Konu: Maskeli#66294 [Deathmatching]  (Okunma sayısı 226 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.09.2026 23:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli#66294

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  04/09/2026 22:49 N/A

Deathmatching

Alıntı
N/A

Kaldırımda dururken sebepsiz yere tüfek ile vuruldum, herhangi bir rol içermeden ateş açıldı.

https://i.imgur.com/H84goxO.jpeg N/A

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 06.09.2026 20:33
@Thoronto 24 saat içinde savunmanızı yapın.

#2 - 07.09.2026 20:56
Verilen yirmi dört saatlik savunma süresinin dolduğunu belirtmek isterim. @Luthien

#3 - 08.09.2026 04:33
@Corexell53 Rolün öncesine ve sonrasına dair kanıtınızı yenileyin lütfen. Ekran görüntüsünde video kaydı görülüyor, kaydı yüklemelisiniz.

#4 - 08.09.2026 12:51
@Luthien Görüldüğü gibi m4 ile taradıktan 5 dakika önce bana gelip kendisi saldırıyor.

https://i.imgur.com/ZweX7AM.png

#5 - 08.09.2026 13:56
Merhabalar, susturmam olduğu için savunma yapamamıştım. Şimdi savunmamı gerçekleştiriyorum. Olay sırasında karşı taraf herhangi bir saldırı veya eylem içerisinde değilken ben yanına giderek rol başlattım. Rolün ilerleyen kısmında konuşma karşılıklı olarak agresif bir hale geldi ve sonrasında karşı taraf bana fiziksel saldırıda bulundu. İlk saldırı gerçekleştiğinde direkt olarak karşılık vermek yerine olay yerinden kaçtım. Daha sonrasında geri dönerek karşı tarafa bir iki kez fiziksel olarak karşılık vermeyi denedim ancak başarılı olamadım. Bu noktada karakterler arasındaki fiziksel stat farkının da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim karakterimin güç/dayanıklılık değerleri 7/5 iken karşı tarafın karakterinin değerleri 12/11, dolayısıyla yakın dövüş açısından karakterim karşı tarafa göre ciddi şekilde dezavantajlı durumda. Sonrasında karşı taraf "bisikletine el koydum" şeklinde bir ifade kullandı ve olay bu şekilde devam etti. Silah kullanımı ise olayın ilerleyen aşamasında gerçekleşti. Burada özellikle belirtmek istediğim nokta, karşı taraf bana saldırdığı anda direkt silah kullanmadığım ve ilk tepkimin kaçmak olduğu. Sonrasında da fiziksel olarak karşılık vermeyi denedim fakat karakterimin statları nedeniyle başarılı olamadım. Dolayısıyla olayın yalnızca sonundaki silah kullanımı üzerinden değil, başından itibaren gerçekleşen rol akışı ve iki karakter arasındaki fiziksel fark dikkate alınarak değerlendirilmesini rica ediyorum. Adama sıkmaktaki amacım adamı rklayıp dükkanımın önünden gönderip hem bisikletimi almak, hem dükkanımı işletmek. Sebepsiz yere birisinin huzurunu bozduysak affola, iyi roller iyi forumlar.

#6 - 11.09.2026 00:59
@Luthien sonuçlansın

#7 - 12.09.2026 23:12
@Luthien 1 haf ta olacak

#8 - 17.09.2026 20:37
Yapılan incelemede, şikayetçi karakterin kaldırım üzerinde bulunduğu sırada karşı taraf tarafından tüfekle vurulduğu ve ateşli silah kullanımından önceki süreçte taraflar arasında belirli bir rol akışının bulunduğu görülmektedir. Bu nedenle olay yalnızca son gerçekleşen silahlı eylem üzerinden değil, taraflar arasındaki rolün başlangıcından itibaren değerlendirilmiştir.

Savunmada, karşı tarafın yanına gidilerek rol başlatıldığı, rolün ilerleyen kısmında konuşmaların agresif bir hale geldiği ve sonrasında karşı tarafın fiziksel saldırıda bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca ilk fiziksel saldırıya doğrudan silahla karşılık verilmediği, olay yerinden uzaklaşıldığı ve daha sonra bölgeye dönülerek fiziksel karşılık verilmeye çalışıldığı ifade edilmiştir. Karakterler arasındaki sistemsel güç/dayanıklılık değerlerinin de fiziksel çatışmanın sonucunda etkili olduğu savunulmuştur. Ancak savunmanın devamında, silah kullanımının amacının karşı tarafı RKlatarak bölgeden uzaklaştırmak, bisikleti geri almak ve işletmenin önünü kullanmaya devam etmek olduğu açıkça belirtilmektedir. Bu husus, gerçekleştirilen silahlı saldırının yalnızca mevcut bir saldırıya karşı anlık savunma amacı taşımadığını, aynı zamanda karşı tarafı bölgeden uzaklaştırmaya yönelik bir agresif eylem olarak gerçekleştirildiğini göstermektedir.

Vice Roleplay 5. Savaş ve Çatışma Kuralları kapsamında, illegal karakterlerin kendilerini ilgilendiren geçerli bir sebep bulunmaksızın amaçsız veya gereksiz şekilde silah kullanımına girişmemesi gerekmektedir. Bunun yanında 5. Deathmatching kapsamında da bir karaktere yönelik öldürücü saldırının yeterli IC gerekçeye dayanması ve olayın rol akışıyla orantılı olması gerekmektedir. Burada karşı tarafın daha önce fiziksel saldırıda bulunmuş olması olayın geçmişini oluşturmakla birlikte, oyuncunun olay yerinden uzaklaşabilecek durumda olduğu ve ilk saldırı sırasında silah kullanmadığı savunmasında da açıkça belirtilmiştir. Dolayısıyla sonrasında geri dönülerek tüfek kullanılması, devam eden saldırıyı bertaraf etmekten ziyade önceki olayın karşılığı olarak gerçekleştirilen yeni bir silahlı saldırı niteliğine dönüşmektedir.

Karakterlerin sistemsel güç ve dayanıklılık değerleri ise oyuncunun gerçekleştirdiği fiziksel rolün sonucunu etkileyebilecek bir sistem unsurudur; ancak fiziksel çatışmada dezavantajlı durumda olmak, başarısız olunan fiziksel role doğrudan ateşli silahla karşılık verme hakkı sağlamamaktadır. Ayrıca “bisikletime el koydu” şeklindeki IC gerekçe de kişinin tüfekle yaralanmasını haklılaştıracak nitelikte değildir. Bisikletin geri alınması veya işletme önündeki alanın kullanılabilmesi gibi amaçlar, doğrudan ateşli silahla saldırıya geçilmesini gerektiren bir sebep olarak değerlendirilemez.

Taraflar arasında olay öncesinde karşılıklı agresif bir rol akışı ve fiziksel saldırı bulunduğu kabul edilmekle birlikte, oyuncunun ilk saldırı sonrasında olay yerinden ayrılmasının ardından yeniden dönerek tüfek kullanması ve bunu karşı tarafı bölgeden uzaklaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğini savunmasında belirtmesi, gerçekleştirilen silahlı eylemi kurallara uygun hale getirmemektedir. Bu doğrultuda, kaldırımda bulunan oyuncuya yönelik ateşli silah kullanımının olayın genel akışı içerisinde gereğinden ağır bir karşılık olduğu ve Savaş ve Çatışma kuralları kapsamında ihlal teşkil ettiği değerlendirilmiştir.