Konu: Neler Daha İyi Olabilir?  (Okunma sayısı 3360 defa)

#30 - 20.05.2020 14:12
Bullet, Turismo, Cheetah gibi araçların oyunculara kısıtlanması.
Rolü bilmeyen kişiler için tam anlamıyla /me ve /do komutlarıyla öğretmenler eşliğinde rol yapılması.
NoS tüpünün her araca monte edilememesi veya sadece yarış birliğinde bulunması.
Polis araçlarının handling ve hızlarının artırılması.
Herkes kolayca zengin olabiliyor, bunun için kazanma esnekliğinin kaldırılması.
IC trafik kurallarına uyulmuyor, veya trafik kurallarından bihaber oyuncuların "yeterince" uyarılması.
Ekonominin zorlaştırılması ve araç fiyatlarının artırılması.
Sadece para kasan oyuncuları rol yapmaya yöneltme.
Bazı fikirleri DESTEKLEMİYORUM.
-Bullet,Turismo,Cheetah gibi araçların kısıtlama mantığı yok diye düşünüyorum,kolay elde edilebilen ve herkesde olabilcek araçlar değil zaten.Ayrıca kısıtlı olan VIP araçlar mevcut..
-Nos tüpü her araca monte edilebilir,max hızı etkilemiyor zaten. Örn: Reelde ben Clio araca bile parasını verip taktırabilirim.
-Ek olarak; Sunucuda aktif bir yarış birliği yok,zaten olsa bile sadece onlarda olması saçma olucaktır.
-Polis araçlarının hızına arttırma gelmesi mantıklı değil,reelde tüm polis araçları +500Hp değil,sıradan araçlar hepsi.

Bunlar haricinde diğer söylediğiniz maddelere katılıyorum.

Kusura bakmayın efendim ama polis kruvazörleri(araçları) araç fabrikalarından çıkmıyor. Bu araçların özel fabrikaları bulunup, özel modifiyeli halde çıkmaktadır. Türkiyede gördüğünüz Doblo vari araçlar değildir bunlar. Onun dışında diğer yazdığım şeyleri tartışmaya açık bir şekilde yazmadım, bu durumlar baş ağrıtıyor.
« Son Düzenleme: 20.05.2020 14:36 Kılem »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 20.05.2020 15:03
Rolü bilmeyen kişiler için tam anlamıyla /me ve /do komutlarıyla öğretmenler eşliğinde rol yapılması.
NoS tüpünün her araca monte edilememesi veya sadece yarış birliğinde bulunması.
Herkes kolayca zengin olabiliyor, bunun için kazanma esnekliğinin kaldırılması.
IC trafik kurallarına uyulmuyor, veya trafik kurallarından bihaber oyuncuların "yeterince" uyarılması.
Sadece para kasan oyuncuları rol yapmaya yöneltme.
-Bullet,Turismo,Cheetah gibi araçların kısıtlama mantığı yok diye düşünüyorum,kolay elde edilebilen ve herkesde olabilcek araçlar değil zaten.Ayrıca kısıtlı olan VIP araçlar mevcut..
-Nos tüpü her araca monte edilebilir,max hızı etkilemiyor zaten. Örn: Reelde ben Clio araca bile parasını verip taktırabilirim.
-Ek olarak; Sunucuda aktif bir yarış birliği yok,zaten olsa bile sadece onlarda olması saçma olucaktır.
-Polis araçlarının hızına arttırma gelmesi mantıklı değil,reelde tüm polis araçları +500Hp değil,sıradan araçlar hepsi.

Kusura bakmayın efendim ama polis kruvazörleri(araçları) araç fabrikalarından çıkmıyor. Bu araçların özel fabrikaları bulunup, özel modifiyeli halde çıkmaktadır. Türkiyede gördüğünüz Doblo vari araçlar değildir bunlar. Onun dışında diğer yazdığım şeyleri tartışmaya açık bir şekilde yazmadım, bu durumlar baş ağrıtıyor.

Konuya yanıt atmadan önce keşke konu açma kriterlerini okusaydın,"Tartışılıp,beyin fırtınası yapılabilir" gibi bir cümle var arasında. Buraya yanıt atıyorsanız benim cevabıma da saygı duymak durumundasınız..
 Asıl konuya gelirsek.. Şuan VCPD'ye ait Bullet türü araçlar da var zaten,ben sıradan polis memurlarının altına süper hızlı arabalar verilmesi taraftarı değilim,rollerin gerçekçiliğini zedeleyecektir. Türkiyeden örnek vermeye gerek yok,Örn: Amerikada şuan Vice şehrinde olduğu gibi hem sıradan memurların kullandığı normal araçlar var hemde üst rütbelerin kullandığı hızlı araçlar,(Bullet gibi). Konu hakkında değişiklik yapılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 20.05.2020 20:08
@spykanks

Bu polis araçlarının PPV fabrikaları bulunuyor, kendine has güçlendirilmiş motorları, kapıları, gövdesi, tekerlekleri, sirenleri, spotlightı bulunuyor efendim. Her araç kovalamacasında HSIU(Hız Birimi) birimi talep etmemiz herkesin canını sıkar ve Bullet dediğiniz araca trafik büro personellerinde III. kıdeme gelenler bilebiliyor ama bunun için öncesinde sınav mecburi.  Yani doğal olarak araç hızlarının artması ve handlinginin düzenli bir noktaya getirilmesi gerekiyor. Artı olarak, NoS tüpünü Clio'ya veya herhangi bir araca takabilirsiniz. Ama şu anda biz rol ortamındayız ve her insan doğru düzgün rol yapmıyor. O yüzden bu tür kısıtlamalara gidilmesi gerekmekte.

Buffalo, Elegy, ZR, Alpha türü araçlar bulunurken, herkesin gün boyu para kasıp, Bullet - Turismo - Cheetah araçlarını alıp üstüne bir de nos taktırdıktan sonra meksika sınırına ulaşması 10 dakikalarını alıyor, siz ne kadar bunu olumsuz bulsanız da rol baltalayan bir şey bu. Bu tür nosları her araca takıp, polis araçlarının yanında sıfır çizip, kıç attırıp, "beni yakalayın" damgaları vurmaları da garibime gidiyor. Trafik kurallarında ve diğer olumlu bulduğunuz konularda hemfikir olduğumuz için teşekkür ederim. Adminler tarafından ayar çekilmesi gerekiyor, değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 20.05.2020 20:37
/aim komutuna bu animasyon da eklenmeli. Bu pozisyondayken bir şeyler yazmak için sağ click'i bırakmak zorunda kalıyoruz ve nişan almayı bırakıyor karakter. /aim komutunda bulunan diğer seçenekler uzi, pistol gibi ufak silahlar için kullanışlı. Shotgun gibi silahlar için kullanışlı değil.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 20.05.2020 20:42
Kısıtlanması biraz uygun olmayabilir, şahsen çoğu insanın rol zevkini süsleyen/arttıran araçlar olabilir. Örneğin benim favori aracım Cheetah, şehirde tek bende mevcut, plakası zaten "FALCAO" direk deşifre oluyorum. Benim haricimde diğer kişiler ne olacak diyeceksin, hız birimi mevcut, zaten er ya da geç şahıslar elbet yakalanıyor. Polislerin Il-legal rol sergileyen şahıslara karşı tartışılamayacak bir üstünlüğü mevcut. Elinizi koyduğunuz gibi yakalıyorsunuz zaten. Üst segment araçlara kısıtlama olarak bir limit koyulabilir. Şahsen handling değişmesi, hızlarının artması biraz sizleri ilah yapabilir. Hükmen mağlup olmak gibi sonuçlar doğurur.
Bu konuda rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim. Robot Roleplayer diye adlandırabileceğimiz arkadaşlarımız gece/gündüz para kasıp/kas çalışıp duruyorlar. Roleplay sunucusunda olduğumuzu unutmuşlar sanırım. Meslekler konusunda ufak ufak kısıtlamalar gayet güzel olur. Araç fiyatları ise kesinlikle artmalı, cümleme başladığımdada belirttiğim gibi Robot Roleplayer şeklinde hitap edebileceğimiz arkadaşlarımız gece/gündüz para kastığı için direk herşeyi elde edebiliyorlar. Sunucunun refah seviyesi gayet iyi ortalama durumlara inebilirsek çok güzel olur. GYM sistemine geleceğim. GYM sistemine biraz yenilik şart, kesinlikle biraz daha zorlaşmalı, gerekirse kaldırılmalı. Robot Roleplayer'ların gazabına uğramak istemem. Kendi kas seviyem yirmi olabilir, ancak bunu zorbalık yapmak için kullanmıyorum, kavga rollerinden uzak durmayı tercih edip kendi rollerimi sakince sürdürüyorum. Daha bir ay öncesine kadar kas seviyesi 15'i geçen benimle birlikte üç kişi varken bu sayının günümüzde oldukça artış göstermesi biraz sıkıntılı.

« Son Düzenleme: 21.05.2020 16:34 DragonBorn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 20.05.2020 20:50
OOC jail süreleri arttırılırsa daha iyi olur, özellikle Ortak Nezaket kural ihlalinin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 20.05.2020 20:56
selamlar,

- silah damageleri kesinlikle gözden geçirilmeli ve çete/mafya üyeleri de deagle alabilmeli. Silah damagelerinin arttırılması gerekmekte. Bu konuda öneride bulunan KaptanPorsuk ve Rosato'ya katılıyorum.

- /gesture animasyon komutları yere eğilince de yapılabilmeli. (c tuşuna bastığımızda yani) Bu konuda öneride bulunan et yiyen çiçek'e katılıyorum.

- uyuşturucu sistemi kesinlikle gözden geçirilmeli, sanırım bunun için öneriyi nimpheloslar yapmıştı.

- rol anlamında polislerin kesinlikle rol ortamlarında daha fazla bulunup biraz daha baskıyı hissettirmeleri gerekebilir. (örn: oggy bu konuda bir çalışma başlattı ama bunun artması taraftarıyım) En azından uyuşturucu satış rollerinde satan kişiler daha fazla gizli olmaya çalışmalılar ve önüne gelenin kavga/çatışma yapmasını bir nebze önleyecektir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 20.05.2020 21:02
Kısıtlanması biraz uygun olmayabilir, şahsen çoğu insanın rol zevkini süsleyen/arttıran araçlar olabilir. Örneğin benim favori aracım Cheetah, şehirde tek bende mevcut, plakası zaten "FALCAO" direk deşifre oluyorum. Benim haricimde diğer kişiler ne olacak diyeceksin, hız birimi mevcut, zaten er ya da geç şahıslar elbet yakalanıyor. Polislerin Il-legal rol sergileyen şahıslara karşı tartışılamayacak bir üstünlüğü mevcut. Elinizi koyduğunuz gibi yakalıyorsunuz zaten. Üst segment araçlara kısıtlama olarak bir limit koyulabilir. Şahsen handling değişmesi, hızlarının artması biraz sizleri ilah yapabilir. Hükmen mağlup olmak gibi sonuçlar doğurur.
Bu konuda rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim. Robot Roleplayer diye adlandırabileceğimiz arkadaşlarımız gece/gündüz para kasıp/kas çalışıp duruyorlar. GYM sistemine biraz yenilik şart, kesinlikle biraz daha zorlaşmalı, gerekirse kaldırılmalı. Robot Roleplayer'ların gazabına uğramak istemem. Kendi kas seviyem yirmi olabilir, ancak bunu zorbalık yapmak için kullanmıyorum, kavga rollerinden uzak durmayı tercih edip kendi rollerimi sakince sürdürüyorum. Daha bir ay öncesine kadar kas seviyesi 15'i geçen benimle birlikte üç kişi varken bu sayının günümüzde oldukça artış göstermesi biraz sıkıntılı.
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 20.05.2020 21:04

Polis araçları sıradan araç değildir. Polis araçlarının kendine özel bir üretim hattı mevcuttur. Sivil varyasyonlarına göre polis araçları daha hızlı, atik ve seridir.

"hız birimi mevcut, zaten er ya da geç şahıslar elbet yakalanıyor. "
Ayrıca "hız birimi" dediğiniz şey gerçek hayatta yoktur. HSIU'lar taa 2014-2015'te L*RP'den yapılan sızıntılarla oluşturulmuş, gerçeklikten uzakta, hayali bir birimdir. Burda zaten bahsedilen şey polis araçlarının Elegy / Buffalo'ya yetişebilecek bir hıza sahip olması, kimse normal araca Bullet handlingi verin demiyor açıkçası.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 20.05.2020 21:16

Polis araçları sıradan araç değildir. Polis araçlarının kendine özel bir üretim hattı mevcuttur. Sivil varyasyonlarına göre polis araçları daha hızlı, atik ve seridir.

"hız birimi mevcut, zaten er ya da geç şahıslar elbet yakalanıyor. "
Ayrıca "hız birimi" dediğiniz şey gerçek hayatta yoktur. HSIU'lar taa 2014-2015'te L*RP'den yapılan sızıntılarla oluşturulmuş, gerçeklikten uzakta, hayali bir birimdir. Burda zaten bahsedilen şey polis araçlarının Elegy / Buffalo'ya yetişebilecek bir hıza sahip olması, kimse normal araca Bullet handlingi verin demiyor açıkçası.
"Gerçek hayatta yoktur" kafasıyla ilerlersek sonuca varmamız biraz zor olur. Fikirlerine/düşüncelerine sonuna kadar saygım var.  Buffalo / Elegy'e yetişebilecek bir hıza sahip olması mantıklı ancak Buffalo ve Elegy dışında da araçlar olduğunu unutmamak gerekir. Şehir içinde polislerden kaçmak biraz zor. Buffalo desen düzgün dönmüyor. Elegy güzel dönüşler alıyor ama çok spin atıyor, ikiside kazaya mailli araç. Karşı tarafa da rol yapabilme imkanını sunmak şart. Normal devriye araçlarından çok PD Motorsikletinin handling'inde bir oynama güzel olabilir. Günümüzde de polis motorlarının oldukça hızlı olduğunu biliyoruz. Buffalo ve Elegy'de asıl sıkıntı yaratan şey nitro(bana göre). Nitro konusunda @Kılem dostumda değinmiş, nitro olayı biraz değişmeli. Yarışçı birliklerine tanınmalı.
« Son Düzenleme: 20.05.2020 21:32 DragonBorn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok