Konu: [12.07.2020 - Leonardo Hill] Retarted-Fear-DM  (Okunma sayısı 709 defa)

#0 - 12.07.2020 17:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @NevzatS Leonardo Hill

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Rolando Gruber

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.07.2020 saat 15.58

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarted RP - Fear RP - DM

Alıntı
DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Biz bir brawl rolüne girdik, daha doğrusu birliğimizde başkan rütbesinde olan adam 2 kişi ile brawl halindeydi ve ona yardıma koştuk, buraya kadar hiç bir sıkıntı ve sorun bulunmuyor. Ortada bir kavga var, ve iki tarafın da belalı olduğu kesin bir durum. Fear ve Retarted RP kural ihlalini çiğneyerek Leonardo Hill karakteri kavganın ortasına gelmiş "Ne oluyor?" "Ne oluyor?" yapıyor. Bir yerden kavga ediliyor, bir yerden adam telsizden bağırıyor yardım diye. Tamamen kaos ortamı. Böyle bir kaos ortamına sırf silahına güvenerek giriyor, bizimle hiç bir alakası olmazken Hank karakteri adamlara yardım için geldiğini düşünüyor Leo karakterinin (sebebi adamlar telsizden konum belirtip yardım diye bağırıyor, o sırada leo karakteri bölgeye geliyor kavganın ortasında geziyor) bir-iki yumruk atıyor. Bende görüldüğü gibi "Dur" diyorum Hank karakterine, bunu tam yazarken Leo karakteri de Hank karakterine saldırıyor, Leo karakterine bir iki de ben vuruyorum, vurmamı sürdürmüyorum çünkü kaçmasını bekliyorum. Arkaya doğru adımlayınca kaçtığını sandım, dönüp bize ateş açmaya başladı. Olayla alakası bile yokken kavgada gezmesi, üstüne aktif bir brawl rolü varken çekip bize ateş açması tamamen saçmalık ve DM olarak düşünüyorum. PM'den kendisine orada bulunma sebebini bulunduğumda yetersiz cevaplar aldım. "Orada toz alıyordum, birlik bölgesinde yapıyorsunuz bunu." tarzında. Fakat kendisi ne siyahi, ne de o bölgesi olan birliğin bir üyesi. Sadece canı sıkıldığı için, belki eğlence çıkar da ateş açarım tarzında gelip bizi düşürdü. Bizi düşürmesi yüzünden zincirleme bir saçma rol paradoksu başlattı. Olmaması gereken olaylar oldu. Sırf birisinin silahı var diye her dövüş bölgesine gidip silahını sergileyecek değil. Aksine, silahı var diye "Buraya yakında polis gelir, ben uzayayım" demesi gerekiyor. Ki dediğine göre toz almak için oradaymış. Senin bizden 100 metre ilerde durman gerekiyor bir kere. Ayrıca unutmayalım ki eğer kişi "siz bana vuruyordunuz diye kendimi savunmak için silah çekip ateş açtım." gibi bir ifade kullanırsa şunu eklemek istiyorum. Madem böyle bir şey yaptın, neden dönüp bir de brawl sırasında olan birlik üyesi "Rolando" karakterine de ateş açıyorsun? Adam sana vurmayı geç, senden çok bile uzakta. Kendi keyfin için gözün döndü, terminatöre döndün ve ateş açmaya başladın.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:   

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin DM ihlalini yaptığına çok eminim fakat Fear RP ihlalini yaptığına, hatta Retarted yaptığına kesin eminim. İnceleyen yetkilinin bunlara özellikle dikkat etmesini rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 12.07.2020 19:12 Tunahan »

#1 - 12.07.2020 17:07
Şahitliğimi kabul ediyorum, kişiye herhangi bir saldırı/yumruk girişiminde bulunmamama rağmen kişi bana döndü, silahını doğrultup beni yere düşürdü. Kişinin DM yaptığı konusunda eminim. Eğer kişi silahını arabasına veya evine koyar ise silahının silinmesini istiyorum.

Edit: Tunahan'ın SS'ine bakılacak olur ise arkada silahtan habersiz kavgadan kaçmak için motoruma YÜRÜYORUM.
« Son Düzenleme: 12.07.2020 17:09 Chedion »

#2 - 12.07.2020 17:11
Şikayetteki konuyla "direk" bir ilgim olmasa da bu şahıs az önce açmış olduğum şikayette bulunan bir şahıs ve bana "Seni silahla vurayım mı , zaten bayadır silahla birini vurmuyorum" diye saçma sapan tehdit savuran bir şahıstır. Bu yönden ben de şahidim bu kişinin silahını retarded kullanma amacında olduğuna.

Bkz : https://hizliresim.com/GMtPon
« Son Düzenleme: 12.07.2020 17:54 Dmitri »

#3 - 12.07.2020 17:28
Selamlar, Öncelikle dediğim gibi oraya uyuşturucu almaya gittim, kanıt;
ileride kavga vardı, bir izleyeyim dedim ve hafifçe yaklaştım, Tigran ve Fyodor arkadaşımı gördüm, Tigran'ı ic olarak tanıyorum ve benim dostum ve dost birliğiz, Fyodor'a saldırıyorlardı, Durun falan dedim amacım orada sıkmak değildi olayı anlamaktı, Tigran'a doğru eğildim, İyimisin falan diye sordum, Kavga devam ederken tam ayrılacaken oradan Hank_Blevins @babako adlı arkadaşımız emotesiz vurdu, Belki misscliktir dedim, birden fazla vurmaya başlayınca ard, ardına bende ona yumrukla karşılık verdim, İstesem silah çekebilirdim ama hemen silahıma sarılmadım @Weasel_Beach @warg7 @suspectre olayı gördüler
İlk vuranlar kendileri, hasar loglarına bakarsanız göreceksiniz, sonrasında ise bir baktım üç kişi bana saldırıyor,Durun dememe rağmen durmadılar ve Dayak yiyeceğimi anlayınca silahımı çektim ve ateşledim, Orada saldıran sizlerdiniz ve üç kişi saldırdınız ve ben kendimi korudum gayet normal, size sıkma veya dm amacım olsa Hank arkadaşımız yumruk attığı gibi silah çekerdim farkettiyseniz Hank kaçtı ve onu düşürmedim sadece ikinizi düşürdüm ve oradan uzaklaştım. Dediğim gibi hasar loglarında ilk onların vurduğu gözükecektir. Tigran arkadaşım yerdeyken olayı anlamaya çalışıyordum, size zararım yoktu ve saldırdınız bende kendimi korudum.
« Son Düzenleme: 12.07.2020 17:33 NevzatS »

#4 - 12.07.2020 17:43
Selamlar, Öncelikle dediğim gibi oraya uyuşturucu almaya gittim, kanıt;
ileride kavga vardı, bir izleyeyim dedim ve hafifçe yaklaştım, Tigran ve Fyodor arkadaşımı gördüm, Tigran'ı ic olarak tanıyorum ve benim dostum ve dost birliğiz, Fyodor'a saldırıyorlardı, Durun falan dedim amacım orada sıkmak değildi olayı anlamaktı, Tigran'a doğru eğildim, İyimisin falan diye sordum, Kavga devam ederken tam ayrılacaken oradan Hank_Blevins @babako adlı arkadaşımız emotesiz vurdu, Belki misscliktir dedim, birden fazla vurmaya başlayınca ard, ardına bende ona yumrukla karşılık verdim, İstesem silah çekebilirdim ama hemen silahıma sarılmadım @Weasel_Beach @warg7 @suspectre olayı gördüler
İlk vuranlar kendileri, hasar loglarına bakarsanız göreceksiniz, sonrasında ise bir baktım üç kişi bana saldırıyor,Durun dememe rağmen durmadılar ve Dayak yiyeceğimi anlayınca silahımı çektim ve ateşledim, Orada saldıran sizlerdiniz ve üç kişi saldırdınız ve ben kendimi korudum gayet normal, size sıkma veya dm amacım olsa Hank arkadaşımız yumruk attığı gibi silah çekerdim farkettiyseniz Hank kaçtı ve onu düşürmedim sadece ikinizi düşürdüm ve oradan uzaklaştım. Dediğim gibi hasar loglarında ilk onların vurduğu gözükecektir. Tigran arkadaşım yerdeyken olayı anlamaya çalışıyordum, size zararım yoktu ve saldırdınız bende kendimi korudum.

Öncelikle bu size karşı ilk ve son yanıtım. Çok fazla yalan, yanlış şey bulunduğu için bunu yazma gereksinimi buldum.

"Emotesiz vurdu" diye bir olay yok, çünkü ortada bir brawl rolü var ve emoteler çoktan verilmiş, aktif bir kavgada bulunuyoruz. Kavga bölgesine gelmeniz bu riski almanız demek oluyor. Hiç bir yetkilinin hasar loglarına bakmasına gerek yok çünkü zaten biz bölgede olduğun, yardıma geldiğini düşünerek sana saldırıyoruz, arkadaşın olduğunu kendin de itiraf ediyorsun. Sana üç kişi saldırmadı sadece Hank vurdu, ardından ben koştum. Ayrıca eğer hasar loglarına bakılacak olursa, ki bakılacağını sanmıyorum bu senin zararına olurdu. Çünkü kavgada üçüncü bir kişi yok, Rolando karakteri fotoğraflarda görüldüğü gibi arkadan sadece motorunaYÜRÜYOR. Belki senin kendini koruma amaçlı bana sıkman kendini korumana girebilirdi fakat dönüp yürüyen adama (ilk fotoğrafta rolando yürüyor, canı full, aynı şekilde ikinci fotoğraf rolandoya leo ateş açıyor, rolandonun canı full, aynı yörüngede, üçüncü fotoğrafta iste rolando düşmüş, aynı bölgede yıkılmış halde) sıkman tamamen bir DM. Ayrıca brawl ile karşılık vermen de kabul edilebilirdi. Orada yumrukların ile tüm birlik üyelerini düşürsen bile kural ihlali sayılmazdı, çünkü kavga bölgesinde sözde "izlemek" için geliyorsun fakat kavga bölgesinin tam içindesin. Eğer hasar loglarına(böyle bir şey varsa) bakılacaksa da net bir şekilde kendisine vurulan 2 kişi olduğunu göreceksiniz. Bu durumda kendisi yalan söylemiş oluyor, cezası katlanıyor.

EK: Ayrıca çıkartıp havaya ateş açsaydın, sana vurmamız Fear-RP ihlaline girerdi. Kendini koruman için havaya ateş açman da kabul edilebilirdi. Fakat sen sana dokunmamış bir adama bile ateş açıp ortaya bir ihlal yaratıyorsun.

EK: Bu oyun hep win-winden ibaret değil. Dayak yiyeceğimi anlayınca silah çektim diyorsun, bazen sadece dayak yemen gerekir dostum. Hep sen vurup foruma "hallettim bunları" yazacak değilsin. Ki bu şekilde bir çok ss görebiliyoruz forum iletilerinde.

BÜYÜK EK: @Dmitri 'nin eklediği kanıtta da görüldüğü gibi "Bkz : https://hizliresim.com/GMtPon" arkadaşımız eğlence işin dm arıyor. gün ve saate dikkat ederseniz bizi vurmadan öncesi. çok geçmeden gelip bizi vuruyor.
« Son Düzenleme: 12.07.2020 18:02 Tunahan »

#5 - 12.07.2020 18:05
Rolde yenik duruma düşünce hemen şikayet açman mı lazım? Birlik lideriniz /b'den salla, brawl'da silah çekti diyerek rollü bölerek hiç birşey yokmuş gibi devam etmesi normal, Belki motorundan silah almaya gidiyordu, Şüphelenip sıkamaz mıyım? Birde niye yürüyor? Yanında member'ı vuruluyor, sanki birşey olmamış gibi yürüyerek gidiyor, Fear rp'sini yaparak koşup kaçabilirdi Fakat fear rp yapmadı, Ben gördüklerimi anlatıyorum. Sizin bana vurmanız ile başladı, Olayı anlamaya çalışırken direkt dalmanız garip, oraya zaten direkt girmedim, Ortam sakinleştiğinde girdim. Orada yaralıya düşürecektiniz canımı elli'ye kadar düşürdünüz, silah çekmek zorunda kaldım çekmeseydim oraya polis gelebilirdi ve üzerimde kokain ve silahım vardı, Yakalatmak istemediğimden ve polis ile uğraşmak istemediğimden bunu yaptım, Ben bu silahı boşuna mı aldım İki, üç kişi beni sıkıştırıp dövmeye çalışınca silah çekemeyeceksem ne anlamı var? Win için oynayan ben değilim bunu bir daha düşünebilirsin.
Deagle mermisi yeyip https://cdn.discordapp.com/attachments/450362949257920543/731867438622179420/1594558702.jpg https://i.hizliresim.com/Qx93h6.png 4 dakika sonra kalkmana ne demeli? Orada düzgünce konuşabilirdik, size zararım yoktu, asıl eglence arayan sizdiniz, Birde vurmayı sadece silah ile vurmak anlamayın :) Yumruk ilede vurmak var  ;)

#6 - 12.07.2020 18:17
İyi günler, merhaba.

Şikayette ismim geçtiği için yazma gereği duyuyorum, olayın başında motor birliği konvoy yaparken Christian Salvador karakteri ters şeritten gidiyorken bende ona hızlıca çarptım, ve motordan baya ileri düştü. Realist ortam olsun diye çarpığım için yanınıza gelme gereği duydum, ne var ne yok diye.
Yanınıza geldiğimde /b'den fast-rp? diye yazı geçtiniz aranızda sonrasında karakterim mafya bir karaktere bağlı olduğu için ''Amına koyayım konvoy yapacaksınız diye ölüyordunuz. Şeridinden gitsenize amına koyayım o nasıl motor sürüş.'' diye bir konuşmalar yaptım, gayet normal. Sonrasında Hank Blevins karakteriyle aramızda bir sorun geçti ve /me Hank Blevins kafayı koyar. emotesiyle saldırmaya başladı. Sonrasında 3 motorcu daha geldi ve Christian Salvador karakteride brawl içersindeydi, çok şiddetli bir kaza oldu ve o kazadan sonra motora binip sonra inip gelip brawl atması Powergaming örneğidir. Sonrasında yere düşünce Leonardo Hill karakteri yanıma geldi ve ''İyi misin?, Durun!" diye yazılar geçti, orada herhangi bir zararı olmamasına rağmen araya alarak Leonardo karakterinide vurdunuz, halice sizin vurmanızı bekleyip yere düşmesini beklemeyecekti herhalde. Eğer 7 8 kişi falan olsaydınız silah çekseydi eyvallah yaptığı Fear-RP kural ihlaline girerdi ama eşittik beyler. 2 3 karakteriniz yere düştü diye şikayet oluşturmanızın bir anlamı yok ki, biraz oyunu akışına bırakıp rollerden keyif almanızı öneriyorum, Christian Salvador karakterin yaptığı Powergaming ihlalini, veya Hank Blevins'in yaptığı /b bölme ihlalini ben şikayet oluşturmuyorsam aramızda halledip sizde böyle basit (kafa ağrıtmayıcı) şikayetler oluşturmaya hiç gerek yok.

Spoiler: GösterGizle
Christian Salvador'un brawl'a girdiğinin kanıtı.

Yazacaklarım bu kadardı, tekrardan iyi günler.

#7 - 12.07.2020 18:18
Selamlar öncelikde sağ üstte bannerımda da gözüktüğü gibi Fyodor Bazarov karakteri benim. Tigran SMS bile beni çağrıdı gittim ve yerde olan arkadaşınıza Tigran dostça yaklaşmasına rağmen Tigran'a yumruk attı daha sonra orada bir arbede yaşandı. Daha sonra Leonarda ile Tigran dost birlikte olduğu için yardım etti. Ben burada ne bir ihlal ne de başka bir şey görüyorum. Bence düştüğünüz için rolde mağlubiyet duygusunu biraz OOC yansıtmışsınız gibime geliyor. Benim gözümde boş şikayet, teşekkür ederim benlik kısmı dinlediğiniz için.

#8 - 12.07.2020 18:20
Rolde yenik duruma düşünce hemen şikayet açman mı lazım? Birlik lideriniz /b'den salla, brawl'da silah çekti diyerek rollü bölerek hiç birşey yokmuş gibi devam etmesi normal, Belki motorundan silah almaya gidiyordu, Şüphelenip sıkamaz mıyım? Birde niye yürüyor? Yanında member'ı vuruluyor, sanki birşey olmamış gibi yürüyerek gidiyor, Fear rp'sini yaparak koşup kaçabilirdi Fakat fear rp yapmadı, Ben gördüklerimi anlatıyorum. Sizin bana vurmanız ile başladı, Olayı anlamaya çalışırken direkt dalmanız garip, oraya zaten direkt girmedim, Ortam sakinleştiğinde girdim. Orada yaralıya düşürecektiniz canımı elli'ye kadar düşürdünüz, silah çekmek zorunda kaldım çekmeseydim oraya polis gelebilirdi ve üzerimde kokain ve silahım vardı, Yakalatmak istemediğimden ve polis ile uğraşmak istemediğimden bunu yaptım, Ben bu silahı boşuna mı aldım İki, üç kişi beni sıkıştırıp dövmeye çalışınca silah çekemeyeceksem ne anlamı var? Win için oynayan ben değilim bunu bir daha düşünebilirsin.
Deagle mermisi yeyip https://cdn.discordapp.com/attachments/450362949257920543/731867438622179420/1594558702.jpg https://i.hizliresim.com/Qx93h6.png 4 dakika sonra kalkmana ne demeli? Orada düzgünce konuşabilirdik, size zararım yoktu, asıl eglence arayan sizdiniz, Birde vurmayı sadece silah ile vurmak anlamayın :) Yumruk ilede vurmak var  ;)

Bana karşı direkt bir hitamda bulunduğun için yazıyorum. Kendini savunman gerekiyor bana soru yöneltmen değil.

/b üzerinden yapılanın büyük bir hata olduğunu düşünüyorsanız (ki bana kalırsa sorun teşkil eden bir şey değil) şikayet açabilirsiniz. Kendinizi bununla savunamazsınız. Bir silah aldınız diye kocaman brawl ortasında sergilemek zorunda değilsiniz. Dümdüz kaçsaydınız sizi kovalayacak bir adam yoktu orada. Ayrıca, realistik düşünürsek sen her dayak yiyeceğini düşündüğünde silah çıkartıp etrafa ateş mi açıyorsun? Basit bir kavga yerine silahla yaralamanın ne kadar büyük bir risk olduğunu düşünemiyor musun? Onun haricinde diğer söylediğin her şeyin açıklamasını zaten yaptım üstte. Ayrıca "deagle" mermisi yiyip 4 dakika sonra kalkmak benim rolüm. Kafama sıkmış rolünü yapmayacağım için sıyırdı rolü yapıp kalkıp gidebilirim. Yaralı sürem dolduğu sürece keyfime göre hareket ederim kısacası.

#9 - 12.07.2020 18:24
Selamlar öncelikde sağ üstte bannerımda da gözüktüğü gibi Fyodor Bazarov karakteri benim. Tigran SMS bile beni çağrıdı gittim ve yerde olan arkadaşınıza Tigran dostça yaklaşmasına rağmen Tigran'a yumruk attı daha sonra orada bir arbede yaşandı. Daha sonra Leonarda ile Tigran dost birlikte olduğu için yardım etti. Ben burada ne bir ihlal ne de başka bir şey görüyorum. Bence düştüğünüz için rolde mağlubiyet duygusunu biraz OOC yansıtmışsınız gibime geliyor. Benim gözümde boş şikayet, teşekkür ederim benlik kısmı dinlediğiniz için.

Hocam burada mit, masal, efsane anlatmaya gerek yok. Kanıtınız olduğu sürece işliyor. Agresiflik yapan biz değil sizdiniz. Eğer birinden şikayetçiyseniz @warg7  şikayetini açın onun burada savunma olarak kullanmayın. Ki geçerli bir sebebi var, burada savunmasını yaparak zaman kaybetmeyeceğim. Ekstra olarak şimdi yazacağım hiç bir şeyin kanıtı olmadığı için yazı olarak kalacağını söylemek istiyorum. Kanıtınız varsa buyrun hodri meydan.

Agresif olan biz değil sizdiniz. Arkadaşım yaralı, "siktir git amına koyayım hala dalga geçer gibi burada" diyorum, hank size el uzatıp sorun yok, gidin çaylaklar diyor bize. motorumuza bir gidiyoruz siz hank ile dövüşüyorsunuz. adam size dostça el uzattığı halde. sürekli de bir agresiflik yapıp "hayırdırırırısısısı" çekiyorsunuz oyundan. Ama bilin bakalım ne eksik dostlarım. Kanıt eksik kanıt. Bakın yazmaya gelince ben de yazıyorum. Eksik şeylerimiz var.