Konu: [11.06.2020 - Katya_Miro] /q - Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 240 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.06.2020 16:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Katya_Miro @Eray34

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Riccardo_Messina @vatansever Tony_Santoro @Aureus Sonny_Bossa @SıcakKanlıİnsan Luca_Remini @Atilla

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.06.2020 01:15 - 01:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Katya_Miro karakteri SUNSET'te striptiz rolunu gerçekleştiriyordu, bizde ona para ödüyorduk. Para ödediğimiz halde istediğimiz şeyi yapmadı ve bizi polise "fuhuşçu" diye ihbar etti. Bunun üzerine Riccardo karakteri sinirlendi, polisler gittikten sonra Katya_Miro karakterini kovalamaya başladık, fakat 4 araç kovalamamıza rağmen durmadı ve emotelara uymadı. Sonunda yakaladık fakat, /b kanalından rolu yapamam kardeşim sonra diyerek /q attı. Üç dakika sonra oyuna tekrar girdi, /b kanalından neden böyle bir şey yaptığını sorduk istediğimiz cevabı alamadık sonra "delikanlıysa foruma gitmez zaten de" terimini kullandı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Açıklamayı @vatansever yapacak.

#1 - 11.06.2020 16:35
Selamlar, ilk defa şikayet açıyoruz. Bazı noktalarda bizim de canımız sıkılabiliyor. Tıpkı oyundan yazdığım gibi, burada oyun oynuyoruz ve roleplay yapıyoruz, dövmek, dövülmek, vurmak, vurulmak, yakalanmak da birer ROLdür. Lütfen ama lütfen bunu atlamayalım. Bu tarz düzenbazlıklara gerek yok, eğlenmek için varız, roleplayin mantığını tam olarak kavramalıyız.

Karakteriniz bizi polise şikayet etti, iki kolundan 2 yapılı (kas levelı 8-10) kişiler tutup içeri sokuyordu sizi, bunny yapa yapa kaçtınız. Arabayla takip ettim, size çarptım, emote'u da verdim, HP'niz de gitti, dinlemeden bunny yapa yapa kaçtınız. Aracınıza bindiniz, takip ettik, yine yakaladık sizi "oyundan çıkıyorum beyler vaktim yok sonra yapın ne yapacaksanız" dediniz, alay eder gibi cevaplarla /q çekerek çıktınız... PM'den sizi defalarca kez uyarmama rağmen dinlemediniz. İşte o an net olarak anladık ki, sadece vakit kaybı yarattınız :(

Ama hayır, sonra ne oldu? 2 dakika geçmeden oyuna girmiş, sizi yakaladığımız yere polis arkadaşlarınızı çağırmışsınız... Şahane bir roleplay unsuru olsa gerek. Çağırdığınız polisi de, sizi de dövdük, oradan kaçtık. Daha sonra da gidip kendimiz teslim olduk. IG olarak hapse girdik. Çünkü yakalanmak da, vurmak da, vurulmak da, öldürmek de, ölmek de roleplaydir. Hepsinin keyfini çıkarmanız gerekir, oyun bunun için oynanıyor. Bu tarz OOC düzenbazlıklara gerek yok.

EK: Biz sadece oyundaki rollere uymamanızdan şikayetçiyken, arkadaşınız polis olan ve o sırada sivil olan Lukas ve siz, size yapılan rollere karşı şikayetçisiniz. Arkadaşınız Lukas 7 kişi yanında silah çekiyor, çektiği gibi silahı bana doğrultuyor, ben de aracın arkasına saklanıyorum ve "SİLAHSIZIM, beni mi vuracaksın?" diyorum, 2 kez ateş ediyor, vuramıyor, ben de eğiliyorum. Silahı hala bana doğrulturken, diğer mob üyeleri sopayla arkasından kendisine vuruyor ve daha sonra dayak yiyor. Ancak b'den "Fear RP"ye uymamız gerektiğini söylüyor. Kavramları iyice öğrenelim arkadaşlar, kavramlardan da ziyade, roleplay mantığını öğrenelim lütfen, bu şekilde olmaz, olamaz.
« Son Düzenleme: 11.06.2020 16:38 vatansever »

#2 - 11.06.2020 17:51
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 11.06.2020 18:29
Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 11.06.2020 18:33
@Eray34 savunma yapınız.

#5 - 11.06.2020 18:34
Şahitliğimi onaylıyorum.

#6 - 12.06.2020 01:27
rolden kaçmadım role hiç girmemem lazımdı zaten mekanınıza polisler gelinceye dek, yalnız /q çekmedim oyunum dondu o esnada araçtan atıyordunuz beni zaten ayrıca dm yaparak vurdunuz canım baya bir inmişti sonrasında oturum kapat aç kapat yapmak zorunda kaldım oyuna döndüm tekrar rolüme devam ettim dövdünüz ss lerde görüldüğü gibi ayrıca rol öncesinde de sizin bir kaç hatanız oldu diğer yanımdaki adamın suçu yokken dövmeniz vs

burda /b den rol böldüğünüz görülüyor, siz işinize gelen kısmın ss lerini almışsınız rolün öncesindeki sunset'te geçen yerlerin hiç biri kanıtlarda yok neden acaba?

burdada bana verdiği sunsette 5 bin doları emote vererek aldı pm den de istiyorum diyerek mesaj yolluyor

rolden kaçtın diyorsunuz ama rolden kaçan geri gelmez burda polisler geldi rol yaptı sonrasında ambulansa binip hastaneye gittim

« Son Düzenleme: 12.06.2020 01:38 Eray34 »

#7 - 12.06.2020 01:46
Şikayet ve ekran görüntüleri ortada. Rolde size verdiğimiz 5 bin doları gasp ederek geri alma rolü yaptık, ona da uymadınız, mühim değil. Aktif rolde OOC yalan söyleyerek /Q atmaktan, rolleri baltalamaktan, bunny yaparak rolden kaçmaktan, retarted RP'den, non-roleplay'den ve hala üstüne üstlük yalan söylemekten ceza almanızı umuyorum. Hayatımda ilk defa bir playerın cezalandırılması yönünde talebim var, bu noktaya beni getirdiğiniz için de teşekkürlerimi sunuyorum.

#8 - 12.06.2020 01:49
3-5 kişi dc den mg  yaparak rol çevirdiğiniz için ben teşekkür ederim, sıkıntı değil. Dediklerinizin hepsini sizde yaptığınız için içim rahat, 5 bin dolar bu kadar değerliymiş demek pm atacak kadar değerliymiş ha demek 5 bin dolar, iyi oyunlar başka söyleyecek bir şeyim yok.Ama siz bu şikayeti paranız gitti diye açtığınıza eminim.

#9 - 12.06.2020 02:15
3-5 kişi dc den mg  yaparak rol çevirdiğiniz için ben teşekkür ederim, sıkıntı değil. Dediklerinizin hepsini sizde yaptığınız için içim rahat, 5 bin dolar bu kadar değerliymiş demek pm atacak kadar değerliymiş ha demek 5 bin dolar, iyi oyunlar başka söyleyecek bir şeyim yok.Ama siz bu şikayeti paranız gitti diye açtığınıza eminim.

Maalesef DC kullanmıyoruz, sesli roleplay'e karşı olan kişileriz. Bu tarz tutumlar yok, loglarım kontrol edilebilir, konumunuzu an be an SMS ile bildirdim. İftiralarınız sizi her dakika daha da küçük düşürüyor. Vazgeçip, hatanızı anlasanız bunlar olmazdı. İyi geceler.