#1011 - 23.01.2023 23:55
#1012 - 26.01.2023 03:11
Randy'nin Gece Hikayeleri 21. Bölüm: Yeter artık & Bir dua & Bazı insanlar
Ve geceye veda, yeni güne merhaba deme zamanı...
Vice FM'e hoş geldiniz. Ben Randy.
Hadi radyolarınızın sesini açın, biraz konuşalım.
Bu canlı yayını çok değerli bir insana adıyorum. İsmini vermeyeceğim.
Umarım beni dinliyorsundur, umarım iyisindir, umarım bizimlesindir...
Bana göre dünyanın en uyarı içeren cümlesi: "Eeeh, yeter artık!"
Özellikle eh ile başlayan versiyonu... Yeter artık!
Çok ciddi uyarı içerir. Ve ne yazık ki çoğu kişi, "Eeh, yeter artık!"ı ciddiye almazlar.
Sırf sevgisinden dolayı her şeye katlanan o insanların sınırını zorlarlar, yaparlar.
En sonunda ona "Eh, yeter artık!" derler, demeliler de.
Bu bir uyarı cümlesidir. Çünkü sevgi sonsuza kadar devam eden bir şey değildir.
Sevgi, tahammülün bittiği yere kadar devam eder.
O yüzden lütfen kimseye "yeter artık!" dedirtmeyin.
Dedirttiyseniz de, bir daha o insanlardan sevgi beklemeyin...
Bu akşam, Orta Asya'da bulunmuş bir yazıtta yazanları okuyacağım sizlere.
Baş yazıtlardan bu, oldukça büyük ve görkemli.
Aynen şöyle diyor: Kuzu, dizlerinin üstüne çökerek annesini emer.
Karga, yaşlı annesini besler. Bunun adı, saygıdır.
Horoz, şafak vakti öter. Yaban kazları her bahar kuzeye, her sonbaharda güneye göç eder.
Bunun adı, sözünde durmaktır.
Yeşil başlı ördek, eşini kaybettikten sonra ölene dek yeni bir eş bulmak istemez.
Bunun adı, sadakattir...
Bir geyik, bir otlağa rastladığında yaşadığı bütün sürüyü ama bütün sürüyü oraya davet eder ve paylaşır.
Bencillik yapmaz! Aynı şekilde karınca yemek gördüğünde bütün koloniyi oraya çağırır.
Bunun adı da, adalettir...
Eğer, bir insan, bu erdemlere sahip değilse hayvandan beter yaşıyordur. Böyle diyor. 3000 yıllık bu okuduğum şey.
Bir de gördüğüm bir duayı okumak istiyorum:
Tanrım! İlk önce dağa, taşa ver. Ormana, hayvanlara, suya ver. Ondan sonra insanlara, komşulara, muhtaç olana ver.
Kalırsa, en son bana ver...
Bazı insanlar var, gerçekten kıskanıyorlar bizi ya.
Ne yaparsak yapalım, neye sahip olursak olalım, hatta neye sahip değilsek olalım, kıskanıyorlar.
Bazı insanlar bizim yerimizde olmak istiyorlar.
Oysa ki bizim çektiğimiz dertleri, çileleri, sıkıntıları bilmiyorlar. Ama bazı insanlar bizim yerimizde olmak istiyorlar.
"Biz" olmak istiyorlar. Bazı insanlar, bizim sevdiğimiz insanları kıskanıyorlar. Onları bizim elimizden almaya çalışıyorlar.
Bazı insanlar sadece yalancı. Yalan söylüyorlar, 7/24. Bazı insanlar, bu yalancıları kahraman yapıyorlar!
Bazı insanlar sırf biz sinirlenelim, biz üzülelim diye bütün bunları yapıyorlar.
Yalan söylüyorlar, başkalarını kahraman yapıyorlar, sanki ortada hiçbir problem yokmuş gibi davranmaya, konuşmaya çalışıyorlar.
Bazı insanlar doğru söyleyenleri dışlıyorlar. Bazı insanlar menfaati neyse ona göre yaşıyor...-ki onlardan çok var.
Menfaati neyse ona göre yaşayanlar işlerine gelmeyince üç maymunu oynuyorlar.
Bazı insanlar, bazen insan...
Benden bu gecelik bu kadar, sizleri çok seviyorum! * * öpücük sesi * * Sevgi ile kalın...