neresinden tutarsan tut mantıksız önerme desteklemiyorum
şimdi argümanlara geçelim,
1-AFK sistemi olursa insanlar afk durmak yerine rol yapar:Kendi adıma konuşayım afk duracağım zamanlarda afk sistemi olsa afk bırakmak yerine rol yapmam, direkt /q çekerim. AFK bırakan arkadaşların büyük çoğunluğu böyle.
2-Trucker'la alakalı birşeylerden bahsetmişsin ama afk sistemiyle trucker'ın bağlantısını çözemedim apayrı şeyler, adam tır sürerken afk mı bırakıyor?
AFK sistemi olursa sunucuda yapılan roller artmayacak, bu sadece sunucudaki oyuncu sayısını azaltacak.
Sunucudaki afk'ların gitmesi diğer oyuncuların az oyuncu var diyip girmemesine sebep olabilir, bu da tamamen zarar.
Hatta herkesin bildiği 5 dakikada bir kod gelen malum bir sunucuda dağın birine karakteri çekmiştim, autohotkeyi kurup yürüme botu yapmıştım, sabahtan akşama kadar açık bırakıyordum, afk sistemi gelince hiçbirşey engellenmeyecek yani.
Bunun yanında beklemeye dayalı bir yetenek sistemi var. Siz oyunda aktif oldukça yetenek kazanıp crafting/kimya vb. yeteneği uygulayabiliyorsunuz. Silah üretmek için yaklaşık 10-15 seviye gerekiyor. Hiçbir oyuncuyu bilgisayarın başında durup bu saatler için rol yapmaya zorlayamazsınız.