Merhabalar, sunucuya bir AFK sistemi gerekiyor neden diye sorulacak olursa genelde roleplay yapmak isterken pek fazla kişi bulamıyoruz şehir içerisinde. Ondan dolayı genelde para kasanlar yüzünden bulamıyorum birde AFK bırakanlar yüzünden bazı arkadaşların işleri güçleri AFK bırakayım yada sabaha kadar trucker mesleği yaparak para kazanayım sunucunun en zengini olayım böbürleneyim derdinde, bunları arındırmak için bence AFK sistemi getirilebilir. Birde bunun ikinci kısmı var. Hem AFK sistemi getirilirse belki bu arkadaşlar IC olarak kendilerine iş arayıp AFK
bırakmak yerine IC iş yaparlar garsonluk gibi.
Diğer arkadaşlar roleplay yapmak isteyen arkadaşlar ama AFK kalıp truckerda para kasmak isteyeneler yüzünden para kazanamıyor. Zaten roleplay yapmak isteyen kişiler bana hak verip desteklemek isteyeceklerdir.
NOT: Bu sistem nedense tüm sunucular tarafından desteklenmiyor neden desteklenmiyor onuda bilmiyorum fakat bence her sunucuda olması gereken bir sistem diye düşünüyorum.
Sistem şöyle işleyecek;
Her 15 dakikada bir hareketsiz durduğunuz zaman bir kod verecek ve /afk [KOD] yazarak AFK durumundan çıkacağız.
Bu sistem OOC ve IC jaillerde otomatik olarak devre dışı bırakılacak. (Yönetim belki IC jailde bu sistemi devre dışı bırakmaz istemez, IC jaillerdede rol dönmesini isteyebilir.)