Konu: Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum genel olarak önerileriniz?  (Okunma sayısı 318 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 17.07.2020 05:19
Bölüm için neler lazım net sayısı v.s. yardımcı olursanız sevinirim :)
Sanırım boşa üniye vs gidip o kadar çabalayıp "Bilgisayar Mühendisi" olmak istiyorsun.
Hevesini kırmak istemem ama yani onlarca bölüm varken Bilgisayar Mühendisliği seçmeni hiç tavsiye etmem, önüne gelen herkes pc müh. oluyor ve bu nedenle bir sürü kişide işsiz başka dallara bakmanı öneririm hiç oralara gidipte bi kağıt parçası için 2 yada 4 kaç yıl gitceksen o kadar vaktini harcama boşa çalışma.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 17.07.2020 05:21
Yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle kodlama da öğrenmek isterim fakat kendi imkanlarımla evden kodlama yapmayı öğrenebilir miyim ayrıca önce hangi program dilinden başlamalıyım?
Devletin yayınladığı 1M istiham şeyisi var kayıt ol javascriptten başla html, css diyerek git ilgin varsa zaten nerden başlayacağım diye takılmana gerek yok bir yerden tutarsın
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

vor

*
v2 Oyuncusu
#12 - 17.07.2020 14:20
Önce üniversitesi bir ''İŞKUR'' merkezi olarak görmeyi bırakın ve rahatlayın. Tamam ülke şartlarına göre bu zorunlu ama bazı //kıt// kafalı düşüncelerin sözlerine geliyorsunuz. Size şunu söyleyim, siz bir işte iyiyseniz mühendislikte olabilir öğretmenlikte atanması zor diye gitmemezlik yapmayın. O atanamadım, işsizim diye ağlayanlar hiç emek vermemiş okumak için okumuş sınavlara son gün çalışıp geçmiş, hocaların veya başkaların gözünde emek sarf etmemiş kişilerden oluşur. Ama siz bir işte yeterince çalışırsanız ve iyiyseniz üniversite veya bölüm farketmez emeğinizin karşılığını elbet alırsınız. Yeter ki farketmeleri için çabalayın, boş boş yorum yazanları okuyup vazgeçmeyin.

''Binlerce yıldızın arasında kutup yıldızı nasıl ışıldayıp kendini gösteriyorsa, sizde o yıldızlar gibi olmak yerine kutup yıldızı olmayı seçin.'' yeni kitabımdan.

Ben tarih okuyacağım, şuan netlerim onu gösteriyor. Büyük ihtimalle istanbul üniversitesi, ama bunu sırf atanması yok veya işsiz kalırım diye seçmemezlik yapmıyorum. Evet belki sıkıntılı geçecek, işsiz kalma şansım var ama o 4 sene boyunca kendime katacağım, ufkuma katacağım ve belki düşüncelerime katacağım şeyler olacak. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite bir iş merkezi değildir. Bir akademidir.

Çokta iyi olmayan bir üniversitede arkeoloji okuyan bir arkadaşım var. Herkes işsiz kalacaksın gözüyle bakarken dalga gerçeken kazı şeflerinden oldu ve şuanda gayet iyi bir maaşı var. Hem işsiz kalacaksın diyenlere iyi bir cevabı hemde hayalleri için iyi bir birikimi olacak.

Kimsenin kararları ve zihniyetsiz düşünceleri hayallerinizden vazgeçirmesin
« Son Düzenleme: 17.07.2020 14:28 vor »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 18.07.2020 18:23
Önce üniversitesi bir ''İŞKUR'' merkezi olarak görmeyi bırakın ve rahatlayın. Tamam ülke şartlarına göre bu zorunlu ama bazı //kıt// kafalı düşüncelerin sözlerine geliyorsunuz. Size şunu söyleyim, siz bir işte iyiyseniz mühendislikte olabilir öğretmenlikte atanması zor diye gitmemezlik yapmayın. O atanamadım, işsizim diye ağlayanlar hiç emek vermemiş okumak için okumuş sınavlara son gün çalışıp geçmiş, hocaların veya başkaların gözünde emek sarf etmemiş kişilerden oluşur. Ama siz bir işte yeterince çalışırsanız ve iyiyseniz üniversite veya bölüm farketmez emeğinizin karşılığını elbet alırsınız. Yeter ki farketmeleri için çabalayın, boş boş yorum yazanları okuyup vazgeçmeyin.

''Binlerce yıldızın arasında kutup yıldızı nasıl ışıldayıp kendini gösteriyorsa, sizde o yıldızlar gibi olmak yerine kutup yıldızı olmayı seçin.'' yeni kitabımdan.

Ben tarih okuyacağım, şuan netlerim onu gösteriyor. Büyük ihtimalle istanbul üniversitesi, ama bunu sırf atanması yok veya işsiz kalırım diye seçmemezlik yapmıyorum. Evet belki sıkıntılı geçecek, işsiz kalma şansım var ama o 4 sene boyunca kendime katacağım, ufkuma katacağım ve belki düşüncelerime katacağım şeyler olacak. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite bir iş merkezi değildir. Bir akademidir.

Çokta iyi olmayan bir üniversitede arkeoloji okuyan bir arkadaşım var. Herkes işsiz kalacaksın gözüyle bakarken dalga gerçeken kazı şeflerinden oldu ve şuanda gayet iyi bir maaşı var. Hem işsiz kalacaksın diyenlere iyi bir cevabı hemde hayalleri için iyi bir birikimi olacak.

Kimsenin kararları ve zihniyetsiz düşünceleri hayallerinizden vazgeçirmesin

Yorumun alnı olsa da öpsem.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 21.07.2020 17:37
Ben bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.Eğer bilgisayar mühendisliği nedir,hangi alanlarda,hangi statülerde çalışır sorularının cevabını biliyorsan ve bu seni tatmin ediyorsa bölümü tercih et derim. Çünkü bazı insanlar sadece yazılımla ilgilendiği için donanım kısmında okurken çok sıkıntı yaşıyor. Donanımdan kastım bilgisayarın bilmemnesinin içindeki transistörleri falan görüyorsun,baya detaylı olduğu için ilgili olmazsan sıkılabilirsin.Donanım konusunda çok ilgisizsen yazılım mühendisliği yönünde seçim yapabilirsin.Açıkcası ben de donanıma çok ilgi duymuyorum fakat çekilmez bir kısım değil bana göre. Hatta donanım yazılımı gibi ilgi çekici yanları da var.

Çevrenden gelen "Bir üniversiteye gir her türlü bitirirsin." sözüne pek inanma. Bölümümde 2006 girişli insanlar var ve maalesef çalışmayınca bitmiyor :D . Hatta çalışmazsan ve kendin bir şeyler üretmek için çabalamazsan ülkemizdeki çoğu mezun gibi işsiz kalma olasılığın çok yüksek. Çünkü üniversite sana iş bulmaz ya da meslek hayatında tam olarak gerekecek şeyi vermez. Sana bir temel oluşturur ve bunun üstüne koyup koymamak sana kalmış bir şeydir ve inan ki sektörde çok çok iyi insanlar var.Arkadaşlarım barda diskoda gezerken evde oturup proje geliştirebilirim,gerektiği zaman bir algoritma problemi üzerinde saatlerce kafa patlatabilirim diyorsan aramıza hoşgeldin.  :)

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 22.07.2020 12:48
Birilerin önerip de senin sevmediğin bölümü tutturmaya çalışma, kendi istediğin bölüme gitmeni öneririm. Yoksa ileride çok pişman olursun, sevmediğin işi hayatın boyunca götüremezsin. Hayalinde istediğin meslek hangi bölümden çıkıyorsa o bölüme git, ama ben dört yıllık bölüm bitireyim üniversite mezunu olayım, bölüm fark etmez diyorsan. O bölüme hiç gitme, çünkü hiçbir şeye sahip olamazsın. Başarılar, umarım muvaffak olursun.
« Son Düzenleme: 22.07.2020 14:29 maraz »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok