasyonun noktalanmasıyla ilgilenmeli geri kalan %20'si de devriye atsın. Bir baskın olur örneğin, baskına 10 polis gitsin, hadi 13 gitsin, 5-6 tanesi de baskında alınan suçluları hızlıca eritmeye çalışsın gelip gözaltına atıp başka baskına gitmek oldukça mantıksız. şeflerinde PM'i umursamamaları ayrı komedi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 22.08.2020 23:02
Desteklemiyorum  :-\
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 22.08.2020 23:07
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok