Günümüzde yaygın, kamera arkası kışkırt, küfür et.. Kamera önünde ağla, diyecek bir şey yok. Köpekleri beslemesi olumlu bir davranış lakin büyüklerine karşı saygı göstermesi gerektiğini, tatlı dil kullanmasını düşünürdüm. "Manyak" gibi kelimeler değil.
büyüklere verilen saygılı davranış" büyük olan kişi tarafından hakedilmesi" gereken bir şeydir. videoyu çeken kızın ses tonundan ve videoda türbanlı ablalarımızın davranışlarından çirkef tarafın kim olduğu net şekilde gözüküyor.
Ben her iki tarafa da hak verdiğimi söylemiyorum, iki tarafta da çirkeflik var. Kızın saygısızlığı, büyüklerin küçüğü ezmesi. Yani o haklı bu haksız diye ayırmıyorum, iki tarafta haksız. Ha yani, birde böyle bir olay olurken niye kamera açıp çekesin? Git polisi ara, aileni ara çağır. Günümüzde yaygın, otobüs şoförlerini bile sinir edip videoya çekip işinden attıran var, buna öfkeliyim. Emine Bulut olayındaki gibi, kadını öldürüyorlar. Sadece kameraya çekiyorlar, alta gelen yorumlar " Ben olsaydım, o adamın kellesini keserdim, yok ederdim, şöyle yapardım, böyle yapardım." Emin olun bunları diyenlerin hepsi, kameraya çeken bireylerdir. Kimseyi savunduğum yok, bana kalırsa kız köpekleri beslediği için ezilmemeli, büyüklere de saygısını korumalı. Yani şu haklı bu haklı diye ayırmayacağım, iki tarafta haksız.
göstermem o kız durarak saygısını korusa ben oranın sakinleşeceğini düşünmüyorum aksine videoda kız kaçmaya çalışıyor onlar şiddet uyguluyor bunların karşısında saygımı göstermeli?
Kızın kaçmaya çalışmadığını ve her şeyi kameraya dökmeye çalıştığını ikimiz de biliyoruz, ben kıza bağıran tarafı savunmuyorum ama kızı da savunmuyorum. Benim görüşüm bu yönde, daha fazla tartışma çıkartacak yorumlar atmak istemiyorum.