Konu: [20.07.2020] Fairfax_Gamba,Cody_Warrington,Leo_Ramirez,Emilio_Barenghi -GBI-  (Okunma sayısı 343 defa)

#0 - 20.07.2020 17:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fairfax_Gamba,Leo_Ramirez,Cody_Warrington,Emilio_Barenghi,Helen_Cherkesova @Luffyluffy @Rosenrot @naturalbornkiller @TheMarshall @Helen_Cherkesova

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Kimler vardı bilmiyorum.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.07.2020 16.20 civarları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

NON-RP (Bkz: Online oldu)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sahil gyme biri motoruyla daldı , ben de "bu ne böyle motorla dalınır mı buraya" gibi bir şey söyledim , motorun sahibi sanane vs gibi agresif yapmaya başladı , o arada o uzaklaştı ama Leo karakteri GB de agresif rolünü devraldı işine bak sanane diyip küfür etmeye başladı , küfüre karşılık aldı , seni dışarda kıstırırım diye tehdit etti numara ver ben seni dışarda arar bulmana gerek kalmaz dedim , korkudan ses çıkmadı ,yanına arkadaşı Cody karakteri gelince yeniden sesi çıkmaya başladı , Cody gelip tehdit etmeye başladı çok ağır küfürlerle , Cody yokken Leo sustuğu için o ara 2dk afk oldum , geldiğimde Codynin yazmaya basladıgını gördüm gecikmeli cevap verdim Leo karakteri düşük rol bilgisi yüzünden Ic "Aha online oldu" gibisinden bir şey yazdı, üstelik Türkçe terim de gırla , "evladı , y...k kafalı." Bana ettikleri küfürün karşılığını verdim , olayı uzatmamak için numara verin sizi dışarda arayayım dedikce tehdit ve küfür etmeye devam ettiler , o arada Emilio karakteri başta orda olmamasına rağmen birden yanımıza gelip /do dan Dmitri kışkırtmalarla brawl izni veriyor verdi , bana Tanrı dediler gbde fear yapmadığım için ama bu arkadaş kendini tanrı yerine koyup olayın başını bilmediği halde kimin kışkırtma yaptığını bilmediği halde "non rp" /do vererek oyunun akışını bozacak /do uyguladı. Tekrar yanlıs /do verirse şikayet açacağımı söyleyince Cody ooc dalga geçerek "şikayet açılacaktır iyi forumlar asjdhasjdashdjashdj" yazdı.Beni gbde 3 ü sıkıştırdıkları sırada daha öncede GB de saldırıya maruz kalmama sebep olan Helen Cherkesova karakteri daha önce de üstüme saldığı Fairfax Gamba karakterini çağırıp senin "dövdüğün adamı dövecekler" gibisinden onu tahrik edip getirdi , ben 3 üyle tartışırken Fairfaz ile Helen yana geçip tezahurat yapıp "dövün hadi , 10 bin basıyorum Cody'e" gibisinden güvenli bölgeye aykırı ve ihlal yaratacak davranışlarda bulundular. Helen Faire 2 kere sen dövdün şimdi bunlar dövecek diyince onlara dönüp Fair için "yanındakinin yeri öptüğünü görmedin galiba?" dedim , Fair de 3 kişi geldiğiniz zamanı mı diyorsun dedi , komik olansa kendisinin dövdüğü zaman etrafımı 5 kişi sarmış olmaları ve benim tek olmam. Daha önce açtığım şikayette beni GB de düşüren Fairin yanında kaç kişi olduğu görülebilir , en sonda bunu duyunca kendisine yediremeyip daha önce uyarılmasına ve güvenli bölge ihlalinden ceza almasına rağmen kuralları hiçe sayıp tekrar saldırıp düşürdü. Kuralsız düşürme olmasına rağmen Emilio karakteri aşağılayıcı agresif tavırlarını /do dan devam ettirdi. Söylediklerim log kayıtlarına açıktır, istediğiniz gibi kontrol edin.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): - Fairfax Gamba karakteri daha önce aramızda hiç bir şey yokken , onu tanımışlığım yokken etrafımı 4 kişiyle sarıp GB olduğu için brawldan kaçmak istememe ve istediği izni vermememe rağmen düşürmüştü , aynı şeyi tekrarlayarak konuda yapılan uyarıyı hiçe saydı. Helen karakteri kışkırtmayı başlatıp geri çekildiği için ihlali yok gibi görünüyor olabilir , log kayıtlarına bakılırsa görülür nasıl tetiklediği. Bu arkadaşlar kuralları hiçe sayıyor,bilmiyor değil bile bile uyarılara rağmen tekrarlıyor, 2 saat jail yiyeceklerse bize söyleyin bırakın yemesinler biz gereken cevabı verelim kurala uyup put gibi beklemek yerine. Bahsettiğim konu :  https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=84611.0  @Manifesto  Buraya Tugayın önerisi üzerine geldim biz kurala tek taraflı uyacaksak adamlar 1 saat 2 saat jaille bile bile kuralları uymadıkları halde yırtacaklarsa oynamayalım.

« Son Düzenleme: 20.07.2020 17:59 Dmitri »

#1 - 20.07.2020 17:58
Ekran görüntülerinde kendi ihlalini kendin göz önüne seriyorsun, onca kişi seni kıstırıyor ve sen ona rağmen hala korkusuzca güvenli bölgeye güvenerek rol yapıyorsun. (sistemsel yaralı konuma düşmene rağmen hala atarlı giderli konuşmanı da atacağım)
Spoiler: GösterGizle

Türkçe terim konusunda gelirsek: bu ihlal söylediğin şeylerin ingilizce'de karşılığı olup olmaması ile belirlenir. söylediğimiz şeylere bakalım;
"orospu evladı"  ve "yarrak kafalı"  bunu o an da söyledim, evlat=son, yarrak kafalı = dickhead

savunmam bu kadar, şikayette başka tartışılması gereken unsur göremedim belirtirseniz yorum yaparım.
« Son Düzenleme: 20.07.2020 18:00 naturalbornkiller »

#2 - 20.07.2020 18:07
Evet ekran görüntülerinde neyin ne olduğu belli oluyor , gbde illegal rol "YASAKLI" anlıyor musun? Bu yüzden fear rp yapmamı bekleyemezsin, gelip orda beni tehdit "edemezsin" üstüme yürüyerek arka arkaya saydırarak. Türkçe terim ne onu öğrenmen lazım , çeviri açısından bakarsan her şeyin karşılığını bulursun , son evlat değil erkek çocuk demektir ayrıca  , Amerikan aksanlı rpde evlat diyemezsin , evlat Türkçede çocuk yerine kullanılan ağız ürünü kelimedir., y... kafalı diyemezsin , y... kelimesi de Türkçe ARGO AĞIZ ürünüdür , bir de utanmadan forumda olduğunu unutup tam küfürü buraya yazıyorsun , buranın Ooc bir platform olduğunun farkında mısın?  Sistemsel olarak baygınken değil kalktıktan sonra konuştum , ayrıca orda ihlal sonucu düşmüşken bile konuşsaydım bu sorun olmazdı. Bu kadar mantıktan ve kurallardan uzaklaşmanız reelde yapmak isteyip yapamadıklarınız ve başaramadıklarınızı oyuna dökmeniz olarak yorumluyorum. Konuyla alakası olmayıp yorum yapan kişinin de gerekli cezayı almasını talep ediyorum. Yine de onun yazdıklarına cevap olarak : Dediğim gibi söylediklerim log kayıtlarına açıktır , bana gelip orda "mal o.... evladı derse ben de gereken karşılığı veririm sözlü olarak bu agresif rolün devamı değildir , agresif rolü etrafımı sarıp tehdit ederek yaptılar-devam ettiler. Ne yani bana orda adam küfür edecek ben gb diye karşılık vermeyeceğim sözlü olarak? Sonra ben karşılık verdim diye gelip etrafımı sarmaya hak mı kazanacaklar? Beyler çok mu zekiyiz?
« Son Düzenleme: 20.07.2020 18:10 Dmitri »

#3 - 20.07.2020 18:11
roleplay oynuyorsun dostum, yaptığın hareketlerin geleceğini düşünmen gerek çünkü bu bir "hayat". seni koruyan  adına güvenli bölge denilen soyut bir kalkan var orada gerçek hayatta 3 tane adam (iki tanesi motor kulübü üyesi) seni köşeye kıstıracak ve sen de aynı lafları ona geri vereceksin yaşatmazlar kankam :D . o an silahım vardı, illegal rol yapmış olsaydım saygısızlığın cezasını kesebilirdi yönettiğim karakter, yaptığım rolün illegal olduğuna nasıl karar verdin anlamadım açıkçası.

türkçe muhabbetine gelirsek umarım ceza alırım çok bilmiş konuşuyorsun :D bu konuda savunmam gayet açık.
bana türkçe ağız küfür ettin diyerek savuşturuyorsun, kendin yazdığın küfürlere bakmanı öneririm "ölmüşler anneler" sen ne dediğimi gayet iyi anladığını düşünüyorum, yukarıda attığım ekran görüntüsünde var.

sözün özü:
Güvenli bölgeye güvenerek insanları kışkırtmaya devam edemezsin, bu güvenli bölgeye sığınmak olur ve kural ihlaline girer.
Edilen küfürlerin Türkçeyle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur, ingilizce literatüründen örnekler verebilirim.
« Son Düzenleme: 20.07.2020 18:17 naturalbornkiller »

#4 - 20.07.2020 18:17
Bu mesaj yetkilileredir , gördüğünüz gibi adam hala ukalalığa devam ediyor, bu bir hayat diyip kuralları yok sayıyorlar , eğer bu bir hayat diye düşüneceksek kuralları kaldırmak gerekir , kendi kafasına göre kuralları ezen bunun bedelini ödemeyecek mi? , Ödemeyeceklerse bize söylenirse biz de aynı şekilde karşılık veririz.

#5 - 20.07.2020 18:28
OOC platformda bulunduğunu unutma, ne ukalalığından bahsediyorsun?
Güvenli bölgede "Memnun oldum mal *r*sb* çocuğu" "Çirkin p*ç" "Sakalını s*kt*ğ*m*n salağı?" "Evet *r*spu çocukları başka numara verecek var mı?" diyerek bu rolün devamlılığını kendi ellerinle sağlamışsın.
Üstüne üstlük bize "Numara ver ben seni dışarda arar bulmana gerek kalmaz" diyorsun.
Cody ve Leo karakteri seni tartaklamıyor, sana cevap veriyorlar. (senin yaptığın gibi)
"Ödemeyeceklerse bize söylenirse biz de aynı şekilde karşılık veririz." yazmış birde aynı şekilde karşılık veriyor zaten.
« Son Düzenleme: 20.07.2020 18:33 naturalbornkiller »

#6 - 20.07.2020 18:37
 Ooc platformda küfürleri tam yazıp yazıp , burası "hayat kankaaaa adamı oyarlar kankaa" moduna bağlıyorsun ukalalaık yapıyorsun bir de bana benım sana yapmıs oldugum uyarıyı ooc platformda oldugunu unutma sözünü söylüyorsun? Bana durduk yere küfür edildi motor olayından ben de sözlü karşılık verdim , tehdit etmedim , direk tehdit aldım , eğer küfür edilirse küfüre küfür karşılık alınır bu gbde size ETRAFIMI ÇEVİRİP TEHDİT ETME ARKA ARKAYA SAYDIRMANIZA , ben İHLAL SONUCU DÜŞTÜKTEN SONRA NORMAL DÜŞMÜŞÜM GİBİ ROL YAPIP BENİM ÜSTÜME SALYA AKITMANIZA hak vermez , anlıyor musun ? Daha böyle ukalalık yaparsan forumda ortak nezaketten sadece senin adına bir şikayet göndereceğim.

#7 - 20.07.2020 18:42
selam. fiona karakterine ters yaptın, fiona ve leo ic olarak yakın karakterler. işine bakmanı söylediğimde aldığım tek karşılık küfür oldu, ben de dozunda cevap verdim. etrafını üç kişi sarmışken hala küfretmeye devam ettin, bizim tarafımızdan yapılan bir ihlal yok.

#8 - 20.07.2020 18:44
Alıntı
Ooc platformda küfürleri tam yazıp yazıp , burası "hayat kankaaaa adamı oyarlar kankaa" moduna bağlıyorsun ukalalaık yapıyorsun
öncelikle ooc platformda "rolde olan" küfürleri tam olarak yazdım, "burası hayat kanka adamı oyarlar kanka" dediğim örnek, senin yaptığın rolün gerçek hayatta karşılığını düşünmen için söyledim. ukala olduğum kısmı göremiyorum.

küfüre küfürle karşılık verirsen; bunun bir roleplay oyunu olduğunu ve sürekli devam eden, yaptığın şeylerin karşılığı olduğu bir oyun olduğunu unutmamalısın fakat sürekli kurallara sığındığın için bunu gözden kaçırdığını düşünüyorum. etrafını sarmamızda bir illegal rol göremiyorum, seni dövmedik, silah çekmedik. güvenli bölgeyi nasıl ihlal ettik etrafını sararak bunu bana biraz detaylıca anlatabilir misin?
« Son Düzenleme: 20.07.2020 18:48 naturalbornkiller »

#9 - 20.07.2020 18:47
selam. fiona karakterine ters yaptın, fiona ve leo ic olarak yakın karakterler. işine bakmanı söylediğimde aldığım tek karşılık küfür oldu, ben de dozunda cevap verdim. etrafını üç kişi sarmışken hala küfretmeye devam ettin, bizim tarafımızdan yapılan bir ihlal yok.

Motorun sahibini bildirdiğin için teşekkürler , yetkililere log kaydı için sesleniyorum , Fiona adlı kadın karakteri ben buraya motor mu sokulur dediğimde nasıl cevap vermiş inceleyin lütfen. Leo ile aramdaki ilk küfürde kendisinden çıktı , LOG KAYITLARIna rağmen hala yalan söylüyorlar , çünkü log diye bir şeyden haberleri yok sadece ss var sanıyorlar.