Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21423 defa)

#340 - 30.09.2022 17:03
SAMP işi kısmen bir döngüden ibarettir. Her kitle/platform yıllar içerisinde belirli bir kitle yakalar ve onun üzerinden kendi ortamını oluşturur. Vice'ın açıldığından beri bugüne kadar sanıyorum jenerasyon demek doğru olacaksa adına, toplamda 4-5 farklı dönemsel kitle farklılığı oldu. İlk açtığımız 2019 yılından 2020 başlarına kadar oynayan 1. jenerasyon kitlemizin neredeyse %95'i şu an kayıp. Ya yasaklı, ya çoğu admin/retired oldu ya da tamamen sanal ortamı bıraktılar.

Yani biz zaten 1. veya 2. jenerasyon oyuncularımıza bağlı kalsaydık çoktan gg olmuştuk. Bu her dönem için böyledir, geçiş dönemleri de her zaman yaşanır. Vice'ın tarihinde de ilk emekleme dönemlerinde de 700'ler falan yoktu. Biz sunucuyu 80 kişiyle açtık oynadık aylar hatta yıl boyunca. Bizimle rekabete giren hatta girme gereği bile duymayan 5-6 farklı samp sunucusunun en sonuncusu olarak kaldık sayı bazında. Ama o an bile en çok eğlenilen/kendi küçük kitlesiyle sabahlara kadar rol yapan sunucunun Vice olduğunu kişisel olarak biliyordum. Sonra farklı politikalar ve iyileştirmelerle sayı giderek arttı, 600-700'leri de gördük, bu yaz 500 civarını da, bugün 200-250 oyuncuyu da aynı şekilde. Kayıtları kapadık, bazı kararlar aldık, tekrar bir dönüşüm içine girdik ve yavaş yavaş uyguluyoruz. O bahsettiğim 5-6 sunucu, üç yıl içinde adını duyduğumuz/gördüğümüz/serüvenine şahit olduğumuz 50-60 sunucu ise bugün yok.

Aynı zamanda tüm ekibin de işi gücü olan, real hayatına da zaman ayırması gereken, artık yaşı da ilerleyen insanlar olduğunu varsayarsak ve bizim de yine focusumuz/zamanımız farklı platform projelerine (gta5 vs) ayrılmışken rolantide bir SAMP( yine yapacağımız güncelleme ve dönüşümlerle beraber) şu an için en sağlıklısı.

"Artık keyif almıyorum" olayı yukarıda bahsettiğim şeyden ibaret. Ben bu oyunu 2010 forumlarından da hatırlıyorum, her dönem eski oyuncular tarafından 99'da, breeze'de, vendetta'da "samp şöyle böyle artık sıktı" konuları açılırdı. Üzgünüm arkadaşlar, siz büyüyorsunuz... Sizden 15-20 bin sonra gelen VC ID'ler sizin ilk aldığınız keyfi almaya devam edecek ve onlar sunucunun heyecanlı kitlesini oluşturacak kayıtları açtığımızda.

Biz de yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. stay high.  :-X

Samp sıktı diyip gelmeyen tek kişi benim sanırım, normal de samp sıktı dedikden 2 ay sonra tekrar birlik açan onlarca kişi var. Görev bizi çağırırsa emir demiri keserse dönmek kısmetten ziyade zorunluluk olur. @Manifesto
« Son Düzenleme: 30.09.2022 17:06 LatinoTheReaper »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#341 - 30.09.2022 22:41
Vice bazında bir yazı olmayacak ama bu "SAMP bitmiyor, biz büyüyoruz" muhabbeti üzücü bir gerçek. Herkesin kendi objektifinde güzel zamanları olmuştur ve o dönemi altın dönem olarak nitelendirebilir, çok normal. Misal bana göre Vice'ın prime dönemi 2021 yazıdır ve diğer dönemleri o kadar güzel değildir. Lakin bu düşünce 2021 yazında herkesin severek oynadığı anlamına gelmez, şahsen en zevkli geçirdiğim dönem 2021 olduğu için böyle düşünüyorum. Kimine 2022 güzeldir kimine 2020. Bu noktada görüşler öznelleşmeye başlıyor, önerme olarak dayatmak doğru değil. Şahsi görüşümüzü paylaşabiliriz fakat "o günlerden sonra her şey bitti" şeklinde dayatmamalıyız.

Zamanla sıkılıp bırakacağız fakat arkamızdan muhakkak gelenler olacak, sonsuz döngü. Özellikle son dönem SAMP oyuncularının çoğunun startı 2020. Yıllar öncesinden tanıdığımız çoğu isim fosillendi bile. Ben bu oyuna başladığımda 10-11 yaşlarımdaydım, 17-18'indeki abi ablalarımla oynuyordum. 18 yaşıma geldim, o zamanki abi ablalarımın büyük kısmı çoluk çocuğa karıştı. Hala bazılarıyla hal hatır konuşuyoruz ve roleplaye devam eden neredeyse yok. Eminim buraya nick sıralasam pek çoğu unutulmuştur bile. Hala 12-13 yaşlarında arkadaşlarımız buralarda takılıyor, yarın bir gün biz bıraktığımızda bu muhabbetleri onlar yapacak (2023 ne kadar güzeldi ya?)

Unutulmak da önemli ve hatırlanması gereken bir detay. İsimler, karakterler, roller ve daha fazlası; bunların hepsi unutulmaya yüz tutmuş şeyler. Bugün Chris McMiller, Gordon Prime, Brogan MacRae gibi zamanenin önemli&köklü (3+ yıl) karakterlerin kaçını hatırlayan var? Yarın James Laverty, Gene Huff gibi karakterleri kim hatırlayacak? Bu yüzden kasarak oynamanın anlamı yok. Platformda yaşadıklarımız değil hayat, platformda bile kalmıyor. Sadece hatıratımızda kalacaklar, bu yüzden mühim olan iyi ve güzel anılar edinmek. Kasarak oynarsak, geçmişi geleceği düşünürsek, kazanmaya ve başarmaya(?) odaklanırsak keyif alamayız.

Yine de SAMP dönemleri gündemdeyken pandemiye ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Covid-19'un getirdiği kısıtlamalar hiç şüphesiz olağanüstü bir roleplay ortamına ön ayak oldu. SAMP(hatta globaldeki diğer bütün oyunlar) daha önce hiç görmediği ve muhtemelen bir daha görmeyeceği bir dönemi yaşadı. Herkes eve kapanmışken deli gibi oynanabilecek yegane oyun SAMP'tı. Yıllar önce bırakanlar bile geri geldi, oyuncu sayısı epey dalgalandı. Bu yüzden SAMP'n ve sunucuların geçmişini değerlendirirken pandemi dönemini, suni oyuncu artışını hatırlamak çokomelli. Pandemi dönemi sadece Vice değil bütün sunucular, SAMP, normalin 3 4 katı fazladan oyuncuya ve aktif rol ortamına ev sahipliği yaptı (suni artış.) Pandemide 800 gören sunucuların pandemi sonrası 200 300 görmesine hatta bazılarının kapanacak duruma gelmelerine şaşırmamalıyız. SAMP'ın normaldeki oyuncu sayısı da zaten bu banttaydı. 2017'de 300 gördüğümüz günler bizim için harika günlerdi.

Bunu kendimden örnekleyeyim; aşağı yukarı 2014'ten beri SAMP'tayım ve roleplayde pandemiye kadar hiçbir zaman istikrarlı bir dönemim olmamıştı. Hep dönemden döneme, dalgalı biçimde canım sıkıldıkça SAMP oynadım (bir vardım bir yoktum). Pandemi döneminde bu değişti, ilk kez 2020'den 2022'ye kadar aralıksız oynadım ve şu an yine eskisi gibi dalgalı takılıyorum. Diğer deyişle pandemide gördüğünüz suni artıştaki oyunculardan biri de bendim. Uzun süredir roleplay sadece canım sıkıldığında haftada bir iki gün girip takıldığım bir oyun, pandemiden önce olduğu gibi.

+ayrıca değişen roleplay kültürü ve rol anlayışlarına da saygı göstermek gerekiyor. Roleplay yaratıcı bir oyun ve haliyle sürekli, her geçen gün gelişip&değişiyor. Her jenerasyonun farklı kültürleri, akımları, klişeleri oluyor -tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi- bu noktada "roleplay çok bozdu" düşünceleri sığ kalabiliyor. Yalan olmasın ben de pek geri kafalı bir rolcüyüm. Hala 2016'nın rol atmosferiyle takılmaya çalışıyorum. Afilli, somut ve uzun emotelar vermek, roleplayi sadece oyunda değil backgroundunda da oynayıp uzun uzun makaleler, raporlar, karakter hikayeleri yazmak bana keyif veriyor. Benim zamanımda roleplay böyle bir oyundu çünkü. SS edit işini bile zorla yapıyorum sırf ayak uydurayım da ön plana çıkayım diye. Yine de bir gün olsun çıkıp yeni rol anlayışı çok berbat, eskiyi özlüyorum demedim. Çünkü yeni jenerasyon oyunu böyle oynamaktan keyif alıyor (imvu skinler, quest&gösteriş ağırlıklı rol paylaşımları, oyunu forumda oynamak vb.)

Lafın özü dönemlere ve oyuncu sayısına o kadar takılmayalım. Keyif aldık ve bitti, bizden sonra da keyif alınacak ve hatıralarla anılacak dönemler yaşanacak. Muhakkak bugünün de roleplay algısı ve kültürü yarın değişecek. Ayak uydurduğumuz müddetçe roleplay aynı roleplay, yıllar eskitmiyor, geliştiriyor.

Spoiler: GösterGizle
Şu an hastayım ama iyi olduğum, canımın sıkıldığı bir vakit Vice hakkında düşüncelerimi ve deneyimlerimi paylaşmayı istiyorum. 2021 Şubat ayında sözleşmişiz, vakti gelmiş olmalı. Zaman ne de çabuk geçiyor...

Bundan 5 6 ay kadar önce sunucuyu bir süre oynayıp belli sebeplerden ötürü ban talebi atarak bırakmıştım. Uzun bir ara sonra tekrardan buradayım. Geçmiş dönemdeki tecrübelerimi değerlendirirsem; oynamaya başlamadan önce çevremdeki kötü yorumlardan dolayı sunucuya karşı biraz önyargılıydım fakat oynamaya başlayınca zamanla bu önyargıyı kırdım. Vice'ta oynarken uzun bir süre sonra ilk kez rol yaptığımı hissedebilmiştim. Sunucudaki aktiflik ve çeşitlilik çok fazlaydı. Tıpkı 2016 dönemindeki malum sunucunun kendini sistem açısından geliştirip oyuncu sayısını katlamış halinde gibiydim. Sunucunun aktifliği, karakterlerin sunucu içindeki gelişimine pek çok yönden katkı sağlıyor ve rol yelpazesini de açıyordu. Bu da herhangi bir OOC rol planlamasına ve beraber rol yapabileceğiniz arkadaşlara ihtiyaç duymaksızın, tamamen her şeyi akışına bırakarak karakterinizi geliştirebilmenize imkan veriyor. Kısaca rol yapmanın en doğru ve keyifli yanını tadabiliyorsunuz.

Bugün itibariyle Vice'ta tekrardan rol yapmaya başlayacağım. Bir süre daha rol yaptıktan sonra bu postu alıntılayıp geçmiş dönemdeki ve günümüzdeki olumlu/olumsuz farkları yazmayı düşünüyorum. Bu arada, üstte yazdığım görüşün 1.5-2 haftalık deneyim sonucunda yazıldığını ve o süreçte sunucunun daha pek çok yanını keşfedemediğimi de belirteyim. Herkese keyifli roller :) :o
« Son Düzenleme: 30.09.2022 22:51 Lord Xuneity »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

YMZ

*
v3 Oyuncusu 2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#342 - 30.09.2022 23:42
SAMP işi kısmen bir döngüden ibarettir. Her kitle/platform yıllar içerisinde belirli bir kitle yakalar ve onun üzerinden kendi ortamını oluşturur. Vice'ın açıldığından beri bugüne kadar sanıyorum jenerasyon demek doğru olacaksa adına, toplamda 4-5 farklı dönemsel kitle farklılığı oldu. İlk açtığımız 2019 yılından 2020 başlarına kadar oynayan 1. jenerasyon kitlemizin neredeyse %95'i şu an kayıp. Ya yasaklı, ya çoğu admin/retired oldu ya da tamamen sanal ortamı bıraktılar.

Yani biz zaten 1. veya 2. jenerasyon oyuncularımıza bağlı kalsaydık çoktan gg olmuştuk. Bu her dönem için böyledir, geçiş dönemleri de her zaman yaşanır. Vice'ın tarihinde de ilk emekleme dönemlerinde de 700'ler falan yoktu. Biz sunucuyu 80 kişiyle açtık oynadık aylar hatta yıl boyunca. Bizimle rekabete giren hatta girme gereği bile duymayan 5-6 farklı samp sunucusunun en sonuncusu olarak kaldık sayı bazında. Ama o an bile en çok eğlenilen/kendi küçük kitlesiyle sabahlara kadar rol yapan sunucunun Vice olduğunu kişisel olarak biliyordum. Sonra farklı politikalar ve iyileştirmelerle sayı giderek arttı, 600-700'leri de gördük, bu yaz 500 civarını da, bugün 200-250 oyuncuyu da aynı şekilde. Kayıtları kapadık, bazı kararlar aldık, tekrar bir dönüşüm içine girdik ve yavaş yavaş uyguluyoruz. O bahsettiğim 5-6 sunucu, üç yıl içinde adını duyduğumuz/gördüğümüz/serüvenine şahit olduğumuz 50-60 sunucu ise bugün yok.

Aynı zamanda tüm ekibin de işi gücü olan, real hayatına da zaman ayırması gereken, artık yaşı da ilerleyen insanlar olduğunu varsayarsak ve bizim de yine focusumuz/zamanımız farklı platform projelerine (gta5 vs) ayrılmışken rolantide bir SAMP( yine yapacağımız güncelleme ve dönüşümlerle beraber) şu an için en sağlıklısı.

"Artık keyif almıyorum" olayı yukarıda bahsettiğim şeyden ibaret. Ben bu oyunu 2010 forumlarından da hatırlıyorum, her dönem eski oyuncular tarafından 99'da, breeze'de, vendetta'da "samp şöyle böyle artık sıktı" konuları açılırdı. Üzgünüm arkadaşlar, siz büyüyorsunuz... Sizden 15-20 bin sonra gelen VC ID'ler sizin ilk aldığınız keyfi almaya devam edecek ve onlar sunucunun heyecanlı kitlesini oluşturacak kayıtları açtığımızda.

Biz de yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. stay high.  :-X

Bu konuda haklısınız fakat bir kaç etken "Artık keyif almıyorum." Konusunu daha hızlı getiriyor. Yazacaklarım platforma, Vice Roleplay'e veya yönetime karşı yazılar değil düşüncelerim görüşlerim. Eğer görüşüm ve düşüncem sorun yaratacaksa kaldırılabilir. Yaşımızın ilerlemesi ve gelip giden rolcüler etkilesede bazı etkenler bu keyif işini dahada etkiliyor. İsim vermeden konuyu açacağım, aylar önce rol üzerinden 11 12 masa ortağımızın olduğu bir ticaret masası vardı ve bu masa rakip birlikler tarafından savaş masası olarak valachiye taşındı valachi yetkililerinden isim vermiyeceğim bizim ticaret masamızın savaş masası olduğu görüşüne katılarak Castucci birliği ve diğer birliklere karşı bir tutum ile yaklaşarak ic de diğer birliğin sırtını tutan bir rol yapmıştı bende bunu yetkililerin gördüğü bir kanal olan discord destekde belirttim bir yetkilinin taraf tutması ve tuttuğu tarafı bu kadar belli etmesi en azından benim tarafımca hoş olmadığını söyledim 500 dk yönetime karşı tutumdan jail yedim, haftalar önce savaş vardı ve bu savaşta polisler önce Kasparov daha sonra Bizim hodda gelerek baskın attılar baskına Grı portakal olayındaki gibi canlar biraz fazlaydı ve iki giriş dışında bir yeni giriş o baskına özel Castucci'nin ofisine açılmıştı. Silahlarımız gitti, ic jailler yedik. Karakterim isim vermiyeceğim bir yetkiliye karşı cevap verdiği için kodeste kafası duvara sürtülerek ck edildi. Benim 6 aylık karakterimin ck edilmesi üzdü ama daha fazla üzen gerek birliğimize gerekde yaptığı rollerle sunucuda yeterince kaliteli olan bir dostumuzun karakteri aynı şekilde cevap verdiği için karşılığı ismini vermiyeceğim yetkili tarafından do dan tecavüz edildi gibisinden utanç verici bir do ile küçük düşürüldü. Uyuşturucu ile ilgili bir rol pasında ateş kes verilmeden toplantı masası kurulacakdı, yolda Baykuş lakaplı birlik lideiri ile denk geldik ateş kes olmadığı için onu vurduk. Vurmamıza karşılık yine ismini belirtmiyeceğim yetkililer tarafınca M4 ve deagleler ile ateşe tabi tutulduk. Onlarıda vurduğumuz için bir kaç arkadaşımız 1000 dk jail yedi. Bu etkenler keyif olayını biraz daha hızlandırıyor gibi.

Dediğim gibi söylediklerim sadece düşünce ve görüş, hala oynuyorum taksicilik yapıyorum rol yapmak için ama bu etkenler keyifi çok etkiledi. Umarım yazdıklarım yönetime karşı bir tutum olarak algılanmaz iyi geceler, iyi roller.  :vice:
« Son Düzenleme: 30.09.2022 23:44 Akafyrex »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#343 - 01.10.2022 19:10
tipik samp oyuncusu sendromu, oynarsın ve  her şey harikadır. bırakırsın ve her şey bozmuştur.

Vice'a açıldıktan birkaç gün sonra başladım ve gerçekten Vice eğlenilebilirlik açısından oynanabilecek en iyi sunuculardan birisi oldu, ama yukarıda bahsedilen 4. jenerasyondan sonrası(bu herhalde 2022 oluyor) gerçekten kontrol edilemeyen bir kitleyi ortaya koydu. daha nickinde bile kusur olan insanların yetkili kadrosuna girişi, yapacakları iş konusunda bir diğerlerinden yardım alamadan bir şeyler yapamamaları veya doğrudan bir başka platformdan kopyalamaları gibi sorunlar vice'ı vice yapan kendi iç entrikaları/farklılıkları sönük bıraktı.

bu insanlar aynı zamanda adminlikleri, supportlukları sırasında da karşıt görüş bildirmekten aciz oldukları için vice'ı, 2020 dönemindeki elinizi her attığınız yerde bir farklılık keşfedebildiğiniz bir yerden başka bir yer haline getirmek zorunda bıraktılar. bu sırada da kendi kendilerine eğlenerek, "bak şu etkinlik 500 oldu, bak şu konu bir anda 300 kişi tarafından incelendi, bak şu konuya ilgi var" gibi dayatmalarını ortaya koyduklarında da daha fazla sorumluluk için terfi aldılar. unutulan tek şey bunların devamlılığıydı herhalde, bir etkinlik yapılır ancak devamı düşünülmez. ortaya anlık heveslerle gelişen bir sunucu kalır.

ki bana kalırsa 2020deki ilk oyuncu dalgası geldiğinde sürekli devam eden projeler, yenileri ve birçok ismin sunucuya pompalanması tam bir özgürlük ortamını yansıtıyordu. her insan her istediği rolü yaparken aynı imkanları da paylaşabiliyorlardı. o zamanın kitlesini elinde tutmayı değerli gören yönetimin de o kitleye bakış açısı onları yönlendirmek iken, yılların verdiği beceri de aynı şeyleri yapmaktan uzaklaştırdı. bu sırada yeni gelen yönetim de yukarıda söylediğim gibi işi batırmaktan başka bir şey yapmadı.

bana göre bir başka konuda da belirttiğim gibi vice, viceseason2022 döneminde bitti ve gta5 için kolları sıvamaya başlaması gerekiyor. eskiden yönetim ekibinin, mimli olduğu için bol jail atmaktan çekinmediği insanlar şimdi aynı yönetim ekibinde aynı görevlere yükselmişler.

yillar önce manwenin flaviano ile yaptığı saz gecesini vicesquadda özlediğimden bahsettiğimde vicesquaddan banlanmam buna sadece bir örnek.  özet söylenmesi gerekirse, vice hâla oynanabilecek, eğlenebilecek bir sunucu fakat ekipten ayrılanların yerine geçenler için bu durumun ne kadar süreceği konusunda endişelerim var.

bu yazı duygularımı kustuğum yazı değil  :manifdog

100
2
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
YMZ, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
YMZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#344 - 02.10.2022 13:23
her sunucuda donen klasik muhabbetlere girilmis yine...
 her platform acildiktan sonra belirli bir peak seviyesine ulasir ve yine belirli araliklarla dibi gorur. bu konuda vice gordugum istikrarli sunuculardan birisi, bence. kis sezonu icin ortalama 150-200 kisi fena bir sayi degil. kaldi ki artik samp rpde olagandisi yapilacak seyler kalmadi, hepsi yapildi. farkliliğin olmamasi ve artik bir sey katmadigini bilmek, ister istemez zaten uzaklastiriyor. ama monoton ve siradan carlar yerine keyif alacaginiz karakterler yaratip, sadece oyalanacak esgale olarak bakarak oynarsaniz, bunun ustesinden gelebilirsiniz. (ben de artik gunluk 1-2 saat eglenebilecegim bir car acmayi dusunuyorum.)

ayrica ic karakterleri sebebiyle ooc olarak allah moduna giren kucuk/buyuk cocuklarla, bireylerle(?) muhattap olmayin, ic/ooc ayrimini iyi yapin ve karistirmayin... bol sans.  :vice:
« Son Düzenleme: 02.10.2022 13:38 lastgunmobster »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#345 - 02.10.2022 13:38
kaldı işte;
deaglemiz araçta
çocukluğumuz los santos'ta
oluşumlarımız forumlarda
rollerimiz sslerde
eskilerimiz uzaklarda
« Son Düzenleme: 02.10.2022 13:45 karizmatik devrimci »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
lastgunmobster, Moltisanti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#346 - 03.10.2022 22:27
kaldi ki artik samp rpde olagandisi yapilacak seyler kalmadi, hepsi yapildi. farkliliğin olmamasi ve artik bir sey katmadigini bilmek, ister istemez zaten uzaklastiriyor.

Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi.
Charles Duell — Amerikan Patent Dairesi Başkanı, 1899
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Efecho, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#347 - 07.10.2022 03:45
abi allah kitap için cs sunucusuna prime olmayanları almayın, her gün günaha giriyorum hileler yüzünden
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#348 - 07.10.2022 04:02
abi allah kitap için cs sunucusuna prime olmayanları almayın, her gün günaha giriyorum hileler yüzünden

@Efecho
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#349 - 07.10.2022 05:17
Kişiler gelip geçici ama Roleplay her zaman kalıcıdır. Bu motto ile role yapmaya başladığım zaman iki kelimeyi bir araya getiremeyen oyuncuyu da anlayışla karşılıyorsun verdiğin emotelar ile seni mest edeni de.

Direkt serüvene VG ile başlamam ve daha sonra eğitim durumlarından dolayı ara vermiştim. Geri döndüğümde kitle ve oyuncu bakımından yetersiz bir sayı ile karşılaşmıştım yine de bulunduğum ortamı bırakmak istemedim. Şansımı denedim fakat o kişiler bana o şansı vermedi ben de bıraktım. Yakın bir  arkadaşım ve önemli bir kaç isme Vice forumundan mesaj attım. Attığım mesajda tam olarak şu "değer mi?" Değdi de. Bununla birlikte Vice sunucusuna 6-7 ay önce tam olarak başladım. Buranın değerini ve özel hissini size bir kaç konu ile anlatacağım.

Bizler(roleplay'i gerçek anlamda sevenler), Manifesto dahil diye düşünüyorum. 2012-2017 yılları arasında oynadığımız sunucularda yaptığım roleplay'i daha keyifli hale getirmek adına açtığımız ar-ge'ler fikirler ve öneriler o kadar ciddiye alınmıyordu ki oynaması hevesini bırak gün içerisinde bilgisayar oturmak bile istemiyordum. Vice'ın en büyük artılarından birisi de bu. Zamanında açtığımız AR-GE ve öneri/fikirlerin bu sunucuya başladığımda hali hazırda olması beni mutlu etmişti. Oyuncu ile bu kadar yakın, oyuncunun fikirlerini bu denli önemseyen bir platformu öpüp başına koymak gerekir.

Gecenin bir vakti sarhoş gibi yazmaktansa üst tarafta yazdığımı kısa, bir kaç cümle ile özetlemek isterim. Bu sunucuyu oynayan 10 kişi olsa ve dokuzu da yönetici olsa diye düşünelim. Emin olun o dokuz kişi bir kişinin roleplay'den keyif alması için uğraşır, çabalar. Tam olarak bahsetmek istediğim ve sizlere verilen değerin böyle olduğunu düşünüyorum. Siz sadece arkanıza yaslanın.  :palmiye:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok