Kilidi açmadan küçük bir not ve bilgilendirme daha,
Platform üzerinde bir yıldır bazı politikalarımız oyuncu dostu olmanın ötesinde, illegal ortamda da oyuncu birliklerine yol vermek/önlerini açmak ve sahada daha fazla alan yaratmaktı. İlk bir yılımızın aksine, son bir yıldır bu düşünce yapısındaydık bildiğiniz gibi.
Ancak ilk bir yıl içerisinde yarattığımız düzen(nispeten baskıcı sayılabilir) ve SAMP'da kalıplaşmış olan, bilinen "Wander" olayının biraz daha dışına kayarak oyunculara rol imkanı sağlamak ve kendilerinin mafya olduğunun bilincinde şehirde özgürce hareket etmesini sağlama amacını taşıyordu. Ne yazık ki son aylarda bunun çok da böyle olmayacağını iyice görmüş olduk. Sürekli olarak yakındığımız ve sizleri uyardığımız gibi, - bu andan itibaren tüm birlikler için geçelidir -
Eğer amacınız rol yapmak, birlik içi yükseliş rolleri sürdürmek, diğer birliklerle etkileşim/diplomasi üzerinden yürümek, sadece ve sadece roleplay için burada olmak değilse daha fazla zaman kaybetmeyin. Bu sunucuda geçireceğiniz her bir dakika daha size eksi yazar ve "EMEKLERİMİZ ÇÖPE GİTTİ!" diye discordlarda gezer durursunuz. Rol yapmak istiyorsanız sadece rol yapın. OOC müttefikler, düşmanlıklar, planlar peşine girmeyin. Yönetim bir yıldır işleri gevşetmişti ve neler olduğunu hep birlikte gördük.
Neredeyse bize bile sırf sizi CK ediyoruz ya da aleyhinize kararlar veriyoruz diye düşman oldunuz. Birkaç günde yapılan videoların, flamelerin, toxicleşmenin haddi hesabı yok. Günü kurtarmaya yönelik birliğinize ne kadar ortam bozan enteresan tip varsa 23432. hesabını açarak dolduruyorsunuz. Sonra? Sonra emekler çöpe gitti. Öyle bir dünya yok. Size neyin doğru neyin yanlış olduğunu bildiren -TARAFSIZ YÖNETİM EKİBİNE DAHİ- hoşunuza gitmeyen şeyler söylendiği için düşman oluyorsanız (Ki dün aynı şeyleri Southside konusunda okuduk, sorsan onlar da Kasparov'a düşmandır) bir durup şapkayı önünüze çekip düşünmeniz gerekiyor.
Bu saatten sonra da eskiden olduğu gibi Vice platformunda legal/sosyal rol ağırlıklı gidişat gösterip, illegalde tamamen Valachi / Don of City etkisini hissettireceğiz, ilk bir yılımızda yaptığımız gibi. Dün bir yere daha yazmıştım, biz bu platformu kurduğumuzda amacımız yüksek sayı vesaire olmadı. Hatta şu an kapalı olan sunucuların çoğu aylarca Vice'ın 2-3 katı oyuncu çekti. Biz kendi aramızda 50-60 kişi eğlenerek, zevk alarak rolleri yaptık. Şu an yönetim ekibimizde yine eğlenerek rol yapacak ve işin ucundan tutacak birçok insan var.
Bu platforma zarar veren kitleleri/isimleri ise artık burada tutmuyoruz ki dün her taraftan başlayan banlar da bunun ilk göstergesi oldu. Kurallara uyarak oynayan herkes bizim oyuncumuzdur ve gözümüzde eşittir. Ancak ortamı bozma girişiminde bulunan kim olursa olsun, 20-30-40 kişi çevresi var diye ona yaptırım uygulamamayı düşünecek durumda değiliz, hiçbir zaman da olmadık.
Tüm birlikler adına okunması adına bu mesajı bir süre tutup sonrasında kaldıracağım ve kilit de açılacak, sonrası Kasparov'un kendi vereceği karara bağlı olur. İyi akşamlar.