The Elder Scrolls V: Skyrim
Serinin beşinci oyunu olmakla beraber çıktığı yıllarda adından bahsettiren ve hâlâ bahsettirmekte olan oyun. Üçüncü ve dördüncü oyununu da oynadım ancak çoğunluğun da hak vereceği üzere Skyrim'in yeri ayrıdır. Zamanında korsan olarak oynadığımı da sayarsak toplamda 1500, belki daha fazla, saatin üzerinde bir oynama süresine sahibim. Evet, hala tüm görevleri bitirdiğim olmadı. Oyunumuzun esprisi de burada başlıyor.
Sınırda yakalanan karakterimizin gözlerini tutsak olarak bir at arabasında açmasıyla başlayan hikayesi yüzyıllardır süregelen "Ejderdoğan" hikayelerine bir yenisini eklemesiyle son buluyor. Birçok kişinin hikayeyi bildiğini varsayarak oyunun ne kadar geniş olduğunu anlatma ihtiyacı hissetmeden yazıma devam ediyorum. Oyun, yıllardır geliştirilen ve genişletilen bir lore'a sahip. Her oyunda farklı bir dönemde farklı topluluklar içerisinde oynayarak o dönemin hikayesini öğrenmek mümkün. Bununla yetinmeyen oyuncular üzerine DLC ve çeşitli modlar kurarak oynama saatini çok daha uzattıkları oluyor. Ben de uzun zaman sonra heves edip mod dosyalarıma bakarken bu oyunla ilgili bir konunun açılmadığını farkettim. Mutlaka her insanın bir hikayesi vardır.
Dipnot: Eğer sorun yaşayan, sorusu olan veya yeni başlayacak arkadaşlar varsa seve seve yardımcı olurum.