Yazıyı okumadan önce bu şarkıyı açın.
Selam, yazıya nasıl başlasam bilemedim.

Yaklaşık 7-8 sene önce bu oyunu oynadığımızda her şey daha farklı ve daha keyifliydi, sunucular en kötü sistemlere sahip olsa bile, rolden bir şekilde keyif almayı becerebiliyorduk, biri birini basardı OOC olarak bir durum olduğunda en kötü birbirine küfür eder geçer, daha sonrasında olayı uzatmaz rollerine devam ederlerdi. Bu verdiğim sadece basit bir örnek, bu yazıyı neden yazıyorum? Çünkü bazı şeyler belli bir süreden sonra bu ortama döndüğümde beni rahatsız etti ve içimi dökmek istedim. + Görüyorum ki adil davlanılan bir sunucu da oynuyoruz.
Öncelikle arkadaşlar, roleplay: iki tarafında zevk alarak yapması oynaması bir oyun. Birbirinin açığını arayıp, rol hoşuma gitmedi diye OOC olarak bel altı vurmanı gerektiren bir şey değil. Öyle bir kitle var ki şu an; rol yapmaktan ziyade insanları tufaya düşürüp hakkında şikayet oluşturmak adına ve onlara zarar vermek adına, gerek IC & OOC ellerinden geleni yapıyor.
Egosal ve karakter olarak çok şişmiş herkes, öncelikle roleplay yaparken bunu bir tık dışarıda bırakmanız gerektiğini düşünüyorum, kendinizi ön plana çıkartma isteğinizi anlıyorum ama karşı tarafında bir şekilde oyundan zevk almasına izin vermelisiniz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek zorundasınız yoksa ne siz keyif alırsınız ne başkası.
Bir rol yapıyorsun, senin rolünü beğenmiyor aslında yaptığı rol tamamen o anın şartlarıyla mantıksız ama sadece hoşuna gitmediği için binbir türlü oyunlara giriyor, gerçekten eskiden böyle değildi, neden bu kadar toksikleşti bu kitle? Herkes o kadar gergin ki afedersin kalkmış çük gibi geziyor, en ufak şeyde patlayacak homojen salata bireyler.
Yapmayın arkadaşlar, nasıl dönemlerden geçiyoruz, nasıl günlerden geçiyoruz - birbirimize karşı daha hoşgörülü daha saygılı olalım, oyun oynadığımızın farkında olup keyif almaya bakalım, bugün var yarın yokuz, hadi eyvallah.