Konu: [02.05.2020 - DM - İllegal K.İ] Andrea_Albricci - Roberto Lorenzo - Tony Cord.  (Okunma sayısı 244 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.05.2020 17:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Andrea_Albricci  @@viekens -  Roberto_Lorenzo @TTLas   - Tony Cordizelli @Atilla

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Chris Cullen @ONX

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.05.2020 - 17.22

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
1) İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR
6. İllegal oluşum üyeleri, herhangi sivil vatandaşın yanında rolün gidişatına dikkat etmelilerdir rolleri mantık çerçevesinde olmalıdır.
Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ravenite adlı bardan çıktık, saat 17.15 gibiydi. Dışarıda Club marka aracını satan birisi vardı, onunla konuşuyorduk. Daha sonra kişiler gelip Chris Cullen'a fısıldamaya başladı. Fısıldadıktan sonra da  Chris Cullen karakteri burada konuşabiliriz dedi. Kişiler rolde biraz agrasif tutum sergiliyordu. Karakterim de Chris Cullen'a "Gurur yapma boşuna, yürü bin şu araca" dedi. Çünkü saldıracakları belliydi. Daha sonra kişiler gerekli emoteleri verip bize saldırmaya başladı. -bana neden saldırdılar bir fikrim yok-

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):  Karakterimin herhangi bir düşmanı yok. Karakterim şehire 30 Mart tarihinde geldi, 17.00 mesaiyi başlatır 22.00'da bitirir ardından çeşitli mekanlarda, sahilde arkadaş çevresiyle takılır. Karakterimin IC olarak tanımadığı kimseyle rol yapmadım şu üç günde. Karakterime saldıran kişiler karakterimi nereden tanıyor? Neden saldırdı? Bunun cevabını bilmek istiyorum. Kişilerin gerekli uyarıyı veya cezayı almasını arz ederim.

« Son Düzenleme: 02.05.2020 18:54 akaWarfare »

#1 - 02.05.2020 17:59
Birlik lideri bu adamı vurun veya dövün dediğinde sorgulamayacagiz, hakkimizda yok. Outsider veya Guido rütbelerindeyiz. Mafyadaki en düşük rütbeli kişi mafya liderinin işlerine karışmasi veya yapmamasi gibi bir durum yok. Tony_Cordizelli @Atilla  bizi Little Italy'e çağırıyor, ardından bize adamı tarif ediyor adam bizde söyleneni yapıyoruz. Sonrasında kişi ile diyaloglar kuruyoruz ve öyle dövüyoruz.

Ek olarak şikayeti açan kişi "Hiç bir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz." kuralinida ihlal ediyor.

#2 - 02.05.2020 18:02
Birlik lideri bu adamı vurun veya dövün dediğinde sorgulamayacagiz, hakkimizda yok. Outsider veya Guido rütbelerindeyiz. Mafyadaki en düşük rütbeli kişi mafya liderinin işlerine karışmasi veya yapmamasi gibi bir durum yok. Tony_Cordizelli @Atilla  bizi Little Italy'e çağırıyor, ardından bize adamı tarif ediyor adam bizde söyleneni yapıyoruz. Sonrasında kişi ile diyaloglar kuruyoruz ve öyle dövüyoruz.

Ek olarak şikayeti açan kişi "Hiç bir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz." kuralinida ihlal ediyor.

Öncelikle forum ismim viekens, Tony_Cordizelli karakteri Andrea'yı IC olarak arayıp bir kaç kişinin saygısızlık yaptığı ve küfür ettiğini söyledi. IC olarak aileden olduğu için Tony'i birlikteki herkes yardımına koşar ve sever. Bu yüzden Little Italy'e gittim ve Tony ile konuşmaya başladım olay ne felan diye kişilerin durduk yere saygısızlık ve küfür ettiğini söyledi, buffalodakiler dedi. Kenara çekip dövün dedi, yani kısaca birlik liderinin emrini yerine getirdik. Ayrıca illegal birlik liderine saygısızlık rollerinin yasak olduğunu biliyorum, karşı tarafın kural ihlali var bizim yok.

#3 - 02.05.2020 18:06
Öncelikle selamlar adımın geçtiği için bu konuya geldim, sabah saatlerinde Alyssa Creswell karakterinin Ravenite reklamını görünce bara gittim bir şeyler içtim ayrılma kararı aldım Alyssa deskdeydi ve arkasındaydı Chris Cullen ile fısıldaşıp birbirlerine göz felan kırpıyorlardı Bakar mısınız? dedim bakan olmadı belki duymamış görmemişlerdir diye tekrarladım yine takmadılar bu seferde Aloo bakar mısınız? diyince Alyssa karakteri bana siktir git tarzından bir cümle kullandı ve tartışmaya başladık tartışmaya Chris CUllen de katıldı bende o sırada telefonla Andrea karakteri ile konuşuyordum Little İtaly'e gelmesini söyledim ve gelince ikisinide biraz hırpalayın işlerini öğrensinler dedim. Chris Cullen karakterini verdiği ame'ye yönelik tanıttım elinde ki bileklik ve kafasında ki bandajdan daha yazacak bir şeyim yok, iyi forumlar.

#4 - 02.05.2020 18:09

Öncelikle iyi forumlar dilerim.  Birlik liderinin direktiflerini yerine getirmek IC olarak göreviniz, bunun bilincindeyim. Fakat bunu ne sebeple yaptığınızı -genel anlamda- soruyorum. Ek olarak benim birlik kural ihlali yaptığımı belirtmişsiniz. Eğer bundan şüpheniz varsa öncelikle hakkımda şikayet açmanız gerekiyor, bu şikayet ile bir alakası yok o konunun. Ben yine de içiniz rahat edecekse savunmamı yapayım o konu hakkında.

Alıntı
1.1) GENEL KURALLAR
Hiç bir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)

Bu kuralı ihlal ettiğimi düşünmüyorum. Eğer kural ihlali varsa hakkımda gerekli kanıtları sunarak şikayet açabilirsiniz. Tekrardan size iyi forumlar.

Öncelikle forum ismim viekens, Tony_Cordizelli karakteri Andrea'yı IC olarak arayıp bir kaç kişinin saygısızlık yaptığı ve küfür ettiğini söyledi. IC olarak aileden olduğu için Tony'i birlikteki herkes yardımına koşar ve sever. Bu yüzden Little Italy'e gittim ve Tony ile konuşmaya başladım olay ne felan diye kişilerin durduk yere saygısızlık ve küfür ettiğini söyledi, buffalodakiler dedi. Kenara çekip dövün dedi, yani kısaca birlik liderinin emrini yerine getirdik. Ayrıca illegal birlik liderine saygısızlık rollerinin yasak olduğunu biliyorum, karşı tarafın kural ihlali var bizim yok.

Size de iyi forumlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim saygısızlık yaptığımızı söylüyorsunuz. Öncelikle barda karakterimin şahsına hakaret eden karakter Tony Cordizellidir. "Sikerim yapacağınız işi" diyerek bir küfürde bulundu. Karakterim buna karşı sinirlendi ve  "Siktir git" kelimesini kullandı. Bu konuda bir saygısızlık yaptığını düşünmüyorum, ihlal olduğunu düşünmüyorum. Küfürü eden karşı taraftı.Benim o lafımdan sonra Tony karakteri daha da küfürlü ithaflarda bulundu. bu lafından sonra da karakterimin ailevi değerlerine hakarette bulundu, bizi tehdit etti. Ardından dışarı çıkıyoruz ve dayak yiyoruz. Cosa Nostra kültürünü sahiplenmiş bir şekilde rol yapmaktasınız. Yıllarca Cosa Nostra rolü yaptım. İlk defa bu tarz bir rolle karşılaşıyorum.

Şahsı fikrimdir, lütfen farklı yönlere çekilmesin bu lafım. Cosa Nostra'nın bilincinde rol yapıyorsanız lütfen bu tarz agrasif rollere girmeyin rica ediyorum. Siz bir çete değilsiniz, çete rolü yapmıyorsunuz.

Alıntı
1.1) GENEL KURALLAR

6. İllegal oluşum üyeleri, herhangi sivil vatandaşın yanında rolün gidişatına dikkat etmelilerdir rolleri mantık çerçevesinde olmalıdır.
« Son Düzenleme: 02.05.2020 18:19 akaWarfare »

ONX

*
v2 Oyuncusu
#5 - 02.05.2020 18:18
Öncelikle selamlar adımın geçtiği için bu konuya geldim, sabah saatlerinde Alyssa Creswell karakterinin Ravenite reklamını görünce bara gittim bir şeyler içtim ayrılma kararı aldım Alyssa deskdeydi ve arkasındaydı Chris Cullen ile fısıldaşıp birbirlerine göz felan kırpıyorlardı Bakar mısınız? dedim bakan olmadı belki duymamış görmemişlerdir diye tekrarladım yine takmadılar bu seferde Aloo bakar mısınız? diyince Alyssa karakteri bana siktir git tarzından bir cümle kullandı ve tartışmaya başladık tartışmaya Chris CUllen de katıldı bende o sırada telefonla Andrea karakteri ile konuşuyordum Little İtaly'e gelmesini söyledim ve gelince ikisinide biraz hırpalayın işlerini öğrensinler dedim. Chris Cullen karakterini verdiği ame'ye yönelik tanıttım elinde ki bileklik ve kafasında ki bandajdan daha yazacak bir şeyim yok, iyi forumlar.

Şimdi öncelikle, şikayette yalan söylemeniz hoş bir davranış değil. Chatloglar ve mekanda şahitler çerçevesinde yönettiğiniz karakterin gereksiz bir ofansiflik sergilediği ve küfür ettiği görülebilir. İllegal Birlik Kuralları 1.1.6 incelendiğinde (İllegal oluşum üyeleri, herhangi sivil vatandaşın yanında rolün gidişatına dikkat etmelilerdir rolleri mantık çerçevesinde olmalıdır.) bir mafya liderinin bir sivil vatandaşa karşı retarded denilebilecek seviyede gereksiz ofansiflik sergilemesi, küfür etmesi ile 1.1.6 kuralının ihlalinin gerçekleştirdiği görülebilir. Karakterimin IC olarak kişiyle hiç bir iletişimi bulunmadığı halde alakasız bir şekilde karakterime ofansif davranması ve küfür etmesi de 1.1.6 kuralının ihlaline girmektedir. İlk küfürü ve ofansifliği bana sergilediğinden bana itham edilen İllegal Birlik Kuralları 1.1.11 kural ihlali gerçekleşmemiş oluyor. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 02.05.2020 18:24 ONX »

#6 - 02.05.2020 18:25
Öncelikle iyi forumlar dilerim.  Birlik liderinin direktiflerini yerine getirmek IC olarak göreviniz, bunun bilincindeyim. Fakat bunu ne sebeple yaptığınızı -genel anlamda- soruyorum. Ek olarak benim birlik kural ihlali yaptığımı belirtmişsiniz. Eğer bundan şüpheniz varsa öncelikle hakkımda şikayet açmanız gerekiyor, bu şikayet ile bir alakası yok o konunun. Ben yine de içiniz rahat edecekse savunmamı yapayım o konu hakkında.

IC olarak neden saldırıya maruz kaldığınızın bilince olmanız güzel ama ben bu şikayeti şikayet olsun öylece dursun belki ceza alırlar olsun diye açtığını düşünüyorum uzun zamandır arkadaşız beraber bir dünya role girdik seni ve Alyssa karakterini nasıl yönettiğini adım gibi biliyorum ben size karşı sikerim yapacağınız işini siktir git lafından sonra söyledim. Chris Cullen karakterini de adım gibi ezbere biliyorum tek atarlandığı birlik lideri ben değilim  :) Zamanında Luggordisinden tut Pellegrini'ye kadar çoğu birlik lideri ile tartışıp aynı sonuçla karşılaşmıştır Henry Davidson karakteri ile de öyle yani biraz şu yiğitlik yapma modundan çıkmasını öneriyorum Gambino ailesine bağlı bir yeminli üyeye "toplum içerisinde" hakaret edip rezil duruma düşürüyorsunuz size çicek verip oradan öylece ayrılmasını beklemeyin Tony Cordizelli karakteri 14-15 kişilik bir ekibe liderlik yapıyor ve tanınmış biri tekrar belirtiyorum öyle bir karakteri "toplum içerisinde" rezil ederseniz sonuçlarına katlanacağınızı sen benden daha iyi biliyorsun bunu tartışmayalım:

Şimdi öncelikle, şikayette yalan söylemeniz hoş bir davranış değil. Chatloglar ve mekanda şahitler çerçevesinde yönettiğiniz karakterin gereksiz bir ofansiflik sergilediği ve küfür ettiği görülebilir. İllegal Birlik Kuralları 1.1.6 incelendiğinde (İllegal oluşum üyeleri, herhangi sivil vatandaşın yanında rolün gidişatına dikkat etmelilerdir rolleri mantık çerçevesinde olmalıdır.) bir mafya liderinin bir sivil vatandaşa karşı retarded denilebilecek seviyede gereksiz ofansiflik sergilemesi, küfür etmesi ile 1.1.6 kuralının ihlalinin gerçekleştirdiği görülebilir. Karakterimin IC olarak kişiyle hiç bir iletişimi bulunmadığı halde alakasız bir şekilde karakterime ofansif davranması ve küfür etmesi de 1.1.6 kuralının ihlaline girmektedir. İlk küfürü ve ofansifliği bana sergilediğinden bana itham edilen İllegal Birlik Kuralları 1.1.11 kural ihlali gerçekleşmemiş oluyor.

Ravenite içerisinde size ben mafyayım şuyum buyum seni vururum diye tehdit edilmedi ki sivillerin yanında saçma rol yapmış olayım sadece küfür edilip tartışıldı bunu normal bir insan bile yapabilir madem oluşum kurallarını ihlal ettiğimizi düşünüyorsunuz bence oluşum şikayeti açmalısınız bu arada elin sakat ve yaralı bir şekilde diklenmende oldukça saçma, bu zamana kadar karakterimi hep barış canlısı para kazanmaya yönelik yönettim kışkırtılmadığı sürece fazla salça olunacak bir karakter değil.

Bu arada Alyssa Creswell karakteri dışarıda ki kavgadan önce adamlarımın yanına kollarını sıvayıp gidiyor ne bu Hulk girl felan mı? bence sana neden saldırıldığını sen benden iyi biliyorsun benim nasıl birlik yönettiğim sizi hiç alakadar etmez. Gitmeden şunuda söyliyeyim dedim Aloo bakar mısınız? lafını gerektiği kadar ofansif bir şey olarak görmüyorum.

DM üzerinden şikayet açılmış, edilen hakaretler sonucu dayak yemişsiniz olay bu kadar basit "-bana neden saldırdılar bir fikrim yok- " cümlesinede bir çok kez yanıt verdik. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 02.05.2020 18:32 Atilla »

#7 - 02.05.2020 18:45
ben size karşı sikerim yapacağınız işini siktir git lafından sonra söyledim

Log kontrolü yapılacak bir durum ön görülürse ilk sizin küfür ettiğiniz ortaya çıkacaktır, lütfen doğru bilgiye dayanarak yorumda bulunun.

IC olarak neden saldırıya maruz kaldığınızın bilince olmanız güzel ama ben bu şikayeti şikayet olsun öylece dursun belki ceza alırlar olsun diye açtığını düşünüyorum

Şikayeti açma sebebim "madur durumda olmak" ek olarak başka bir oyuncuya karşı bu tutumun sergilenmemesi adına şikayet açmaktayım.

Alıntı
Tony Cordizelli karakteri 14-15 kişilik bir ekibe liderlik yapıyor ve tanınmış biri tekrar belirtiyorum öyle bir karakteri "toplum içerisinde" rezil ederseniz sonuçlarına katlanacağınızı sen benden daha iyi biliyorsun bunu tartışmayalım:

Karakterin rezil olduğunu falan düşünmüyorum kimse oralı olmadı çünkü. Herkes orada kendi rolünü yapmakla yetindi. Yani net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki orada rol üçümüzün arasındaydı kimse bizi takmadı.

Şikayeti daha çok ikili tartışmaya döndermeye yönelik tavır sergiliyorsunuz. Bu sebepten dolayı daha fazla yorumda bulunmayacağım, yetkili kararını bekleyeceğim.

#8 - 02.05.2020 19:01
IC de saldırıya uğrayınca OOC olarak mağdur olmuyorsun hatırlatayım yani, ben size sizi anlatıyorum buda zorunuza gitmiş olmalı ki ikili tartışmaya çeviriyorsun diyorsun hemen, bende daha bu konuya yanıt yazmıyorum iyi oyunlar iyi forumlar.

#9 - 04.05.2020 20:19
Sanırım bazı arkadaşlar illegal olmayı "kimse bize küfür edemez, ters düşemez ve ne dersek o olur" kafasında sanıyorlar, legaller ise "legaller dokunulmazdır." kafasında düşünüyor. Ortada hatalı rol var, eğer bu kafada ilerlerseniz realist dışı kalır ve sunucuda rol yapma şansınız azalır. Yasa dışı olmanın sebepleri vardır bu her daim saldırı değildir, kendinizi bu tarz davranışlarla etiket ederek 2 günde hapislerde sürünecek konuma getirirsiniz. Birlik lideri dokunulmaz değildir "aşağılayıcı rol" kavramı "siktir git" demekten geçmez. Rolü iptal ediyorum ve iki tarafı da uyarıyorum. İki taraftan kastım Chris Cullen ve Cordizelli&tayfası.