Konu: AFK sistemi  (Okunma sayısı 1956 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.11.2019 19:23
Merhabalar, sunucuya bir AFK sistemi gerekiyor neden diye sorulacak olursa genelde roleplay yapmak isterken pek fazla kişi bulamıyoruz şehir içerisinde. Ondan dolayı genelde para kasanlar yüzünden bulamıyorum birde AFK bırakanlar yüzünden bazı arkadaşların işleri güçleri AFK bırakayım yada sabaha kadar trucker mesleği yaparak para kazanayım sunucunun en zengini olayım böbürleneyim derdinde, bunları arındırmak için bence AFK sistemi getirilebilir. Birde bunun ikinci kısmı var. Hem AFK sistemi getirilirse belki bu arkadaşlar IC olarak kendilerine iş arayıp AFK
bırakmak yerine IC iş yaparlar garsonluk gibi.
Diğer arkadaşlar roleplay yapmak isteyen arkadaşlar ama AFK kalıp truckerda para kasmak isteyeneler yüzünden para kazanamıyor. Zaten roleplay yapmak isteyen kişiler bana hak verip desteklemek isteyeceklerdir.

NOT: Bu sistem nedense tüm sunucular tarafından desteklenmiyor neden desteklenmiyor onuda bilmiyorum fakat bence her sunucuda olması gereken bir sistem diye düşünüyorum.

Sistem şöyle işleyecek;

Her 15 dakikada bir hareketsiz durduğunuz zaman bir kod verecek ve /afk [KOD] yazarak AFK durumundan çıkacağız.
Bu sistem OOC ve IC jaillerde otomatik olarak devre dışı bırakılacak. (Yönetim belki IC jailde bu sistemi devre dışı bırakmaz istemez, IC jaillerdede rol dönmesini isteyebilir.)
« Son Düzenleme: 22.11.2019 22:30 Jeva »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 21.11.2019 19:32
Desteklemiyorum.

AFK adı üzerinde Bilgisayardan uzak bir durumda olmak/başında olmamak demek.  AFK sistemi gelse bile bu durumun değişeceğini sanmam. Adı üzerinde Bilgisayar başında olmama durumu. Ve rol ortamı bulmak isteyenler buluyor, rol yapıyor zaten.
Ve argede trucker mesleği ile AFK sistemi karışmış, bir çok yerini anlamadım.
« Son Düzenleme: 21.11.2019 19:34 JêgapMasiven »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 21.11.2019 19:34
Desteklemiyorum.

AFK adı üzerinde Bilgisayardan uzak bir durumda olmak/başında olmamak demek.  AFK sistemi gelse bile bu durumun değişeceğini sanmam. Adı üzerinde Bilgisayar başında olmama durumu. Ve rol ortamı bulmak isteyenler buluyor, rol yapıyor zaten.
Sistem hakkında birkaç şey eklemeyi unutmuşum.
Yani trucker mesleği yapan kişiler ve AFK bırakan kişi çok ondan dolayı roleplay dönmüyor kısacası bunu anlattım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 21.11.2019 19:51
                                                                                                                               Destekliyorum
Bence sunucu yeni olmasından dolayı kısa bir zaman dilimi için bu afk sistemi yok, sonrasında düzeliceğine inanıyorum, ve kısa süre içerisinde olması dileği ile arkadaşın dediği gibi afk sistemi gelmesi rol ortamını sağlayacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#4 - 22.11.2019 00:56
Gereksiz, bir arkadaş yazmış sunucu yeni açıldığı için diye. Birlik tanıtımları bölümüne bir bakın derim kaç sayfaya ulaşmış birlikler bulunuyor, siz diyebilir misiniz rol yok rol yok diye? Ooc arkadaşınız yoksa rol yapacak ic yollarla tanışıp ulaşabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 22.11.2019 01:10
Gereksiz, bir arkadaş yazmış sunucu yeni açıldığı için diye. Birlik tanıtımları bölümüne bir bakın derim kaç sayfaya ulaşmış birlikler bulunuyor, siz diyebilir misiniz rol yok rol yok diye? Ooc arkadaşınız yoksa rol yapacak ic yollarla tanışıp ulaşabilirsiniz.
Bak işte sorunda orada birlikler rol yapıyor sslerin hepsini hallediyor sonra ssleri bitiriyor birlik tanıtımına atıyor ve AFK kalıyor kalmasın AFK kalmasın oyuna dönsün roleplaye devam etsin roleplay yapmayacaksada oyundan çıksın. 11 Levele ulaşmış adamlar var. Bu 11 levele ulaşana kadar ne paralar kazanmıştır biliyor musun? Hem AFK bırakarak ekonominin içine edenleri arındıracak sistem.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
#6 - 22.11.2019 01:28
Bak işte sorunda orada birlikler rol yapıyor sslerin hepsini hallediyor sonra ssleri bitiriyor birlik tanıtımına atıyor ve AFK kalıyor kalmasın AFK kalmasın oyuna dönsün roleplaye devam etsin roleplay yapmayacaksada oyundan çıksın. 11 Levele ulaşmış adamlar var. Bu 11 levele ulaşana kadar ne paralar kazanmıştır biliyor musun? Hem AFK bırakarak ekonominin içine edenleri arındıracak sistem.
Ya iyide şöyle bir şey de var, hani düşünürsek sadece ss'te olan kısım orası ss'lerde olmayan ama yapılmış onlarca rol var. Sadece birlik tanıtımına atmak için ss atıyorsam vs zaten zevk alamam ki oyundan.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 22.11.2019 01:36

11 Levele ulaşmış birisi olarak söylüyorum net bir hesaplamasını yaptım; 200x120 kaç etti? 24k 200 saat'den sonra 10 level oluyorsunuz, payday 160'a çıkıyor. 236 saatim var 36'sı 160 desek 5760$ ikisini toplasak kaç etti? 29760$  236 saat kaç gün? 9.8 gün yuvarla 10 gün.  10 günde yaklaşık 30k. Bir insan günde 6 saat meslek kassa 20-25k para kazanıyor zaten. ((Roadtrain))
Hiçte fazla değil doğrusu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
#8 - 22.11.2019 01:45
Spoiler: GösterGizle
11 Levele ulaşmış birisi olarak söylüyorum net bir hesaplamasını yaptım; 200x120 kaç etti? 24k 200 saat'den sonra 10 level oluyorsunuz, payday 160'a çıkıyor. 236 saatim var 36'sı 160 desek 5760$ ikisini toplasak kaç etti? 29760$  236 saat kaç gün? 9.8 gün yuvarla 10 gün.  10 günde yaklaşık 30k. Bir insan günde 6 saat meslek kassa 20-25k para kazanıyor zaten. ((Roadtrain))
Hiçte fazla değil doğrusu.

Ki zaten bir sürü sonra para kasmaktan sıkılıyor insan, kesinlikle doğru.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok