4- /pmkapat ve /reklamkapat gibi komutların kalıcı olarak kapatılıp/açılabilmesi gerekiyor. Yani ben oyuna bir daha girdiğimde bunları yazmak için uğraşmayayım.
bunları yazmak iki saniye sürüyor küçük şeyler için sistem getirmeye gerek yok.
-------
6- Yeni meslekler artık oluşturulmalı. Örneğin: Diğer şehirleri aktif tutmak için (San Fierro,Las Venturas vs..) o şehirlerde yeni bir balıkçılık mesleği yaratılabilir veya inşaat işçiliği, maden işçiliği , pizza kuryeciliği, yolcu taşıma için pilotluk , uçak atölye işçiliği, kuryecilik mesleği , tekne atölyesinde işçi, lumberjack yani ağaç kesme mesleği(şirketler halinde değil, tamamen kişisel odaklı) olarak çalışma mesleği , fabrikada çalışma mesleği ve benzeri türler arttırabilir olmakla beraber diğer şehirlerin canlı tutulması kesinlikle gerekmektedir. Ayrıca, yeni açılan film stüdyo adasının canlılığı için birtakım çalışmalar yapılabilir ya da mesleğin güzergahı o yol üzerinden sağlanabilir. Ee diyeceksiniz ki zaten adı üstünde Vice şehri,. Tamam ama hep aynı yerleri görmek sıkıcı olabiliyor.
sunucuda çok fazla meslek olması taraftarı değilim az meslekle daha iyi.
------
7- AFK kick sisteminin gelmesini tavsiye ediyorum. Ama diyeceksiniz ki ne gerek var, oyuncuları oynamaya daha çok teşvik edebileceğini düşündüğüm bir sistemin gelmesi taraftarıyım. Örnek olarak: 4-5 dakikada bir afk uyarı komutu geliyor ve o komutu yazmamız gerekir. /afkkick <KOD>(ama sürekli random kodlar).. Peki gelelim oyuncuyu sunucuda oynamaya nasıl teşvik edeceğiz? Yöntem: Oyunda kaldığımız 1. saat ile 3 saat arası bize "300$" verecek. 4. saat ile 8.saat arası kalınca bize "600$" verecek. 8. saat ile 14. saat arası kalınca bize "700$" maaş verecek. Böyle böyle 24.saate ulaşırsak artık bize "1000$" maaş verecek. Ama 24. saatten sonra da böyle devam edecek. Zaten böyle bir şeye ulaşmak zor olduğu için herkes para kasamayacak ama en azından oyunda rol yapacak. Böyle olabilir.
afk kick sistemi saçma olur yemek yemeye gittiğim zaman afk bırakıyorum ve geldiğimde oyundan atıldığımı görmemem sinir bozucu olur.
belirli saat oyunda durunca para vermesi güzel olmaz freeroam server oynamıyoruz.
-------
10- Birliklerin oyuncu kapasitesi olması gerekiyor, aşırı fazla üyesi olan bazı birlikler üstün kabul edilmemeli. Çoğu oyuncunun legale teşvik edilmesi taraftarıyım.
zaten şuan olan birlik sisteminde kapasite sistemi var sistemler konusuna detaylıca göz gezidirin.
-------
((Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.)) Sunucuda araç çeşitliliği adına SAMP 0.3.DL R1 versiyonunda yapılabiliyorsa bazı araçlara , mesela motorsikletlere ortak bir araç yaması , bazı araçlara ortak bir araç yaması, getirilmesi taraftarıyım.
mümkün değil kendiniz mod indirip kurabilirisiniz.
------
17- Haritanın her kısmındaki benzinliklerin üstünde fiyatı vs. yazsın. Önemsiz gözükmesin. Haritanın başka bir köşesine spor salonu GYM eklenebilir.
benzin fiyatını göstermek için güncelleme gelmesi eh yani.. haritanın başka yerlerine koyulacak gym'in oyuncular tarafından kullanılacağını sanmıyorum.
------
18- Vice sahilinden gözükebilecek şekilde küçük bir havalimanı oluşturulabilir, ardından karaya bağlansın(köprü tavsiyesi)..
hiç kullanılmayacak bir şey getirmek saçma olur boşuna obje israfı boşuna fps düşer.
-----
20- Başka bir şehire geçmek istiyorsak öncelikle o şehire ait pasaportumuzun olması gereksin bence. Şey diyebilirsiniz zaten küçük şehir ne gerek var? Ama pasaport sistemi çok güzel olacaktır, tek seferlik bir ödemeyle o şehire giriş(gişelerden) yapacağız. Küçük bir öneri daha /pasaportgoster /kimlikgoster menüsünde gerçekçi bir kimlik fotoğrafı ekranımızın önüne gelebilir.
gerçekte şehirler arası yolculuklarda pasaporta ihtiyaç yoktur oyunda da ihtiyaç yok.
----
21- Bitcoin alım/satım kripto para sistemi gelebilir.
gerek yok.
-----
22- Deep Web sitesini /telefon ya da (oyuna gelirse) /bilgisayar menüsünden detaylı bir textdraw komutlarıyla eğlenceli ve gizemli bir internet menüsüne dönüştürebiliriz.
deep web olayını forumdan ic olarak gerçekleştirebiliyorsun zaten.
------
24- Futbol maçları NPC tarafından otomatik olarak gerçekleştirilsin ve iddia bayisi(yoksa) oluşturulsun.
her şeyi npcler yapacaksa rol yapmanın manası yok.
------
25- Deodorant sisteminin kaldırılması taraftarıyım onun yerine susuzluk sistemi gelirse bence iyi olur.
sistem güzel gerçekte her zaman lavanta kokmuyor insanlar.
------
26- GoKart mapi oluşturulmalı ve sistem tarafından NPC tarafından yarışlar düzenlenmeli ve o yarışlara isteyen katılabilir.
gokart mapini kim kullanacak sunucuda gokartı olan 1 yada 2 kişi var npc konusunda iki önceki maddede görüşümü yazdım.
-------
31- Tren raylarını kullanan bir NPC bizi başka şehirlere(pasaportumuz varsa) her saat başı belirli bir ücret karşılığında götürsün.
lv,sf aktif şehirler değiller boşuna sistem getirmeye gerek yok.
------
32- Bazı "/me" ile yazılan roller çok göz yoruyor ve fazlalık oluyor. Tam emin değilim ama varsa kaldırılsın.
burada ne demek istediğini anlamadım.
-------
34- Araç için hız limiti getirilmesi gerekiyor.
bunu destekliyorum yazacağımız komut ile aracımızın sabit bir hızda gitmesini sağlamalı.
------
36- Marketten alabileceklerimiz çok sınırlı bence normal markette neler varsa alabilelim, onların bize bir kaç faydası olabilir. Mesela: 1 adet Süt aldık diyelim, onu içince sağlığımız biraz artabilir ya da kilo değerimiz(değişken ise) artabilir.
bunları rolle yapabilirsin her şeyi sistemden beklememeliyiz.
------