Konu: [30.05.2020 - Adrian_Lombardi] DM  (Okunma sayısı 206 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.05.2020 01:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Adrian Lombardi @Justice

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Freddy Espinoza @Safavid
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.05.2020 - 01:01

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Freddy Espinoza karakteri ile birlikte hastahaneden kaçmıştım ardından Adrian Lombardi karakteri aracımızı takip etmeye başladı. Biz de aracı sağa çekip takip etmemesini söyledik. Adrian karakteri ise silahını çekip vurdu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Adrian ile Marcelo bizi takip ediyor https://hizliresim.com/teFmo3
Adrian Lombardi silahını çekip vuruyor https://hizliresim.com/AFeQfN
Ek açıklamalar(varsa): Adrian ve Marcelo ile hiçbir rol geçmişimiz olmadı.

« Son Düzenleme: 30.05.2020 01:41 mightbe »

#1 - 30.05.2020 01:38
Şahitliğimi onaylıyorum ve ek olarak;

Adrian ve Marcelo ikilisi biz polisten kaçarken, polis olmamalarına rağmen bizi takip ettiler. Uzun süre rolü baltalamayıp "yaptıkları ihlal olmasına rağmen" role devam ettik. Fakat daha sonra Adrian aracından inip bana ateş etti ve daha sonra Melchiade karakterini -yaptığı illegal role rağmen- polise teslim etti. Kişinin DM, Polise Sığınma ve artı olarak polis olmasa da polis rolü yapmasından dolayı Retarded RP'den cezalandırılmasını istiyoruz. Mümkünse eğer loglar kontrol edilip bu ihlaller de görülebilir. Kişi üzerinde silah olmasına rağmen, Melchiade karakterini ASGH'nin içerisine kadar bıraktı ama nasıl olduysa üzerindeki silahı kapıdaki dedektörler fark edemedi.

Kişilere PM üzerinden yaptıklarının ihlal olduğunu söyleyerek uyarsam da her hangi geri dönüş veya cevap alamadım.
« Son Düzenleme: 30.05.2020 01:42 Safavid »

#2 - 30.05.2020 02:36
Öncelikle selam.

Durumu evet, biliyorum. ama önceden açıklık getirmek istediğim konu bana yazdığınız mesaja cevap alamadığınızı söylediniz. Melchiade_Soriano karakteriyle PM'leşirken olayı anlattım ve şikayet açarsa olayı daha sağlıklı çözüme kavuşturabileceğimi söyledim. Sonrasında diğer arkadaşınız bana özel mesajlarla yazmaya başladı ve bunun üzerine Melchiade_Soriano karakterine özel mesaj ile aynı olayı tekrar anlatırsam iki saat süreceğini, onun yerine sizin özet geçmenizi söyledim, geçmediyseniz bir şey yapamam maalesef.

-Üzerinde silahla ASGH- ASGH'ye girdiğim/çıktığım her esnada silah üzerimde değildi, Downtown apartmanındaki Luca_Remini'nin evine bıraktım ve olaylar sakinleştiğinde gidip tekrar aldım.
Spoiler: GösterGizle

-İlk bıraktığım saat, ASGH rollerinin ilk başladığı dakikalar, bu saatten yaşanan role kadar yaklaşık 2-3 üç kere silahı bırakıp tekrar aldım farklı saatlerde.-

"Role devam ettik" kısmını yazmışsın fakat role devam falan etmediniz, SS'nizde de görüldüğü gibi /b bölüyordunuz ve PM'den yazmaya devam ederek sonucu şikayete getirdim ve zor bela sizi ikna ettim.
Sizi yoktan yere takip etmişim, ateş açmışım gibi göstermişsiniz fakat olayın aslı öyle değil. John Rady adlı karakter darp ediliyor ve hastaneye geliyor, dışarıda bana gösterdiği adamlardan olan Carlo Ricovali karakteri ve üç karakter daha hastane önünde kapı tutuyor, devriye geziyordu. Adamlarla birlikte kapıdan çıktınız fakat nasıl olduysa Melchiade_Soriano  karakteri o kadar güvenlik(hastane), polis ve korumanın arasından elleri kelepçeli bir şekilde koşa koşa çıktı. Bunu geçtiğimde ellerin kelepçeli olmasına rağmen kapıyı açıp arkadaşının arabasına bindin. Bunları bir kenara bıraktığımda polis olmamasına rağmen konusuna gelirsek söyleyeceğim şey  senin bu ihlalleri yaptıktan sonra zaten kaçman başlı başına bir ihlal oluyordu. John Rady karakterinin verdiği isimlerle birlikte çıktığınız için ilk olarak "konuşmak" için sizin peşinize takıldım. Elli bin kere durun, durun, polis değilim! diye bağırdım fakat;
-------------------------------------------------------------------------------------------

01:01:18] Melchiade Soriano (bağırır): Ne yapıyorsun orospu çocuğu?

[01:01:19] Adrian Lombardi: Oğlum dur bi.

[01:01:20] Marcelo Sunwider: İni n.

[01:01:24] Adrian Lombardi: Polis değilim amına.

[01:01:27] Melchiade Soriano (bağırır): Poliscilik mi oynuyorsun?

[01:01:27] Adrian Lombardi: Kelepçesini açmak için kovalıyorum.

[01:01:29] Freddy Espinoza (bağırır): Polis olmadığınızı biliyoruz?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tarzında agresif bir diyalog ile karşılaştım. Bu küfürler devam etti tabii ki normal olarak. Ardından yine kaçtınız, yine kovaladım. En sonunda arabayla yavaşladığınızda lastiğinize bir el ateş ettim ve lastiğiniz patladı. Buna rağmen arabayla kaçtınız, ona da tamam dedim ve en sonunda lastikten dolayı yavaşladığınızda arabanızın sürücüsünü vurdum. DM gibi bir amacım yoktu, olmayacak da. DM yapmak isteseydim ikinizi de vurup oradan kaçardım zaten, Deathmatching dediğimiz sebepsiz yere vurmak oluyor. Benim dur ihtarlarıma uymadınız, arabanızın önüne kırdım ve normal bir olay dönmediğini anlamışsınızdır o  an zaten. Size sebep soracakken küfür edip, arabayla kaçıp bu tavırları takınmanıza rağmen insan gibi durdurmayı denedim, lastiğinize ateş ettiğimde de patlak lastikle kaçmaya devam ettiğiniz için şoförü vurdum. Onun dışında herhangi bir DM yok.

Üstüne üstlük ben seni tutuyorken.(yaralı değildi bu karakter, bunu vurmadım)
---------
[01:07:02] Melchiade Soriano: Sikeceğim şimdi o beynini ama.

[01:07:08] Adrian Lombardi: Tamam, sikebilirsin sonra.

[01:07:12] Melchiade Soriano: Çok biliyorsun orospu çocuğu, Tanrı mısın sen?
----------
Fear RP yapmadan bu şekilde diyaloga girmeye devam ediyorsun, ona rağmen yine /b ya da /pm bölmeden rolüme devam ettim.

#3 - 30.05.2020 05:11
Eğer benim ihlal yaptığımı düşünüyorsan şikayet açabilirsin. Ben sana dm yaptığın için şikayet açtım. Bizim sana küfür etmemiz sana silah sıkma hakkı mi veriyor? Ayrıca senin dur ihtarina neden uymak zorunda kalıyorum? Polis değilsin başka bir şey değilsin. Yaptığın ihlal apaçık ortada neyi savunuyorsun anlamadım.
Tabii ki uymaman gerekiyor, senin karakterin ve senin seçeneklerin. Ben senin lastiğini patlattığım taktirde arabayla kaçmaya devam edip yine uymadığın için vurdum. Dediğim gibi, şahsi bir olay yok. Dediğim yaşanan olaylar üzerine bu kadar kaçmanız, küfür etmeniz üzerine ısrarla sizle gelmem ve durmanızı "rica" etmem işe yaramadığı için oldu vurma olayı.

#4 - 30.05.2020 06:12
İhlale ihlalle karşılık verirseniz zararlı çıkan taraf siz olursunuz. Şayet kelepçeliyken ASGH'den çıkan biri varsa, anlık olarak oyun içi "/rapor" komutunu kullanabilir veya şikayet oluşturabilirdiniz. @Justice'nin dediğine göre sizi takip etmesindeki sebep sadece konuşmakmış, yakalayıp tekrar kolluk kuvvetlerine teslim etmek değil. Bu açıdan sorun yok.

DM konusuna gelelim. "Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir." Ben burada yeterli bir sebep göremiyorum. Size küfür edebilir, sizi kışkırtabilir, karşılıklı olarak fiziksel kavgaya dahi girebilirsiniz ama silah çekilmesi için yeterli bir sebep yok.

Adrian Lombardi karakterine DM kuralı kapsamında ceza eklenecek.