Konu: [12.07.2020 - Enzo Lucarelli] Powergaming  (Okunma sayısı 167 defa)

#0 - 12.07.2020 19:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Enzo Lucarelli @Thedora

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Katya Miro, Diana Rudden ve Kate Swineford

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.07.2020  19.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle Katya ve Enzo karakteri arasında ufak bir gerginlik yaşandı. Clodie karakteri Katya'yı mutfağa çekti ve ortamdan uzaklaştırdı. Bu hareketimden sonra Diana karakteri kapıyı kilitledi ve Enzo karakteriyle birlikte deskin orada konuşmaya devam ettiler. Clodie ve Katya konuşurken Enzo içeri girdi ve Diana'nın verdiği kapıyı kilitler emotesini görmediğini düşündüm. "/do Kapı kilitli." yazdım. Sonra kişi çıktı ve 2. sste gördüğünüz rolü gerçekleştirdi. Öncelikle bilirsiniz restoranlarda veya barlarda mutfağa giden kapı genellikle demir bir kapı olur ve oyunda da gördüğümüz kapının tahtaya benzer hiçbir tarafı bulunmamakta. Yani kısaca demir kapının kilidinin kırılmasını Powergaming olarak düşünüyorum. Kişiye OOC olarak dışarı çıkmasını ve kapıyı kırmasını geçersiz saymasını istedim. Böyle yapsaydı şikayet oluşturmayacaktım. Gerçekten şikayet oluşturma taraftarı bir insan değilim. Ama şahıs role devam ettiği için şikayet açma gereksiniminde bulundum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 12.07.2020 19:26
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 12.07.2020 19:27
Müsait bir zamanda savunma yapılacak.

#3 - 12.07.2020 19:41
Herkese merhaba. Katya karakterine bir şey sormak için /me Katya'ya bakarak seslenir"Pişt, baksana." diyerek yanıma çağırdım. Kendisi bu sözünü "köpek" çağırıyormuş gibi algılayarak küfürler hakaretler etmeye başladı. Gurur kırıcı bir rol gerçekleştirdiğini düşünüyorum. "Gurursuz, haysiyetsiz, onursuz" gibi hakaretlerde bulundu. Kişiyi sözlü uyarmama rağmen kişi rollerine devam etti. Şikayeti açan kişi Clodie, kişiyi alarak mutfağa götürdü. Amacım içeri girmek değildi fakat içerde Enzo karakterinin annesine yönelik hakaretler edildiği için girmek zorunda kaldım. İçeri girdiğimde kapının kilitli olduğunu söylediler, fakat ben kapının kilitlendiğine dait bir emote görmedim. Yine de kişilerin yaptığı role uyum sağlayarak dışarı çıkıp kapıya tekme attım. Bana kapının demirden olduğu veya tahtadan olduğu belirtilmedi. Karakterimin o anki sinirle kapıyı kırması çok normal. Role uyum sağlayarak devam etmek yerine şikayet açmalarını kınıyorum. Tek savunmam budur, tekrar bir savunma yazmayacağım. İyi roller.

akaGrower!

#4 - 12.07.2020 22:11
Kapının modeli /do ile belirtilemez. Kapı objesi oyun içerisinde en yakın hangi elemente uygunsa o şekilde role devam edilir. Ekran görüntülerinde bahsi geçen turuncu kapı ise, çelik görünüme sahip ve bir tekme ile kolay kırılabilecek bir kapı modeline uymuyor.

Enzo Lucarelli karakteri PG'den dolayı ceza alacak.