Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21219 defa)

#330 - 29.09.2022 17:59
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#331 - 29.09.2022 18:16
Yapıcı eleştiri beyin ister, beyinsiz yorumlar silindi.   :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#332 - 29.09.2022 18:23
IMVU skinler yüzünden sunucunun tamamen politikası ve oyun içerisindeki rol döngüsü/anlayışı değişti -olumsuz yönde-. IMVU skinlerinin popüler olmadığı zamanlar -2020- ne kadar güzel bir ortam oluştuğunu herkes çok iyi biliyor. Şu anda tamamen parti rp /dance 13 atıp takılmak gibi geliyor. IMVU skinlerinin ve bu skinleri tercih eden oyuncuların artması da bu havanın değişmesinde bir numaraları etken. Herkes bilir ki SAMP da sunucu havası diye bir şey var, Vice bana kalırsa bu havayı çok önceden kendi adlandırdıkları sosyal rp yüzünden kaybetti ve tekrardan kazanması da imkansız gözüküyor.

change my mind arkadaşlar, lniçlemeyin
direk sampın havası bitti, yıllardır aynı oyunu oynuyoruz ve artık yapacak rol/aktivite kalmadı, yıl olmuş 2022 sampın sonu geldi ağlayanı yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#333 - 29.09.2022 18:31
Role play, nostaljiyi körüklüyor. Bundan 12-13 sene önce "ya geçen kış ne roller yaptık ama bitti, artık sunucularda bu oyunda bitti oyun çıkalı 5 sene olmuş zaten gta 4'e geçeriz" gibi düşündük.

Bundan 5-10-15-20 yıl sonrasında da ülke koşullarından bağımsız olarak bu oyun oynanabilir ve o zamanda çok güzel ortamlar kurulabilir. Bu oyunun grafik / yazılım vs. pek çok negatif yönü var ancak "SAMP Role Play" kadar sanal gerçekliği yaşatabilen, dijital bir ortamda bu denli bir gerçekçilik yaratabilen başka bir oyun yok. İleride olabilir, olduğu zaman pek çok şey tartışılabilir.

SAMP Role Play daha oturmamışken 2009 yılında "kardeşim SAMP mı kaldı ya havası geçti ölmüş ağlayanı yok." gibi yorumları dün gibi hatırlıyorum. Şimdi bende uzun uzun yazıyorum ama sanırım anlıyorum bu bir gelenek. Role Play oyuncusunun en büyük geleneği nostalji bunu engellemek na-mümkün.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Heaven schon gehesen,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#334 - 29.09.2022 19:13
Selam.
Bu sunucuya ilk başladığımda (2021 başı) 700/800 arası oyuncu kitlesi olmasına rağmen bu kadar ilgili bir yetkili kadrosunu hayatımda hiç görmemiştim.
O kadar oyuncu olmasına rağmen rapor attığım zaman sekmeden 2 dakika içinde dönüş yapılırdı, yine oynadığım dönemde sunucuda eskiye göre daha az oyuncu ve  daha çok admin olmasına rağmen attığım raporlara yarım saat geçse bile dönülmüyordu...
Bu kısır döngüyü hep düşündüm, yetkili kişilerin verimi sayıya göre mi belirleniyordu? Pek anlamış değilim.
Eskiden oyuncu kaybetme korkusu yokken en ufak sebeplerden birlikler kapatılabiliyordu. Fakat şu an baktığınızda ise bir birlikte ortalama 60/80 arası oyuncu hileden ban yese bile bu birliğin kapanmasını bırakın, tanıtımının dahi kilitlenmemesi, uyarılmaması çok garip.
Sanırım bu yüzden dolayı illegalde yüksek şekilde aktif olan tek birlik yok.
Gözlemlediğim kadarıyla bir çok oyuncu bu sebeplerden kaynaklı sunucuda vakit geçirmekten eskiye nazaran keyif almıyor.
Amacım şu değil; "Eskiden ne güzeldi beee, şöyleydi böyleydi." zaten çok eski bir oyuncu da değilim ama oynadığım dönemle kıyasladığım zaman gerçekten büyük farklar görülüyor.
Bol şans.
« Son Düzenleme: 29.09.2022 19:17 meriawam »
100
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
RifleKhajimba, Skysurge, Ejobarito, yhgfu, lastgunmobster, YMZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#335 - 29.09.2022 19:17
 :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#336 - 29.09.2022 19:31
cs sunucusuna prime olmayanlar giremesin
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#337 - 29.09.2022 20:04
Eski hard rp konseptini tamamen bıraktığını düşünüyorum, sunucuya başlamadan önce çoğu arkadaşım bana burayı önerirken ( kanka 2-3 sicilin olduğu gibi banlıyorlar, birliğinden 1-2 hile çıkarsa tak diye yönetim kapatıyor) tarzı şeyler söylemişti. İlk başladığımda da uzun bir süre gerçekten böyleydi tabii fakat son yarım yıldır bunların iyice boşlandığını ve hatta hiç kalmadığını düşünüyorum. Çoğu kişinin bırakma sebebi dolaylı veya direkt olarak bu konu olabilir. Yine de SAMP platformunda tek oynanacak sunucu istisnasız Vice.
100
1
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
YMZ,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
meriawam, YMZ, Skysurge,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

YMZ

*
v3 Oyuncusu 2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#338 - 29.09.2022 21:01
Selam.
Bu sunucuya ilk başladığımda (2021 başı) 700/800 arası oyuncu kitlesi olmasına rağmen bu kadar ilgili bir yetkili kadrosunu hayatımda hiç görmemiştim.
O kadar oyuncu olmasına rağmen rapor attığım zaman sekmeden 2 dakika içinde dönüş yapılırdı, yine oynadığım dönemde sunucuda eskiye göre daha az oyuncu ve  daha çok admin olmasına rağmen attığım raporlara yarım saat geçse bile dönülmüyordu...
Bu kısır döngüyü hep düşündüm, yetkili kişilerin verimi sayıya göre mi belirleniyordu? Pek anlamış değilim.
Eskiden oyuncu kaybetme korkusu yokken en ufak sebeplerden birlikler kapatılabiliyordu. Fakat şu an baktığınızda ise bir birlikte ortalama 60/80 arası oyuncu hileden ban yese bile bu birliğin kapanmasını bırakın, tanıtımının dahi kilitlenmemesi, uyarılmaması çok garip.
Sanırım bu yüzden dolayı illegalde yüksek şekilde aktif olan tek birlik yok.
Gözlemlediğim kadarıyla bir çok oyuncu bu sebeplerden kaynaklı sunucuda vakit geçirmekten eskiye nazaran keyif almıyor.
Amacım şu değil; "Eskiden ne güzeldi beee, şöyleydi böyleydi." zaten çok eski bir oyuncu da değilim ama oynadığım dönemle kıyasladığım zaman gerçekten büyük farklar görülüyor.
Bol şans.
Sonuna kadar katılıyorum, bende  ilk başladığım günlere nazaran vakit geçirmekten daha az keyif alıyorum.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
meriawam,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#339 - 29.09.2022 22:43
SAMP işi kısmen bir döngüden ibarettir. Her kitle/platform yıllar içerisinde belirli bir kitle yakalar ve onun üzerinden kendi ortamını oluşturur. Vice'ın açıldığından beri bugüne kadar sanıyorum jenerasyon demek doğru olacaksa adına, toplamda 4-5 farklı dönemsel kitle farklılığı oldu. İlk açtığımız 2019 yılından 2020 başlarına kadar oynayan 1. jenerasyon kitlemizin neredeyse %95'i şu an kayıp. Ya yasaklı, ya çoğu admin/retired oldu ya da tamamen sanal ortamı bıraktılar.

Yani biz zaten 1. veya 2. jenerasyon oyuncularımıza bağlı kalsaydık çoktan gg olmuştuk. Bu her dönem için böyledir, geçiş dönemleri de her zaman yaşanır. Vice'ın tarihinde de ilk emekleme dönemlerinde de 700'ler falan yoktu. Biz sunucuyu 80 kişiyle açtık oynadık aylar hatta yıl boyunca. Bizimle rekabete giren hatta girme gereği bile duymayan 5-6 farklı samp sunucusunun en sonuncusu olarak kaldık sayı bazında. Ama o an bile en çok eğlenilen/kendi küçük kitlesiyle sabahlara kadar rol yapan sunucunun Vice olduğunu kişisel olarak biliyordum. Sonra farklı politikalar ve iyileştirmelerle sayı giderek arttı, 600-700'leri de gördük, bu yaz 500 civarını da, bugün 200-250 oyuncuyu da aynı şekilde. Kayıtları kapadık, bazı kararlar aldık, tekrar bir dönüşüm içine girdik ve yavaş yavaş uyguluyoruz. O bahsettiğim 5-6 sunucu, üç yıl içinde adını duyduğumuz/gördüğümüz/serüvenine şahit olduğumuz 50-60 sunucu ise bugün yok.

Aynı zamanda tüm ekibin de işi gücü olan, real hayatına da zaman ayırması gereken, artık yaşı da ilerleyen insanlar olduğunu varsayarsak ve bizim de yine focusumuz/zamanımız farklı platform projelerine (gta5 vs) ayrılmışken rolantide bir SAMP( yine yapacağımız güncelleme ve dönüşümlerle beraber) şu an için en sağlıklısı.

"Artık keyif almıyorum" olayı yukarıda bahsettiğim şeyden ibaret. Ben bu oyunu 2010 forumlarından da hatırlıyorum, her dönem eski oyuncular tarafından 99'da, breeze'de, vendetta'da "samp şöyle böyle artık sıktı" konuları açılırdı. Üzgünüm arkadaşlar, siz büyüyorsunuz... Sizden 15-20 bin sonra gelen VC ID'ler sizin ilk aldığınız keyfi almaya devam edecek ve onlar sunucunun heyecanlı kitlesini oluşturacak kayıtları açtığımızda.

Biz de yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. stay high.  :-X
Mükemmel
1
Like
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
LatinoTheReaper,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok