Muhtemelen cinsiyetlerimiz farklı, bunun için size olabileceğimden daha yumuşak olucam bu konuda. Bu yapılması gereken bir şey olduğu için değil, inisitayif kullandığım için yaptığım bir şey. Muhtemelen dediğim lafın gelişi, OOC olarak arkadaşlarınızdan sürekli duyuyoruz bunu. Burada erkek rolü olup kız rolü yapanda var, kız olup erkek rolü yapanda; kendi cinsiyetini tercih eden de var. Ben bir erkeğe kadın rolünde ne kadar saygı duyarsam bir kadına, bir transa da aynı şekilde saygı duyarım.Bunun için bir hassasiyet, gerektiğinden fazla bir hassasiyet bekliyorsanız roleplay sizin için uygun bir yer değil. Çünkü bildiğim üzere burada her oyuncu eşit haklara sahip. Arkadaşım hakkında sapık demeniz de hakaret bu arada, kendisi görüp incinmeden değiştirmenizi rica ediyorum. Çünkü oda saygılı ve kız olsun erkek olsun bir oyuncuya IC OOC nasıl davranabileceğinin bilincinde olan birisi. Altını çizerek söyleyeceğim, bir rolden rahatsız olduğunuzu OOC olarak büyük bir olaya değil, IC olarak küçücük bir emote'ye çevirmelisiniz. Sizden bunu girdiğim rollerde hiç göremedim. Mike ile girdiğiniz rollerde oldu mu bilmiyorum fakat gerekli açıklamayı açık açık yapıcam şimdi.
Terrell Dunn karakteri fazlasıyla rahatsız edici demişsiniz, karakterimin rahatsız edici olup olmaması benim elimde ve bunu istediğim şekilde yönetirim. Bu bir, ikinci olarak sizin karakteriniz bizim birlik hoodumuzdaydı ilk rolü çevirdiğimizde. Siz sürekli ben "motorcu seviyorum, mafya seviyorum" gibi şeyler söylettirdiniz karakterinize, bizde size rolsel olarak gidebileceğinizi söyledik ama inatla durdunuz. Sizin tarafınıza o zaman yönelttiğim roller "güzelim ve bebeğim" tarzında zenci ağzına hitap eden rollerdi, karakterimin kadınlara günlük olarak değer vermediğini yansıtmaya yönelik hareketleri iyi hissettirmişim muhtemelen, bu sizi rahatsız etmiş. Biz roleplay yapıyoruz ve oluşturduğumuz karakterleri belirli kimliklere sokabiliriz. Burası gerçek ortamdan soyutlanmış bir ortam, burada roleplay yapılıyor ve uçsuz bucaksız rol çeşitliliği var. Misal rolde birisi köpeğe tecavüz etse buna şikayet açamayız veya birisi bir kadına tecavüz etse buna şikayet açamayız. Bu rollerin sürmemesi için elinizde yeterince imkan var bu arada, onu belirteyim. Rahatsız olduğunuzu /do'dan belirtseydiniz biz role devam etmezdik. Bir süre sonra zaten ben rolün saçmaladığını farkettiğim için hep karakterinizi oradan göndermeye oynadım.Başımıza geleceği az çok tahmin etmiştik, kız cinsiyeti IC OOC kısımda birleşince bazı bağnaz oyuncular tarafından onlara kalkan örülüyor. Saçma ve komik duran bu zaten, biz o kişilerden değiliz. Yaptığımız rollerin size karşı gerçekçi ve rahatsız gelmesinin sebebi hem sizin bize aynı şekilde saldırgan tutumla durmanız hem de bizim herkese olan davranışımızı(rolsel) IC karakteri üzerinden şekillendirmemiz olsa gerek.
-Her neyse siz bildiğinizden şaşmayın(veya az önce öğrendiğinizden, /do komutundan role izin vermediğinizi belirtmekten bahsediyorum), sadece size bilinç aşılamaya çalıştım yazdıklarımda.
-Mike, parmak gitmiş kışkırtıcı bir rol. Ona rol pası atmanız sapık bir oyuncuyla role girmek istediğinizi gösteriyor, IC ve OOC olarak birbirinizle çelişkiye düşmeyeceğiniz hareketler yapın lütfen.
-Birisinin arkasından onu izlemek onun karşı cinsi etkileyecek organlarına bakmak değildir, bu emote'u fazlasıyla yanlış anlamış olabilirsiniz.Lütfen emotelere yorum yaparak rol yapmayın, tavsiyem bu.
Attığınız ss'lerde Hey! diyorum sadece ve Mike'ın sistemsel düşürdüğü kişinin başında fazla durmaması için "Küçük düşürme zenci, gölgende nefessiz kalacak" diyorum. Terrell Dunn karakteri rahatsız edici bu şekilde oluyorsa rol yapmayalım bir daha. Önceki rolleri kastediyor olabilirsiniz, eğer onları kastediyorsanız benim ismimi bu şikayette geçirmeye hakkınız yok. Bunu demem o rollerde hatalı olduğumu göstermez, elbette ki orada da roleplay kurallarına sadık kaldım.
Charmaine ismini görünce uzaklaşmayalım lütfen, biraz hoşgörülü yaklaşın roleplay'e. Zaten karakteriniz yanında minimum bir erkekle geziyor ve her defasında ölüm tehdidi alıyoruz. Üzerine izin verilmediği belirtilmeyen bir rol için şikayet yiyoruz, rahatsız edici olan taraf biz olmuyoruz bence bu durumda. Bu arada rolde de izin verilmediği belirtilse dahi abzurt duracak bir text göremiyorum.Sapıktan ziyade size olan kinini davranışlarına dökmüş gibi Mike. Umarım her şey açığa kavuşur. Rahatsız olduğunuz kısımda /do'dan izin vermiyorum demeniz yeterli. Biz zor insanlar değiliz, teşekkürler okuduğunuz için.