Karakterlerimiz Kız erkek,İllegal Legal olarak ayrılılır bunun yanı sıra VCPD,ASGH gibi işler vardır VCPD AÇILIMI [VİCE CİTY POLİ DEPARTMANI] Asgh açılımı [HASTANE,hastanede çalışanlara denir asıl ismini unuttum]İllegal olan kişiler polis düşmanı ve adam öldürmeye odaklı birliklere girerek kendini sürdürür Legal ise Polis ASGH gibi işlerde çalışabilir ama çalışmak istemezse legal bir birliğe katılıp onlarla takılabilir.
Komutlar /box /sit /lean /frost /dance /pedmove [Kızlar için pedmove 25 erkekler pedmove 11]
Pedmove 1-28 /box 1 sit 7 lean 1 frost 0 /dance 5 Bunlar örnekler.
Güvenli bölgeler:Polis departmanı,ASGH,Meslek yerleri v.b
Birlik yerleri:İdlewood [Zenciler birliği] Ara sokaklar[LEGAL birlikler vey aillegal birliklerin çok sayımda kullandıgı yerlerden biridir]
Hood birlikler:Hood ve latin birlikler iyi birliklerin karşıtı çok iyidirler.İllegal birliklerin yanı sıra latin birlikleri çok sayıda oluşum kişisi + olarak silah v.b şeyleri vardır.Levelleri yüksek olmak üzere hood bölgeleri tehlikeli yerlerdir [HOod bölgeleri korku rolü] Tehlikeli olmasının yanı sıra onlara bulaşan kişileri affetmezler.Latin birliklerin bolca silahı ve kişiden oluşur levelleri 6 veya 7 den yüksek olan kişiler daha iyi yerlere gelirler.Latin birliklerin liderlerine saygısızlık yapmak silah ölümüne neden olur.Hood birliklerede bulaşmak pek tercih edilmez.
Roleplay:Herhangi bir yerde roleplay yapmak serbesttir çünkü SÜREKLİ ROLEPLAY vardır.Bu kurala uymayan kişiler adminler tarafından göz altında tutularak cezaya vurulur.
Rol Destek:Bir cümleye başlarken Büyük harfle + olarak sona . ? ! koyulur örneğin.Hey ahbap.
bağırma komutları yanı sıra /s [bağırma] /l ve /c sessizce /w [id] fısıldama. Bunları okuyarak rol destek alırsınız devam edelim.Rolleri /b den bölemezsiniz pm den yazabilirsiniz sürekli roleplay kuralını asla unutmamak gerekir eğer bunları anlamadıysanız bir başka bir şeye geçelim.
Yazım hataları:Yazım hataları örneğin Kanka Naber Nasılsın bu yanlışdır gördüğünüz gibi büyük harfle başlamış ama sona ? koymamış + olarak Naber ve Nasılsın ın N Harflerini yani baş harflerini büyük yazarak bir başka kural ihlali yapmış normalda olması gereken Kanka naber nasılsın? gibi olmalı.Yazım hatalarının birçok kez karşılaştığı yerler [balıkcılık] Çoğu kişi böyle yazıyor Selam ak , uzi , deagle ver adamım. virgülü koydugunu görüyoruz ama virgülü bir boşluk bırakarak koyuyor buda yazım yanlışına giriyor normalde Selam ak,uzi,deagle ver adamım. Bazı kişilerde şöyle yazıyor benim çokkez yaptığım hata bu yazıdada yapmış olabilirim.Selam derken [NOKTA] sonra bir adet boşluk bırakılır! mesale Selam. Nasılsın? gibi bunları yaparsanız asla sorun çıkmaz + olarak şu hatayı yapanıda gördüm selam kanka nasılsın adamım büyük başlamıyor sona bir bitirici cümle logosu koymuyor Yeni başlayan kişiler VİCE ROLEPLAY discord Rol destek eğer dc niz yoksa benim yazdıklarımı okuyarak kendinzi geliştirebililirsiniz. Ama DC niz varsada bu yazımı okumanızı tercih ederim burdan pekiştirip rol destek kısmına giderek kolayca yapabilirsiniz [MONİFESTO ABİ SİZİN ROL DESTEK KISMINIZDAKİLERİN DAHA FARKLIINI BURAYA ANLATTIM DC Sİ OLMAYAN KİŞİLERDE BURDAN ROL DESTEK ALABİLİR VE ROLLERİNİ DÜZELTİP SUNUCUDA DAHA İYİ BİR ROL BİLGİLİ KİTLEYE ULAŞACAĞIZ İNANIYORUZ!]