Konu: AFK sistemi  (Okunma sayısı 1911 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#40 - 27.11.2019 22:46
Üstteki yazışmaları okuyamadım fakat gelmesinin zorunlu olduğunu düşündüğüm bir durum. Hooduna gittiğimiz üç birlikten ikisinde 4-5 kişi afk duruyor. Yarım saat bekliyoruz oyuna dönen yok. Ya afk duran kişiler için bir çözüm bulunmalı ya da afk sistemi gelmeli, oyuncu sayısının hiçbir önemi yok.
Ya değilmi? Aslında bazı kişiler şey demiş "oyuncu sayısı azalır." Bence böyle daha çok azalıyor kafalarında şöyle şey çıkabiliyor. "110 kişi var ya 50'si afk'dır şimdi hiç girmeyeyim." Örnek benim kafamda böyle oluşuyor ama AFK sistemi gelirse ve sunucuda "70 kişi" var ise benim sunucuya girme isteğim daha çok artar ve şöyle bir şey düşünürüm. "Ohğ be 70 kişi var 70 kişiyle rp yapmak süper olur gireyim hemen." Böyle algı oluşacak AFK sistemi geldiği zaman.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 27.11.2019 22:51
neresinden tutarsan tut mantıksız önerme desteklemiyorum
şimdi argümanlara geçelim,
1-AFK sistemi olursa insanlar afk durmak yerine rol yapar:Kendi adıma konuşayım afk duracağım zamanlarda afk sistemi olsa afk bırakmak yerine rol yapmam, direkt /q çekerim. AFK bırakan arkadaşların büyük çoğunluğu böyle.
2-Trucker'la alakalı birşeylerden bahsetmişsin ama afk sistemiyle trucker'ın bağlantısını çözemedim apayrı şeyler, adam tır sürerken afk mı bırakıyor?
AFK sistemi olursa sunucuda yapılan roller artmayacak, bu sadece sunucudaki oyuncu sayısını azaltacak.
Sunucudaki afk'ların gitmesi diğer oyuncuların az oyuncu var diyip girmemesine sebep olabilir, bu da tamamen zarar.

Hatta herkesin bildiği 5 dakikada bir kod gelen malum bir sunucuda dağın birine karakteri çekmiştim, autohotkeyi kurup yürüme botu yapmıştım, sabahtan akşama kadar açık bırakıyordum, afk sistemi gelince hiçbirşey engellenmeyecek yani.

Bunun yanında beklemeye dayalı bir yetenek sistemi var. Siz oyunda aktif oldukça yetenek kazanıp crafting/kimya vb. yeteneği uygulayabiliyorsunuz. Silah üretmek için yaklaşık 10-15 seviye gerekiyor. Hiçbir oyuncuyu bilgisayarın başında durup bu saatler için rol yapmaya zorlayamazsınız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 27.11.2019 23:01
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 28.11.2019 02:02
Oyuncuların üzerinde AFK sayacı görmekten ciğerim soldu,

desteklendin!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 28.11.2019 02:50
Oyunda belli başlı sistemler var ve bu sistemlere ulaşabilmek için oyuna gerçekten çok büyük bir zaman dilimi ayırman gerekiyor. Oyuna para yatırıp bu sistemlere çok çabuk ulaşabilirsin fakat herkes para yatırmak zorunda değil. Kimileri var ki belli bir levele ulaşıp ondan sonra rollere dahil olmayı seçiyor. Yani sen gününün 20 saatini oyunda geçiriyorsun diye herkes geçirmek zorunda değil. Adam 10 saat oyunda bulunur 5 saat meslek yapar 5 saat rol döndürür.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 28.11.2019 11:17
afk kalmayacağım zamanlarda oyundan çıkarım zaten, afk kalıyorsam yeterli rolü yapmışımdır dinleneceğimdir veya işim çıkmıştır ama oyunu kapat aç yapmak istememişimdir arkada öyle duruyordur. Desteklemiyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 28.11.2019 11:48
AFK olayını anladım da arada neden meslek yapanlara da geçirdin onu anlamadım. AFK olayı sadece rolden uzak noktada durmak olmuyor ki, ben oyunu alta attığımda amacım bir rol, etkinlik ve saire çıkarsa karakterimin ulaşılabilir olması için AFK bırakıyorum.
« Son Düzenleme: 28.11.2019 11:50 Opysium »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 28.11.2019 12:58
Sunucudaki afk'ların gitmesi diğer oyuncuların az oyuncu var diyip girmemesine sebep olabilir, bu da tamamen zarar.

Bunun yanında beklemeye dayalı bir yetenek sistemi var. Siz oyunda aktif oldukça yetenek kazanıp crafting/kimya vb. yeteneği uygulayabiliyorsunuz. Silah üretmek için yaklaşık 10-15 seviye gerekiyor. Hiçbir oyuncuyu bilgisayarın başında durup bu saatler için rol yapmaya zorlayamazsınız.
Üstteki yazışmaları okuyamadım fakat gelmesinin zorunlu olduğunu düşündüğüm bir durum. Hooduna gittiğimiz üç birlikten ikisinde 4-5 kişi afk duruyor. Yarım saat bekliyoruz oyuna dönen yok. Ya afk duran kişiler için bir çözüm bulunmalı ya da afk sistemi gelmeli, oyuncu sayısının hiçbir önemi yok.

Konunun tamamen bu iki yorumla ilgili olduğunu düşünüyorum. Oyunun hobi olarak, keyfini çıkartılarak oynanması taraftarıyım, yani sırf oyunun sistemlerinden yararlanmak adına, level kasmak için rol yapmak bir süre sonra bayar ve mantıksız da zaten. Bu herif birşeyler üretip rolüne rol katmak için kendini oyun dışı olarak absürt şekilde fazla zorlamalı. Çünkü bunların kolay aşamalar olduğunu sanmıyorum. Kendi evinde veya ortamıdna silah üretiyorsun, mal alıyorsun, uyuşturucu yapıyorsun. Silah üretmek, uyuşturucu yapmak gibi şeylerin kolay olduğunu zannetmiyorum, karakterlerin de kişinin de bir yere kadar ciddi emek vermesi gerekiyor ve evet bir yere kadar kendini kasıp zorlamalı. Hatta fazlasıyla. Ek olarak hood bölgelerinde afk bırakılması bana da gram hoş gelmiyor. Rol yapmak için gittiğim hood bölgesinde interiorlerine kadar afkya bırakan oluşum üyeleri var. Hoş görüntü ve izlenim değil.

Benim görüşüm, oluşumların hood bölgelerinde afk bırakılması ihlal sayılabilir. Hood onayından bahsetmiyorum, direkt olarak özellikle oluşum üyesi kendi rol yaptığı oluşum hoodunda ve civarında afk bırakmamalı, hiç hoş gözükmüyor. Her oyuncu için geçerli olmalı bu, oluşuma dahil veya değil. Başka bir oluşumun hood bölgesinde, rol bölgelerinde afk bırakılmamalı. Onun dışında evinde afk bırakmış, kuytu bir köşede afk bırakmış, banka /otur çekip afk bırakmış beni ilgilendirmiyor ve engellemiyor. Bunlardan dolayı bu tarz bir argeyi mantıklı bulmuyorum kusuruma bakmayın.
« Son Düzenleme: 28.11.2019 16:58 Democrituss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 28.11.2019 15:09
Daha öncr olumsuz olarak baktığım fakat şuan da tam olarak gelmesi gereken sistem. Daha önceleri para kastığım için farkına varamadım fakat birliktekilerle birlikte rol yapacak adam bulamıyoruz resmen. Sağda afk solda afk. Bir birlik hood'una gidiyoruz afk. İsterse 30 kişi kalsın acilen gelmesi gerekiyor bu sistemin. Diri olan 30 kişi ölü olan 130 kişiye bedeldir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok