Sunucudaki afk'ların gitmesi diğer oyuncuların az oyuncu var diyip girmemesine sebep olabilir, bu da tamamen zarar.
Bunun yanında beklemeye dayalı bir yetenek sistemi var. Siz oyunda aktif oldukça yetenek kazanıp crafting/kimya vb. yeteneği uygulayabiliyorsunuz. Silah üretmek için yaklaşık 10-15 seviye gerekiyor. Hiçbir oyuncuyu bilgisayarın başında durup bu saatler için rol yapmaya zorlayamazsınız.
Üstteki yazışmaları okuyamadım fakat gelmesinin zorunlu olduğunu düşündüğüm bir durum. Hooduna gittiğimiz üç birlikten ikisinde 4-5 kişi afk duruyor. Yarım saat bekliyoruz oyuna dönen yok. Ya afk duran kişiler için bir çözüm bulunmalı ya da afk sistemi gelmeli, oyuncu sayısının hiçbir önemi yok.
Konunun tamamen bu iki yorumla ilgili olduğunu düşünüyorum. Oyunun hobi olarak, keyfini çıkartılarak oynanması taraftarıyım, yani sırf oyunun sistemlerinden yararlanmak adına, level kasmak için rol yapmak bir süre sonra bayar ve mantıksız da zaten. Bu herif birşeyler üretip rolüne rol katmak için kendini oyun dışı olarak absürt şekilde fazla zorlamalı. Çünkü bunların kolay aşamalar olduğunu sanmıyorum. Kendi evinde veya ortamıdna silah üretiyorsun, mal alıyorsun, uyuşturucu yapıyorsun. Silah üretmek, uyuşturucu yapmak gibi şeylerin kolay olduğunu zannetmiyorum, karakterlerin de kişinin de bir yere kadar ciddi emek vermesi gerekiyor ve evet bir yere kadar kendini kasıp zorlamalı. Hatta fazlasıyla. Ek olarak hood bölgelerinde afk bırakılması bana da gram hoş gelmiyor. Rol yapmak için gittiğim hood bölgesinde interiorlerine kadar afkya bırakan oluşum üyeleri var. Hoş görüntü ve izlenim değil.
Benim görüşüm, oluşumların hood bölgelerinde afk bırakılması ihlal sayılabilir. Hood onayından bahsetmiyorum, direkt olarak özellikle oluşum üyesi kendi rol yaptığı oluşum hoodunda ve civarında afk bırakmamalı, hiç hoş gözükmüyor. Her oyuncu için geçerli olmalı bu, oluşuma dahil veya değil. Başka bir oluşumun hood bölgesinde, rol bölgelerinde afk bırakılmamalı. Onun dışında evinde afk bırakmış, kuytu bir köşede afk bırakmış, banka /otur çekip afk bırakmış beni ilgilendirmiyor ve engellemiyor. Bunlardan dolayı bu tarz bir argeyi mantıklı bulmuyorum kusuruma bakmayın.