Konu: [19.05.2020-Dagoberto_Barsche] Fear RP- Yaralı kural ihlali-Yetersiz Rol bilgisi  (Okunma sayısı 507 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.05.2020 18:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Dagoberto_Barsche @KOKAINCI

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Costello birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.05.2020 18.00-18.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

- Fear Rp
-Yaralı kural ihlali
-Türkçe Terim

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahısların yaptığı ağır hakaret sonucu konuşmaya gittik,yaklaşık olarak 5-6 araba hemen hemen 25-30 kişi.Ss'lerde de göründüğü gibi şahısların o kadar kalabalık bir gruba karşılık 3-4 kişi olmalarına rağmen hiçbir şekilde Fear-rp yapmıyor.Fear rp yapsalar anlaşarak gideceğimzi yerden,söyledikleri laflar için aramız bozuk olarak ayrıldık.Şahıs ss'lerde göründüğü üzre vurulduktan birkaç dakika sonra aracına binip patinaj çektiriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Yaralı kuralı ihlali kanıtları;

Spoiler: GösterGizle

Kaç kişi gittiğimize dair kanıt;

Fear Rp kural ihlali kanıtları;

Ek açıklamalar(varsa):

Yazılı bir kural olmasa da ayrıca Valachi isminin kullanımının yasak olduğu biliniliyor ancak kişiler Valachi oluşumunun üyesiymiş gibi FEAR RP yapmadan tekrar Valachi mermisini yiyeceksiniz gibi bir rol sergiliyor. Daha önce benzer şekilde rol yapan Miroslav Pavlchenko'nun CK'sı manifesto tarafından verilmişti. Bu bağlamdan bakılırsa ceza haricinde kişilerin CK izninide talep ediyoruz ve FEAR RP eksikliğinin göze alınmasını istiyoruz.

« Son Düzenleme: 20.05.2020 02:11 CAPONE »

#1 - 19.05.2020 19:16
Ve ek olarak şunuda eklemek istiyorum bu şahısların ilk yaptığı Fear rp ihlali de değil, @akaStance adlı dostumunda bu durumla ilgili kişiye açmış olduğu bir şikayet bulunuyor ve şahıslar uyarılmıştı;

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=78780.0

#2 - 19.05.2020 19:21
1.'si dua et chatlog silinmiş yoksa buraya çok sağlam bir kanıt atardım.
2.'si kaç kişi geldiğinizi yazdığınızda 25 30 yazmışsın yakınlaştırıp baktığımda toplam 13 kişi var.
3.'sü FEAR-RP yapmamı gerekteren hiç bir ortam yok benim hooduma gelip 10 kişi racon kesiyorsun.
4.'sü bizde orta max 8 kişiyiz silahlıyız.
5.'si sizin yaptığınız tamamen DM olduğu ortada bunun için ayrı bir şikayet oluşturucam.
6.'sıda son olarak bana orda 10 kişi sıktınız 3 kişi emote verdi.
Buda kantıdır,eğer diyorsanız hepimiz emote verdik diye ssini atarmısınız veyada chatlog ama eğer vermediyseniz YÖNETİMİ KANDIRMAK üzere bir harakete geçmiş olursunuz.

#3 - 19.05.2020 19:21
Olaya şahit olduğum için yazıyorum kişinin konuşurken "Racon" kelimesini kullandığı ekran görüntülerine yansımış bu Türk kültürüne has bir sözcüktür ve yabancı kültürde bir karşılığı yoktur. Açılan şikayete ek olarak Türkçe Terim kullanmaktan ve yetersiz rol bilgisinden de işlem görmesini talep ediyorum.

#4 - 19.05.2020 19:22
Yaralı kural ihlaline demek istediğim şey çok basit :)

Kardeşim oyuna mod indrimişsin ben aracı ileri alsam deli duman atıyor kendi aracında aynı şekilde eğer o ssi 3 saniye sonra alsan aracın motorunu kapatıp tekrar yaralıya yattığımı görürdüm OOC Kin göstererek haraket etmezseniz ve bunun sadece bir oyun olduğunu düşünürseniz çok mutlu olurum.

#5 - 19.05.2020 19:25
Olaya şahit olduğum için yazıyorum kişinin konuşurken "Racon" kelimesini kullandığı ekran görüntülerine yansımış bu Türk kültürüne has bir sözcüktür ve yabancı kültürde bir karşılığı yoktur. Açılan şikayete ek olarak Türkçe Terim kullanmaktan ve yetersiz rol bilgisinden de işlem görmesini talep ediyorum.

Google hayatında bir kere açıp Racon kelimesinin hangi kökenden geldiğine baktınmı bana yetersiz RP diyorsun bunu sen belirleyemezsin zaten.Girip Googla racon kelimesine bak İtalyancadan geldiğini görüceksin.

Bilhassa bizim alemde “nizam”, “kural” gibi mevzuları ifade eden “racon”u İtalyanca “ragione”den o biçim araklamışız evelallah! “Racoone” diye telaffuz edilecek, o kadar! İtalyan lisanında “akıl”, “mantık” demek anadın mı… Hani İngilizlerin “reason” var ya, aynı hesap. Zaten İngilizi de, İtalyanı da kelimeyi “akıl”, “mantık” veya “oran”ın Latincesi “ratio” dan aşırmış…

İstersen bir çok daha kaynak atabiliirm

#6 - 19.05.2020 19:29
Costello birliğinin geçen haftalarda birlik liderlerinin banlandığını tüm server olarak gördük ki benim RP'mi burda 2 günlük RP serverında en kalabalık birlik olup herkesin ona boyun eğmesini isteyen bir kişi asla söyleyemez.Capone adlı arkadaşımınız OOC siciline bakıldığında NON-rp'den 2 kere ceza aldığını görüyorum demek ki bir düzgün rol yapan sen değilsin.Önceki şikayetimizi atmışsın buraya,bunun seninle hiç bir ALAKASI yok orda yaptığımızın cezasını almışız onu buraya atarak yönetim gözünde bir tık yukarıda olucağını düşünme,ben orda Fear rp den ceza almamışım zaten PMden konuştuğum için almışım.

10 kişi gelip bir hooda RACON kesemezsiniz bunu dile getiriyorum.

Yaralı kural ihlalini ezdiğime dair hiç bir düzgün kanıt yok dilerim ki bu şikayete bakıcak yönetim ekibinden olan arkadaşım Girip Chatlog'u incelemesini istiyorum 2 3 saniye sonra motoru kapatıp /yarali yaptığımı görücek sizinde boşuna OOC YALAN/YÖNETİM EKİBİN KANDIRMA girişiminizi görücek.İyi forumlar cevaplara göre cevap vermeye devam ediceğim.

#7 - 19.05.2020 19:29

Kardeşim oyuna mod indrimişsin ben aracı ileri alsam deli duman atıyor kendi aracında aynı şekilde eğer o ssi 3 saniye sonra alsan aracın motorunu kapatıp tekrar yaralıya yattığımı görürdüm OOC Kin göstererek haraket etmezseniz ve bunun sadece bir oyun olduğunu düşünürseniz çok mutlu olurum.

Sen kimsinde benim sana kinim olucak kardeşim? Adam gibi rol yapmaya çalışıyoruz yaptığın role bak,rol bilgin olsaydı fear'ını yapardın bizde sıkmak zorunda kalmazdık.

#8 - 19.05.2020 19:30

Özel mesajlardan kimin OOC kin güttüğü açık değil mi? Seni tanımıyoruz bile OOC kin neden güdelim? Sizden daha eski, şehirde pek çok savaşı kazanmış ve isminin ağırlığı olan ayrıca daha kalabalık ve güçlü bir oluşum olarak yaptığnız hakaretler sonucu oraya geliyoruz. Bizzat aldırmam mümkünken ayağımla gelip uyarıp gitmek istiyorum ama kalkıpta  sizden 3 katı kalabalık bir gruba tavrınızı sürdürüyorsunuz ve sonucunda da vuruluyorsunuz. Valachi Oluşumu kimsenin babasının oluşumu değildir bunuda buraya not edeyim siz o öteki istedi diye kimseyi CK edecek yada yok edecek değildir. Bu tavrı göstermenize ne sebep oldu da FEAR RP yapmadınız bilmiyorum ama sebep buysa eğer bunu yapan pek çok kişi Valachi'nin sistemsel birliğinde olmasına rağmen bu sunucuda CK edildi bilginiz olsun. FEAR RP kuralı gayet basit bir kural biraz gerçekçi rol yapsaydınız zaten olayı uzatmayarak tamam derdiniz bizde oradan giderdik ama siz Cüneyt Arkın misali sizden 3 katı kalabalık ekibe diklenmeyi tercih ettiniz. Sistemsel vurulmanıza rağmen acaba binmeniz de yaralı kural ihlalidir yaralı rolünü gerçekleştirdiyseniz dahi kanıtlarını paylaşırsınız herkes burada görür.

Google hayatında bir kere açıp Racon kelimesinin hangi kökenden geldiğine baktınmı bana yetersiz RP diyorsun bunu sen belirleyemezsin zaten.Girip Googla racon kelimesine bak İtalyancadan geldiğini görüceksin.

Bilhassa bizim alemde “nizam”, “kural” gibi mevzuları ifade eden “racon”u İtalyanca “ragione”den o biçim araklamışız evelallah! “Racoone” diye telaffuz edilecek, o kadar! İtalyan lisanında “akıl”, “mantık” demek anadın mı… Hani İngilizlerin “reason” var ya, aynı hesap. Zaten İngilizi de, İtalyanı da kelimeyi “akıl”, “mantık” veya “oran”ın Latincesi “ratio” dan aşırmış…

İstersen bir çok daha kaynak atabiliirm

Kelime kökeni beni ilgilendirmiyor arkadaşım burada Türkçe olarak kalıplaşmış bir kelimeden söz ediyoruz Medium RP sunucunda değilsin. Raconlar, Lanlar birazcık canlandırdığınız kültürü "GOOGLENİZDE" araştırsaydınız zaten böyle kelimeler kullanmayı tercih etmez daha gerçekçi rol yapardınız.
« Son Düzenleme: 19.05.2020 19:32 Mithos »

#9 - 19.05.2020 19:35
Capone adlı arkadaşımınız OOC siciline bakıldığında NON-rp'den 2 kere ceza aldığını görüyorum demek ki bir düzgün rol yapan sen değilsin.

2 kere non-rp'den ceza almışsın diyorsunda yanlışlıkla atıldı ve geri çıkarıldım,sicile işlediyse ben ne yapabilirim? Yediğim cezaların hepsinde sırf bulunduğum için ceza yedim yaptığım bir yanlıştan değil.Bu platformda beni bilen bilir,yaptığım rolümü vesayire.

Gel gelelim senin ooc siciline;

Unutma burası bir oyun platformu kardeşim,kinlenmene gerek yok yani,konuyu başka yerlere saptırmaya çalışıyorsun birde,üzülüyorum  :)