Konu: [20.04.2020] Desmondre_Brooks Sürekli-RP  (Okunma sayısı 201 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.04.2020 19:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Desmondre_Brooks @Charlie

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.04.2020 18:05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: GYM çalışma sırasında oyuncu yanıma gelip "Bırak artık şunu,siktir git" gibisinden rol sergilemeye başladı,kişinin kas seviyesi 0 benim karakterimin ise 9,devamında çalışmam sırasında karşı taraf /gym calis komutunu yazarak yerime geçti,sürekli rp kuralına uyarak karşı tarafa /w komutuyla "Seninle daha müsait bir ortamda görüşelim" gibi cümleyle karşı çıktım,daha sonra aracıma gidip kameramı alıp fotoğraflarını çektim ve daha sonra görüşeceğimizi söyledim. Bunun üzerine oyunda /pm 'den rolü baltalamaya başladı,agresif rol sergilemek,güvenli bölge ihlali vb. uymadığımı söyledi. Oysa ki güvenli bölgede hiçbir fiziksel temas yoktu ve rolün en başında "Bırak artık şunu,siktir git" gibi bir cümle kullanmasına rağmen bana agresif rol sergiliyorsun demesi ayrı bir ironiydi tabiki.  Oyuncuyu rolü baltalamaktan,uyarıma rağmen /pm den rol bölmeyi bırakmamasından,IC olarak karakterinin süper kahraman rolüne bürünmesinden şikayetçiyim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): -

#2 - 20.04.2020 20:53
ŞİKAYET SAVUNMASI
Bir kaç sunucuda yetkililik yaptım ve kuralları bir sunucuya girmeden defalarca okurum. "/pm" kanalı OOC bir kanaldır buradan rol bölme diye bir şey olamaz burası zaten OOC bir kanal OOC kanaldan rol yapmıyoruz biz. Sadece rolü /b aracılığıyla bölebilirsiniz eğer bunuda yaparsanız ihlal olur zaten. Eğer karşı tarafta bir ihlal gördüyseniz "/pm" kanalını kullanmalısınız ek olarak yaptığın rollerde ben sana düzgünlükle soruyorum sen direkt olarak sorun çıkartmaya yanaşır bir tarafla yani agresif rol sergiliyerek rol yapıyorsun. Böyle kişileri sunucudan uzak tutulması gerektiğinin kanatindeyim. Direkt olarak bir kavga, çatışma arayan taraftan rol yapıyor arkadaş. Ben her hangi bir şekilde kişiye küfürle veya buna benzer bir tabirle karakterim yaklaşmadı düzgünce söyledi artık çekilebilir misin tarzında kelime söyledi. Kişi Sürekli RP kuralını bilmiyor. Sürekli RP kuralında "/pm" den bölme diye bir şey yok.

Kanıtlar;
Spoiler: GösterGizle

KISACASI:
Ek not; Kişinin söyledikleri şu şekilde " GYM çalışma sırasında oyuncu yanıma gelip "Bırak artık şunu,siktir git" gibisinden rol sergilemeye başladı " hemen kanıta bakın öyle bir rol yok.
Diğer not; "Oysa ki güvenli bölgede hiçbir fiziksel temas yoktu ve rolün en başında "Bırak artık şunu,siktir git" gibi bir cümle kullanmasına rağmen bana agresif rol sergiliyorsun demesi ayrı bir ironiydi tabiki."  bakıyoruz yaptığı role "Sebep? Sana mı sorucam? Dikkat et elinden kaymasın bugün dumbell kayar "O Dambıl bu arada" yarın hayatın" ve söyledikleri OOC Yalan ortaya çıkıyor.

@spykanks , kuralları okumanı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 20.04.2020 21:00 Charlie »

#3 - 20.04.2020 22:25
Küfür ettiğinize dair ve bırak artık şurayı dediğinize dair rol kendi paylaştığınız ekran görüntüsünde mevcut.Kas seviyesi 0 olan bir oyuncu karşı tarafın kas seviyesi 9 olan bir oyuncuya da o şekilde yaklaşması Non-RP ye giriyor. Ayrıca diğer sunucularda yaptığınız yöneticilikler bu sunucuyu ilgilendirmiyor,benimde yıllardır role play sunucularında  rol geçmişim,yönetici ve helperlik geçmişim var,fakat bulunduğumuz sunucuda bunların bir etkisi yok,her sunucunun kuralları farklıdır. Şikayetim ortada,savunmanızı da yaptınız anladığım kadarıyla,muhabbet veya tartışma ortamına girmeyeceğim burada kesinlikle. Yönetim gereğini yapacaktır.
« Son Düzenleme: 20.04.2020 22:52 spykanks »

#4 - 20.04.2020 22:52
Kas seviyesi 9 olan oyuncuya bunları söyliyeyemezsiniz diyorsunuz birinci olarak oyuna yeni başlamış birisi buna nereden bakacağını bilemez. İkincisi  Kas seviyen 9 diye önüne gelen her oyuncu sana Fear RP yapıcak yada sana laf söyleyemiyecek diye bir kuralda yok. Bunun konuyla bir alakası yok. Konu Sürekli Roleplay ve burada sen haksızsın Agresif rol yapıyorsun benim yaptığım bir ihlal yok. "/pm" kanalından bölme diye bir şey yok/olamaz.

#5 - 20.04.2020 23:11
  Size bunu kim öğretti bir fikrim yok fakat rol yaparken rolü bırakıp,PM'den rol baltalamak bu sunucuda yasak,oyun içi "/soru"  kısmından da sorarak aktif olan helperlerden bunu öğrenebilirsiniz.Ayrıca karşınızdaki karakteri bilmeden agresif rol kesinlikle yapamaz gibi tabirlerde bulunmamalısınız..Karşınızdaki oyuncu bir çete lideri/üyesi veya mafya lideri/üyesi de olabilir. GYM'de hiçbir şekilde size vurmadım,rolsel olarak kolunuza vurma komutu kullandım,HP'nizi azaltmadım veya GYM hakkınızı engellemedim.Güvenli bölge kurallarını gayet iyi bildiğim için aracımdan kamera alma rolünü yaparak fotoğraflarınızı çektim hatta ki bu da benim ekran görüntülerimde mevcut.
    İlk yorumunuzda sunucuya giriş yapmadan forumu detaylı incelediğinizi belirtmişsiniz,sistemler kısmına da bakarak nerede ne yapacağınızı,hangi komutlarla neler görebileceğinizi öğrenebilirsiniz,bu şekilde yapacağınız Non-RPlerden kaçınmış olursunuz.

Ek: Bu platform tartışma alanı değildir,ben kendi adıma tüm şikayetimi bildirdim ve birdaha bu başlık altına yanıt atmayacağım. Tüm ekran görüntüleri de mevcut zaten,iyi roller dilerim.

#6 - 21.04.2020 14:21
"PM'den rol baltalamak bu sunucuda yasak" böyle bir kural yok. Eğer olsaydı politikalarda söylenirdi. Sürekli Roleplay kuralını sadece /b kanalından bölerek ihlal edebilirsin. Kendin kural uyduruyorsun.

#7 - 22.04.2020 01:59
Desmondre, kişi sana IC bir şey söylüyor, sense IC olarak bir cevap verip ardından PM gönderiyorsun. Bu da Sürekli RP akışını bozar, OOC bir ortam oluşmuş olur. Güvenli bölgelerde aşırı agresif rol tabii ki yasak ama bu tarz rollerde bir sorun yok. Olumsuz bir cevap verebilirdin, karşı kişinin de anlayışla karşılayacağını düşünüyorum ki 'beklerim' demişsin. Bu seferlik uyarı olsun. Fotoğraf çekiminde OOC bir sorun yok, IC çözümleyebilirsin.