Konu: Karakter yüzü sorunsalı.  (Okunma sayısı 694 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.04.2020 14:48
Selam dostlar, yine derdini mikeyim denilebilecek konulardan bir tanesiyle karşınızdayım.

Konumuz karakter yüzleri, evet, yanlış duymadınız karakte yüzleri.

Vice Social'da gezerken bir çeteci karakteri The Weekend, Notorious BIG ve daha da absürd şekillerde görebiliyoruz, çoğu kadın ve erkek sivil rolü yapanlar - Italyan-Amerikan mafyalar dahil en yakışıklı, en güzel ve ünlü karakterleri yüz belleyip, hayal dünyalarında bir şeyler yaratıyorlar, güzel- kimsenin yapmaya çalıştığına herhangi bir lafımız yok ama bence realizm kavramını bir tık kaçırıyoruz, detaylarla çevrili olduğumuz oyunda mevzuya daha gerçekçi yaklaşabilirsiniz. Mesela Notorious BIG dinliyoruz oyunda, birinin onun karakter yüzünü kullanması ne derece mantıklı?

Sizlere ufakta olsa bazı şeyleri sorgulamanız adına bu konuyu açayım dedim, belki daha sağlıklı yerlere evrilir, sevgiler.  :)

(Bu konu yapıcı olarak tartışma amacıyla açılmıştır, kavga çıkartmaya çalışanlar, sataşanlar ve boş konuşanları direk moderatör'e rapor edeceğim)
« Son Düzenleme: 29.04.2020 14:49 nimphelos »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 29.04.2020 15:19
Kendi düşüncemi söyleyecek olursam ben oyun içi fotoğraf çekip Vice Social'da kullanıyorum bu konuda da sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 29.04.2020 15:22
Düşündüklerimi tercüme etmişsin, eline sağlık. Sanırım 2010 düşüncesi ile rol yapmayı bir kenara bırakamayacağız. Vicesocial'de neler döndüğünü bilmiyorum fakat karakter tanıtımları için konuşabilirim. Açılan karakter tanıtımlarında kullanılan karakter yüzlerinin birçoğu mükemmel bir tanrı vergisi güzelliğe sahip, sanki Vice City değil de 2020 erkek/kadın güzellik yarışması gibi. Bunu oldukça gerçekçilik dışı buluyorum ve desteklemiyorum, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 29.04.2020 15:26 The Horizon »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 29.04.2020 20:07
Geçen bi dolaştım karakter yüzü bulmak için heeerrrrrrrrkes model ya, hepsi yakışıklı falan.
Genç, hafif şişman ve kel bir karakter aradım bulamadım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 29.04.2020 20:16
Demezler mi adama alemiiin çakalı bir sen misin diye.. neyse onu geçte 😀 madem öyle yakınacağına sen şişman, kel, zayıf, çirkin, yapta farkındalığını koy ortaya ki kimsenin zevkine de karışamayız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 29.04.2020 21:23
Demezler mi adama alemiiin çakalı bir sen misin diye.. neyse onu geçte 😀 madem öyle yakınacağına sen şişman, kel, zayıf, çirkin, yapta farkındalığını koy ortaya ki kimsenin zevkine de karışamayız.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 30.04.2020 13:21
Bu oldukça önemli bir konu. Örnek almak isteyen arkadaşlar olursa, karakterim Ivan Krevezcki'nin fotoğrafı aşağıdadır. Onun gibi örnek alabilirsiniz.

Spoiler: GösterGizle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 30.04.2020 14:14
Bu durum sık sık başıma geliyor. Şimdi sunucuda rol yaptığımız evren, gerçek dünyadan farklı bir evren değil ki bunu yönetim de kurallarda "Vice Social'deki karakter yüzlerinizi Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşan birine göre seçmelisiniz." diyerek belirtmiş zaten. Hatta daha öncesinde Valachi Holding, Covid-19'dan kırılan İtalya'ya yardım falan göndermişti bu demek oluyorki yönetim açıkça gerçek hayattakiyle bağdaşık bir evrende rol yapıyoruz demek istiyor. Şimdi ise şu sunucudaki absürt olaylara bir bakın.

Birisi Lil Mosey'in Blueberry Faygo adlı şarkısını direk alta koymuş ve bir güzel de klip çekmiş, eline sağlık. Demiş bu benim şarkım benim karakterim de Amerika'da yaşayan birisi olarak, doğal olarak, Spotify'da TOP10'a girmiş bir şarkıyı ve sanatçısını bildiği için altına "Bu Lil Mosby'nin şarkısı değil mi, çalmışsın." gibi bir mesaj yazdı sonra adam bana forumdan falan ulaşıp o ses benim karakterimin sesi falandı filandı demeye başladı. Şimdi bu ne kadar mantıklı, Lil Mosby yok gibi mi davranacağız ben anlamadım bu işi.

Biri gitmiş XXXTentacion'un yüzünü koymuş hatta yetinmemiş adam skinini sunucuya yükletmiş adama "sen XXXTentacion musun?" diye sorunca "bence o kadar benzemiyorum" falan diyor. Sürekli rahmetlinin fotoğraflarını Vice Social'de paylaşıp sosyal medyada adamı tekrar yaşatıyor, allah razı olsun. Eğer bu rahmetliye bir hürmet göstergesi ve adamı tekrardan yaşatmak gibi bir projeyse, süper. Fakat böyle işin ben izzeti ikramına merhaba derim yani bu ne?

Birisi resmen üşenmiş yani karakter yüzü bulurken ve gidip google'a "Yakışıklı erkek" yazmış, çıkan ilk adamı (Francisco Lachowski, kendisi harbi yakışıklı bir kardeşimiz) karakter yüzü olarak koymuş. Şimdi yani error veriyor beynim, biz bu arkadaş yaşamıyormuş da aslında sunucudaki adam o muymuş gibi davranacağız? Bir de adam çıkıp "e google'a yakışıklı erkek yazınca benim çıkmam benim sorunum değil" gibi açıklamalar yapıyor, hayret edersin.

(harbiden yakışıklı erkek yazınca ilk o çıkıyor he)

Ama yönetimde de ufak sıkıntılar var bence çünkü Manifesto'da gidip karakter yüzü olarak Tom Hardy'i seçmiş yani. Asıl sıkıntı başka bir karakterin de Tom Hardy'i seçmesi ve iki karakterin birbiri ile çakışması.

Yani iki ucu resmen mıdıklı değnek olmuş, bence Vice Social'e oyundan görüntü atma zorunluluğu gelmeli yoksa hepten gümledik yani.
« Son Düzenleme: 30.04.2020 14:16 Peritovski »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 30.04.2020 14:16
Bu konuda haklısın, ne zaman Vice Social tarzı bi' şey olsa oyun görselinden paylaşırım diğer türlü sarmıyor çok yapmacık ve itici geliyor bu benim fikrim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 30.04.2020 14:38
Şimdi hemen aşağıya "sanane gardeşim istediğimiz fotoğrafı koyarız" veya "sen de koy sana n'oluyo?" gibi cevaplar gelmeden şunu söylemek istiyorum, BU SOHBETI AÇTIĞIM İÇİN ALLAH BENİM BELAMI VERSIN BAŞIMA BÜYÜK BİR BELA ALDIM, HAYDİ BİSMİLLAH!

Gerek forumdaki Karakter Tanıtımları bölümü olsun, gerekse Vice Social'de olsun sunucudaki karakterlerin maşallahı var, Vice City adeta bir huri ve nuriler yuvası olmuş da bizim haberimiz yok. Herkes taş gibi hatun, herkes dalyan gibi delikanlı bir tane kusuru yok maşallah, allahım nazarlardan saklasın.

Arkadaşlar azıcık realistik bakın olaya lütfen. Adam hergün çatışan, burnu afedersin mıdikten kurtulmayan bir karakter. Sabah silah gece bıçak modunda takılıyor ama ne hikmetse AŞIRI YAKIŞIKLI. Güzel kardeşim bir insan AŞIRI YAKIŞIKLI olursa eğer zaten illegal işlere bulaşır mı? Adam oturur tipinden para yer, mis gibi aksiyonsuz hayat yaşar. Hayır herkes mi macera düşkünü ben anlamadım ki.

Kadınlara ne demeli, herkes Victoria Secret mankeni gibi, bir tane forsu olan kadın görmedim şu Vice Social'de. Yemin ediyorum arada bir gözüm gönlüm açılsın diye Victoria Secret defileleri falan izliyordum, iyi geliyordu (karantina n'aparsın) ama şimdi Vice Social'e veya forumdaki Karakter Tanıtımları bölümüne girip nasipleniyorum, bu yönden iyi de yani bir tane şişman kadın ne bileyim uyuşturucu bağımlısı olup göz altları şişmiş falan veya aşırı uzun olup kendiyle barışamamış bir kadın yok mu herkes mi seksi ben anlamadım ki.

Herneyse sizin yorumlarınızı bekliyorum bununla ilgili neticede bir sohbet konusu, sunucu kapalıyken bari aşağıda biraz birbirimize girelim.

Haklı bir isyan olabilir fakat benim düşüncem şu yönde:

Herkes hayalinde bir karakter canlandırıyor ve o karakterin şehirde önemli bir yer edinmesini, bir saygınlığı olmasını istiyor(?) Buna bağlı olarak da o karakterin kusursuz olmasa da kusursuza yakın bir güzelliğe sahip olup dikkat çekmesini istiyor olabilirler. Aklıma gelen başka bir sebep ise  insanoğlunun gereksiz tavırlarından kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlar gerçek hayatta -genel olarak- dış görünüşe göre yargıladıkları için bence oyuncular bu algıyla oyunda da  karşılaşmamak adına karakterlerine güzel / çekici yüzler buluyor olabilir. Bu olanları yargılamak bize düşmez tabii ki. Herkes kendi karakterini canlandırıyor, yönetiyor. Saygı duymak lazım.

Vice Social'da gezerken bir çeteci karakteri The Weekend, Notorious BIG ve daha da absürd şekillerde görebiliyoruz, çoğu kadın ve erkek sivil rolü yapanlar - Mesela Notorious BIG dinliyoruz oyunda, birinin onun karakter yüzünü kullanması ne derece mantıklı?

Bu tarz tanındık kişilerin yüzünü kullanmak bana kalırsa da mantıksız bir hareket. Söylediğiniz gibi oyunda bu kişilerin şarkıları çalabiliyor, Vice Social'da karakter yüzleri o ünlü kişilere benzeyince bana kalırsa pek de realizm kavramına uymuyor...

« Son Düzenleme: 30.04.2020 14:43 akaWarfare »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok