Konu: [28.04.2020 - William Scott] Hile Kullanımı / GOD  (Okunma sayısı 480 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.04.2020 21:42
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: William Scott / @Improves
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Sam Golovin @vatansever
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.04.2020 / 21.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Hile
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Video kaydında her şey açıkça görüldüğü için uzun tutmama gerek yok şikayet başlığında ismi geçen William ve şahit olarak gösterdiğim Sam karakterinin IG bir geçmişleri mevcut bu olayı yüzünden William karakterini arıyorduk. Kendisi dün gece IG olarak bana lisanssız gizli bir kumar gecesi olacağını söyledi bizim birliğimizde daha önce bu faliyetler düzenlediği için bu işe taş koymak istedi. Oyundan bu mekanı Sam'le beraber bulduk ve içeriye girdik. İçeride William ve arkadaşı Erwin afk durumdalardı gelmelerini bekledik, geldiklerinde William kaçmaya kalktı o sıra pompalımdaki bir kaç tane fişeği ona sıktım ve bu esnada oyuncunun canı hiç gitmedi. Gitmeyi bırakın karakteri geri bile savrulmadı burada tamamen bir GOD hilesi kullandığı mevcut. Karakteri arkaya doğru silkelenmiyor, animasyon bile yapmıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kanıt Videosu
Ek açıklamalar(varsa): Videoyu ilk aldığım sırada kayıttaydım ve bunun yüzünden GB'ı epey fazlaydı hızlı upload etmek için kaliteyi biraz düşürmek zorunda kaldım.

#1 - 28.04.2020 21:44

Öncesi de var tabii, bu kadarını çekebildik biz. Koşarken sıktık hiç canı gitmedi. Kendisi sobeit/hile kullanıyor. Savunması ise "AFK'yım, nasıl canım gitsin?"

#2 - 28.04.2020 21:45
William karakterini etiketleyemediğim için oyun içerisinden kendisini bilgilendirdim. Mention kısmında bir sorun oluğu için etiketleyemedim.

ECT

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#3 - 28.04.2020 21:56
Öncelikle, merhaba. Karakterim en son koltukta oturur vaziyette idi ve "alt+tab"da bulunmamaktaydı. Aynı şekilde bilgisayar başından çıkarken /sit 4 animasyonu ile koltukta oturur vaziyette bırakmıştım. William_Scott karakteri ise ben bilgisayar başından ayrılmadan önce */sit 3* animasyonu ile oturur vaziyette idi ve "alt+tab" şeklinde AFK idi.

Öncelikle AFK karakterler için rol politikasına bağlı kalarak konuşmam gerekirse yaptığınız rol hatalı. AFK kişiler ile rol yapmanız doğru değil. Rol yapmanızı bir kenara bıraktım DM yaparcasına ateş etmeniz zaten doğru değil. Ek olarak dün yaptığımız rol sadece ertesi gün bir kumar masası olacağı yönündeydi. Bunu baz alarak bir organizasyonu nasıl silahla basabiliyorsunuz bunu anlamış değilim.

Burada can gitmeme konusu gerçekten ilginç, ancak o konu içinde şöyle bir düşüncem var */sit 3* animasyonu için; animasyonu yaparken karakteriniz bulunduğu konumdan farklı bir konuma doğru oturuyor deneyerek görebilirsiniz. Ek olarak karakterin zıplaması, yürüyerek geçebileceği yerden geçememesi ve ek olarak karakterin başının hiçbir şekilde oynamaması -ki bunu deneyebilirsiniz, mouse'unuzu kullanmamanıza hatta bağlantısını kesmiş olmanıza rağmen hareket ederseniz karakterinizin başı ekranda baktığını doğrultuda dönecektir ancak burada William karakterinin başı vücudunun baktığı yöne sabit olarak görünüyor- bir sorun olduğunun göstergesi. Teşekkür ederim, yönetimin kararını beklemekteyiz.

Edit: Ek olarak sizinle hiçbir şekilde lokasyona ait bir rol yapılmadı yapılan rol tamamiyle; bir kumar masası oluşturulacağı, eğer gelmek istiyorsanız bir telefon ile arayarak lokasyonu alabileceğiniz yönündeydi ve ek olarak size hiçbir şekilde lokasyon verilmedi, sadece Montgomery kasabasında olacağı söylendi. Bunları baz alarak bilmediğiniz bir yere iki kişi silahla gelmeniz ne kadar doğrudur değildir bilemem ancak bunu kişiler AFK iken yapmanız doğru değil, tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: 28.04.2020 22:04 ECT »

#4 - 28.04.2020 22:02
Öncelikle, AFK bırakan mı hatalıdır, rol yapmaya çalışan mı? AFK olduğunuzu bilemezdik, koltukta oturuyordunuz, William AFK idi, siz değil. Biz de rolümüze devam ettik. Haliyle cevap vermenizi bekledik. Buna dair ekran görüntülerim aşağıda.

Ek olarak, Wlliam'ı sizi savunmanız enteresan ancak, savunulur yanı yok, bu çabadan vazgeçmenizi tavsiye ederim. Hile ile üstünlük sağlayan oyuncular ancak ve ancak kendi isimlerini ve oluşumlarını ne denli lekeyelebilir düşünmeyen oyunculardır, yazık yalnızca. Zaten Türkiye'de herkes hep bir katakulliyle üstün olma peşinde (:

William'ın "sit 3teydi, ondan olabilir" savunmanızı da aşağıdaki ekran görüntülerimle çürütüyorum. William'ın sit 3 yaptığı yer ile vurulduğu yerin farkına bakınız.

Kendisi AFK'dan çıktı, silahlara rağmen koşmaya başlayınca vurduk. Baktık canı gitmiyor, o da fark etti ve kuvvetle muhtemel hileyi kapatmak için durdu. O sırada da biz de tüm ekran görüntülerimizi almış olduk. Ne yazık ki kapatmada oldukça geç kaldı.

#5 - 28.04.2020 22:12
Merhabalar,

Yönetimden haber beklemek en doğrusu olacaktır. Arkadaşım gerekli savunmayı yapmış. Lakin arkadaşımın Sobeit kullanmadığını biliyorum. Hadi kullandı diyelim bir insan neden GOD mod açık şekilde karakterini AFK bıraksın?

Yetkililerden birine şunu sormak istiyorum, arkadaşların MIX(oluşumun binasını IC olarak bilmedikleri halde içeriye girmeleri, Şahısları tanımadıkları halde isimle hitap etmeleri v.s), retarded RP gibi kural ihlalleri söz konusu zaten kişilerin yapmış olduğu rol AFK oyuncuları koruyan server kurallarının on ikinci maddesinde  "İZİN ALINMASI GEREKEN VEYA YASAKLANMIŞ ROLLER" kısmında belirtilmiş durumda. Biz bu şikayetlerimizi oyuncu şikayetleri kısmından ayrı bir konu açarak dile getirmeli miyiz? Yoksa bu konu üzerinden değerlendirmeye alır mısınız. Teşekkürler.

https://streamable.com/ulf38c

Edit: Improves polonya da olduğundan foruma giremiyor. Server sıkıntısından kaynaklı bundan dolayı gerekli  açıklamayı biz yapıyoruz.
« Son Düzenleme: 28.04.2020 22:16 KaptanPorsuk »

ECT

*
#6 - 28.04.2020 22:12
Tabii ki böyle düşünüyor olmanız normal ancak, olmamış bir şeyi olmuş gibi konuşmanız doğru değil. Ek olarak arkadaşımız Polonya'dan bağlandığı için foruma giremiyor, bunuda ticket ile bildirmişti ancak bir değişiklik olmadı.

Sizinde dediğiniz gibi karakter koltuktayken başka yerde görülüyor, interiora girip çıktığınızda değişmiş  olabilir, olmayabilir de bunu bilemem ancak dediğim gibi deneyebilirsiniz, mouse'unuzu çıkartın ve hareket edin, karakterinizin başı hareket edecektir ancak burada bir oynama yok.

Bahsi geçen arkadaşımız ile yıllardır rol yapmaktayız, daha önce böyle bir suçlama ile karşılaşmadığımız ve arkadaşımı da OOC olarakta tanıdığım için sonuna kadar kefil olmam çok normal, aynısını sizinde yapacağınızı düşünüyorum. Ortada tatsız bir suçlama var, buna yönetim karar verecektir ancak bu karakterin baş hareketi kısmının önemli olduğunu düşünüyorum.

Tekrar dile getiriyorum; yaptığınız rolü mantıklı bulmuyorum. Bir sokak diyaloğu ile yerini yurdunu bilmediğiniz bir yeri elinizin altına koymuş gibi bulup basmanızı rol kurallarına dahil olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir şekilde de IC olarak tanışma, isim verme gibi bir rol söz konusu değil.

Ek olarak paylaşıyorum; arkadaşımız oyununu kapatmadan videoya kaydetti. Chatlog'da sizin yaptığınız yazışmalar da görünmekte. Sobeit, GOD, gibi herhangi bir yasadışı program kullanımına dair bir yazı veya iz yok. Videoyu ekte paylaşıyorum.
« Son Düzenleme: 28.04.2020 22:33 ECT »

ECT

*
#7 - 28.04.2020 22:31
IP bağlantısı sebebiyle oyuna giremeyen arkadaşımın yazdığı yazıyı iletiyorum;

Alıntı
Merhaba, önccelikle foruma Polonya üzerinden bağlandığım için sanıyorum IP çakışması nedeni ile giriş yapamıyorum.

Söyleyebileceğim tek şey, oyun yaklaşık 1 saat üzeri aşağıdaydı. Yemek yemeye gitmiştim ve geldiğimde oyunun chatinde yazılar ve emoteler vardı. Şaşırdım ilk önce chati yukarıya çıkardım bir sürü emoteler bir sürü yazılar gördüm. Anlaşılan arkadaşlar iki tane donuk gibi olan adamlara karşı rol yapmışlar. Neyse /b den yazılar gelince ne olduğunu anlamadım çünkü etrafımda kimseyi görmüyordum. En sonunda arkadaş geldi bizim eve onu da göremedim ve mecburen relog atmak zorunda kaldım. Relog atmadan önce videoya aldım ne olur ne olmaz diye zaten herkes görmüştür. Fakat bir konu daha var arkadaşlar videoya almış fakat tam kafaya ateş ederken videoya çekmişler. Acaba neden kendi kendilerine AFK insanlara karşı rol yaparken videoyu başlatmamışlar onu bilmiyorum. Ek olarak arkadaşlarla dün ufak bir rol yaptık ve sadece ben kendilerine tek bir numara verdim. Hiçbir isim ve hiçbir ev/iş yeri adresi vermedim. Bu konuda çok güzel mix yapmışlar. Hadi onu geçtim adamlar şehirde rol yapıyorlar biz ise kasabada rol yapıyoruz buraya kadar herşey normal. Fakat bu şehirde rol yapan oluşum neden kasabada ki bir oluşuma böyle bir girişimde bulunur ki? Ortada hiçbir neden ve sebep yokken böyle saçma bir girişim ile tanımadığı etmediği kişilerin evini basıp AFK iken rol yapmaya girme sebebini anlamış değilim.

-Improves

#8 - 28.04.2020 22:40
Nasıl bulduğumuz, ne için geldiğimiz vesaire hepsinin cevabı ve gerekli ekran görüntüsü mevcut ancak açıklama yapmayacağım. Sebebi ise; konumuz ile alakası olmaması. Eğer talep edilirse, tek tek ekran görüntüleriyle aşağıya dizebilirim, ekstra bir diyeceğim yoktur. Her şeyin yanıtını OOC vermek doğru olmayacaktır, rolün güzelliği burda arkadaşlar.

Ancak silahla gelmemizin sebebi, tamamen tedbir. İçerde sizi gördüğümüz için, tedbir amaçlı silahla girdik içeride ne olduğunu bilmediğimiz için. Yoksa zaten dövmeye çalışıp gidecektik.

#9 - 28.04.2020 23:01
Tarafımca bu konuda sen görüşümü sizimle paylaşacağım laflarıma öncelikle bir kişiyi üç kişi savunduğunuz için genelleme yaparak başlayacağımız yanlış anlaşılmak en son isteyeceğim şeydir. Öncelikle savunmalarınızda geçen MIX konusuna değineceğim. Şimdi William karakteri bana telefon görüşmesin ''Montogomery'' kasabasında olacaklarını söyledi bunu kendisinin inkar edeceğini pek zannetmeiyorum. Bu söyleşiden sonra karakterim IG olarak Sam karakterine elemanlar Montogomery'de gizli bir kumar masası düzenleyecekmiş gibi söylemlerde bulundum. Sam karakteri tek başına Montogomery'nin hemen yanındaki ''Fern Ridge'' bölgesine gidip elindeki kamerayla zoom yaparak kasabada bir hareketlilik gözledi. Sam karakteri bu gözlemleri sonrasında birilerinin bir şeyler kurcaladığını ve benim söylemlerimin doğru çıktığnıı doğruları. Bu doğrulamar sonrasında IG olarak bana kameradan çektiği fotoğrafları gösterdi, bu fotoğrafları sizinle de paylaşacağım;

Kameradan alınmış fotoğraf #1 (Bu mekanın size ait olduğunu Gennadi karakterinin daha önce sizde gördüğü Landstalker ve Premier'den anladık)
Kameradan alınmış fotoğraf #2

Savunmalarınızda bahsettiğiniz MIX konusunu böylelikle siz yazmamışsınız gibi yok saydım, bu sayede yönetim ekibinin elini kolaylaştırdım. Benim gibi büyük bir kolaylığı da @vatansever yaptı. Paylaştığı ekran görüntüsünde hepimizin gördüğü gibi Willam karakteri AFK Erwin karakteri AFK değil. Ben role play oyuncusuyum ve ''Sürekli Roleplay'' yapmak zorundayım. Karkater başvuruları yapılırken Sürekli Roleplay kuralı bir kaç defa tekrarlanıyor siz de bu sunucuda oynayabilecek potansiyele sahipsiniz bu kuralı yok sayamazsınız. Biz geldiğimizde biriniz AFK değildi haydi oldu diyelim yine de yaptığımız rol saçma değil. Biz IG olarak sizin yerinizi buluyoruz sonrasında içeriye girdiğimizde ''Hey Sam bunlar burda uyukluyor haydi gidelim'' diyemeyeceğime göre orada rolü gerçekleştirmek zorundayız. Söylediğim gibi Sürekli Roleplay doğrultusunda düşünürsek ben ve Sam oraya geldik orada da Erwin oturuyor, William ayaktaydı (kimin afk, kimin afk olmadığı burada mevcut) bizde ona göre rollerimizi sergiledik ve şikayeti açan taraf benim, açtığım kısım ise Hile. Sizin savunmanızda bunları söylemenize gram gerek yok bunları Oyuncu Şikayetleri bölümünde yaparsınız. Yapmanız için bana forumdan ulaşın seve seve yardımcı olurum.

Paylaşmış olduğun kanıtta gördüğünüz gibi William karakteri AFK değil ona Shotgun tüfeği ile ateş ediyorum bu sırada William'ın ne canı gidiyor ne de geri savruluyor. Adeta Shotgun mermisi onu gıdıklamış gibi duruyor ve devamında etrafta yürümeye devam ediyor yani sizin diyişinizle ''William afkydı sizde afk olduğu gözükmedi sıktınız canı gitmedi'' olayı tamamen benim keyifsiz zamanlar bu konuya bakarak gülmemi sağlayacak şeylerdir.

Alıntı
Yönetimden haber beklemek en doğrusu olacaktır. Arkadaşım gerekli savunmayı yapmış. Lakin arkadaşımın Sobeit kullanmadığını biliyorum. Hadi kullandı diyelim bir insan neden GOD mod açık şekilde karakterini AFK bıraksın?
Bu mesajı yazmışsınız, tamamen saçmalık. Varsayımlar doğrultusund savunma yapılmaz ve kendi savunmanız değil üç kişinin savunma yapmasına gerek yok burada varsayımlarla yürümüyoruz somut kanıtlar sergilemelisiniz bunu benim söylememe gerek yok, öyle düşünüyorum.

Son olarak savunmalarınızda şuna denk geldim; ''William koltuktaydı sizlerde birinizde farklı, birinizde farklı gözüküyordu'' bunu hızlı bir şekilde açıklayacak şöyle açıklayabilirim:  @vatansever  'in atmış olduğu ekran görüntüsünde saatimiz 21.02 ve William karakteri Erwin'in yanında benim almış olduğum video kaydındaysa saatimiz 21.10 ve William karakteri başka bir konumda benden fişek yiyor. Yani bu düşüncenizi de saf dışı bırakmış oldum bu mesajdan sonra herhangi bir mesaj yazmayacağım bu mesajımda bütün ''asılsız'' iddialara yanıt verdiğimi düşünmekteyim muhtemelen William karakterinin arkadaşlarında da hileler mevcut ama bunu kanıtlayamam ( şu anlık:) ) yönetim ekibinin eli bol olduğu bir zamanda bu arkadaşlarında karakterlerini incelemeye almasını istiyorum. Artı olarak bende de öyle gözüküyordunuz, biriniz afk diğeriniz değil bunun da kanıtına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Genel olarak söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar bizim görüşümüz sunucu politikalarıyla paralel bir şekildedir. Hile yapan yasaklanır hilesiz oynayanların hakkını yemeye bir süreye kadar devam edebilirsiniz. Herkese iyi forumlar diliyorum.
« Son Düzenleme: 29.04.2020 00:20 Cristian »