Konu: [20.04.2020] - Birden fazla kişi  (Okunma sayısı 349 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.04.2020 15:12
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Emilio Barrera - @BatuhanC Mike Vilson - @Emre3467 Gonzalo Gaviria - @cancan21  Christa Felicia - @İzmirLee Mary Elfreda - @TheReaper Daddy Brown - @mahmah5512
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Monnie/Lonnie/Connie Dickens
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.04.2020 20:30 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Emilio Barrera - Car Ramming, deathmatch
Mike Vilson - Deathmatch
Gonzalo Gaviria - Deathmatch
Christa Felicia - Meslek aracını kişisel kullanım
Mary Elfreda - Car Ramming
Daddy Brown - GOOA, Deatmatching

Mary Elfreda/Daddy Brown hiç bir IC'den etkileşim olmamasına rağmen kovalamacaya sonradan katılıyor, arkadaşların ortak yaptığı kural ihlali ise MIXING.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Videoda bulunuyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Video Kaydı: GösterGizle

Ekran Görüntüleri: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): En ağır ceza almalarını talep ediyorum. Normal bir şekilde rolümüzü yaparken rolün seyrini değiştirmek adına bir çok kural ihlaline başvuruyorlar.

#1 - 21.04.2020 15:38
1. Olarak normal bir şekilde en son düştüğüm yerden itibaren bisikletime bindim ve düz bir şekilde devam ettim.Daha sonra seni gördüm sadece,silah doğrultup durmanı istedim.Kaçmaya devam ettin uzuvlarına ateş ettim.

Bu fotoğrafta ise süpürgeciler ile bir olay içerisinde olduğumuzu söylediler,ben daha sonra mahalleye geldim ve olayı bana izza ettiler.Sonrada önümde bir an belirince direk sana doğru geldim.Diğerleri ile herhangi bir bağlantım yok,arkadaşlara ulaşıp daha da ss atacağım.

#2 - 21.04.2020 15:52
Merhabalar. Öncelikle olayın en başından beri düzgün anlatılmadığını düşünüyorum. Olayı anlatmaya başlayayım. Bu rol gerçekleşmeden önceki gün ve gün içinde şahıslar İdlewood bölgesinde sürekli olarak bize karışıyorlardı. Araçlarımızın önüne atlayıp çarpmamıza sebep olup, Polis geldiğinde bizi şikayet ediyorlardı. Hatta para vermezsen seni polise şikayet ederiz diye tehditler savuruyorlardı. İdlewood'da ben dahil bir çok dostumuza bela olmuş durumdaydılar. Bu durum bizim canımızı sıkmakla beraber, sürekli olarak karışmaları olayın şiddetini arttırmaktaydı. Bu yaptıkları sadece bundan ibaret değil tabi ki, şahıslar IC olarak şahsıma kiraladıkları bir adam sayesinde silahlı saldırıda bulundu. Kendilerini işin içine sokmamak için, silahlı birini bulup kendi sokağımda bana sıktırdılar. IC olarak vurulduğumdan sonra gerek rol gereksinimiyle Hastaneye gittim, tedavi oldum, ameliyat'a alındım. Şahıslara bunu ödettireceğime kendi adıma bir söz vermiştim. IC olarak İdle bölgesinde karıştıkları dostlarıma telefon açtım durumu uzun uzun anlattım. Kendileri ile akşam saatlerinde 47.Cadde'de buluştuk. Mike, Gonzalo, Alain, ve bir çok kişi geldi. Telefon kayıtlarından hepsini inceleyebilirsiniz. Rolün gerçekleştiği akşam saatlerinde telefon ile 47'de toplanıp, şahısların cezasını kesmeye gittik. Mary denen kişi IC olarak 47'de oturuyordu. Toplandığımız saatte yanımıza gelip ne olduğunu sordu, durumu anlattık. Kendisi bize yardımcı olacağını dile getirdi. Herhangi bir Mix söz konusu değil, toplu bir şekilde şahısları aramaktaydık zaten. İlk olarak taksinin bizle alakası yok, toplandığımız bölgede dahi yoktu. Onun dışında motor bizimleydi, toplu olarak aradığımızdan o anda karşılarına çıkmışşınız ki zaten bizi gördüklerinde sizin peşinize düştüler. Bu şekilde bu rolü gerçekleştirdik. Uzun bir kovalamaca sonrasında videoda gözükdüğü gibi sizi sıkıştırdık, araçtan indik gereken rolümüzü yaptık. Videoda sürekli olarak direk tarzı ufak şeylere vurulduğumuz görülmekte. Bu tarz şeyler kovalamacayı yavaşlattığı video'da belli zaten. Çok büyük bir hasar almadığımız gözüküyor. Ayrıyeten FPS nedeniyle bazı direklere vurduğumu söyleyebilirim. Bölgenin kalabalığı yüzünden bilgisayarımın pek iyi olmadığından FPS düşüşü yaşıyordu. Roleplay sunucu olduğundan hepimiz biliyoruz, fakat kovalamaca esnasında her türlü şey olabilir. Gerçek hayatta'ta bu tarz şeyler gerçekleşmiyor mu sanıyorsunuz? Elbet gerçekleşiyor, bu tamamen bir IC olay. Herhangi bir Mixing olayı söz konusu değil. Log kayıtlarından inceleme yapabilirsiniz. Şahsım adına hiçbir Mixing olayına girmedim ve zaten girmemde. Mixing şikayetinin hatalı olduğunu düşünüyorum. Car-Ramming şikayeti konusunda ise kovalamaca esnasında açıkladığım sebeplerden dolayı her türlü şey olabileceğini düşünüyorum, buna FPS düşüşü dahil. Adminlerin gereken kararı vereceğinden şüphem yok. Deatmatch şikayeti konusunda herhangi bir olumsuzluk olduğunu görmüyorum. IC olarak olayın başlangıcını anlatmış bulunmaktayım zaten. Benim sizle IC bir sıkıntım olmasa size niye sıkma gereği duyayım değil mi? Yaptıklarınız IC olarak sınırları zorlayacak şeyler içermekteydi. Deatmatch olayı olduğunu düşünmüyorum, ki zaten olmadığı görülebilmekte. İdlewood'da IC olarak annemize, yada değerlere söverken bu kuralı göze aldığınız belli olmakta zaten. Bu olaylardan sonra Deathmatch diye şikayet açılması saçma. Olaylar tamamen bundan ibaret olmaktadır. Kendimi suçlu olduğumu bilsem, bu kadar uzun savunma yazma gereği zaten duymadım. Cezamı çekmek istediğimi kendim dile getirirdim. Gerek sizlerin, gerek adminlerin olayı anlayabileceğini düşünüyorum. Olayın tamamen yanlış bir şikayet içerdiğini dile getiriyorum. Yetkili kişiler gereken kararı vereceğinden şüphem yoktur. Hepinize tekrardan İyi roller, iyi forumlar dilemekteyim.

Şahısların IC olarak tuttuğu adamın bana sıkma anı, Chat'in bir kısmı gözükmüyor. Loglardan tespit edilebilir. Süpürgecilere karışılmaz diye bağırıyordu.
Ekran Görüntüsü:

#3 - 21.04.2020 16:00
Merhaba Karakter Adım Mike_Vilson bu adamlar bize daha önce küfür etmişlerdi sayımız az bir şey söylemedik ve oradan ayrıldık zaten aramızda bir musibet oluşmuştu sonraki gün Emilio beni aradı bu adamlarla işimiz var dedi bende Mike ile mahalleye gittim adamlara ardından Emilio ile araca bindik ve takip etmeye başladık,şahısları yakaladığımızda ise emotemi verip sıkmaya başladımi ayrıca herhangi bir kural ihlali yapmadım,Şahıslar bize OOC Kin güttüğü için böyle bir yola başvurdular sanırım zaten emote verdiğime ve kural ihlali yapmadığımda dair kanıtlar şahısın attığı videoda mevcut.
« Son Düzenleme: 21.04.2020 17:55 Emre3467 »

#4 - 21.04.2020 16:08
Şahısların attığı Video ve Ekran görüntüsü detaylı incelediğinde, Video'da chat ile Fotoğraf'da ki chat uyuşmamaktadır. Yani anlatmak istediğim şu, şahısların attığı fotoğraf CrenShaw bölgesinde sıktığımızı gösteriyor. Orada bir dakika bile durup araçtan inmedik. Sadece Chatte gözüküyoruz, Photoshop'mu değil mi anlayamadım. Ekran görüntülerinde bizim sıktığımız yer farklı gösterilmiş, video'da farklı gösterilmiş. Dikkatli incelenmesini talep ediyorum. Hatalı ekran görüntüsü var, emote takibi olarak. Şahıslara Jefferson Motel'in sağ tarafında sıktığımız video'da görülebiliyor. Lütfen bunları göz önüne alalım. Dikkatli inceleme yapılınca her şey göz önüne çıkmaktadır. Şahısların araçtan indiği görülüyor, CrenShaw bölgesinde lakin Video'da araçtan Jefferson'a kadar hiç inmedikleri görülebiliyor. Detaylı incelenince her şey ortaya çıkacaktır. Alınacak kararı beklemekteyiz.

#5 - 21.04.2020 16:25
Şikayet açan kişilerin paylaştığı görüntüler dikkatlice incelenirse ekran görüntülerinde chat ile videodaki chat uyuşmamaktadır.Arkadaşıma sıkmaya gittiklerinde o olayda ben bulunmadım ama benim videodaki emotemi kopyalayıp o olaya editleyerek benide olaya dahil etmeye çalışmışlar ama tam aksine,dikkatlice incelenirse olayda bulunmadıgım gözüküyor. Ben sadece video'daki olayda bulunmuşumdur Videoda zaten paylaştıkları ekran görüntüsünde arkadaşıma sıktıkları yerden geçmediğimiz belli oluyor hatalı ekran görüntüsü paylaştıklarını düşünüyorum.Emilio bizi aradığında bu adamların onu dövdüğünü ona sıktığını söyledi bizlerde toplandık.Ama orada sıktıktan sonra kesinlike sonrasında yaşanan olaylarda silah kullanmadık.
 Ve bu adamlar beni yaralamadı/düşürmedi Deathmatch yapmadığımı söyleyebilirim. Savunmam bu şekildedir.(Gonzalo_Gaviria)
« Son Düzenleme: 21.04.2020 16:26 cancan21 »

#6 - 21.04.2020 17:10
Şahısların attığı Video ve Ekran görüntüsü detaylı incelediğinde, Video'da chat ile Fotoğraf'da ki chat uyuşmamaktadır. Yani anlatmak istediğim şu, şahısların attığı fotoğraf CrenShaw bölgesinde sıktığımızı gösteriyor. Orada bir dakika bile durup araçtan inmedik. Sadece Chatte gözüküyoruz, Photoshop'mu değil mi anlayamadım. Ekran görüntülerinde bizim sıktığımız yer farklı gösterilmiş, video'da farklı gösterilmiş. Dikkatli incelenmesini talep ediyorum. Hatalı ekran görüntüsü var, emote takibi olarak. Şahıslara Jefferson Motel'in sağ tarafında sıktığımız video'da görülebiliyor. Lütfen bunları göz önüne alalım. Dikkatli inceleme yapılınca her şey göz önüne çıkmaktadır. Şahısların araçtan indiği görülüyor, CrenShaw bölgesinde lakin Video'da araçtan Jefferson'a kadar hiç inmedikleri görülebiliyor. Detaylı incelenince her şey ortaya çıkacaktır. Alınacak kararı beklemekteyiz.
Şikayet açan kişilerin paylaştığı görüntüler dikkatlice incelenirse ekran görüntülerinde chat ile videodaki chat uyuşmamaktadır.Arkadaşıma sıkmaya gittiklerinde o olayda ben bulunmadım ama benim videodaki emotemi kopyalayıp o olaya editleyerek benide olaya dahil etmeye çalışmışlar ama tam aksine,dikkatlice incelenirse olayda bulunmadıgım gözüküyor. Ben sadece video'daki olayda bulunmuşumdur Videoda zaten paylaştıkları ekran görüntüsünde arkadaşıma sıktıkları yerden geçmediğimiz belli oluyor hatalı ekran görüntüsü paylaştıklarını düşünüyorum.Emilio bizi aradığında bu adamların onu dövdüğünü ona sıktığını söyledi bizlerde toplandık.Ama orada sıktıktan sonra kesinlike sonrasında yaşanan olaylarda silah kullanmadık.
 Ve bu adamlar beni yaralamadı/düşürmedi Deathmatch yapmadığımı söyleyebilirim. Savunmam bu şekildedir.(Gonzalo_Gaviria)

Paranoyak falan mısınız? Ekran görüntüleri Connie Dickens'e ait, video ise bana ait. Siz Jefferson Motel'in oradaki tren raylarında bize ateş ederken Daddy Brown ise Connie'ye Crenshaw'da ateş açmış. Dalga geçer gibi bir de videoya benim emotemi editlemişler demişsiniz, farkında mısınız bilmiyorum ama loglara bakıldığında o emoteler gözüktüğünde yönetimi kandırmaya teşebbüsten ceza alabileceğinizin farkında mısınız?
 Çarpmanızı IC'ye falan yansıtmışsınız, çarpmalarınızı bize IC emote ya da rol dahilinde yapmadınız, eğer yapsaydınız buna bağlı olarak biz de kaza rolümüzü yapardık. FPS'niz düşse lagınız varmış gibi bizi kovalarken bazı yerlerde duvara çarpmanız gerekiyordu, çünkü FPS drop yediğinizde oyun kendine gelene kadar sizin lagınız varmış gibi AFK gözüküp duvara çarpıyor olurdunuz. Videoda gözüktüğü gibi ne bir takılma, ne bir ışınlanma, ne de bir AFK kalıp duvara çarpma olayı var. Yani FPS'm düşük sadece bir bahane. Omonteez IC olarak arkadaşımız, ben size ateş ettirdiğimizi hatırlayamıyorum. Çok şikayetin varsa git Omonteez'e şikayet aç, bir de şahsıma kiraladıkları kişi ile bana silahlı saldırıda bulundu demişsiniz. Bir süpürge çetesinin böyle birşey yapması ne kadar mantıklı?

Ben hala bize ateş etmenize sebep olacak birşey göremiyorum, zira biz sizden kaçarken ne aracımızı etkisiz hale getirmeye çalıştınız ne de tekerleklerimizi patlatmaya çalıştınız. Yaptığınız tek şey aracın içinde bize ateş açarak bizi düşürmeye çalışmaktı. Kuzey Çin'den gelmiş rolü yapan dilenci, araçları temizleyerek geçimini sağlayan beş-on kişilik süpürgecilere ateş açmanız ne kadar mantıklı sizce? Bir de çarpmamıza sebep vererek polisi arayacağız diye tehdit ettiler yazmışsınız. Orada çarpma falan yoktu, aramızdan bazıları araçların önüne atlayıp çarpmış süsü vererek para istiyor, vermezse polisi arayacağını söylüyor ama parayı vermeyince de polisi arayan kimse yok çünkü karakterlerin çoğunun telefonu bile yok.
 Bir de bize küfür ettiler, artık düşman olmamıza sebep var sıkabiliriz tarzı birşeyler söylemişsiniz. Tekrar tekrar söylüyorum; Karakterlerimiz çete, mafya, motorcu kulübü değil. Düşük IQ'lu, Kuzey Çin'den gelen, beş kuruş parası olmayan, geçimini araç temizleyerek sağlayan 10-15 kişilik bir aile.

Mixing konusuna deyineceğim. Siz hepimiz sizi ararken bir anda karşınıza çıkınca onlar da kovalamaya başladı demişsiniz ama videoda Mary Elfreda ve Daddy Brown yok, siz bizi kovalamaya başladıktan üç-beş dakika sonra ne hikmetse sizin kovaladığınız yerden hızlı bir şekilde gelip kovalamaya başlıyorlar. Yakın temastasınız, kovalama esnasındayken birini arasanız ya da birini çağırsanız emoteleriniz ya da konuşmalarınız gözükürdü fakat sizin mixing yaptığınıza emin olduğumuz için IC olarak kimseyi çağırmadınız, OOC olarak haber aldılar. Sadece /pm yoluyla mixing yapılmıyor, discord, teamspeak3, skype gibi bir çok haberleşme yolu var ve siz bunlardan birini kullanmış olabilirsiniz bunu bilemeyiz.

Şikayete şahitliği olan iki arkadaşım susturulduğu için şahitliğini belirtemeyecekler. Eklediği şeyler şu; "Connie bir mermi bile yemeden saldırıdan kaçmayı başarıp Idlewood'a doğru koşmaya başladı. Peşine takılan Daddy Brown bekle konuşacağım diyip arkasından koştururken yasak olmasına rağmen shotgun model silahı aracından, evinden, işyerinden alması gerekirken sırtından alarak GOOA kural ihlalini gerçekleştirdi.  Fotoğraflarda oynama, shop vs. yok."

Savunmalarınız bittiyse daha fazla yanıt gönderip yetkililerin işini zorlaştırmamanızı rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 21.04.2020 17:14 murderscene »

#7 - 21.04.2020 17:58
Mary Elfreda olarak hiç bir rolümüzün olmadığını söylemişsiniz fakat ben sizinle kaç kere brawl rolüne girdim, sizde biliyorsunuz bunu. Kısa bir açıklama yapmak istedim, mix'te yok orada. :)

#8 - 21.04.2020 21:45
Mary Elfreda olarak hiç bir rolümüzün olmadığını söylemişsiniz fakat ben sizinle kaç kere brawl rolüne girdim, sizde biliyorsunuz bunu. Kısa bir açıklama yapmak istedim, mix'te yok orada. :)
Farkındaysanız hiç bir rol demedim, hiç bir etkileşim dedim. Etkileşim kelimesinin anlamını biliyorsunuzdur umarım. Siz oraya herhangi bir rol dahilinde kovalamacaya dahil olmadığınız için mixingden de eklendiniz. Mix de yok ortada diyerek savunmanızın geçerli olmayacağını biliyorsunuzdur herhalde?

#9 - 22.04.2020 10:48
Birinci:Normalde ikinci bir açıklama yapmazdım ama yinede yapiyim,sen zaten kendi savunmanı yazdın ve başkalarıda yazdı senin yaptıgın savunma yeterli olabilir her savunmaya birşeyler uydurucak değilsin gerek yok yani buna sende bence mix var diyerek mix olduğunu kanıtlamaya dair yetersiz delil olacağını biliyorsundur.

İkincisi:Evet olayın başından beri birlikte hareket ediyorduk herhangi bir mix yok tabi mix yok diyerek kanıtlayamayız ama sende bence mix var diyerek mix oldugunu kanıtlayamazsın onlar zaten bizi takip ediyordu az geride kalmışlardı tekrardan yetiştiler bize.    :)
« Son Düzenleme: 22.04.2020 10:53 cancan21 »