Konu: NONRP FEARRP Silah iade hatalı /me kullanımı  (Okunma sayısı 298 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.09.2026 03:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Armando_Macgratman @Bariswsk Jose_Valdueza @Jobe Edmund_Gazzard @Flaks

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Sude from known Belicia Libertad

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'de tam olarak belli olmakta.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
FEARP
İllegal karakterin PD'ye sığınması
Hatalı /me kullanımı
Yaralı Kural ihlali.
Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Belicia Libertad karakteri ile birlikte bir mekana gidiyoruz daha girmeden Armando ve yanındakiler laf atmayı başlıyorlar bir süre cevap vermiyoruz desk tarafına geçiyoruz bu sefer arkadaşlar gelip direkt olarak bağıra bağıra üstümüze geliyorlar Belicia karakterine sarkıntılık ediyorlar ondada bir problem yok fakat Armanda deskde cevap alamayıp uzaklaşınca bir anda bana sataşıyor ve dayak yiyor bunun yanında 3-4 arkadaşıda dayak yiyor yine aynı şekilde asıl saçmalıklar bu noktada başlıyor Jose karakteri İllegal olmasına rağmen bir anda PD yi arıyor, mekandan tam ayrılıyor o sırada bir anda Armando düşmüş olmasına rağmen. "Kadınını sikeceğim" cümlesini kullanıyor ve bunun üzerine tekrar düşüyor, sonrasında İllegal arkadaşın PD çağırması ile birlikte silahıma el koyuluyor.
K

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

PD YE İHBAR EDEN İLLEGAL KARAKTER

Fear-rp ve hatalı /me kullanımı

Silahımın gittiğine dair kanıt.

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin gerekli cezaları alıp silahımın iade edilmesini rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 05.09.2026 03:35 BilinmeyenNumaro »

#1 - 05.09.2026 14:30
Şahitliğimi onaylıyorum, iyi forumlar.

#2 - 05.09.2026 17:54
Selamlar. Öncelikle, Jose illegal karakter, polise sığındı diyerek yazdığın senaryoyu bir çürütelim.
Polis ekiplerini aramak yerine her şeyin bilincinde olduğum için, yerde yatanlara yardım amacıyla doğrudan hastaneyi aradım.

Bunun kanıtı; https://streamable.com/0f0h60

Gelelim asıl sorununa, yani senin yüzünden silahıma el koyuldu meselesine.

Kanıt diye sunduğun ekran görüntüleri arasında yaklaşık 15-20 dakika fark var. 20 dakika, aktif bir rol ortamında ve olaylı bir mekanda koca bir ömür demek. O 20 dakikalık devasa boşlukta mekanda ne yaşandığı, VCPD ekiplerinin oraya asıl geliş sebebi veya kimin ihbar ettiği tamamen meçhulken olayı benim üzerime yıkman oldukça komik kaçıyor.
Kendi dikkatsizliğinin veya o 20 dakika içinde gelişen bambaşka bir olayın suçunu, yalan yanlış iddialarınla benim üstüme yıkmaya çalışmanı anlıyorum ama tutmamış. Ortada ne polise sığınma var, ne de kural ihlali. Yetkililer kanıtları incelediklerinde göreceklerdir.

Burada kendi silahının iadesini almak için böyle bir şikayet açman hoş değil.
Ayrıca discord ticket, /soru, ve moderatör arkadaşıma sorup edindiğim bilgiye göre Hastane'yi arayınca VCPD'ye ihbar düşmemekte.
« Son Düzenleme: 05.09.2026 18:05 Jobe »

#3 - 06.09.2026 20:51
sanırım başka ileti gelmeyecek, sonuçlanabilir.

#4 - 10.09.2026 17:14
@Jobe şikayeti daha iyi incelememiz adına VCPD yerine hastaneyi aradığınızın kanıtını tekrar yükleyebilir misiniz? Video açılmıyor, ekran görüntüsü olarak da gönderebilirsiniz.

#5 - 12.09.2026 19:03
@Jobe şikayeti daha iyi incelememiz adına VCPD yerine hastaneyi aradığınızın kanıtını tekrar yükleyebilir misiniz? Video açılmıyor, ekran görüntüsü olarak da gönderebilirsiniz.
Spoiler: GösterGizle

#6 - 16.09.2026 19:33
Tarafların şikayete konu edilen eylemleri ayrı ayrı incelendiğinde, üç karakter açısından da roleplay kurallarına aykırı davranışların bulunduğu görülmektedir.

Edmund Gazzard tarafından kullanılan emote'un, rol ile hiçbir alakası bulunmamakatadır. Bu nedenle Edmund Gazzard'ın kullandığı emote rol dışı olarak değerlendirilip cezalandırılmasına sebep olacaktır.

Shaquille Kingston'ın sistemsel olarak yaralı durumda bulunmasına rağmen tehditlerini sürdürmesi, 3.7 Yaralı Kuralı kapsamında değerlendirilmiştir. Sistem tarafından yaralı konuma getirilen karakterin, meydana gelen yaralanmayı roleplay içerisinde dikkate alması ve yaralı durumuyla bağdaşmayacak şekilde normal fiziksel kapasitesini kullanmaması gerekir. Yaralı durumda bulunan bir karakterin tehditlerini ve agresif rolünü herhangi bir yaralanma yaşamamış gibi sürdürmesi, yaralı roleplay yükümlülüğüyle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle Shaquille Kingston'ın yaralı konumdayken tehditlerine devam etmesi Yaralı Kuralı ihlali olarak değerlendirilmiştir.

Armando Macgratman'ın ise sistemsel olarak yaralı konumdan çıktıktan sonra, yaralı rol süresi devam ederken tehditlerine devam ettiği görülmektedir. 3.7 Yaralı Kuralı kapsamında sistemsel yaralanma süresinin sona ermesi, karakterin sistem tarafından ayağa kaldırılmasıyla değil, belirlenen yaralı rol süresinin tamamlanmasıyla değerlendirilir. Karakterin ayağa kalkması veya hareket edebilir hâle gelmesi, yaralanmanın IC olarak sona erdiği anlamına gelmez. Bu nedenle Armando Macgratman'ın yaralı rolü devam ederken normal şekilde tehditlerine devam etmesi Yaralı Kuralı ihlali olarak değerlendirilmiştir.

İhbar için kanıtlar yeterli, herhangi bir iade sağlanmayacak.